Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 14. dubna 2008 v 18:27® cormaxx
cormaxx

ladamaj:čau,byl jsi letos už na kyjicích nebo na zaječicích?

Neděle 13. dubna 2008 ve 21:04® HaD
HaD

Klon> Rozumím, ale je potřeba vytrvat a stále vyvíjet tlak. Jednou se to zlomí. Musí!

Pátek 11. dubna 2008 v 11:15® Klon
Klon

HaD> Optimistou se snažím být stále,ale pomalu začínám závidět některým MO jak vedou jejich organizační věci apod.U nás to doopravdy zatím je ve stylu… " zaplať si povolenku,členský a vypadni "víc už totiž nezájem…Když to budu ve finále brát sobecky,tak mi to může být vlastně jedno…Já Mám to štěstí,že na ryby mám času kolik se mi zlíbí a můžu jezdit kamkoliv,ale co ostatní??,.3tve mě,že jsou lidi kteří mají iniciativu a plány do budoucna jak to vylepšit a oni je nepustí pomalu ani ke slovu.Chápu že to není jednoduché,ale když se chce tak to jde a nesmí se člověk bát přijmou nové věci..Jsem zvědav jak to vůbec dopadne..

Pátek 11. dubna 2008 v 0:14® HaD
HaD

Klon> myslím, že pozitivní posuny jsou a budou. Buď optimista

Čtvrtek 10. dubna 2008 ve 20:40® Salmo
Salmo

Klon> nezoufej u nás to asi nenavrhli natož aby to zavedli a to se občas na Stříteži chytí i kousek okolo 80 cm(sice jsem to jenom slyšel ale celkem tomu věřím) a oni ho ty lidi normal zmasí :-((

Čtvrtek 10. dubna 2008 v 16:11® Klon
Klon

Jak to tady čtu,tak to nebude asi nikdy jak by si přáli opravdový rybáři.U nás už byla K70 navrhnuta několikrát.Né že by je to nezaujalo,ale vžd si najdou něco lepšího než se tím zabývat.Naposledy to tuším byl problém jednoho děduli,že chodí na jednu místní vodu a že tam chytí jen sem tam malého kapříka…Docela ironie nemyslíte??

Neděle 6. dubna 2008 v 17:38® IVO
IVO

Znovu se budu opakovat, ale cítím tam obrovský paradox. SÚS v Ústí n.L. se prostě brání tomu, aby se jejich rybám dostalo aplikací K70 účinné ochrany. Ten paradox je naprostozjevný. Jsou to ryby, kterými disponuje SÚS a my se snažíme o záchranu zbylých velkých jedninců. SÚS údajně jako celek s K70 nesouhlasí, ovšem žádné ekvivalentní řešení totho problému nenavrhl. Čili mohu se z toho všeho domnívat, že jim o velké kapry a následně o jejich ochranu vůbec nejde .

