Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 4. ledna 2007 ve 21:27® breca

Sander – já to teda zatím nezkoušel, ale uvažoval jsem o tom taky. Spousta lidí chytá na maličký rybičky okouny na plavačku, tak proč to nezkusit na feeder, pak nepotřebuješ velkej hák, ani okamžitě sekat. Rybu věšíš za hubu, tak by to ten malý háček mohl taky pobrat!

Čtvrtek 4. ledna 2007 v 19:28® Sander
Sander

profo > he, ale uznej, že je to hovadina. Když máš na feederu rybku, musíš sekat ihned, s tím souvisí dokonalá montáž, velké a velice ostré háčky… Někdy mám problém takto seknout rybu, i když mám na prutě ruku, natož ještě k tomu hlídat splávek… Kdyby si vzal k plavačce teleskop a průběžné policajty, v nejhorším případě bait a pípák, tak neřeknu

Čtvrtek 4. ledna 2007 v 19:11® profo
profo

Sander> Já jo, okouna…:-))

Čtvrtek 4. ledna 2007 v 18:49® Sander
Sander

Kubajs > a už jsi na ten „vedle hozený feeder s rybičkou“ něco chyt?

Čtvrtek 4. ledna 2007 v 18:46® Kubajs
Kubajs

i rybičkou se to dá řešit anebo když chytám na klasickou plavanou tak si vedle hodím Feeder na mrtvou rybku

Úterý 2. ledna 2007 ve 21:56® breca

CeP – já tou plavačkou mínil rybičku na dravce, klasická plavaná a feeder to opravdu nejde!!

Úterý 2. ledna 2007 v 17:45® Kubajs
Kubajs

CeP:chytrý lidi poznáš i po internetu:-)

Úterý 2. ledna 2007 ve 14:44® CeP
CeP

Kubajs> tak tak. ja taky. jeden feeder pro zabavu a vedle klasa polozena co dyby nahodou… ;-) )

Úterý 2. ledna 2007 v 11:47® Kubajs
Kubajs

CeP:jak jsem řikal já to kombinuju s kaprařinou na boilees

Pondělí 1. ledna 2007 ve 21:47® HaD
HaD

Sander> to, to už jsem nikdy znovu nezažil… třeba 3 ks za půl hoďky, ale pak už nic apod… Tohle byla slušná jízda :-)) )

Pondělí 1. ledna 2007 ve 21:26® Sander
Sander

HaD > jo tak s mušákem je to velice slušný výkon!

Pondělí 1. ledna 2007 ve 21:23® HaD
HaD

Sander> No ono když to u nás opravdu bere, tak to zase o moc větší „voheň“ není. Rekord mám tuším 8 kousků od 45 do 65 cm za 1,5 hodiny na mušák a to už byl fakt masakr

Pondělí 1. ledna 2007 ve 21:07® Sander
Sander

HaD > ale taky jsem psal, že musí opravdu brát. To se stane jen málokdy a ještě ke všemu v krátkém období toho nejteplejšího léta, jako bylo třeba v roce 03. To lovil parmy 70 a výš každý, kdo měl ruce a dohodil více jak 15m s těžkým olovem :-)) Ale to už je minulost. Fakt jich dost radikálně ubylo. Čím to je, neví ani místní „znalci“, kteří se parmám v dřívější době dost intenzivně věnovali :-(

Pondělí 1. ledna 2007 ve 20:46® CeP
CeP

breca> ja si naopak myslim ze pokud berou tak jeden feeder bohate staci. a kdyz chces na dva tak jedine dva feedery. kombinovat to s plavackou je silenost. sam jsem to zkousel takze myslim ze vim o cem mluvim. zkratka je to hotowej nwesmysl, leda bys dokazal postavit feeder tak, abys mel v zornem poli jak spicu feederu, tak i splavek. ve vetsine pripadu je to zhola nemozne a proseres 99% zaberu pac nebudes venovat dostatek pozornosti ani jednomu.

Pondělí 1. ledna 2007 ve 20:42® HaD
HaD

Sander> no 5–8 záběrů za hodinu – to je hodně slušný.

Pondělí 1. ledna 2007 ve 20:40® Sander
Sander

Kubajzs > no vidíš, máš z čeho vybírat.

