Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 1. prosince 2013 v 11:36® timbab
-
skwor> Já mám dvoudíl 366 cm a občas s tím je docela pakárna.
- Neděle 1. prosince 2013 v 11:14® Bigpista
-
skwor> Právě o kapráku mluvím. Feeder 3,9m mám, ale trojdíl.
- Neděle 1. prosince 2013 v 11:10® skwor
-
Bigpista> Když to tak vezmeš, tak kapraři mají taky často dvoudíly…
- Neděle 1. prosince 2013 v 11:08® Bigpista
-
skwor> Mě by ten dvojdíl až tak nevadil. Stejně se na ryby většinou přibližuju autem. Fakt je, že do kufru už se to nevejde a to ani u drobínka jako je Mondeo kombi. Když jedu sám nebo ve dvou, tak složim zadní sedačky, když nás jede víc, tak jdou pruty stejně do rakve na střechu.
- Neděle 1. prosince 2013 v 10:41® skwor
-
timbab> Letos jsem ho měl na jednu chytačku půjčený od kamaráda a strašně se mi líbil. Ten transport je blbárna, ale ty anglické pruty to tak mají často.
- Středa 27. listopadu 2013 ve 20:46® timbab
-
skwor> Noo 3,9 dvoudíl bych snad ani nechtěl.
- Středa 27. listopadu 2013 ve 20:44® skwor
-
timbab> Ne, ten prut je dvoudíl. A to by asi nebyla levná doprava
- Středa 27. listopadu 2013 ve 20:44® timbab
-
skwor> Nějakej anglickej shop jsi zkoušel?
- Středa 27. listopadu 2013 ve 20:43® timbab
-
jepice> Ale taky to jde,to je jako s matchkou.
- Středa 27. listopadu 2013 ve 20:33® skwor
-
timbab> Bych prosil vygůglit, kde sehnat nový Greys G-tech 13 stop
Děkuji.
- Středa 27. listopadu 2013 ve 20:20® jepice-zruseno
-
timbab> Hlavně budou zamrzat ty malý očka. Na zimu je fídr naprd
Ještě rádi dáte na mou zkušenost s teleskopem sona
- Středa 27. listopadu 2013 ve 20:14® timbab
-
Špičky máme za sebou co dál?Zima bude dlouhá
- Středa 27. listopadu 2013 ve 12:57® jepice-zruseno
-
džigit> Na chovný nechodím
- Středa 27. listopadu 2013 v 10:12® džigit
-
jepice> njn, na chovným…
- Úterý 26. listopadu 2013 ve 23:35® jepice-zruseno
-
troutkiller> Zase na druhou stranu vizuální návaznost akce špičky má na „funkci rostlináře“ pramalej vliv. Když to pořádně bere, tak můžu fídrovat klidně s teleskopem SONA a ještě mi ho ryby narovnaj ve vidličce, abych se k tomu nemusel vohejbat
Tento příspěvek byl editován 26.11.2013 22:46:20 uživatelem jepice-zruseno.Včera sem chytal na druchemáče s rolničkou a jak to pěkně u potoka chrastilo. Nevím čím to je, ale čím víc křováckej přístup zvolím, tím víc mi to bere.
- Úterý 26. listopadu 2013 v 17:57® Kubajs
-
troutkiller> To je přesně to o čem mluvim
- Úterý 26. listopadu 2013 v 9:31® troutkiller
-
Kubajs>Máš recht,cpát do třeba Sportíku špic ze Semy je zvrhlost!Když by došlo ke zlomení prvně bych se ohlídl po origo dílu a né po náhražce.Kámoš takto tunil Beasty no name špicema a to co vzniklo je usměvné,v napojení špice se plynulej ohyb změnil ve skoro 70 stupnovej zlom
)No děs běs!
- Pondělí 25. listopadu 2013 v 19:45® Kubajs
-
Palivec> klidně ti i věřim,že se to možná vyrábí ve stejné fabrice,ale sám bys mohl vědět,že každá značka(popř.výrobce) má jiné nároky.Někteří sou ochotni zaplatit za materiál,zpracování,očka nebo i kvalitu práce.Varovnej signál je pro mě už jenom to že musim špičku dobrousit.Ať si řiká kdo chce co chce špičky cizích výrobců do těch prutů nepatří.Měl sem spousty feederů od Kinfisheru přes Shimano až po značku kterou si už ani nepamatuji.Se všema prutama sem byl moc spokojenej a srozumitelně sem se zlomené špičky snažil nahradit nejdřív špičkama od prutů,které sem kdysi míval.Pak jsem zkoušel špičky od Mivardi a Semy.Bylo to přesně jak říkáš dobrousil sem to a špička tak třeba i seděla,tak že by se s tim dalo chytat,ale v žádným případě bych z pusy nevypustil,že je to podobný nebo dokonce stejný.