Neděle 6. dubna 2008 v 16:52® Piranha
Piranha

Zdar hosi, dovolte abych se take trochu vyjadril k nize psanym textum. Co se tyce konkurence soukromych reviru a vod patricim RS, tak si myslim ze je dobre, aby bylo toto vse rozdeleno na dva tabory.Konkurence by ve finale mela vyhovovat konecnemu uzivateli a tim je sam cesky nebo zahranicni rybar.Pokud budu vedet ze na tomhle reviru zaplatim tolik a tolik za den nebo tyden a vim ze si vitecne zarybarim, tak budu chodit na soukromy revir.Rybarsky svaz by ale na obranu mel zlepsit svoje vody dostatecnou obsadkou ryb a zmenou urcitych zakonu. Co se tyce odlovu trofejnich ryb pro opetovne nasazeni na jiny, soukromy revir, tak s tim absolutne nesouhlasim.At uz z duvodu nakaz a chorob, tak i z hlediska moralniho.Pokud uz mezi sebou konkuruji dva subjekty o to ktera voda bude pro sportovni rybolov atraktivni, at uz samou vahou a velikosti ryb, tak i okolim a pravidly, tak by nebylo fer aby jeden okradal druhyho.Myslim tim ze pujdu na labe a ,,ukradnu,, tam denne dva kapry mezi 7–15 kily a strelim je soukromnikovi, ktery na tech kaprech pak rejzuje balik.Co potom ten rybar ktery chce chodit na vodu RS.Bude ochuzen o krasny ulovek.Soukromy subekt by si mel ryby kupovat a nasazovat legalnejsim zpusob, nebo si je chovat. Dale co se tyce ulovku, ktere jsou at uz osobnim rekordem rybare, nebo republikovym, ci svetovym rekordem, tak k tomu se nebudu osobne vyjadrovat ale navodim male tema na to jak se treba zachazi s takovym ulovkem v cizine kde je metoda chyt a pust jiz mnoho let.Napr. nedavny ulovek rakouskeho rybare, ktery ulovil na Korutanech sv. rekord potocaka.Skoncil v jeho stanku s cukrovinkami jako preparace a krasna vzpominka na boj.To same se dela bezne v kanade, nebo spoj. statech.Pokud si nekdo vylovi rybu a vyfoti ji a pote pusti tak …
A pokud si ji nekdo vypreparuje a vyvesi si ji doma ve svem pokoji tak … Je to muj nazor a myslim si ze oboje je mozne ale zalezi co je humanejsi.

Středa 2. dubna 2008 v 15:43® HaD
HaD

IVO> jo, to heslo znám :-((

Středa 2. dubna 2008 ve 13:20@ ???

Mrkněte na strongcarp.com.

Středa 2. dubna 2008 ve 13:19@ ???

Mrkněte na strongcarp.com.

Středa 2. dubna 2008 v 11:43® IVO
IVO

Chce to víc vajec a do nich přidat lžíci rostlinného oleje. Do základní směsi dej komponenty , které směs vážou. Čili vaječný albumin atd.

Středa 2. dubna 2008 v 11:22® cormaxx
cormaxx

Včera jsem zkoušel doma dělat nějaký kuličky,ale když jsem je dával sušit ,tak dneska ráno měly některé menší prasklinky.Nevíte co s tim? Jestli se dá říct čeho přidat míň nebo víc.Děkuju:-)

Středa 2. dubna 2008 v 7:33® IVO
IVO

Had: Přije pánové přijeďte s kamerou natočte chlapy kterejm to hlavy neberou (nebo nechtěj brát) Určitě bych to nezavrhoval. Každý podnět má smysl, ovšem nejsem si jist, zda by např. pan Kava byl ochoten cokoli říci na kameru. Tam je to tak, že všemu nejspíš vévodí pan Šmíd a ostatní se chovají podle hesla _ kdo si nechce hubu spálit, musím mlčet a nebo chválit…:-/

Úterý 1. dubna 2008 v 19:58® ladamaj
ladamaj

HaD>tu to problematiku jsem už s p. Kavou projednával i přesto že jsem byl o prodeje 1m amura na Vrbeňák tak se semnou ohledně tohoto nechtěl vůbec bavit.Jinak v sobotu pojedu k Ivošovi tak se domluvím co a jak a přidám se kvám na podporu nejde jenom o kapry ale mnohem víc.Projednám s Ivošem a bude tě určitě informovat snad to výde.:->

Úterý 1. dubna 2008 v 15:56® HaD
HaD

IVO> koukám, že tahle organizace má problémy s ledasčím. Zřejmě si tam ještě budeme muset udělat výlet s kamerou. Pokud to tedy má vůbec smysl.

Úterý 1. dubna 2008 v 8:32® IVO
IVO

Teď su dopisuju (tedy já píšu a čekám na odpověď) s panek Kavou z SUS v Ústí n.L. On je stejně jako jeho kolegové obeznámen s problematikou odnášení kaprů ze svazových vod do privátů, ovšem jsou jednoznačně proti K70 (jiné ekvivalentní řešení však nemají) Čili paradoxní situace. Jsem vážně zvědav, jak velké koště budou mít na stole při schvalovacím (spíš neschvalovacím) řízení na SUSv Ústí.:-| :-|

Pondělí 31. března 2008 ve 23:00® HaD
HaD

IVO> napřed jsem chtěl gratulovat, ale teď nevím… Ach jo.

