Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.831 příspěvků, z toho 10831 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 18. května 2006 v 17:04® Petas
Petas

skwor> To taky nechápu, když jsem tam byl naposledy cca 3 týdny chodily se koukat rybáři na chcíplího sumíka k hospodě (neznám místní název) až s poloviny a aby to nekterej uklidil to ne. Když jsem to začal uklízet, tak na mě koukali jak na šílence a měli blbý poznámky, tak nevim jestli jsem blbej já nebo kdo z nás.

Čtvrtek 18. května 2006 v 17:02® skwor
skwor

zadar: To smrdí:-(( …okolo toho sumára je ještě asi 10 mrtvých násaďáků a jeden candát:-((

Čtvrtek 18. května 2006 v 15:38profil byl smazán

skwor> Nebylo to nejhorší, ale první 3 dny ani potažení, potom se to trochu rozjelo. U Racka jsem nebyl, divím se, že to nikdo neuklidí, přece podle řádu to musí ten, kdo tam chytá odstranit a tam bylo rybářů jako much, koukal jsem tam dalekohledem, to musí smrdět jako kráva.

Čtvrtek 18. května 2006 v 15:27® skwor
skwor

zadar: Koukám, že sis pěkně zachytal…viděl jsi u Racka toho chcíplýho sumára?

Čtvrtek 18. května 2006 v 11:47® Milky
Milky

ano, správě! Kapr má požeráky a potřebuje nutně na ně něco dobrého! :o)

Čtvrtek 18. května 2006 v 8:34® HaD
HaD

Milky> nemohu tě neopravit „… je prostě něco na POŽERÁK..“ :-d

Čtvrtek 18. května 2006 v 7:26® Milky
Milky

candlemass> Záleží, co tím krmným místem myslíš. Obecně je to zpravidla koberec, který má přilákat kaprovitou rybu. Dát jen pár bambulí na PVA není podle mne krmné místo v pravém slova smyslu, protože je to schopen sežrat jeden karas průměrných rozměrů a při chuti. Byl někde dělán test a tam krmné místo s 10kg krmě bylo od amurů za hodinku „vyluxováno“. Ale z5 k otázce, je lepší založit místo s určitým časovým předstihem, aby se ryby naučily na to, že v tomhle místě je prostě něco na zub.

Středa 17. května 2006 ve 23:10® candlemass
candlemass

Chci se zeptat jestli je dobré zakládat krmné místo z boilies nebo stačí na pva šnůru?????Díky za odpověd.

Středa 17. května 2006 v 19:12® Milky
Milky

Petas> Zeptej se tedy na to, co tě kontrétně zajímá a svojí otázku co nejlépe formuluj a konkretizuj.

Středa 17. května 2006 v 17:25® Petas
Petas

Milky> Dnes už vím že krmit takto je zbytečné a tudíš, se chci seznámit s tímto způsobem lovu, jelikož mě moc zajímá. Vybavení mám, ale chybí zkušenosti.

Středa 17. května 2006 v 17:07® Petas
Petas

Milky> Je mi jasné, že po netu mi nevysvětlíš celou fylozofii lovu na kule (bambule), už kdysi jsem chtěl začít, ale narazil jsem na rybáře který na zakrmení naházel kule za cca 3000 až 4000 tis Kč a to v té době jako pro studenta bylo nemyslitelné a tudíš me to odradilo – veškeré náklady.

Středa 17. května 2006 v 16:46® Milky
Milky

Petas> Nechceš sice mnoho, leč ta problematika je natolik široká, že je to asi neřešitelné jední příspěvkem. Vedlejším efektem lovu kaprů na bambule je právě záběr od ostatní kaprovité ryby. Prostě je to podobná havěť a baští stejný neslysle. Úplně se tomu vyhnout nejde, ani tou nejzajímavější a nejrafinovanější montáží. Moc sio ani nepomůžeš, když zvolíš větší rozměr – bude méně záběrů a stejně tě naštve, když řekněme 28 vezme vetší karásek. Prostě je nejjednodušší se s tím nějak smířit a snažit se eliminovat tyto záběry tím, že třeba založíš krmné místo pro šepleť jen z partiklu a drobných částí a ty podsattnější pohodíš později o kousek dál. Je více cest k cíli a ani tahle není jediná, natož nejlepší.

Středa 17. května 2006 ve 14:33® Petas
Petas

Prosím nechci toho snad zas tak moc.

Neděle 14. května 2006 ve 12:47® CeP
CeP

Sander> jojo. soutok Lomnice se Skalicí. kousicek nad Oslovem. byl jsem tam poprve. naaadhernej kousek prirody. ted se chystam do cejetic na ramena; potrebuju zkrmit zbyle futro tak uvidim.

