Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 2. září 2013 v 6:49® kendy.007
-
troutkiller> nevím co je divnýho házet s Feeder 100 metrů běžně na vodách jako je Mušov nebo Hracholusky klipuju 80 až 110m
- Neděle 1. září 2013 ve 23:27® Draky
-
jepice> Mozna debilni napad, ale tak aspon zjistim jakej na to mate nazor.
Kdyz to „blbe“ bere a nedari se seknout, tak sundam nastrahu z hacku a davam ji na vlas. Co jsem tak zkousel, tak me to fungovalo dobre a i takove to opatrne ozuzlavani se diky tomu stavalo razantnejsim a sekatelnejsim.
- Neděle 1. září 2013 ve 13:55® timbab
-
jepice> JJ jsou to dobré krmítka.Na Labi jiné nepoužívám.
sidla> Na cejny nejradši průběžku s návazcem cca 30cm.
- Neděle 1. září 2013 v 10:07® jepice-zruseno
-
sidla> Ten paternoster s krmítke dole neboli balaton používaj chlapi hodně na cejny. Nechytaj teda na feeder (i když někteří už taky), alwe i s předšpičákem jim to funguje. Já z toho mám dycky akorát pocit, že sice dřív vidím záběr, ale než se k tomu vohnu, tak to ryba vyklepe. Nicméně zkušenost je taqková, že když to „blbě“ bere, tak to obvykle nejde seknout ani mě, ani sousedovi s jinou montáží. A když jezděj pěkně, tak je samozřejmě uplně jedno jak to je svázaný k sobě.
- Neděle 1. září 2013 v 8:27® troutkiller
-
sidla>Z toho že to nešlo si nic nedělej,já sem včera asi 5× měnil montáž a dýlku návazce(což dělám velmi nerad)a nic
Vedle sedící chlapík mně sesekal se srkačkou,k čemuš sem se nechtěl snižovat
)Postupně začínám docházet k závěru že navoněné ovocné směsky jim šmakujou víc než rybyna od stejného výrobce.
- Sobota 31. srpna 2013 v 19:57® sidla
-
jepice> nemůžu se zbavit dojmu že není tak citlivá jak třeba paternoster s krmítkem dole a krátkým návazcem. dneska to vůbec nešlo, vyzkoušel jsem všechny typy a ne a ne na to přijít co by bylo 100%
- Sobota 31. srpna 2013 v 19:51® jepice-zruseno
-
sidla> Já na stoják už používám leta průběžnou montáž, zarážku z elektrikářský pásky nebo obratlík a návazec. Krmítko věším na karabinku s obratlíkem, zdá se mi to lepší, než když jsem používal průběžnou trubičku. U týhle montáže hodně záleží na délce návazce – když sotva poznám záběr, návazec zkracuju, když to naopak mlátí prutem jak blbý, ale nestíhám sekat, návazec prodlužuju. Obyčejně se ale s návazcem pohybuju někde mezi 15 – 40 cm. Když ani to nefunguje, měním háček za jiný typ a zkouším různý počet červů nebo jinou velikost ostatních nástrah.
- Sobota 31. srpna 2013 v 19:43® sidla
-
zajímaly by mě Vaše nejoblíbenější feederové montáže na stojaté vody pro lov cejnů a pro lov plotic. nějak si neumím udělat jasno po dnešku
- Sobota 31. srpna 2013 v 18:36® jepice-zruseno
-
timbab> To bude přesně to pravý ořechový. Už sem jednou takový měl a bylo lepší, jenže jaksi bylo urváno a od té doby nesehnáno. Děkuji moc.
- Sobota 31. srpna 2013 v 18:04® troutkiller
-
jepice>Vidličky mám zavrtávací a bez problému makaji už rok
Dělá je spousta výrobcu.
- Sobota 31. srpna 2013 v 17:54® timbab
-
jepice> Koukni na krmítka Košťál,jsou z tvrdšího matroše-perforovanej plech.