Pondělí 1. ledna 2007 ve 20:30® Kubajs
Kubajs

Sander:normálů je dost!!!:-)

Pondělí 1. ledna 2007 ve 20:22® Sander
Sander

HaD > neboj, to se mi na naší řece nestane. Parem tu není zdaleka tolik, co na Tvém revíru. A ještě ke všemu zde jejich stavy prudce začaly klesat, možná i proto jsem se jim věnoval z větší části na pstruhovce.

Kubajs > normálně :-)

Pondělí 1. ledna 2007 ve 20:13® Kubajs
Kubajs

Sander:jak lapeš na feeder tlouště

Pondělí 1. ledna 2007 ve 20:12® HaD
HaD

Sander> mno, možná je taky u mě problém v tom, že nemám dva stejný pruty a pak je to na prd. Většinou chytám na feeder 330 cm a jako druhej prut mačku 390 cm. Ale myslím, že i kdybych měl oba stejný, tak by to člověk leckdy nestihl. Ale i přesto budu chytat dál na dva :-) člověku to nedá… nejlepší je když zasekneš do prázdna a při nastražování Ti zabere na druhej, kterej sekneš pozdě do vázky, takže to urveš a při navazování pak prose..š záběr na přehozeném prutu a taky to urveš. No a když se to opakuje třeba 2–3× za sebou, tak je to na provaz :-)) ) (vím o čem mluvím, vloni se mi stalo několikrát…)

Pondělí 1. ledna 2007 ve 20:05® Sander
Sander

HaD > dávám je těsně vedle sebe špicí nahoru, vedle si dám křesílko a mám oba přímo vedle pravačky. Takže prakticky koukám jedním směrem na obě špice. Letos jsem tento lov bohužel vynechal. Třeba za tu dobu pokročil vývoj tak dopředu, že už je lov na 2 pruty přežitek, nevím :-))

Pondělí 1. ledna 2007 ve 20:01® Kubajs
Kubajs

HaD:mě na parmy vystačí bohatě jeden u nás je Parem dost a neni vzácnost ji chytit ale bojuje to je na ní krásné

Pondělí 1. ledna 2007 ve 20:00® Kubajs
Kubajs

breca:malé háčky,nejjemnější špička co tamnější vody dovolují a tp je vše!!!!

Pondělí 1. ledna 2007 v 19:58® HaD
HaD

Sander> s parmama souhlas, dá se to i se dvěma, ale je fakt, že ani jeden prut pak nesleduješ tak, jak by bylo potřeba a dost záběrů se propásne, protože parma ti moc času k záseku nedá

Pondělí 1. ledna 2007 v 19:48® breca

Kubajs – nemyslel jsem něco extra, ale to, co se osvědčilo a standardně používáš.

Pondělí 1. ledna 2007 v 19:46® Kubajs
Kubajs

breca:u feederu si myslím vystačíš s jednoduchými montážemi a nějaké fígly ani nějak nejsou potřeba teda aspon u mě

Pondělí 1. ledna 2007 v 19:44® breca

A když je teď trochu času, jaké fígly se vám u feedrovačky nejvíc osvědčily? Já jak jsem tu již psal – neocenitelný pomocník je normální háček na háčkování deček, vázání uzlíků a oček je velmi dobré, dále pak používám jen háčky s očkem – jednodušší navazování drobných háčků a to pouze uzlíkem, kterým se navazují třeba obratlíky – uzel Palomar. Nestalo se, že by praskl uzel.

Pondělí 1. ledna 2007 v 19:44® Kubajs
Kubajs

no já když jdu na ryby beru kaprák a feeder feeder si nahodím tím se bavim a o zábavu je postaráno a na druhým prutu mám Boilees a za sezonu si vytáhnu aspon 5slišných kaprů kolem 65cm a že chodim na ryby docela málo

Pondělí 1. ledna 2007 v 19:42® Sander
Sander

breca > kdyby to šlo na tři, neváhám. Když opravdu berou, mám 5–8 záběrů za hodinu. Takže o nějakém nestíhání nemůže být řeč. Když berou průměrně, 2 feedery jsou nutností.

Pondělí 1. ledna 2007 v 19:39® breca

sander – chytáš parmy cíleně na dva?