Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 24. ledna 2007 ve 22:17® carp

stupi> Ty pruty od SPRO ma muj stryc.jednou sem snima tahnul pekneho kapra okolo 55 cm.Maji nadhernou akci.Verim ze kdyby byl ten kapr vetsi tak by ten prut mozna dosahl poloparabolicke urovne ohebnosti.Ja pouzivam kratke pruty DAM qick stick heavy spin 2.55m a 50–120g na kapry a na stiky a DAM qick stick light spin 2.55m 20–40g na privlac.Ale maji jednu nevihodu.Ja skoro porad jezdim na ryby na kole a 150cm kolos mit na zadech neni prdel a kdyz musis tahnout kufrik se zradlem tj este horsi.Vyresil sem to tim ze sem si koupil úruty teleskopicke od SPRO 2.40m a gramaz 50–100g.Desing nadherny.Ale zase neco co me nasralo.Ty pruty maji jen 4 dily.Zda se mi ze je to malo.Potrebuji od tebe vedet(i od jinych) jestli je to normalni nebo je to shitka.Ja sem to obednal pres net.Pls porad.Ty pruty jak schanis maji maji na www.rybarskysvet.cz
Carp

Středa 24. ledna 2007 ve 20:01® stupi

Zdarec,včera jsem se ptal na pruty Shimano Best Master Specimen 3.60cm,2.75lbs a Spro Strategy Experience 3.6o cm,2.75 nebo 3.0lbs a odpovědi mě zatím moc neuspokojily,tak dnes se zeptám trochu jinak.Chtěl bych si kopit kaprové pruty,ale jelikož jsem začátečník tak bych chtěl poradit.Chytat s nima plánuju pouze na štěrkovně bez vázek a nahazovat do vzdálenosti kolem 100metrů,na značce mě nezáleží,cena jednoho prutu max. okolo 3500Kč,jo a ještě nějaký navijáček.Za typy moc díky.

Středa 24. ledna 2007 v 17:41® ladamaj
ladamaj

Ondras>myslím že je vše ok říkám sme jenom lidi a nikdo není neomylný jestli jo rád bych takového človíčka poznal.Jinak Ivo určitě poradí já nemám takoví skušenosti abych ti řekl co je dobré na tyto vody.Sám si nechám poradit když nevím co je lepší i přesto že mám dost skušeností taky hodně poradím pokud vím rozesílam hodně meilem.Vše vpohodě osobní kontakt je lepší než klávesnice,když je to daleko musíme pisat nic nám nezbívá nedělej si z toho hlavu pohoda.:-)

Středa 24. ledna 2007 v 16:25® Ondras
Ondras

Lamadaj: Omlouvám se posral sem to! Budu rád když mi doporučite pruty i IVO.
V jaké lokalitě chytám sem napsal i jaké podmínky tam jsou. Hledal sem dlouho pruty v obchode na netu, a padly mi do oka právě tyto od Cormoránu UK Carp Force 3,90 a 3,5lbs. Porovnával sem výkon a cenu. Myslím si že to bude tak akorát 3,5lbs – řeka Dyje mě už vyškolila chceto prut, který něco vydrží – velká olova a tlumení výpadků velkých ryb. Kapr 97cm a 17kg je úplně něco jiného na řece jak na přehradě. Jak sem už říkal chci prut se kterým hodím nad 120m a aby to ustál i v extrému na řece (olova 200g a více)! Poraďte mi jakou akci 3,5lbs?

Středa 24. ledna 2007 v 16:07® ladamaj
ladamaj

Ondras>zeptej se Alivia jak daleko házím a vsedě sem na vozíku prosímtě neber to jako chloubu to né.Ivo ti určitě doporučí slušnej cajk a budeš spokojenej je opravdu dobrej.:)

Středa 24. ledna 2007 v 16:01® ladamaj
ladamaj

Ondras>Ivoš to veme je to v pohodě je to kaprák na vrcholu.Je to člověk který když nepomuže neublíží vše je jak říkáš ok pohoda.:)