- Sobota 31. srpna 2013 v 11:55® jepice-zruseno
-
troutkiller> To je přesně to, co doma nemáme a dost by se mi to hodilo. Nějak docházej vidličky – jak ty hliníkový domácí výroby, tak i ty, který jsem různě našel u vody. Nějak sem nikdy vidličky nekupoval, tak nevím, jestli se k tomu dokážu snížit
A na ten fídr sou opravdu potřeba, na řece i dost dlouhý. Navíc uvažuju nad tím, že bych sestrojil/koupil nějaký dlouhý stabilní, abych si moh dát vidličku i dozadu a měl to celý vejš. To neustálý vohejbání až dolu mě už unavuje, navíc když se vohnu z tej židličky, která se dycky zabodne nohama do opačnýho úhlu, tak mám hlavu mezi kolenama.
- Sobota 31. srpna 2013 v 11:42® troutkiller
-
jepice>Ty kokso tebe už zachrání jen sada mladého kutila kterou budeš tahat k vodě s prutama
)Nezapomen na svářečku
)
- Sobota 31. srpna 2013 v 11:30® jepice-zruseno
-
troutkiller>
Tento příspěvek byl editován 31.8.2013 11:31:13 uživatelem jepice-zruseno.prostě v zápalu boje to tam nahnětu a pak to musim rovnat peánem, nebo dovlhčit směs aby víc držela, páč z toho mám ten metod. Jinak včera jsem třeba na sázavě měl jeden prut fídr a druhej fídr nemám, tak sem vzal takovou starou měkkou sonu trojdílnou trochu upravenou, kteou jsem měl dřív na plavačku a světe div se, ono to házelo i krmítka a jak pěkně lítaly. Ten prut jak je celej měkkej, tak samozřejmě při záběru nepracuje jenom špička, ale celej prut. No ale ve výsledku teda nevím, kterej z těch dvou prutů byl účinnější. Nakonec sem tim fídrem upálil při záseku dvakrát návazec, což se s tim gumákem nikdy nemůže stát
Jinak krmítko sem zkoušel udělat provrtáním mosazný trubky a to nebylo nic moc. jak je to plechový, tak se to blbě nahnětává, navíc než se to provrtá, tak to taky dá dost práce. Uvažuju o tý „fídrový spirále“ jak sem dal odkaz předtim
- Sobota 31. srpna 2013 v 11:16® troutkiller
-
jepice>Jak tě tak sleduju tak tebe zachrání tlustostěná provrtaná trubka nebo výroba krmelcu na soustruhu
))Jen vyměníš fídr za 3lb kaprák aby si to nahodil
)
- Sobota 31. srpna 2013 v 11:12® jepice-zruseno
-
Když už sem u těch krmítek – přestal jsem postupně používat spirály jednak proto, že mi točily vlasec (což vyřešila excentrická zátěž), jedna pro to, že v řece se jaksi koulí po dně. Ty fídrový krmítka ale dycky zmuchlám – nějak se nemůžu naučit to tam mačkat jinak, než jak „do srkačky“. Existuje něco z tužší konstrukce, co by moje zacházení přežilo? jak funguje toto? http://www.los-cormoran.cz/…s-obratlikem
Tento příspěvek byl editován 31.8.2013 11:16:50 uživatelem jepice-zruseno. - Sobota 31. srpna 2013 v 11:09® jepice-zruseno
-
timbab> No vidíš, já si myslím, že je to to samý. Zrovna speciálně ty krmítka s formičkou jsou pro to, aby se vyrobila hromada hovadin a lidi za to zbytečně utratili prachy. Jedinej reálnej přínos je snad ten, že jsou většinou udělaný tak, aby se jich ten kapr měl šanci nějak zbavit když to urve. Mockrát jsem totiž chytil rybu, která tu srkačku tahala zasebou. Samozřejmě se dá navlíknout průběžná spirála nebo průbežný olověný krmítko se zarážkou tak, aby to fungovalo stejně jako metod, nebo dát prostě slabší návazec. Jenže spoustu lidí to pořád jaksi nechápe a koupí si to hotový i stima šňůrkama co vydrží víc, než ta dvacítka na kterou to celý přivážou.
- Sobota 31. srpna 2013 v 10:55® troutkiller
-
timbab>Dyt je to pravda,jen místo jednoho návazce máš dva
- Sobota 31. srpna 2013 v 10:40® timbab
-
troutkiller> No jednou mu kámoš napsal že method je pěknej název pro srkačku,no to bylo tóčo
- Sobota 31. srpna 2013 v 10:38® timbab
-
jepice> JJ nějaká cenzura tam je a koncentrace idiotů dost velká.Tady na Chytej je to mnohem pohodovější.
