Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 11. března 2015 ve 21:00® Draky
-
Nemáme tu nějakého kutila, který dělá krmítka?
- Středa 18. února 2015 ve 14:28® ryba-de.cz
-
Odbor LRU feeder Jihočeského územního svazu, s pověřením Rady ČRS, SO LRU plavaná-samostatná sekce feeder, si Vás dovolují pozvat na soutěž v lovu ryb udicí metodou feeder
JIHOČESKÁ FEEDERLIGA 2015 jihoceskafeederliga.mrk.cz
STARTOVNÉ Činí 250,– na všech 5 závodů soutěže a hradí jej přihlášení účastníci jednorázově na začátku soutěže. Je možné zúčastnit se i jen jednotlivých závodů, startovné v takovém případě pak činí 100,– na závod.
PŘIHLÁŠKY Vítězslav Toman, předseda odboru LRU feeder JČÚS, vitezslav.toman@gmail.com
PROPOZICE Závody probíhají dle platného Závodního řádu LRU feeder. Detailní propozice na jihoceskafeederliga.mrk.cz
Soutěží se pouze v jednotlivcích. Vyhlašuje se vítěz závodu (obdrží pohár) a na konci seriálu budou vyhlášena první tři umístění (obdrží pohár a věcnou cenu). Závody probíhají podle „rybářského řádu“ a Závodního řádu LRU feeder. Každý účastník musí mít rybářský lístek a platnou povolenku na daný revír.
Jihočeská feederliga je otevřená všem, hlavně těm, kteří se závoděním nemají zkušenosti a chtěli by to zkusit nebo začít. Drahé vybavení není nutné, potřeba je jen záliba ve feederu, šetrnost k rybám a zdravý přístup k věci.
TERMÍNOVÝ KALENDÁŘ a další podrobnosti najdete na jihoceskafeederliga.mrk.cz.Tel:728660278
- Úterý 10. února 2015 v 19:46® ryba-de.cz
-
lukino050505> Teleskop nikdy nebude tak pracovat jako dělička,to si pořiď 3 dílnou 3,3 m tam je malej transport,teleskop i když má feederové špičky s feederem moc společného nemá,poznáš to při nahazování,zdolávání a vlastně i při detekci.
- Úterý 10. února 2015 v 10:41® lukino050505
-
Tak jsem byl v sobotu provětrat pruty a vzal sebou i kamaráda. U vody jsme rozvinuli debatu feederový prut. A to sice, co je lepší? Teleskopický a nebo skládací. Já osobně si myslím, že na prutu nezáleží, ale je důležitější praktičnost. Jestliže ke každé vodě musím jet autem nebo MHD, tak je lepší teleskop. Jestliže u vody bydlím, tak skládací. Bavili jsme se o délce 3,60 m. Zajímalo by mě jaký je na to Váš názor. Kvalita, schopnost a podobně.
- Sobota 7. února 2015 v 9:33® ryba-de.cz
-
kendy.007> Přesně tak
- Pátek 6. února 2015 ve 20:36® kendy.007
-
Draky> tak je pravda že ofiko bodovaný závody to nejsou,ale jsou pořádaný pod LRU feeder.A pak hlínu nepoužívám na ředění ,ale na zakalení vody aby se ryba tolik nebála a kolikrát v zimě funguje jen hlína a posilovač který to krásně ovoní ,ale ryba se toho nenažere
- Čtvrtek 5. února 2015 ve 20:38® Draky
-
hraji> Já jsem si to myslel, že to budou nějaké takové úlovky.
kendy.007> Ligové taky?
Každopádně zpět k tématu. Já neříkám, že hlína nefunguje nebo, že by v krmení škodila. Jde mě o to, že kolega se bude pokoušet o kapříka a tam si prostě nejsem jist, jestli je hlína vhodná volba v téhle části roku právě na kapra.
Já osobně jsem hlínu nepřidával a kapry jsem nachytal, takže mě to utvrzuje v mé myšlence, kterou jsem psal níže. Zároveň je tu spousta rybářů, kteří mají mnohem více zkušeností než já a ví jak se to ve skutečnosti má. Bohužel moc nevím, kdo takové zkušenosti opravdu má a kdo jen radí něco, co sám nevyzkoušel.