Neděle 14. května 2006 ve 12:39® Sander
Sander

CeP > na Říčkách – to myslíš Orlas? Já tam nikdy nejezdil, ale jestli je to ono místo, tak spousta lidí mi o něm vyprávěla hory doly :-))

Byl jsem včera opět „na hadech“ a totálně bez úspěchu. Jeden stěží sekatelný záběr… ale – pod láďou to nikdy nebylo tak rozdávačný, uvidim v létě

Neděle 14. května 2006 ve 12:34® CeP
CeP

candlemass, Sander> ve ctvrtek vecer jsem se byl podivat na Říčkách a nevidel jsem ani supinu. teda na hacku.. jinak voda jenom varila, ryby vsech velikosti se predvadely v neskutecnym predstaveni akrobacie nad vodou. blizici se bourka nas vsak donutila zbabele prchnout.

Neděle 14. května 2006 ve 12:33® Petas
Petas

Zdar chlapi. Nenašel by se tady hodný kolega, který by mi poradil jak začít s bolies do teď jsem chytal převážně na krmítko, ale už mě ty vedlejší záběry od cejnů atd nebaví. Mantáže, vybavení, tecniku atd mám naštudovanou z netu, ale problém je z nástrahami – ( druhy, výroba atd. ). Je toho tolik že se v tom trochu neorientuju. Jsem z Prahy.

Neděle 14. května 2006 v 9:54® Sander
Sander

Mohu vědět jaká část Otavy byla poctěna Tvou návštěvou? :-)

Sobota 13. května 2006 ve 22:42® candlemass
candlemass

Dnes jsem se byl podívat na otavě a nulový výsledek!!!

Středa 10. května 2006 v 19:41® Lukas

zadar:Ja nic nerikal je super a ryby jsou v klidku.

Středa 10. května 2006 v 11:05® zelenka

nemáte někdo zkušenosti se soukromým ravírem Hodkov

Středa 10. května 2006 v 0:19® mirmen

zadar: proti tomuhle způsobu srkačky nic nenamítám. Žel, na většině vod se setkávám s těmi „klasickými“.

Úterý 9. května 2006 ve 21:07profil byl smazán

Lukas> Nic ti nevnucuji, ale můžeš mi říci čím tato srkačka poškozuje ryby? Teda mimo toho, že se chytí za háček.

Úterý 9. května 2006 v 16:31® Lukas

Ja se koukal a nezkousel jsem ji protoze uz vim ze je to SPATNA METODA.Ktera pozkozuje ryby! ale ta voda neni zarostla jen na kousicku jsou stromy ale to je detail.lekniny tam nejsou.Tu kostku chleba vyzkousim.No ale s silnejsim vlascem no hmm zkusim tu tvoji ale to si jeste rozmyslim.

Úterý 9. května 2006 v 9:56profil byl smazán

Cudla> Tak to ti rád dovolím :-))

Úterý 9. května 2006 v 9:24® Cudla
Cudla

zadar:srkačku sice nepoužívam,skusmo jsem si ji sešmoulil jen tak,funguje.S tvým dovolenímto budu ukazovat děckam na kroužku,u některých jsem vyděl ty kupovaný paskvily a toto je fakt bezpečnější pro ryby.Snad se to zažije.

Úterý 9. května 2006 v 9:12profil byl smazán

mirmen> Ahoj jestli si pamatuješ, tak asi před rokem jsme spolu srkačku řešili, ta co se prodává je opravdu hulvátství, ale vyrobyl jsem takovouto www.chytej.cz předtím mě to jenom napadlo, teď je to už vyzkoušeno a funguje to dobře. Když by použil lukas silný kmen, aby se do ryby mohl opřít, tak bych se toho nebál.

Pondělí 8. května 2006 ve 22:10® mirmen

lukas: v zarostlé vodě není srkačka moc férová záležitost, nemyslíš? Hrozí přece možnost utržení celé sestavy. Na některých ramenech jsem se setkal s neuvěřitelně poškozenými rybami. Místní masařka chytá na srkačku, háček má pletenkou přivázaný ke krmítku, co chvíli to někde urve. A chudák ryba, která přijede k utrženému, zamotanému krmelci. Zasekne se sama a pak sebou mele do té doby, dokud to nevyřízne nebo dokud ji to nezmůže. Osobně dávám přednost lovu např. na volný vlas s kostkou chleba na hladině, je to na malých, zaroslých vodách velice účinné, zejmena v leknínech.

Pondělí 8. května 2006 v 16:24® Jakub
Jakub

kopi> tohle je ale sekce ,,KAPRAŘINA",jestli jsi si nevšiml

Pondělí 8. května 2006 v 16:20® kopi
kopi

Petrův zdar, Prosím nadšené rybáře, aby mě poradili kam v okolí Ostravy na pstruhy /Lučina,FM a … /. Na oplátku se rád podělím o zkušenosti z Dyje „ŠTIKY“. Předem díky moc. Martin.