Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 3. dubna 2007 v 17:31® profo
profo

kiklop : pro začátek dobrý, jen ten forpas bych volil 0,14 a míň. I na řece klidně můžeš mít forpad o 0,04 slabší než kmen. Forpas 0,16, používám v opravdu proudném místě řeky, kde očekávám hodně agresivní a bojovné ryby. Jinak je podle mě zbytečně silný.;-)

Úterý 3. dubna 2007 v 17:18® breca

Kiklop – pokud chytáš na řece s vázkami, tak je to až až, pokud jsi na čisté vodě, tak klidně ještě uber 0,16 –0,14, či ještě méně.

Úterý 3. dubna 2007 v 17:12@ ???

krmitko dole a navazac nahore kmen mam 0.18 forpas 0.16

Úterý 3. dubna 2007 v 7:35® profo
profo

kiklop : jak píše kubajs. Jen doplním používám i u pátera jako většina feederařů forpasy, tím je skorem jednu jak dlouhý uděláš konec pro forpas. Při vázání si ten forpas navážeš tak dlouhý jak potřebuješ. Buď to vážu smyčku do smyčka a nebo přes micro obrtlík, ale to spíš na řece při použití silnějšího kmenu (nad 0,16) a silnějších forpasů (nad 0,14).;-)

Úterý 3. dubna 2007 v 7:01® Kubajs
Kubajs

podle toho jak to chceš chytat??krmítko nahoře a návazec dole??a nebo naopak9-)

Pondělí 2. dubna 2007 v 19:16@ ???

mam prosbu chci udelat paternoster. muze te mi nekdo poradit jak dlouhy navazec, jak daleko navazat na kmenovym vlasci tecko s navascem a vubec. kdyby to slo poslat na email kulim@volny.cz diky moc

Pondělí 2. dubna 2007 v 19:09® Kubajs
Kubajs

332–312–307 9-)

Pondělí 2. dubna 2007 ve 14:04® amazon

Kubajs pošli mi tvoje číslo na icq dík. :-D

Pondělí 2. dubna 2007 v 11:32® sramas

WildTiger> Chytám v Ledči na medium 3,6 m. Zatim fpoho, ale bojim se, až to tam zase zaroste.

Pondělí 2. dubna 2007 v 8:45® profo
profo

breca : převážně na tekoucí a to Lužnice, Smutná a Otava. Jinak souhlas s tím co napsal CeP. Navíc říční kapr je u nás ryba, která se opravdu musí hledat. V drtivé většině se spíše objevuje klasický kapr co je znám ze stojáků, tzn.: vyšší a robustnější. Ale i tak si trvám na tom co jsem napsal a gumu používám spíše na stranu krmítka než mezi kmen a forpas. Vlasec jako takový, pokud je kvalitní a dobrý, postačí na kapří výpady sám o sobě. Záleží opravdu hodně na něm, ale z velké části taky na tom, jak lovec své náčiní zná a jak je s ním sehraný. Myslím tím co si k němu může dovolit, aby se nedostal za hranici únosnosti vlasce, prutu a navi.

Neděle 1. dubna 2007 ve 22:54® hecht
hecht

Tak dnes jsem konečně přišel o své feedrařské ,,panenství''. Tož po 33 letech je to tady. Konečně jsem vytáhl nový w.poicker a vyrazil k vodě.Jakson DIGITAL w.pick. 2,7 m , 5 – 25 g Po té co jsem si v prvních hodinách vybíral nováčkovskou daň se dostavil i úspěch. Po několika mini plotičkách a spoustě planých seknutí (díky tomu vichru), sem si vychutnal i kapra 50 cm. Tak doufám že to nebude poslední, a že než se tento prut dočká přívlače na který byl koupen, povodí i něco z nedravých šupináčů. Musím říct, že po té co jsem začal s krmítkem tak větší úspěch se dostavil až s pouhým olůvkem a ručním dohazováním krmení.

