Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 17. března 2007 v 15:40® amazon

kubajs pošli mi na tebe mobil

Sobota 17. března 2007 v 15:38® Kubajs
Kubajs

amazon:bud dej víc kolem 30cm nebo ji tam nedávej já skoro vůbec nepoužívám protože když zacházíš opatrně i z větší rybou tak ji nepotřebuješ!!!!tak si vyber??:-)

Sobota 17. března 2007 v 15:33® amazon

Cep a dvaš aji gumu ja davám zhruba 10cm

Sobota 17. března 2007 v 15:25® CeP
CeP

amazon> nejvic pouzivam navazce kolem 25–40 cm. pod 25cm chodim vyjimecne, ale docela casto davam i 80cm. kolikrat se sestavou laboruju treba hodinu a pul, ale oplati se protoze pak dve hodiny nestihas…

Sobota 17. března 2007 ve 14:06® amazon

Hlapi zatím dík za rady budu skoušet a pak dám vědět.

Sobota 17. března 2007 v 8:46® Kubajs
Kubajs

amazon:jak jsem už říkal ted zkus těch 15cm a když to nepůjde dej tam 20–25;-) a jestli todle nezabere tak zkus 30–40 jestli todle nezabere:-(( tak se zbal a jdi domů:-P
s návazci ale nechod níž než 10cm:-)

Sobota 17. března 2007 v 8:38® Kubajs
Kubajs

rudla:mě se taky osvědčili jsou super sem tam je dal i na plavanou a nemají problém s větší rybou jsou super:-1 :-1 i když minule tu někdo psal že jsou na nic a že se rychle lámají ale to se mi nestalo:-P

Sobota 17. března 2007 v 1:55® rudla
rudla

amazon-délku návazců ti nikdo přesně neřekne.Začni třeba z 60cm a postupně zkracuj až se trefíš do optimalní délky.Není to vždy stejné někdy to chce delší jindy naopak.Teď z jara dávám kratší. Kubajs-koupil jsem ty awa-shimi v Brně na veletrhu chytám na ně 3 roky a jsou super nakoupím jich vždy do zásoby protože je v obchodech snad nikde nemají

Pátek 16. března 2007 v 19:49® Hora
Hora

amazon>stačí se podívat do klubu,kdo je z Ostravy a hned budeš mít jasno.Zkus trochu zapátrat,není to až tak těžké pivo

Pátek 16. března 2007 ve 14:22® amazon

Cep a ty jsi od kud?A jak dlohe návazce mám používat.

Pátek 16. března 2007 ve 13:55® Kubajs
Kubajs

viper:mustad,ow­ner,mauruto takže tydle používám nejvíce ale našel jsem i pěkné awa-shimi ale už jsem je bohužel nikde nesehnal:-(
a ještě na feeder moc nepoužívej medovky súíše červi,rohlík,ku­kuřicy ale medovky moc :-|

Pátek 16. března 2007 v 0:06® CeP
CeP

amazon> presne tak. utrhnout a zkratit, eventuelne navazat znovu a delsi. to halt jinak nejde. :-) na reku spis paternoster ala Osprey s krmitkem na gume a na stojaku prubezku bud volnou, nebo ve smycce. hacky.. napsat jenom owner je dost sirokej pojem. ja pouzivam nejvic owner 50922 pin hook 8 – 14; muj favorit je ale colmic NK800 8 – 16. pak jeste takovej hooodne hranatej mustad a taky maruto 2813 knot grip obdobnejch velikosti.

Čtvrtek 15. března 2007 ve 22:43® amazon

Cep tak mi aspoň napiš ty.Chytam na pruběžnou sestavu co tam Kubajs nafotil, ale nevim jak zkracovat navazce-to musím vždycky utrhnout a navazat delší nebo kratší?

Čtvrtek 15. března 2007 ve 21:10® viper

Kubajs> na to forum jsem se už díval-ale chtěl bych vědět na jaké chytáš ty-máš určitě více skušeností:-))

Čtvrtek 15. března 2007 ve 20:14® CeP
CeP

amazon> kubajs je pro tebe kapku ruky – z mostu. doraz letos na nejakej sraz a mas to. ;-)

Čtvrtek 15. března 2007 ve 20:00® amazon

Ahoj Kubajs. Prosim tě odkud jsi? Chytam na fiedr od minulého roku, tak každá rada pro mne je super.Rád bych stebou někam zašel.

Čtvrtek 15. března 2007 v 19:05® Kubajs
Kubajs

viper:když zvolíš kvalitní tak ne ale u nějakých levnějších narazíš na dobré zrovna ted se na chytej.cz probírá feederový háček tak se pokoukni:-1

Čtvrtek 15. března 2007 v 18:45® viper

Kubajs> Psal jsi mi, že bys zvolil menší háčky-myslíš, že by mi z nich nepadali kapři?

Čtvrtek 15. března 2007 v 15:24® viper

Kubajs> Tu co jsi mi poradil-kmenový silon 20 a návazec 16Beast Master,háček 8 owner 3ďoby a malou kuličku medovku.A hned jsem 2 krát urval celou montáž-nevím jak to ,když mám návazec slabší než kmenový vlasec,ale musím říc že ten slabý silon je kumšt urvat:-))

Čtvrtek 15. března 2007 v 11:57® Kubajs
Kubajs

viper:to jsem rád že jsi si zachytal jako použil montáž??:-)

Středa 14. března 2007 v 19:23® viper

Kubajs> Moc dík-byl jsem včera i dneska a asi 15 kaprů největší 48 a jedno oko-stím feedrem je to super-partia tam seděla a neměla záběr a já jsem měl jeden za druhým,že jsem s tím nezačal už dříve-ještě jednou moc dík a kdybys měl nějakou dobrou radu rád si ji vyslechnu-měj se

Středa 14. března 2007 v 15:24® Cudla
Cudla

Montáž pomůže karabinka (snadno a rychle).Tyč k podběráku 2–3 díly starýho teleskopu nebo v Semáckym katalogu teleskopická tyč k podběráku téměř to samé.

