Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 13. dubna 2007 ve 22:15® PeťanX

zdarec chlapi potřebuju prosím poradit.. nemáte někdo zkušenosti s tímto proutkem www.fishop.cz díky všem!! :-)

Čtvrtek 12. dubna 2007 ve 22:44® Bavorak

diky za nazory ja mam 360cm 70g a taky sem snim spokojen nemužu srovnavat je to take muj prvni ale myslim si že za tu cenu je to vybornej proutek

Čtvrtek 12. dubna 2007 ve 21:40® Petas
Petas

Díky mocpivo pivo

Čtvrtek 12. dubna 2007 ve 21:30® WildTiger

Petas> Na tom odkazu co ti poslal breca ho určitě najdeš, jinak se můžeš přímo podívat do online katalogu firmy Jaxon: katalog2007.ja­xon.pl

Čtvrtek 12. dubna 2007 ve 20:34® breca

Petas – pokud jde o sortiment jaxon a mivardi, tak: www.fish-pro.cz

Čtvrtek 12. dubna 2007 v 19:00® Petas
Petas

WildTiger – nemáš www. okaz pls:-|

Čtvrtek 12. dubna 2007 v 16:11® WildTiger

Bavorak> Minulý týden jsem si koupil Jaxon crystalis 3,30 medium (70g). 3 špičky, slušná cena. Mám ho na Sázavu, celý víkend jsem s ním chytal, je to můj první feeder, takže nemůžu srovnat, ale naprostá spokojenost, chytal jsem na nejjemější špičku a 12 cm plotička ji ohnula do pravého úhlu, opravdu nádhera.

Čtvrtek 12. dubna 2007 ve 13:01® profo
profo

Bavorak : bohužel mám zkušenosti pouze s jaxon syrius, ale crystalis by měl být novějším proutkem. Pokud výrobce zachoval vlastnosti syriuse, tak myslím, že to bude stejně povedený proutek jako syrius. s ním mám jen ty nej zkušenosti a mohu vřele doporučit..:->

Čtvrtek 12. dubna 2007 ve 12:48® Bavorak

ma nekdo skušenost s prutem jaxon crystalis chtel bych vědět co na nej řikaji i jini rybaři než sem ja

Čtvrtek 12. dubna 2007 v 8:16® Bezrybka
Bezrybka

profo> naprosto s tebou souhlasim, výbornej proutek za skvělou cenu

Středa 11. dubna 2007 ve 21:25® profo
profo

Kubajs : pokud chceš opravdu super proutek za dobrou cenu, tak jdi do Byrona X12T. Osobně mám starší verzi a jsem nad míru spokojen. gramáž 3–12g

Středa 11. dubna 2007 ve 20:08® skwor
skwor

Kubajs>Koukni se na prut Spro precision picker 2,7m 40g www.rybarskysvet.cz

Středa 11. dubna 2007 v 19:29® Kubajs
Kubajs

přemýšlím o novém feederu light nebo winklepickeru prototže se mi zdá že stím chytám stále jemněji a jemněji a jemněji a feeder už mi připadá strašněhrubý

Úterý 10. dubna 2007 v 16:58® skwor
skwor

HaD> Mám asi měsíc i feeder, ale nějak si na něj nemůžu zvyknout. WP mi vyhovuje víc…

Úterý 10. dubna 2007 v 16:05® HaD
HaD

skwor> jsem na tom úúúúplně stejně :-)

Úterý 10. dubna 2007 v 15:29® skwor
skwor

profo, HaD: První WP jsem si taky pořídil asi před čtyřmi lety na UL vláčku. Teď už na něm začíná být znát časté používání, takže je možná čas podívat se po novém…

Úterý 10. dubna 2007 ve 14:46® profo
profo

HaD : tak toho se opravdu bát nemusíš, prej jsem strašne žák. Tvrdili mi to už ve škole…:-D

Úterý 10. dubna 2007 ve 12:32® HaD
HaD

profo> :-) abych se spíš pak neučil já to, co Tě naučil Osprey .-)

Úterý 10. dubna 2007 v 10:08® profo
profo

HaD : no asi budu muset k tobě na školu vláčení. Základní lekce mám již objednané u Ospreye a proutek na UL bych už taky měl…:-)

Úterý 10. dubna 2007 v 9:10® HaD
HaD

profo> :-) však jsem taky na ten prut dostal tip od jednoho vláčkaře a pak jsem jej postupně viděl u nejrůznějších lidí, kteří ho mají pouze na přívlač :-)

Úterý 10. dubna 2007 v 7:45® profo
profo

BigMike : není zač. Ta délka je jen jeden ukazatel jak jsem psal níže. v drtivé většině se WP dělají do délky 3,0m. Nad tuto délku jde spíše o feeder.

