Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 4. listopadu 2013 ve 23:12® Draky
Draky

džigit> Nebude heavy uz moc tvrdej prut? Navic nabizi jen jeden kus. Cena je to teda lakava jen co je pravda. :-)

Tento příspěvek byl editován 4.11.2013 22:12:22 uživatelem Draky.
Pondělí 4. listopadu 2013 ve 23:01® džigit

Draky> na Mrku je šímo BM CX Heavy za 2600,– kupovaný na jaře,hrábni po něm

Pondělí 4. listopadu 2013 ve 22:39® Draky
Draky

Prisel listopad a s tim i cas nakupu ruzneho rybarskeho vybaveni. Tento rok by jsem chtel zainvestovat do feedru, ale cim vic googlim tim min toho vim. :-D

Mimochodem me rukama prosel jenom jeden feeder, takze to me do karet moc nenahrava.

No kazdopadne se chci zeptat, jestli by me tu nekdo neporadil jaky koupit.

Predstava je asi takova. Budu s nim chytat zejmena na rece (Luznice – max sire asi 60–65m). Obcas budu chtit chytat i v silnejsim proudu, takze by ten prut mel dokazat odhodit 70ti gramovej nalozenej krmelec (neni nutny s tak tezkym krmitkem prehodit reku, ale aspon do pulky). Delka prutu 360cm. Bylo by fajn, aby ten prut byl dostatecne citlivy a mel „prijemnou“ (hlavne se me neptejte co je to prijemna zdolavaci akce :-D ) zdolavaci akci. Jinak receno – aby na nem byla cejtit i mensi ryba, aby me usnadnoval tlumit vypady ryby a nebo treba kdyz silnejc zaseknu, aby prut castecne vykompenzoval moji chybu.

Cena je 2500Kc za kus. Vic si nemuzu dovolit. Na znacce nezalezi, hlavne aby kvalita odpovidala cene.

Co jsem koukal, tak se me docela libi Mikado NSC http://www.rybarstvibrno.cz/…60-110g.html

Colmic Virtual, ale nejsem si jist, jestli uz nebude moc tvrdej http://www.hanackyrybar.cz/…3-6m-40-120g

a od shimana Catana nebo Vengeance.

Jak jsem rikal, tak rukama me prosel jenom jeden feeder a treba jsem sel dal spatne pruty nebo si moc vymejslim, ale prave proto se obracim na vas. :-)

Sobota 26. října 2013 ve 4:43® troutkiller

džigit>Já bych radši tu zabijačku:-)) )

Pátek 25. října 2013 v 17:52® džigit

troutkiller> tak už mám dva baity 6000D EU a aj civky sem splašil :-)
Idu chystat zabijačku,čus ;-)

Pátek 25. října 2013 v 17:28® troutkiller

Dawee>Ta kuku to je ruzný,na jaře sem nejlíp nachytal na kuku nadipovanou v Tulamorce přez zimu:-)) V létě na klasickou Bonduelku a ted na podzim na uplně obyč kuku jen uvařenou bez příchuti.Je to jak s náma,jednou máš chut na šunku a pak jen na chleba s máslem a solí:-))

Tento příspěvek byl editován 25.10.2013 17:28:31 uživatelem troutkiller.
Čtvrtek 24. října 2013 v 15:19® Dawee
Dawee

Takže k té kuku s nálevem x bez nálevu. Chytáno na stejné vodě jeden den s nálevem druhý den bez nálevu se stejnou montáží i krmítkovkou a rozdíl jen nepatrný ve prospěch kuku bez nálevu.

Vím že to není příliš objektivní jelikož každá voda je jiná a rybám chutná pokaždé něco jiného :-)

Středa 23. října 2013 v 15:13® Fishy

nazdar lidi.. vsimnul sem si tady debaty o soli a tak sem zapatral v historii a vykopal tenhle clanek se soli v krmeni nemam zadny zksenosti ale ten clanek me zaujal a precet sem si ho.. treba vyresi i nektrere vase otazky.. :-D http://www.mrk.cz/clanek.php3?…

Pátek 11. října 2013 ve 20:13@ Palivec

sidla> Já jsem v zimě většinou solil chodník. Já chodím na kapry výjimečně i když je teplo, v zimě ani náhodou. V zimě je mojí rybou mník. Či spíš byl. Taky jsem četl, že producenti a obchodníci nevědí, co by za tu hrubou sůl chtěli. Při tom je to absurdní, v dolech se sůl mele… To je stejné, jako s jiným zbožím pro rybáře. Markantní je rozdíl cen stejných věcí v galanterii a v obchodech pro muškaře. Rozmixované předýnko vlny se prodá v malých sáčcích jako za řádově vyšší cenu. Stejně tak bioty.

Čtvrtek 10. října 2013 ve 23:20® sidla
sidla

Palivec> viděl jsem v kaprové speciálce krystaly cca 1 cm x 1,5 cm soli 1kg/249,– (taky jsem o tom četl a sůl na zimu do krmení je klasika)

Čtvrtek 10. října 2013 ve 20:00® Dawee
Dawee

Palivec> O solení návnad do PVA vím, jen mě tohle napadlo, každopádně ďík za názory a toto téma bych ukončil.

