Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 7. září 2006 v 16:47® Lukas

kkarlos:ale copak nejaky zavody???áá kdépak jsou?

Pátek 1. září 2006 v 19:15® kkarlos
kkarlos

heh, tak muj problem vyresili poradatele tim ze zavody odlozili o 3 tydny… :-D ja se z toho… a to sem se na to jednou tak pripravoval a ono… eeee :-/

Pátek 1. září 2006 v 16:27® kkarlos
kkarlos

MiK> kez by to balo pravdou… ;-) jen se ted modlim aby nejak moc nezacalo chcat… :-((

Pátek 1. září 2006 v 15:19® MiK
MiK

kkarlos> na chovnej rybník budou ty dva návazce asi moc. Nu, bude ti naskakovat skóre po dvou bodech :-)

Pátek 1. září 2006 ve 14:28® Sander
Sander

kkarlos > na chovňáky chodim většinou s průběžnou montáží – krmelec + rousnice. Samozřejmě až po setmění :-)) )
Néé, tvoje montáž je dobrá. Na spodní návazec bych dal větší střídku rohlíku, na horní čtvrtku rousnice či ty bílé červy.

Pátek 1. září 2006 ve 14:21® kkarlos
kkarlos

cusec feedarari, jakou mam udelat sestavu na zavody na chovny rybnik, s hlavni obsadkou – kapr? udelal jsem normal nakonec krmalec a nad to 2 navazce, ten spodni cca 40cm a horni 20cm, na co bych mel chytat? kuku, rohlik na vcechny zpusoby, cerviky, chleba, perlicky? a ruzne sendvice z toho delat? mate nejake konkretni zkusenosti s tekovejma tema trochu sranda zavodama a ne 1. liga?

Pondělí 28. srpna 2006 v 9:04® Mirek

HaD a spol: Složila mne chřipka ako byk, takže teprve dnes jsem usedl k počítači. Díky za gratulace. Já z toho mám taky radost. Vím, že jsou vody, kde je parma naprosto běžnou rybou a její ulovení nevyžaduje v podstatě nic jiného než nahodit a trefit se do řeky. U nás tomu tak není…Jo, sendvič mají holky rády. Nakonec, proč ne? Já ho taky můžu. Ale já se snažím, aby byl bez červů:-)) .

Neděle 27. srpna 2006 ve 21:29® HaD
HaD

Mirek> to věřím… ta nástraha – sendvič – to je parmová specialitka? :-))

Pátek 25. srpna 2006 v 10:03® MiK
MiK

Je tu někdo z Kroměříže nebo okolí? Potřebuji poradit, kam si jít v sobotu zafídrovat na Moravu. Mám JM, tak můžu někde od Postoupek a níž. Nejraději na parmy, ale když budou brát ostroretky taky nevadí.

Pátek 25. srpna 2006 v 0:27® Prichy
Prichy

Mirek: hlavne, ze vim, ze tam je :-) …jinak samozrejme taky gratulace

Čtvrtek 24. srpna 2006 v 18:37® Sander
Sander

Mirek > nádhera, prostě NÁDHERA!! Gratulace, takhle pěknou parmu jsem letos z Otavy ještě nevyndal :-)

Čtvrtek 24. srpna 2006 v 18:03® Mirek

HaD> Čtyři bílí červíci, kousek rohlíčku a uzavřeno jedním červíkem. Na 0,14 silon v proudu docela mazec.

Čtvrtek 24. srpna 2006 v 17:41® HaD
HaD

Mirek> pěkná :-) na co to bylo?

Čtvrtek 24. srpna 2006 ve 12:22® Mirek

Prichy> No to je v pořádku. Když spíš, žádnou parmu nechytíš. Byla celkem přikalená voda a to je šance výrazně větší. Jinak mne potěšila móóóc.

Čtvrtek 24. srpna 2006 v 11:30® Prichy
Prichy

Mirek: clovece…ty parmy mi nedaji spat :-) (pekna), uz mam na to i prut…jen ten zaber chyba, jen ten zaber :-) ......(byl jsem nahore u grejcaraku, navazec cca metr a porad jsem nedostaval poradne zabery (kdyz jsem neco vytahl, tak to bylo minimalnich rozmeru)

Neděle 20. srpna 2006 ve 21:11® kajulinda

nemáte někdo zkusenost s ABU G feeder PHAZER PRO 3,45M ?

