Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 16. prosince 2006 v 19:27® M2
M2

Chytám i na kaprové pruty,ale na feeder jsem letos kapru chytil nejvýc.Feeder je bomba.

Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 21:34® Rybar211
Rybar211

Já bych tadyk klidně něco psal, ale feedera budu mít až pod haluz!

Čtvrtek 14. prosince 2006 v 10:48® profo
profo

breca> chytám stále a feeder je čím dál tím víc vytěžován právě díky jeho jemnosti a citlivosti. Jen nemám o čem psát, páč úlovky jsou normální a není se tedy čím chlubit…:o))

Čtvrtek 14. prosince 2006 v 9:48® breca

Feedraři, vy už nechytáte? Nějak to tu mlčí!!!

Středa 6. prosince 2006 ve 22:22® qwerty

Tak jsem si objednal proutek na zimu (Byron Dynamic Winklepicker DW 270), jen doufám, že ho počta doveze OK

Středa 6. prosince 2006 ve 22:16® qwerty

Rybar211: to znamená, že pro ohnutí špičky do úhlu 90° je potřeba závaží o hmotnosti …g (… = údaj na špičce). Je to opsáno z knížky :-))

Středa 6. prosince 2006 ve 22:12® breca

Není to spíš 28 g? Potom by o vyjadřovalo hodnu jedné unce (oz).

Středa 6. prosince 2006 ve 22:05® Hora
Hora

je to napsáno na 1 špičce?Nevím to určitě,ale mělo by to být ten 1 öz,ale ještě se podívej na ostatní co tam je.

Středa 6. prosince 2006 ve 20:12® Rybar211
Rybar211

Tak jsem si ten prut koupil, ještě jsem se chtěl zeptat, na špičce je napsáno 26g. je to asi blbost, že to unese jen 26g. že????? To bude značit něco jinýho, asi??!!

Středa 6. prosince 2006 v 10:18® profo
profo

Rybar211> Rozhodně zajíce v pytli nekoupíš. Toho se neboj.:D

Středa 6. prosince 2006 v 9:17® Rybar211
Rybar211

Hora> Jo, tak moc dik, dnes si ho jdu koupit, snad nekopim „zajice v pytli“ :-D

Úterý 5. prosince 2006 ve 20:25® breca

Začínal jsem s feederem letos v květnu a až na malé vyjímky jsem s ním odchytal celou sezónu. Z uvedených mám 3.30 a v podstatě mi stačili dvě nejměkčí špičky. Absolutní spokojenost.www­.fish-pro.cz

Pondělí 4. prosince 2006 ve 22:46® Hora
Hora

Rybar211>je úplně jedno jaké špice se k tomu dají přikoupit,pro začátečníka je to moc tvrdý prut,stačí Ti bohatě medium.Nemáš s tím žádné zkušenosti,podívej se třeba na ten,podle mě je ideální pro Tebe www.fishop.cz jestli chceš,kup si ho,nauč se s ním chytat a potom až Ti to půjde,uvidíš sám, pro co se rozhodneš.Jestli u toho zůstaneš, nebo půjdeš do jemnějšího.

Pondělí 4. prosince 2006 ve 21:31® Rybar211
Rybar211

Hora> jsou k tomu spice o uncich 1;1,5;2;2,5 oz. daji se k nemu jeste prikoupit dalsi spice, o kterých oz. si je mám dokkoupit? bude stacit 3/4 oz.? nebo napiste jinak a nebo napiste primo adresu na nejaky proutek

Pondělí 4. prosince 2006 ve 20:17® Hora
Hora

Rybar211>vypadá to,že ten proutek nikdo nezná,doporučil bych Ti,abys se podíval na stránky o feederu tady www.chytej.cz přečetl co se dalo a potom si vybral.Jako začátečníkovi bych doporučil prut médium,tenhle je trochu tvrdší.

Pondělí 4. prosince 2006 v 19:08® Prichy
Prichy

Mirek: objednam a zkusim

Pondělí 4. prosince 2006 v 15:39® Rybar211
Rybar211

Chtěl jsem se zeptat na váš názor ohledně prutu VFEEDER. Jsem teprve začátečník s tímto způsobem lovu. www.milobrno.cz

Na této stránce je k dispozici. Dekuji

Pondělí 4. prosince 2006 ve 12:46® Mirek

HaD> :-)) )

Pondělí 4. prosince 2006 v 9:26® HaD
HaD

Mirek> zapomněl, přiznávám bez mučení, ale včera večer jsem si zase s hrůzou vzpomněl a už je to poslaný. Promiň.