Tento příspěvek byl editován 5.2.2015 19:39:00 uživatelem Draky. - Čtvrtek 5. února 2015 ve 13:39® hraji
-
Draky> k těm rybám, chytáme v zimě převážně podoustve, ty se pohybují velikostně od 25 do 33 cm, ostroretky, ty jsou od nějakých 25 do 45 cm, tloušti, ti jsou od 15 do 40 cm, jeseni od malinkatých 8 cm až po 35 cm, plotice všech velikostí
- Čtvrtek 5. února 2015 ve 12:41® kendy.007
-
Draky> závody ve feederu jsou i v zimě a kalit vodu hlínou docela funguje
- Středa 4. února 2015 ve 20:24® džigit
-
Draky> jak neviš,neodmlouvej!
Uvažuj jak se ryba chová a ne kdy se chytá feeder liga.
- Středa 4. února 2015 v 17:50® ryba-de.cz
-
Draky> Je fakt že mnoho závodů není i když jsou(né v JČ),ale použití je skoro stejné a líp se to nese vodou a přiláká to ryby a jaké ryby a velikost už je na krmení,černá plotice je bez debat,ale zkus slané krmení a ty reakce budou úplně jiné a na větší ryby fous dost přes 50 cm,ty malé jsou u krmítka.
- Středa 4. února 2015 v 17:25® Draky
-
ryba-de.cz> To já moc dobře vím, že se to používá, ale pokud vím, tak závody ve feedru přes zimu nejsou. Takže je důležité uvědomit si, kdy se to používá a né, že se to používá.
V kategorii plavaná má hlína své opodstatnění i z jiných důvodu než o kterých se tu bavíme. Jednou tu i hraji psal, že při své zimní vycházce naházel do vody 6 litrů krmení (převážně hlína) a rozhodně ryby nepřekrmil. Jenže je také důležité si uvědomit jaké ryby chytal a třeba taky jaké velikosti.
- Středa 4. února 2015 v 17:00® ryba-de.cz
-
Draky> Dává se to i při závodech,jak v plavané tak ve feederu,hlavně ve studené vodě..strouhanka je další krmení,ale hlína né,furt to zůstane ostré,jen to ta hlína zředí a ty ryby pořád hledají a nenacpou se..dost se to používá
- Středa 4. února 2015 v 16:50® Draky
-
Zadry-feeder-fishing> Vadit to nemusí. Zkus ho a pokud to nebude fungovat, tak příště si koupíš to tmavé.
S tím ředěním hlínou nevím nevím. Nemám s tím tolik zkušeností, ale má zimní myšlenka je taková, že když už tam hážu poměrně malé množství krmení, tak chci, aby tam hezky vonělo a bylo takové řekněme „ostřejší“. Hlíny, strouhanky a podobný ředidla dávám, až když je ta ryba víc rozežraná a je potřeba více krmení. Každopádně jak jsem říkal, s tímhle jsem moc zatím neexperimentoval a spíše je to takové téma k zamyšlení. Za zkoušku rozhodně nic nedáš.
Tento příspěvek byl editován 4.2.2015 15:51:44 uživatelem Draky. - Středa 4. února 2015 v 16:26® ryba-de.cz
-
Zadry-feeder-fishing> nebude,ale vem třeba krtinec a řízni to půl na půl,obarví se to,zůstane to ostrý a ryby se nenažerou
- Středa 4. února 2015 v 1:02® Zadry-feeder-fishing
-
děkuji za rady
.. zvolím tedy normálně průběžku
.. jen ještě jedna otázečka
bude vadit světlé krmení ? :/ zjistil sem, že černé (tmavé) už nemám
- Úterý 3. února 2015 v 16:59® džigit
-
Draky> tak jak to je.Dva roky a v pohodě
- Úterý 3. února 2015 ve 12:33® Draky
-
Zadry-feeder-fishing> No, aby si to neměl tak snadný, poradim ti něco jiného.
Já naopak docela krmím (půl až třičtvrtě litru bez problému do tý vody nahážu). Volím menší krmítko, ale né úplně prťavé. Co se té směsky týče, tak tmavé a jemné, tím se nic nepokazí. Osobně chytám na krmení na plotice od Lorpia.
Jelikož chceš kapříka, tak příležitostně do krmítka zazátkuj pár zrnek kukuřičky z plechu. Pokud máš, můžeš i krapet červů nebo drobných peletek.
Na háček kuku, červík, rohlík nebo třeba foukaná pšenice, na to už musíš příjít sám. Mě letos velice úspěšně funguje kuku nebo pařenej rohlík.
