Chytej.cz

Kaprařina

V diskuzi je 10.835 příspěvků, z toho 10835 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 9. května 2006 v 9:12profil byl smazán

mirmen> Ahoj jestli si pamatuješ, tak asi před rokem jsme spolu srkačku řešili, ta co se prodává je opravdu hulvátství, ale vyrobyl jsem takovouto www.chytej.cz předtím mě to jenom napadlo, teď je to už vyzkoušeno a funguje to dobře. Když by použil lukas silný kmen, aby se do ryby mohl opřít, tak bych se toho nebál.

Pondělí 8. května 2006 ve 22:10® mirmen

lukas: v zarostlé vodě není srkačka moc férová záležitost, nemyslíš? Hrozí přece možnost utržení celé sestavy. Na některých ramenech jsem se setkal s neuvěřitelně poškozenými rybami. Místní masařka chytá na srkačku, háček má pletenkou přivázaný ke krmítku, co chvíli to někde urve. A chudák ryba, která přijede k utrženému, zamotanému krmelci. Zasekne se sama a pak sebou mele do té doby, dokud to nevyřízne nebo dokud ji to nezmůže. Osobně dávám přednost lovu např. na volný vlas s kostkou chleba na hladině, je to na malých, zaroslých vodách velice účinné, zejmena v leknínech.

Pondělí 8. května 2006 v 16:24® Jakub
Jakub

kopi> tohle je ale sekce ,,KAPRAŘINA",jestli jsi si nevšiml

Pondělí 8. května 2006 v 16:20® kopi
kopi

Petrův zdar, Prosím nadšené rybáře, aby mě poradili kam v okolí Ostravy na pstruhy /Lučina,FM a … /. Na oplátku se rád podělím o zkušenosti z Dyje „ŠTIKY“. Předem díky moc. Martin.

Neděle 7. května 2006 v 7:48® Miraryb
Miraryb

Její první desetikiláč,10,5 kg.

Sobota 6. května 2006 v 18:55® kulin
kulin

rafael.nieslanik> klinik

Sobota 6. května 2006 v 16:56® rafael.nieslanik

potřeboval bych radu…čím nejlépe kaprovi vydesinfikovat ránu po háčku…potřeboval bych vědět rybářskou značku té desinfekce…děkuju

Sobota 6. května 2006 ve 12:41® skwor
skwor

zadar: Kdy jdeš zase?

Sobota 6. května 2006 v 11:16® Lukas

Co by ste mi poradily na kapry?Je to maly rybnik hloubka mala asi max 2m.Ale je tam konkurence asi max 2 rybaru.jinak jsou tam popadany stromy a vetve.Chci skusit chytat na srkacku poradite napr.krmani ale mam jen Manic JAHODA.takze nic moc proste rohlikove krmeni,nebo chlebovi Prosim poradte.Jedu tam ZITRA.

Sobota 6. května 2006 v 10:59profil byl smazán

speed2> Na Vrbenský ani do Španělska nejezdím, Vrbenský nechci na Španělsko nějak nemám korunky, ale tvoje otázka je stejně blbá jako ta o velikosti koulí, prostě podle podmínek, ale 40 nebo 50 určitě ne. I krásného kapra 10+ můžeš zdolat na vlasec 0,20. Jenom kde je ostré dno, škeble, nebo nějaké kameny a přeřezává se šokáč tak raději než pletenku několik m 0,50 vlasce.

Sobota 6. května 2006 v 10:53profil byl smazán

skwor> Zatim jsem tam nehodil nic, byl jsem chytat na krmítko 5.5. dopoledne a zachytal jsem si docela dobřě. Zklamaly všechny jemné techniky, plavačka, feeder, prostě velké krmítko a klasicky kam se dohodí. Za dopoledne asi 10 kapříků, těch nasypanejch nej. 53 cm 3.80 Kg. Den před tím plavačka + feder kousek od břehu 0 K jenom několik cejnů.