- Pondělí 25. listopadu 2013 v 11:43® jepice-zruseno
-
Palivec> No když je to dobře vyladěný, tak je ohyb plynulý, když ne, tak je ohyb neplynulý, ať již v tom smyslu, že je kus špičky tvrdší než konec prutu, nebo opačně, že se špička najednou prudce ohne. Na chytání to však nemá vliv. Sám si vybírám špičky tak, že buď chci aby pracovala jenom na konci, nebo chci aby měla pozvolnou akci a detekovala táhlejší záběry. Jestli akce navazuje na akci prutu neřeším. Jak ale píšeš, vždycky to dořeší jemný smirek, jednou jsem kamarádovi naopak materiál „přidával“ – natřel jsem to slabou vrstvou epoxidu a dobrousil. S tim Číňanem, kterej to vyrábí, máš naprostou pravdu. Známej řikal, že za komunistů se tu skoro nic nedalo sehnat, teď máš plnej krám věcí, každá je vod jiný značky a všechny jsou vyrobený v jedný komunistický čínský fabrice
- Pondělí 25. listopadu 2013 v 9:55@ Palivec
-
Kubajs> Blbost jak stadion na Strahově. Mám více feedrových tyček do plotu a sadu špiček snad všech, co to „vyrábějí“ v jedné dílně v Číně. Ráno Shimano, po poledni jiné značky… Špičky můžeš čenžovat a užívat na prutech všech „výrobců“. Najdeš i zajímavé kombinace. Rozdíly jsou v diametrech (vzdělance odkazuji na učivo základní školy), které jsou řešitelné. Většinou stačí jemné lakýrnické brusné papíry.
- Neděle 24. listopadu 2013 v 0:14® jepice-zruseno
-
Kubajs> No ono to není ani tak značkou jako použitým materiálem a jeho tuhostí. Třeba sema dělal supr špičky, který byly laminátový, ale ta zasunovací část a kousek nad tím byla „obalena“ uhlíkem, takže to bylo vhodné i do tužších prutů. Krom toho dělal i „obyč“ laminátky. Bohužel Sema skončila. Z vlastní zkušenosti ale vím, že návaznost špičky na akci prutu není nutná. Jenom to pak trochu divně vypadá.
- Sobota 23. listopadu 2013 ve 23:49® Kubajs
-
Nedokážu si představit neorigo špičku v Šímo proutku.Nezlomil sem žádnou ale ztratil dvě,a to způsobem,že se omotal vlasec na špičce a špička letěla s vlascem do vody,ale i tak se vlasec přetrhl.V takovejch chvílích sem teda přemejšlel i nad zahozením prutu do vody.Zkoušel sem špičku od Mivardi a Semy ale prut má zasadně jinou akci.Není plynulá ale je vidět nenávaznost špičky na prut
- Sobota 23. listopadu 2013 ve 23:30® jepice-zruseno
-
troutkiller> To já bych mohl zlomit feederovou špičku od šíma nebo sportexu leda bych o to někomu cizímu zakop
- Sobota 23. listopadu 2013 v 16:31® troutkiller
-
timbab>To už je na omejvání přirození vlažnou vodou
)
- Sobota 23. listopadu 2013 v 11:51® džigit
-
timbab>
- Sobota 23. listopadu 2013 v 11:46® timbab
-
No a já si kupoval od Shima špičky i do jinejch prutů když tam pásli.A to ti origo byly levnější.Asi si skočím na vyšetření
- Sobota 23. listopadu 2013 v 11:40® džigit
-
troutkiller> ahoj
Ono vybírání prutů podle ceny špice,je samo o sobě „zajímavé“
- Sobota 23. listopadu 2013 v 11:17® troutkiller
-
džigit>Nazdar sládku
)Máš naprostou pravdu,špičku od šíma nebo Sportexu sem ještě nezlomil a že jim dávám pokouřit
- Pátek 22. listopadu 2013 v 0:28® jepice-zruseno
-
džigit> Já jsem zlomil v životě asi 4, byť shodou okolností ani jedna nebyla origo z toho feederu, kterej mám teď. Každopádně dle zkušeností, a to i kolegů, vím, že se občas dá nějaká zlomit (např. při transportu nebo manipulaci). Dokoupil jsem si ale jiné tuhosti. Bohužel víme, jak Sema skončila, takže jsem si moc nepomohl. No ale ten prut mám už přibližně 7 let a někde jsou pasující semácký špičky stále k mání. Edit: nejde o to, kolik se jich zlomí, ale o to, že se to může stát. A náhradní špička v ceně např. poloviny ceny prutu je masakr.
Tento příspěvek byl editován 21.11.2013 23:30:11 uživatelem jepice-zruseno. - Čtvrtek 21. listopadu 2013 ve 23:13® džigit
-
jepice> a kolikpak si jich zlomil? Já to rozhodně nešetřím a nezlomil sem za těch pár let ani jednu.
Běžte už k šípku s tímhle argumentem!