Středa 24. ledna 2007 v 15:01® Ondras
Ondras

Jo trošku mi to ujelo omlouvám se všem -Ok! Tak jo jestli mi můžete poradit tak chodím na Pálavu chytám na vzdálenosti 120 – 150 m, musím zavážet, víte jaké to je! Raději nahazuju a to s mou výbavou kolem 110 – 120 m (lítačka olovo + Boilies). S krmelcem to tak nelítá! Dále chytám často na Dyji pod jezery – stratil sem tam velikou spoustu gygantických ryb. chce to šňůru – používám na 25kg – zda chci udržet návnadu na určitém místě je zapotřebí 200 – 250g říční olovo.
Z tohoto důvodu se rozhoduji pro pruty 3,90 a 3,5lbs. Ať je můžu využít na přehradě pro daleké hody i na řece pro extrémní podmínky. Ještě jednou se omlouvám Ondras

Středa 24. ledna 2007 ve 14:54® ladamaj
ladamaj

CeP>dík za podporu až to IVO přečte tak se Ondras doví kdo je.Já jsem s Ivošem v kontaktu pořád supr chlap.:-)

Středa 24. ledna 2007 ve 14:48® CeP
CeP

Ondras> trochu zvolni synu. IVO odpovedel na tvou prvotni otazku naprosto zrejme se znacnou snahou poradit ti. to je vse. pripominka ohledne navijaku byla uz jen jaksi na okraj stejne jako ty jsi ji dal do zavorek. to je take vse. at se snazim jak se snazim, nevidim tam sebemensi naznak jakehokoliv tonu. fertig!! myslim ze by jsi mel prehodnotit svou zcela neadekvatni reakci vuci cloveku ktery ma nezpochybnitelne zkusenosti a chce ti pomoci.

Středa 24. ledna 2007 ve 14:44® ladamaj
ladamaj

Ondras>Mittchels 3,60/2.75lb.Jinak Ivo je kaprař který by ti neradi blbosti.Popiš mu vody a vzdálenosti na kterých se pohybuješ,a hlavně nekoukej na chybičky,překlepy nikdo není dokonalej ber to trošku s nadhledem.Já osobně bych mohl navštěvovat základku po nemuci kterou jsem prošel sme jenom lidi.:-)

Středa 24. ledna 2007 ve 14:38® Ondras
Ondras

Najakou řeku chodíš? Já rád sedím na přehradě nebo u Dyje a velých kaprů je tam stále dosti!

Středa 24. ledna 2007 ve 14:34@ Dexter

Chytam sněma tak do 60m zatež použivám 40g nahazujou perfektně.

Středa 24. ledna 2007 ve 14:31® Ondras
Ondras

Dexter> Díky za názor. Jak se s s něma nahazuje Dobře? Jakou používáš vzhací zátěž? Na jak daleké hody chytáš? díky Ondras :->

Středa 24. ledna 2007 ve 14:25@ Dexter

Rad bych poradil ja lovim na pruty shihamo beast master specimer 3.90cm 3lb jsou velice odolné a dost vydrží cena se pohybuje asi kolem 2600Kč.a naviak je dobrej tomoka okuma 565 cena se pohybuje kolem 1100Kč je spolehlivej.Mike

Středa 24. ledna 2007 ve 14:07® Ondras
Ondras

Ladamaj: Ja ho opravdu neznám, jakým tónem odpověděl on mě tak sem mu to vratil, nemám rád takové jednání. Ale je to asi jeho IMAGE. Jestli se tě mohu zeptat jaké používáš ty pruty lbs? Ja jezdím hodně často na Pálavu a chlapi mi doporučovali 3,5lbs!

Středa 24. ledna 2007 ve 14:00® ladamaj
ladamaj

Ondras>asi nevíš ským máš tu čest Ivoš je supr chlap a kaprák 1 kalibru,jináč když někoho neznáš tak bych vážil svoje víroky?:-)

Středa 24. ledna 2007 ve 13:52® Ondras
Ondras

IVO: Nevím odkud jsi, ale u nás v Převově to prví naviják s volnoběžkou byl, samozřejmě že bylo i Shimano!!! A to si piš že to byl tenkrát hit! Mimochodem KARY nelovím to možná tak ty v kalhotách :-) Ja chodim na Kapry, Chyrolíne!!!! Jinak díky za názor budu nad tím uvažovat – zda 3lbs nebo 3,5lbs.