Čtvrtek 10. října 2013 ve 14:29@ Palivec

Dawee> je to lautr jedno

Čtvrtek 10. října 2013 ve 14:28@ Palivec

Dawee> Kapr má rád slanou chuť a mnoho dipů je slaných. Využívá se to u všelijakých dobrot do PVA pomůcek. Mokré být krmení může, ale musí být přesolené, nebo přeslazené, aby nenarušilo PVA punčochu, sáček, šňůru… Nedávno jsem kdesi četl o přidávání hrubé soli (krystaly o velokosti několika mm)do krmiv.

Středa 9. října 2013 v 17:07® Dawee
Dawee

lubo OV> Nic se mě nedotklo jen jsem teď neměl moc času na vysedávání u počítače. Každopádně dík všem za vaše názory a až se dostanu k vodě tak podám zprávu estli je lepší kuku s nálevem nebo bez.:-)

Úterý 8. října 2013 ve 21:27® lubo OV
lubo OV

Dawee> safra, to skoro vypadá, jako kdyby se tě něco dotklo :-) Alespoň ode mne je to míněno jako přátelská rada.

Úterý 8. října 2013 v 11:31® Jarda Š.

Dawee> Plechovku kukuřice vyliji do krmítkovky i s celým nálevem, pak doplňuji vodu na potřebnou vlhkost a nakonec případně přidám červy. Jsem přesvědčen, že nálev směs spíše vylepší, než aby jí uškodil.

Neděle 6. října 2013 ve 22:35® Dawee
Dawee

Chtěl jsem jenom vědět váš názor a zkušenosti.

Neděle 6. října 2013 v 19:33® abutus

pokud jde o kukuřici je dobrá i mražená která se může zatraktivnit dipem nebo boostrem

Sobota 5. října 2013 v 19:50® lubo OV
lubo OV

Dawee> podle mne jdeš na to krmení moc vědecky. Když přece tu samou kukuřici, z toho samého nálevu používáš jako nástrahu a ryby to berou, tak je jim to úplně jedno. Daleko rychlejší a úspěšnější postup je více se věnovat hledání ryb a naučit se „číst“ vodu. A není to tak složité, jak by se většině mohlo zdát.

Sobota 5. října 2013 ve 13:42® Miras1
Miras1

Ja po 14 dnech vyndal kukuricku,byla po otevreni pekne jeta hodil jsem ji do krmeni, co jsem dal par hrsti mimo abych neznicil vse , po vyskouseni bych rek ze ryby reagovali stejne jak na cerstvou nebo proplachlou, coz uz nedelam ,poste nalev ne vsechen leju do krne smesi, mozna ze cervum to moc neprospeje , prece jen nejake procento soli ten nalev ma.

Odesláno prostřednictvím aplikace SmartChytej.
Sobota 5. října 2013 v 10:17® jepice-zruseno

Dawee> Když jí propláchneš, tak od toho budeš míň ulepenej. Dle mne jedinej rozdíl.

Sobota 5. října 2013 v 9:19® Dawee
Dawee

Bigpista> Vyzkouším obě varianty a uvidíme

Sobota 5. října 2013 v 8:28® Bigpista
Bigpista

Dawee> Jestli vůbec, tak nepatrně a k lepšímu. Vždyť je to jen voda, sůl, cukr a nějaké ty konzervanty.

Sobota 5. října 2013 v 8:17® Dawee
Dawee

Bigpista> Mě de o to aby slanej nálev z kuku nezměnil chuť krmení, jestli jste někdo neporovnvávaly učinnost směsi když nálev nechám a když kuku propláchnu

Sobota 5. října 2013 v 8:13® Bigpista
Bigpista

Dawee> Dávám to i s nálevem.

Sobota 5. října 2013 v 7:59® Dawee
Dawee

Zdravím kolegové mám dotaz? Je lepší kuku z plechovky propláchnout čistou vodou nebo ji nechat v nálevu když jí chci přidávat do krmný směsi?

Sobota 28. září 2013 v 11:22® džigit

gavlos> a co bys potřeboval vědět? Krmelec,kery se navlíkne na kmenovy vlasec a pak do něj narveš správně namíchané krmení,kere se před tym vyzkušaš,bo Ti to tež nemusi spravně tlačit ;-)
Forpas s nastrahu pak narveš dovnitř,jak u method-kratši

Sobota 28. září 2013 v 10:54® gavlos
gavlos

džigit> dik.tak to vim zase pendrek :-D

Sobota 28. září 2013 v 10:37® džigit

gavlos> párkrát sem použil,ale zatím tlačím víc přirozenou cestou :-))

Tento příspěvek byl editován 28.9.2013 10:38:19 uživatelem džigit.
Sobota 28. září 2013 v 10:14® gavlos
gavlos

chlapi.mate zkusenosti s vytlacovacim krmitkem??s tou pruzinou myslim..