Návazec dávám 0,12 a jelikož chytám na řece, ikdyž né v moc proudném úseku, tak je jeden metr dlouhej, pokud se ryby k tomu nemaj, zkracuju (minulu vycházku jsem ho pokrátil na 70 cm).
btw: Osobně si myslím, že páternoster není vhodná volba.
btw2: Zapomněl jsem na vůbec nejdůležitější věc. Musíš ty ryby najít, jinak se můžeš stavět na hlavu a stejně nic nechytíš.
Tento příspěvek byl editován 3.2.2015 11:40:38 uživatelem Draky. - Úterý 3. února 2015 v 9:00® lukino050505
-
Zadry-feeder-fishing> Nekrmit a nebo jenom minimálně tmavou jemnou směsí. Na háček červíka a nebo malou medovku. Mě to touto dobou alespoň nepatrně funguje
- Úterý 3. února 2015 v 1:12® Zadry-feeder-fishing
-
chtěl bych se jíž teď vypravit k řece
pokusil bych se přelstít nějakého kapříka
.. budu chytat dost na jemno
.. na způsob paternoster
byly by nějaké tipy na krmení a nástrahu díky
..
- Pondělí 2. února 2015 v 17:41® Draky
-
džigit> Věřím, že nebude špatná.
Oblepoval si ty spoje elektrikářskou páskou nebo ji používáš tak jak je?
- Pondělí 2. února 2015 v 16:33® jepice-zruseno
-
džigit> Já mám pár dílů ze starýho laminátovýho biče a jsem spokojenej už od nějakech nejméň 8 let – zbytečně se to neprohejbá (jako některý mivarďácký), několikrát jsem na to už šlápnul a pořád jsem to nezlomil. Jednou mi upadnul závit, tak jsem ho musel líp přilepit epoxidem.
- Pondělí 2. února 2015 v 8:51® džigit
-
Draky> nevim,ja mam Baggin a nedam na ňu dopustit. Poskladaš kolik potřebuješa záhul už taky měla,neb kolega neznaly správneho podebírání na ní(celé) zvedal přes 2kg cejna a vyderžala
- Neděle 1. února 2015 ve 21:58® Draky
-
džigit> Nene, už po pravdě nevím co mě odradilo. Tyčky to budou asi hodně stejný.
Co mě teda děsí u tý mivarďácký je ten nalepenej konec se závitem na podběrák. Je asi o 1 mm širší v průměru než je ta tyčka, takže to pořádně na sobě nesedí a myslím si, že to dlouho nevydrží.
Co je zase plus, tak to dorazilo v hadrovém obalu.
- Neděle 1. února 2015 ve 21:13® džigit
-
Draky> takže BAGGIN MACHINE neprošla?
- Neděle 1. února 2015 ve 20:56® Draky
-
timbab> Dík, ale už jsem koupil to mivardi.
- Sobota 31. ledna 2015 ve 21:33® timbab
-
Draky> Zdar koukni i po Milo Gerardix podium.Solidní ručka za dobrý peníze.
- Pátek 30. ledna 2015 v 9:32® ryba-de.cz
-
Vážení kolegové, územní výbor Jihočeského územního svazu odsouhlasil vznik jihočeského odboru LRU feeder. Po x letech od založení LRU feeder vyšle jč územní svaz svého zástupce-předsedu do odboru při radě ČRS v Praze.
Můžeme v JčÚS pořádat závody oficiálně se všemi oficiálními náležitostmi (uzavírka tratě apod.) a rozšiřovat závodnickou základnu. Tahle změna se projeví i v propozicích jihočeské feederligy 2015, kterou se nám loni podařilo uvést do života. Do roku 2016 doufáme v postavení týmů pro uspořádání divize buď samostatné jihočeské, nebo spojené s dalším územním svazem.
Náborový závod v Hluboké nad Vltavou Jihočeský feeder 2015, 3. ročník, už bude oficiálně pořádat náš jihočeský odbor.
Vše se objeví v termínovém kalendáři LRU feeder 2015 na rybsvaz.cz.
Všichni zájemci (především jihočeští, ale i přespolní) o feederové závodění s šetrným přístupem k rybě jsou vítáni.
- Neděle 25. ledna 2015 v 18:51® Tom_Novak
-
jak uvázat smyčkouvou montáž?
- Sobota 24. ledna 2015 ve 22:31® džigit
-
Draky> dobrý výběr