Středa 24. ledna 2007 ve 12:30@ Dexter

chtěl bych poradit jak chytnout větší kapry.mike

Středa 24. ledna 2007 ve 12:26@ Dexter

Hledám nějakej návod jak ulovit větší kapry na řece za informace předem diky.Mike

foto/diskuze/kaprarina/2007/th-img10784.jpg
Středa 24. ledna 2007 v 9:04® IVO
IVO

Ondras: pohybuješ se v kategorii nesmírně tvrdých prutů s vyskou testovací křivkou. Pokud lovíš kary v destinacích, kde je nutné nekompromisně házet za hranicic 120 m, tak dejme tomu,ale zdolávání kapra takovým málo pružným kůlem není moc příjemné (a to ani pro rybu…) Radeji si kup třílbrové pruty s poloparabolickou akcí, než-li bidla 3,5 lb. Mimochodem Silstar nebyl zdaleka prvním navijákem s volnoběžkou v ČR…

Úterý 23. ledna 2007 ve 21:22® stupi

Já bych chtěl v provedení 3,6 a 2,75 nebo 3.0 lbs

Úterý 23. ledna 2007 ve 21:17® tomy
tomy

stupi:vlastním strategy experience v provedení 390 3,25lbs je velmi tvrdý jedná se o prut na daleké hody.

Úterý 23. ledna 2007 ve 20:46® stupi

Ještě bych se chtěl zeptat na tří dílné kaprové pruty Shimano Best Master Specimen

Úterý 23. ledna 2007 ve 20:22® stupi

Nemáte prosím někdo skušenosti s pruty SPRO Strategy Experience.Díky.

Pondělí 22. ledna 2007 ve 12:26® Ondras
Ondras

Tibor – Tak to mě potěšilo! 12" je 3,6 m že? Jak dlouho je máš? Díky moc za názor, taky je chci vyzkoušet. Padly mi tyto pruty do oka, akorát je chci v délce 3,9 m (měřim 197cm tak mám radši delší pruty)

Sobota 20. ledna 2007 ve 23:36® Tibor
Tibor

Ondras – ja mám Cormoran UK Carp Eliminator 12" 3 lb. Tie prúty nemajú chybu. Nie sú na ďaleké hody (do tých 80–90m), ale sú dosť pevné na ovládanie ryby a príjemné na zdolávanie. Pekne tlmia výpady. Mám na ne odchytaných zopár kaprov nad 10 kg.

Pátek 19. ledna 2007 ve 20:36® tomy
tomy

Ondras:Znamý měl 2pruty od teto značky tak po čtvr roce se mu začal loupat lak a to na obouch prutech možné je že jen narazil na vadné kusy.Na trhu je ted hodne značek které se zabyvají vyrobou prutu a dají se sehnat i za prijatelné peníze.

Pátek 19. ledna 2007 v 15:47® Ondras
Ondras

Jakto? Špatná kvalita? Máš s Cormoránem zkušenosti? Díky

Pátek 19. ledna 2007 v 15:15® tomy
tomy

Ondras-Pruty od značky cormoran bych nedoporučoval

Čtvrtek 18. ledna 2007 v 17:29® Ondras
Ondras

Zdavim Vás a chci se zaptat zda někdo nemáte zkušenosti s pruty od firmy Kormorán: UK CARP FORCE 390 – dvoudílný kaprový prut, délka 3,90m, akce 3,5lbs UK CARP ELIMINATOR 390 – kaprový prut, 2 díly, délka 390cm,akce 3,5lbs Dále pak s navijáky od firmy SPRO: LCS BIG FISH 580 Chci si obnovit rybářskou výbavu, má stavající je pruty Byron – děličky 4,20m a 60 – 145g vrhací zátěž osazené navijáky Carp Silstar (první navijáky s volnoběžkou k dostání u nás v ČR) Ale i stouto sestavou se dá hodit 120m – přes hranici 125m se nedostanu!

foto/diskuze/kaprarina/2007/th-img10672.jpgfoto/diskuze/kaprarina/2007/th-img10673.jpg