Neděle 1. dubna 2007 ve 21:27® CeP
CeP

breca, Kubajs> a ja si chlapi myslim ze je to trochu jinak. kapr je stejne bojovnej na stojaku jako na rece. to ze je na stojaku vypasenejsi jsi Kubajs vystihl dobre, ale neni to o fyzicce. tu maji mozna stejnou. ale ricnak daleko vice energie spali pohybem v proudici vode a stojakovej si to ulozi. a taky je to trochu o prizpusobivosti prostredi.
a ted o te bojovnosti. at je to ryba jaka chce, zije v nejakem prostredi a to ma dokonale zmakle. kapr vi o kdejakem sutru, proudu, vazce a naprosto dokonale je vyuziva ve svuj prospech a znasobi sve sily. tady uz lovec nebojuje jenom s rybou samotnou, ale i s rekou. to je velka sila… kapro na stojaku muze vyuzit jen vazky ma-li nejake v dosahu. zde jsou ve vyhode ryby na UN v parezovkach, ve skalach, u zatopenych objektu, padlych stromu atd… ted co ma k dispozici ryba na rybniku s tvarem dna kuchynskeho skopku? zhola nic o co by se mohla oprit, co by mohla vyuzit. daleko rychleji vycerpa sve sily a tady je ten rozdil v bojovnosti. IMHO bojovnost, ta je stejna, jen podminky za kterych se souboj odehrava jsou diametralne rozdilne.

Neděle 1. dubna 2007 ve 21:03® skwor
skwor

breca> To spectrum se mi taky hodně líbí. Asi do něj časem investuju svoje úspory (na matchku kašlu :-) :-)

Neděle 1. dubna 2007 ve 20:06® breca

Kubajs – souhlas, feeder a řeka – nejlepší rybařina.

Neděle 1. dubna 2007 v 19:33® Kubajs
Kubajs

breca:zkušenosti máme stejné a je to i způsobené tím že říční kapr musí neustále zapasit s proudem a je hubenější tím pádem má větší fyzičku Rybniční kapr je važraný a líný ale na boj není špatný bohužel říční kapr má i lepší maso

Neděle 1. dubna 2007 v 19:29® breca

Profo – nevím, kde chytáš, ale rozdíl mezi bojovností kapra na stojáku a v řece je velmi markatní. Ze stojáku jsou to lenoši, ale na řece 40 v produ je už docela pěknej bijec. Nejsem přílišný zastáncem gumy, ale někdy na té řece pomůže.

Neděle 1. dubna 2007 v 19:26® breca

Zdravím feedraře – vlastním od loňska Mivardi spectrum 3,30, chytám hlavně na Sázavě, místa člověk hledá podle toku, ale větší délka vzhledem k zarostlým břehům není možná. S prutem absolutní spokojenost. Mohu doporučit.:->

Neděle 1. dubna 2007 v 17:15® Kubajs
Kubajs

myslím si že na řece si s Feederem ještě mnoho zážitků užiješ ale já mám raději stojatou vodu a proto ted přemýšlím o Pickeru nebo o feederu light ještě se rozhodnu

Neděle 1. dubna 2007 v 16:47® CeP
CeP

WildTiger> takze podle toho jak reku popisujes opravdu medium. a pokud by to alespon trosicku slo tak 3,60m.

Neděle 1. dubna 2007 ve 14:56® mirmen

WildTiger: doporučil bych naviják s cívkou minimálně 25 , raději 30–40 ( lepší ukládání vlasce, citlivější brzda). Můžeš použít i naviják na přívlač či match. Pokud uvažuješ o používání návazců o nosnostech pod cca 1,5 – 1,8 kg, tak se zaměř na naviják s co nejjemnější a plynulou brzdou.
U prutu – medium v pohodě, délka podle toho, jak moc máš obrostlé břehy, jaká je jejich výška nad vodou … s kratším se lépe manipuluje v horších podmínkách, s delším lépe vodí.