Neděle 30. března 2008 v 19:02® ladamaj
ladamaj

Ivo jsou to lidé kteří vše přepočítavaj kolik je vše stojí,podle toho to tak vypadá.Normální blb dokáže říct že takového kapra vycpe.:-((

Neděle 30. března 2008 ve 12:19® tomchamik
tomchamik

IVO> Když se nechce,je to horší,než když se nemůže. je to hnus,velebnosti.

Neděle 30. března 2008 v 11:57® IVO
IVO

Pro vaši informaci – byl jsem na schůzi MO Děčín. Jako nečelen MO jsem v diskusi pouze informoval o projektu K 70 a snažil jsem se vysvětlit veškeré aspekty a hlavně důvody a možná positiva aplikace K70 ve svazových vodách. Vzápětí několik členů MO Děčín v diskusi vystoupilo s podporou K70 a  navrhli, aby o zavedení K70 v MO bylo hlasováno. Místní hospodář však odpověděl, že hlasování odmítá, že je nezákonné, že se jedná o soukromou iniciativu určité skupiny a že je to totéž, jakoby se na členské schůzi MO hlasovalo o tom, co bude dělat rybář doma ve svém bytě !!!!! Pak vystoupil pan Šmíd s tím, že není možné rybáři upřít právo zabít velkého kapra pak si ho vycpat !!! Dále argumentoval tím, že těch organizací, které schválili K70 je daleko méně, než jsem uvedl já a že mají díky přijetí horní míry finanční problémy !!! V dalším proslovu si protiřečil tím, že uvedl , že v Ústí přišla MO o tři revíry (a další jsou v ohrožení), které jsou v současné době již soukromé a vytváří tak konkurenci svazovým vodám !!! Čili v Děčíně se zavedení možném K 70 na Labi vůbec nehlasovalo a přesto, že byly členy předloženy návrhy na hlasování, odpověď zněla, – že pokud chceme , můžeme si o K70 „zahlazovat“ po skončení schůze !!!

Neděle 30. března 2008 v 9:17® ladamaj
ladamaj

Ivo držím palce aby to vyšlo jako ty ostatní.pivo

Neděle 30. března 2008 v 9:08® Kuci

Ivo jedeš dnes do Děčína.

Neděle 30. března 2008 v 8:45® IVO
IVO

… a dnes bude bitva o horní míru v Děčíně

Neděle 30. března 2008 v 8:16® Klon
Klon

kynolog> ahoj poslal jsem ti osobku…

Sobota 29. března 2008 v 19:03® kynolog
kynolog

Ahoj panové, chceme jet na tři dny chytat na Jizeru okolo Mladé Boleslavi. Poraďte nám nějaká pěkná místa.

Sobota 29. března 2008 v 18:23® tomchamik
tomchamik

IVO> velmi dobrá zpráva,konečně se ledy pohli i na Labi.Prima

Sobota 29. března 2008 v 18:12® kynolog
kynolog

Ahoj pánové, chceme jet na tři dny chytat na Jizeru okolo Mladé Boleslavi, poraďte nám prosím nějaké pěkné z vlastní zkoušenosti. Odpovědi možno i emailem.

Sobota 29. března 2008 ve 13:31® IVO
IVO

Dobrá zpráva, podařilo se nám s kolegy navrhnout na členské schůzi MO Ústí n.L., aby na úseku Labe 4–8 byla od příštího roku byla horní míra kapra 70 cm. Hlasování proběhlo úspěšně a K 70 bala schválena.

Středa 26. března 2008 ve 20:21@ ???

Zdarte přešli jsme na novou doménu www.strongcarp.com podívejte a ohodnoťte:-)