Neděle 20. srpna 2006 v 15:56® skwor
skwor

Nevíte, jestli by šel ještě někde na netu sehnat feeder Jaxon syrius 330cm 20–70g?

Neděle 20. srpna 2006 ve 13:25® ČudlařX
ČudlařX

díky za radu!!!!!!!!

Neděle 20. srpna 2006 v 9:20® Tomash
Tomash

mirmen> Tak to jsem měl asi velkou kliku, protože již zmiňovaný Mitchel Avocet pro jsem zakoupil s kamarádem ještě v té akci a používám ho s velkou spokojeností na feederu jako ty. Před tím jse používal Okumu Tamoka – stříbrná barva, 6 ložisek, zadní mikrobrzda a byl jsem tky spokojenej.

Neděle 20. srpna 2006 v 0:05® mirmen

Čudlař, nechci tě nijak strašit, ale aby to nebylo z bláta do louže.

• na feeder jsem vystřídal několik navijáků,všechno jen s přední brzdou
  • první byl Shakespeare Quo, cívka 30 ( cena cca 1100, teď slouží už jen na úhoře, navi spíš na střední rybařinu, s vlasci nad 5 kg nosnosti)
  • následoval navi Shimano Nexave 2500 ( cena cca 1300 Kč, momentálně odpočívá ve skříni a čeká na další uplatnění)
  • druhým rokem chytám na fídr na Mitchell Avocetpro 4000 ( cena 2000 Kč), tenhle navi mi vyhovuje nejvíc
  • vyzkoušel jsem ještě naviják Abu Garcia C103 ( cena cca 1650, který používám druhým rokem na vláčku s FL)
  • a naviják Ryobi zauber s match cívkou ( cena cca 3500 Kč) , který mám od letoška na vláčku, ale zkoušel jsem ho i na fídru

Ty posledně zmíněné navijáky jsou vláčkařské a dá se s nima v pohodě na fídr chytat taky ( i když mitchell má podle mne lepší brzdu)

Pro většinu fídrových situací mi vyhovuje mitchell avocetpro. Nemotá kmen, zvládá jemné chytání i náročnější práci. Svého času ho měl braunstar.cz v akci za polovic, za 1000 Kč.

Sobota 19. srpna 2006 ve 23:10® ČudlařX
ČudlařX

mirmen> to je právě ono.mam feeder MEDIUM a chytam předevšim cejny,karásky,kap­říky.chodim z 99% k nám na řeku.většinou tam fláknu 0,20mm nebo 0,16 kmen a návazec pak o 0,05mm tenčí. Chodim taky na parmy-takže aby něco vydržel Zatim tam mam robinson silver,ALE strašně motá vlsec.takže se chci poohlídnout po něčem jiným

Sobota 19. srpna 2006 ve 23:04® mirmen

Čudlař: zkus se na to podívat z jiné strany:

• na feeder se často chytá i na návazce o nosnostech 1 – 2,5 kg ( hlavně , když je voda chladná nebo ryby opatrné nebo voda průzračná )
  • čím slabší návazec, tím větší nároky na prut a brzdu navijáku
  • o co bych se zajímal na prvním místě je tedy:
  • zda ten navi má plynulý chod brzdy, bez zadrhávání
  • zda ta brzda je dostatečně dlouhá, teda zda umožňuje jemné nastavování
  • ty ostatní věci jsou o něco méně důležité
Sobota 19. srpna 2006 ve 22:53® ČudlařX
ČudlařX

a jestli fachá......

Sobota 19. srpna 2006 ve 22:25® ČudlařX
ČudlařX

Chtěl bych se zeptat jestli se tenhle naviják hodí k lovu se feederem.dík rybyrybkyrybicky.cz

Středa 16. srpna 2006 ve 22:07® Padis
Padis

qwerty>v klidu neřeš to až někdy dáli bůh

Středa 16. srpna 2006 ve 22:06® qwerty

Padis: neboj. Možná zítra odpoledne, ale není to jistý.

Středa 16. srpna 2006 ve 22:04® Padis
Padis

qwerty>nevadí až tam budeš sám tak dej vědět

Středa 16. srpna 2006 ve 22:03® qwerty

jj, přesně. Ale flek je pernamentně obsazen – tatík s kamarádem maj dovolenou :-((

Středa 16. srpna 2006 ve 22:01® Padis
Padis

qwerty no tuším asi se přijedu juknout

Středa 16. srpna 2006 ve 22:00® qwerty

Padis: však víš kde :-)