- Sobota 31. srpna 2013 v 10:37® troutkiller
-
timbab>To mazání je u sousedu dost častej jev
Je tam pár lidí který musí mít pravdu i když jí nemaji a člověk s jinym názorem je holt pitomec.U Davida se mi líbí že mužu říct hovno a nedostanu banána na tejden
)
- Sobota 31. srpna 2013 v 10:36® jepice-zruseno
-
timbab> Tam se maže o sto brko. Tady mi david jednou něco umazal, já to nepochopil a nahrál znova, nakonec sem to zjistil a trochu mi to vytočilo, jenže proběhla nějaká komunikace a nějak to dopadlo snad ku spokojenosti všech. Ten mrk je trochu divokej, tam mizí kolikrát celý užitečný diskuze. Navíc tam chodí asi víc lidí, tim pádem i mnohem víc idiotů, kteří mě vytočí v každý druhý diskuzi a tak tam čtu vyloženě jenom když potřebuju něco zjistit. Tak nějak se mi zdá, že to „obrovsky svobodné médium“ internet je asi největší cenzurou hned po severokorejském režimu.
- Sobota 31. srpna 2013 v 10:34® troutkiller
-
hraji>Víš mně je uplně jedno zda mistrák ve fídru vyhrál Matak nebo Paták protože závodit v chytání ryb za nějakou placku mi přijde přinejmenším divný a je uplně fuk zda v přívlači nebo na mouchu
Tento příspěvek byl editován 31.8.2013 10:39:43 uživatelem troutkiller.To odpouštění nebo neodpouštění uspěchu je uplně o ničem protože mistrák ve fídru se neobjeví ani na padesáté stránce sportovní rubriky
Mně jen vadí ty bláboly které ani neni schopen obhájit a místo konfrontace je radši smázne
Jinak jmenovaného osobně neznám a žádnou osobní zášt vuči němu opravdu ale opravdu necítím
)
- Sobota 31. srpna 2013 v 10:27® hraji
-
troutkiller> jak je vidět, úspěch se v ČR neodpouští. Navážet se do MM je samozřejmě možné, ale protože znám Martina Maťáka poměrně hodně let a vím, jak umí na feeder chytat, musím nad tvým argumentováním jen povzdechnout, no jo, Čech. Podle mého názoru neumíš ani polovinu toho, co MM. Kritizovat ho ale můžeš, to určitě ano, jen je otázka, jaká je tvoje pohnutka.
- Sobota 31. srpna 2013 v 9:57® timbab
-
troutkiller> Souhlasím,kámoš má podobnou zkušenost s mazáním.
- Sobota 31. srpna 2013 v 9:42® troutkiller
-
sidla>Tak když si chceš na rybách odpočinout a nemít smradlavou ruku tak je to dobrý
)Na druhou stranu když ryby berou a to tak že bez rozmyslu zobnou všechno co najdou tak věřim že i tohle muže fungovat
- Sobota 31. srpna 2013 v 9:27® troutkiller
-
Kubah>Já sem tu tvojí modlu viděl chytat na srkačku a to už o něčem svědčí.Podívej se na jeho užasný video lov za obzorem,když mu tam kamarád napsal že by rád na vlastní oči viděl jak fídrem háže 100m tak jeho přízpěvky najednou někdo smazal!To že někdo vyhraje nějakej mistrák v chytání plotic z něj ještě hvězdu nedělá
)
- Sobota 31. srpna 2013 v 8:42® Kubah
-
troutkiller> Maťák? Vítěz I. ligy LRU Feeder 2012, v letošním roce pokaždý do 3. místa? Reprezentant ČR na MS2013 feeder? Kašpar tu budeš leda tak ty.
Tento příspěvek byl editován 31.8.2013 08:44:13 uživatelem Kubah. - Sobota 31. srpna 2013 v 8:27® jepice-zruseno
-
sidla> A já vůl byl včera znepokojenej, že u háčku s lopatkou mi ten vlasec de nad tou lopatkou a ne pod ní
Kdybych byl záměrně nedokonalej, tak jsem mohl bejt v klídku.
- Sobota 31. srpna 2013 v 6:39® troutkiller
-
sidla>Maták je kašpar!Viz jeho hody s fídrem 100m a podobný kraviny.Většina neználku je z jeho videí unešená ale většina lidí který ten fídr pár let provozujou předvede to samé jako on.