Pátek 5. května 2006 v 19:21® speed2

a vlasec používáš jaký myslím když jedeš na kapry třeba na vrbenský nebo do španělska kdo očekáváš 80+ 0,30 0,40 0,50

Pátek 5. května 2006 v 19:15® skwor
skwor

zadar: Kolik kg jsi tam už naházel? (Teď jsem byl na Záplavách, a ani ťuk!! Za hodinu jen jedna plóťa):-D

Pátek 5. května 2006 v 17:19profil byl smazán

speed2> Nezkoušel, já používám vlastní výrobu.

Pátek 5. května 2006 v 17:15® speed2

jo díky a co říkáš na České koule zkoušel jsi je?

Pátek 5. května 2006 v 16:53profil byl smazán

speed2> Neděkuj, napsal jsem to trochu ironicky, jak se říká, na blbou otázku, blbá odpověď. Na velikosti až tak úplně nezáleží, záleží na vice okolnostech, jenom v případě když opravdu hodně otravují malý kapříci tak to chce zvětšovat, ale někdy velké koule odradí i ty velké, musí se prostě zkoušet, já mám v létě základ 18–20mm a když jde moc malejch potom zvětšuji, ale těch 35 je extrém a málo kdy to použiju.

Pátek 5. května 2006 v 16:36® speed2

zadar> dík

Pátek 5. května 2006 v 15:19profil byl smazán

speed2> Od 14 mm do 35mm

Pátek 5. května 2006 ve 14:42® speed2

jakou velikost boilí volíte na kapry nad 80

Čtvrtek 4. května 2006 v 7:49® CYPRINUS

LUBAN ty chodis ku nam na Neslušanku??? ak ano mas sa fakt na co tesit , tie lisceky su fakt velmi krasne a urcite aj bojovne – niektore su vyzsie ako dlhsie.

Úterý 2. května 2006 ve 21:56® Cudla
Cudla

to víš Matylda je zavřená kvuli závodum,tak všici hurá sem

Úterý 2. května 2006 ve 21:47® ladamaj
ladamaj

Cudla>jezdím i dopředu začíná tam být velký tlak nepustěj mně na místo co jsem jezdil zablokují cestu.Když jsem požádal o průjezd tak mne poslali do.....Chodím ozbrojen až po zuby jináč sprominutím hovada nestojí mně to zato.

Úterý 2. května 2006 ve 21:23® Cudla
Cudla

neboj oni se spletou,tudle sem šel kolem čekal sem jestli tam nebudeš tak se vyvalovali na straně k hradlu.

Úterý 2. května 2006 ve 21:06® ladamaj
ladamaj

Jeste ty potory nechtěj žrát sem tam min.3× týdně asi umím v hov.. co.-)))

Úterý 2. května 2006 ve 20:40® Cudla
Cudla

Ládíku zdravim dostals tam ještě nějakýho amura nebo aspoň povodil?

Pondělí 1. května 2006 ve 21:12® ladamaj
ladamaj

zadar>zdravím už balím čus.

Pondělí 1. května 2006 v 15:55profil byl smazán

Mě výroba potravin pro lidi nebaví, jak to není na ryby tak se mnou nikdo nehne :-))

Pondělí 1. května 2006 v 15:40® Kecalka
Kecalka

zamlouvam si te pred vanocemi koukam jak ti to pekne jde tak mi pomuzes s vanocnim pecenim pa ,jinak koukam je toho pekna varka tak at se ti dari cus

Pondělí 1. května 2006 v 15:30profil byl smazán

Luban> Já to mám docela nacvičené, várka z 50 vajec, když je dobrá směs tak 2 hodiny i s úklidem.

Pondělí 1. května 2006 v 15:28profil byl smazán

xyz> To jsem nedělal jenom pro sebe a také to není na jedno chytání, ale jsou to osvědčené koule na které chytám už několik let tak si jich dovolím udělat větší množství. Ale v květnu jedu na týden a tam toho dost praskne počítám 2–3 Kg za den podle braní to je 21 Kg za týden takže toho tak moc není.