HaD : nejsi jediný kdo WP pořídil právě na tuto disciplínu. Jinak taky mám jeden WP, který je svou tuhostí a gramáží špiček spíše ke klasickému feederu. Proto jsem si i pořídil WP, kde jsou už špičky úplně jiné a s feederovými se nedají zaměnit. Jejich gramáž začíná někde pod 1/3oz. Jsou už na pohled jiné. ;-)

Pondělí 9. dubna 2007 v 11:22® WildTiger

Ahoj, tak nakonec jsem si vzal prut jaxon crystalis 3,30 medium 70g má 3 špičky, za dobrou cenu, kvůli lepší manipulaci jsem delší nebral ( hustý a vysoký porost), aniž bych s tím nějak uměl zacházet, tak už má na kontě 3 kapry a nějaký ty plotice, i přes to, že ostatní rybáři neměli ani záběr nebo velice rychlé nesekatelné záběry, kapři mi doslova brali feeder z vidličky :-) Tato technika mě fakt dostala. Ještě bych se chtěl zeptat jak měříte přibližně hloubku loviště, kam nahazujete. Potřeboval bych zjistit jestli v řece není někde nějaká jáma pro více záběrů a vyšší možnost výskytu ryb. Všem děkuji.

Neděle 8. dubna 2007 v 19:11® HaD
HaD

profo> můj WP je poměrně historický a pořizoval jsem ho právě na UL jigování. Celkově je hodně jemnej, ale i tu nejjemnější orig. špičku má mnohem tužší než můj feeder. V současnosti to nesleduju, tak nevím, jaké špičky se nyní dodávají…

Neděle 8. dubna 2007 v 18:57® BigMike

profo> Zrovna jsem se chtěl, já analfabet zeptat na rozdíl mezi WP a Feedrem, díky! Pořád někdo machruje názvama a já nevím, která bije!:-)) Nebo je to i o délce prutu?

Sobota 7. dubna 2007 ve 23:35® hecht
hecht

Zdravím zkušenější feedraře. Dneska po druhé jsem zkoušel chytat na novou nástrahu a opět úspěšně. Jedná se o tortily (mexické placky), které se prodávají jako hotové a vakuově zabalené. Jsou to tenké placky z pšeničného těsta které stačí pouze nakrájet na potřebné kousky .Osvědčilo se mi kousek pouze přehnout na půl a dát na háček.Dneska jsem je zmrazené ještě lehce napařil v mikrovlnce a bylo to špica. Plotice to braly takovým fofrem že sem to sotva stačil napichovat.Minule přišel i kapr (spadnul u břehu).

Středa 4. dubna 2007 v 7:33® profo
profo

cannabis : WP – winklepicker – prut vhodný převážně pro zimní a jarní lovy. Použít se samozřejmě nechají po celý rok. Jeho stavba zaručuje opravdu jemnou detekci záběrů. Je uzpůsoben k lovu na kratší vzdálenosti. Pracuje na stejném principu jako feederové pruty, tzn.: k detekci záběru je využívána špička. Špičky jsou v drtivé většině od špiček feederových odlišné jak svou délkou, tak i svým průměrem. Jejich citlivost je velice jemná. Asi nejširší použití mají tyto proutky na stojatých vodách. Vzhledem k jejich jemnosti a citlivosti je jejich použití na vodách tekoucích velice omezené. Jejich granáž se většinou pohybuje od 2g po cca 25g. Hodně kolegů je v sezoně dravců používá i jako vláčecí pruty na jigové hlavičky s malou hmotností. ;-)

Úterý 3. dubna 2007 ve 23:17® hecht
hecht

Mám dotaz, včera jsem si nešťastnou náhodou skoro přerazil konec nového W.pickru. Asi 8 cm od dolního konce prutu je cítit přes korek že je to rozdrcené. Mám myšlenku že bych odřízl konec korkové obložky a přeřízl prut v prostřed poškozené části. Akorát nevím čím to vyztužit uvnitř blanku. Doufám že to bude držet když v této části prut nepracuje.Předem děkuji za vaše postřehy.

Úterý 3. dubna 2007 ve 21:17® breca

cannabis – winkelpicker je jednoduše řečeno jemná forma prutu, který pracuje na principu feederu, označení 2+2 znamená, že prut je dvojdílný a dodávaný se dvěma špičkami.

Úterý 3. dubna 2007 ve 21:15® breca

Pro všechny, kteří hledají různé popisy montáží na feeder zasílám odkaz na následující stránky: www.fish-pro.cz

Úterý 3. dubna 2007 ve 21:01® cannabis.sch

Prosimvás co je to winklpicker?koukal jsem na winklpicker od cormoranu a nepíše se u neho gramáž a taky tam píšou že má dílu 2+2 tzn. že je to jako u feederu ze se tam mení jenom špičky?díky za odpovědi