Středa 14. března 2007 v 15:14® CeP
CeP

sramas> tady bych taky moc nevymejslel. staci klasika plavackovy ocko a nejaka delsi tyc 3–4m. delka tyce se tady ruzne uz parkrat probirala a obecne se vetsinou vzdy doslo k zaveru ze radeji delsi, protoze zkracovat muzes vzdycky ale tezko nastavis kdyz potrebujes a nemas z ceho.

Středa 14. března 2007 v 15:06® sramas

profo: Taky prut vracim do puvodního obalu, tak mi ani nic jinýho než utržení nezbejvá.

Ještě koukám po nějakym vhodnym podběráku, kterej něco vydrží. Dáte mi někdo dobrej tip?

Středa 14. března 2007 ve 14:41® profo
profo

sramas : já jsem na tom stejně jako CeP, jen s tím malým rozdílem, že jsem tak línej, že se mi to nechce skládat s montáží a trhat až při další vycházce a utrhnu to hned a složím bez montáže. Navíc používám původní povlaky na pruty jako základní ochranu blanku a tak je stejně uklízím bez navi a tak je pro mne utržení i praktičtější.

Středa 14. března 2007 ve 13:44® CeP
CeP

sramas> je to vec nazoru a lenosti. ja to skladam i s montazi, ale stridam fleky > ruzne typy vody takze kdyz prijdu k vode a rozbalim tak stejne pravazuju protoze potrebu jinou montaz nez tu co mam zrovna navazanou. minimalne menim delku navazce.

Středa 14. března 2007 ve 13:24® sramas

Zdravim, v neděli byla moje první chytačka na feeder. Jednim slovem SUPER. Jen mě zajímá, jesli po chytání rozděláte montáž nebo prut skládáte i s vlascem. Díky

Úterý 13. března 2007 v 8:51® Kubajs
Kubajs

viper:Prut jsi na začátečníka vybral suprově. Naviják: kup nějaký hezký,menší aby se na něj vešlo kolem 150m vlasce 0,16. Vlasec:0,20 s t­ím už se dá chytat ale zjemnil bych se slabými vlasci máš více záběrů. Návazce:Tak na každé vodě něco jiného.Ale zkus začínat na 15cm a pak podle frekvence záběrů bud prodloužíš nebo o malinko skrátíš. Olova a Krmítka:Olova si kup od 10g až po 30g Krmítka si kup od 10g po 25g a kup hranatá a normální oblouček. Montáž:Zatím dělej normální průběžnou montáž(na fotce)je úspěšná a je velmi jednoducha a pak zkus paternoster(já se bez něj obejdu)Do karabiny můžeš připnout jak olovo tak krmítko Krmení:Podle zaměření na rybu a koupil bych tmavé
a hladké aby v něm nebyly hrubé složky(kukuřice) Do krmení můžeš přidat i hlínu a nástrahy na které chytáš.Doporučuji Lorpio Feeder Vidlička:Přední si kup motýlka a zadní můřžeš mít normální anebo můžeš mít prut v první viádličce(motýl­kovi)a držet v ruce rychleji reaguješ na záběry. Háčky:Ownery jsou dobré ale zvolil bych menší myslim 10,12,14,16,18 tyto háčky pojmou všechny tvé nástrahy. Nástrahy:Je hodně dobrých nástrach na feedr ale jen pár jich je suprových )červi,dbedro­beny,žížaly,roh­lík,kukuřice,ko­nopné semínko) Postavení prutu k vodě:Na tekoucí vodě pokládej prut do vidliček špičkou nahoru tak aby svíral úhel 90stupnu Na stojaté vodě polož prut do vidliček tak aby byl stranou k vodě a svíral také úhel 90stupnu Nahazování:Ne­nahazuj daleko jako je to u klasické položené nahazuj spíš do 25m.Před dopadnutím montáže přibrzdi vlasec aby první dopadl háček pak krmítko(olůvko) Doufám že jsem ti pomohl Čau a hlaš úspěchy

foto/diskuze/feeder/2007/th-img11450.jpg
Pondělí 12. března 2007 ve 23:08® CeP
CeP

viper> postuduj trochu tadyhle : www.feederklub.cz najdes tam dost odpovedi na tve otazky. ;-)

Pondělí 12. března 2007 v 18:11® viper

Kubajs> Zdravím.nezlob se, že Tě obtěžuji ale chtěl bych začít s feedrem a jsem ůplný začátečník-ryby chytám ale feedr je pro mě ůplná novinka-zrovna jsem si koupil shimano-alivioBX MEDIUM-chtěl bych poradit jaké návazce na stojatou vodu na kapra-koupil jsem si 10g krmítka-silon-tubertini0.20–5.640kg háčky owner-6a8 Ani nevím jaké si mám koupit stojany a jaké je dobré krmení-asi toho chci moc ale opravdu bych potřeboval poradit-moc dík