Neděle 1. dubna 2007 ve 12:56® skwor
skwor

WildTiger> Koukni se na fish-pro.cz na prut Mivardi spectrum cross feeder 3,3m 30–80g. To je za tu cenu nádherný univerzál (taky o něm uvažuji;-) )

Neděle 1. dubna 2007 v 11:36® Kubajs
Kubajs

WildTiger:vzal bych 330cm a Medium protože může se stát že si oblíbíš chytání pod jezem nebo v silném proudu a medium ti poumůže a jestli Light tak to je spíš na tišinky a do malého proudu vzal bych medium

Neděle 1. dubna 2007 v 10:38® WildTiger

No zas tak rychle to neteče, šířka je tak cca 15 metrů, někde míň někde víc (až 35 metrů), hloubka v průměru 1 1,5 a 2 metry u splavu je pořádná vymletina – 4 metry hloubky. Mám právě dilema jestli nevzít měkčí prut, proud není moc silný pokud není po dešti, ale zas je tu menší elektrárna, která v době chodu trochu táhne. Na normální položenou vždy stačí 30g olovo. Jinak o 3,60 jsem taky přemýšlel, ale v létě je to dost zaroslé a docela dost keřů a menších vrb, tak je to celkem problém. Jinak kdybych šel do ligtu sneseto nějaký průměrně velký krmítko? Z toho mám taky strach…

Sobota 31. března 2007 ve 23:59® CeP
CeP

WildTiger> rekl bych good. nevim sice jak u vas sazava vypada. sirka, rychlost toku, pristup k vode, porost kolem. mozna by se jeste dalo uvazovat o 3,60m a light, ale jestli to tece rychle tak radeji to medium.

Sobota 31. března 2007 ve 23:29® WildTiger

Ahoj mohli by jste mi poradit? Určitě se v tom vyznáte lépe než já. Tento rok bych chtěl vyzkoušet feeder, ale vrtá mi v hlavě nádobíčko… Myslím, že o navijáku mám jasno – Shimano exange 1000 nebo tak něco (nemám po ruce katalog) – zadní brzda s bojovkou. Ale s prutem už je to horší, převážně lovím na Sázavě (Havl. Brod, Ledeč n. S.) a občas i na menším rybníku, potřeboval bych to na cejny, plotice a kapry do 50 cm. Uvažuji hlavně o prutech jaxon v délce 3,30 medium (20–80g) – právě kvůli řece a kratší vzdálenosti nahazování. Myslíte, že je to dobrá volba? nebo něco delšího, slabšího nebo naopak silnějšího? Za všechny odpovědi předem děkuji.

Sobota 31. března 2007 v 18:50® bubu
bubu

tak jsem teda byl na tři hoďky posedět,ale skoro nic se nedělo,jen pár perlínů. Dosti nepříjemný byl vítr. Snad to zítra bude lepší.

foto/diskuze/feeder/2007/th-img11618.jpgfoto/diskuze/feeder/2007/th-img11619.jpgfoto/diskuze/feeder/2007/th-img11620.jpg
Pátek 30. března 2007 ve 21:30® bubu
bubu

zítra jdu konečně letos k vodě. Doufám,že večer bude nějaké foto,držte palec.

Čtvrtek 29. března 2007 ve 20:15® Prichy
Prichy

Kubajs: navic nepises, kdy je ta foukacka ucinna (u nas na jednom kaprorybniku foukacka funguje a cokoli jineho plovouciho…ja k tomu radim burisony polivkove kulicky apod. – nutno rici, ze tam bylo kapru vice nez cejnu a plotic) Ovsem, kdyz jsme prijeli na jare mezi mistni a nahodili svoje (tenkrat jeste teleskopy)…spravne predlozili nastrahu (vlasec 0,25 a 1/0 hacky :-D ) tak jsme kralovali. Chytili jsme mozna 70 kapriku a v jedenact dosla nastraha. vyhrali jsme mozna 70:10 pricemz jich bylo tak trikrat vic.....cili 4 pruty ku 10–12.

Mistni chytali na na „kulicky“ a my na rousnice…zkus to… pokud bude teply duben, tak by to mohlo jit.....kdyz tak v kvetnu.

(krmeni uz jsme tenkrat meli docela dobre)

Čtvrtek 29. března 2007 v 17:57® cannabis.sch

zdar!nemáte nějaký zkušenosti s navi… staci kdyz to das do jedne rubrikyTento příspěvek byl 29.3.2007 v 19:42 editován administrátorem CeP

Čtvrtek 29. března 2007 ve 13:29® profo
profo

HaD : to já zase jo, když hodím druhej klacek bokem jen tak na klasiku, tak tam foukačku občas dám. Když, ale ho moc nesleduji a nebo je mimo zorné pole, tak raději volím něco co vydrží na háčku víc než foukačka.;-)