Pondělí 4. prosince 2006 v 9:14® Mirek

HaD> Tak jsem dnes zjistil, že jsi na mne zapomněl což?

Pondělí 4. prosince 2006 v 9:13® Mirek

Prichy> Mám přesně ten typ který je o pár příspěvků níže. Stála nějakých směšných 40 Kč. Možná dokonce třicet. Měl ji tam Zdenek poměrně dlouho. Já jsem nikdy neměl potřebu ji používat. Až loni se mi několikrát stalo, že jsem upálil rybu při záseku. Ukecal jsem se a dal ji tam. Už jsem ji nesundal :-)

Neděle 3. prosince 2006 ve 22:21® Prichy
Prichy

Mirek: nevidel jsem to nikdy v praxi, az se nekdy stavim, tak mi ukazes co mas za typ a jako a kam to mam navazat.....„Zden­ka“ jsem se jednou ptal a nemel:-(( .....(mimochodem marmuchy jsem uz videl na krame a libi)

Jinak jeste k te gume, uvazuju o tom, co jsem si poridil jiny feeder a light jsem presel na heavy, navic pouzivam pletenku, …asi se tim spis bude hodit…

Neděle 3. prosince 2006 ve 20:58® HaD
HaD

mě ta guma taky drží hodně, myslím více než nějaká 0,22 – 0,25 tka. Nikdy jsem jí taky neprořízl.

Neděle 3. prosince 2006 v 18:57® Mirek

Prichy> Jak to myslíš?? Koupil jsem ji u Zdenka.

Neděle 3. prosince 2006 ve 14:46® breca

Zdravím feedraře, pokud chcete vázat uzly na gumě, doporučuju osmičkový uzel a k jeho uvázaní používám háček na háčkování deček přiměřené velikosti. Slouží mi jako pomůcku i k navazovaní háčků s očkem. Můžu jen doporučit – malé smyčky a očka očka se stím vážou opravdu super!!!!

Sobota 2. prosince 2006 v 19:27® Prichy
Prichy

Mirek: jednou bych to chtel videt…navic, kde jsi ji koupil?

Sobota 2. prosince 2006 v 17:39® Mirek

Hora> Já dávám tak do patnácti centimetrů délky. Používám ji v podstatě na všechny montáže jako součást návazce. Někdo ji ale dává jako součást závěsu krmítka… Dávám vždy smyčku do smyčky a ještě se mi nestalo, že by se proříznula.Vážu jí jako běžnou smyčku a trochu si s uzlem hraju. Pomalu utahuju. Ale je to problém. Ne vždy se to povede. Někde jsem četl, že je možné gumu spojit natavením.

Sobota 2. prosince 2006 v 15:37® Hora
Hora

Hoši díky za info,mám ještě něco,té gumy dáváte kousek ,podle toho jak sem někde četl,jenom 10–15 cm.Jak ji potom navazujete,máte na to speciální uzel?Při jaké montáži se využije nejlíp-průběžné,nebo paternoster?Ne­dochází u spojení těchto rozdílných materiálů k proříznutí feeder gumy?

Sobota 2. prosince 2006 v 11:46® Mirek

Hora> Používám 0,40 velmi často. Na muškaření ji mám jako amortizér celou sezonu a ještě mne nezklamala. Na feederu urvu dříve kvalitní 0,18 vlasec, než gumu. Je velmi dobrá.

Sobota 2. prosince 2006 v 10:40® MiK
MiK

profo>pletenku moc nepoužívám, ale pro případ potřeby mám namotánu Rapalu a ta je kulatá. S 0,16kou můžeš vodit i tu nejbojovnější parmu. hora>na řece je delší prut výhodou, protože můžeš vystrčit špičku výš nad vodu. Tím dosáhneš toho, že vlasec bude procházet vodním sloupcem příznivějším úhlem. Bude tedy klást menší odpor proudu. Mám jednoho Browninga se vsuvným dílem. Z 360cm je rázem 390cm a je to v proudu fakt poznat.