Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 13. srpna 2013 ve 20:07® timbab
timbab

gavlos> Jaké Mikada?

Úterý 13. srpna 2013 v 18:02® gavlos
gavlos

sidla_napajedla> mam vyhlidnute nejake proutky od mikada..ve vyprodeji..v ramci mych fin. moznosti..urcite to neni top vercajk,ale do zacatku..co myslis??

Úterý 13. srpna 2013 ve 14:43® gavlos
gavlos

sidla_napajedla> co se tyce te matchovky.tro­picliberec,ne­bo braunstar.mam 4.00 spokojenost a stala kolem 5kil.

Úterý 13. srpna 2013 ve 13:25® gavlos
gavlos

sidla_napajedla> ty si sni spokojeny??po­trebuju zakoupit..tak jestli to doporucujes ??

Úterý 13. srpna 2013 ve 13:22® gavlos
gavlos

sidla_napajedla> http://www.rybarskepotreby-shop.cz/krmeni/

Úterý 13. srpna 2013 ve 12:50® sidla
sidla

měl by někdo typ na dobrý shop kde by mi poslali 3L červů? a měli tam i krmení sensas?

Středa 7. srpna 2013 ve 12:12® František Helm

abutus> díky…kouknul jsem teď na něj…ale raději ho chci ještě vyzkoušet do ruky…aby mi seděl… každopádně díky za radu

Úterý 6. srpna 2013 v 10:04® abutus

dobrý feeder zatuto cenu podlemně je Sygnum TXL 390 HH nebo Sygnum TXL 420 HH od Trabucca

Pondělí 5. srpna 2013 ve 22:03® František Helm

Uvažuji o koupi nového feederu. Můžete mi někdo doporučit nějaký zajímavý kousek? Moje pořadavky: délka min. 3,9m, cenové rozpětí do 3tis. a alespoň trochu solidní značka… díky

Neděle 4. srpna 2013 v 11:25® nutrip
nutrip

Tak tady je pár fotek z poslední vycházky k vodě (Písečná rybník Florián)

foto/diskuze/feeder/2013/th-img100687.jpgfoto/diskuze/feeder/2013/th-img100688.jpgfoto/diskuze/feeder/2013/th-img100689.jpgfoto/diskuze/feeder/2013/th-img100690.jpg
Neděle 4. srpna 2013 v 11:19® abutus

máte někdo zkušenosti s feedrem fireblood od shimana

Sobota 3. srpna 2013 ve 22:02® nutrip
nutrip

lubo OV> No však jo-musím to odskoušet i v jiné době kdy nebudou třeba takové vysoké teploty. Někdy se zadaří a někdy ne. O tom to je. Je třeba se trefit do chutí rybek. Jelikož s feederem začínám, tak chci mít v tom jasno a vědět co nejvíce z praxe od ostaních-proto mám někdy otázky (základní a jednodušší). Díky

Sobota 3. srpna 2013 ve 20:34® lubo OV
lubo OV

nutrip> V tom případě jsi ten den natrefil na kapry, kteří měli chuť na boilies. Příště se to může otočit. Kolikrát se mi stalo, že jsme s kamarádem kaprářem chytali vedle sebe. On na kaprové pruty s boilies já na feedery s kukuřicí. Někdy měl úspěchy jenom on na ty koule, někdy jenom já na kukuřici.

Sobota 3. srpna 2013 v 15:26® nutrip
nutrip

lubo OV> To možná chybí ale díky tomu, že píši v krátkých zprávách, tak jsem nepsal jako slohovku. Chytal jsem na feeder (kukuřicí) a na dvě udice (kaprařské) klasika na boilie. Omezení záběrů díky vlasu jsem dospěl – jen jsem omezil záběry na minimum a nebo téměř žádný. Snad již je to srozumitelnější s tečkama, čárkama atd..

Sobota 3. srpna 2013 ve 13:24® lubo OV
lubo OV

nutrip> Takže jestli tomu dobře rozumím, prvního problému-omezit záběry drobotiny pomocí kukuřice nastražené mimo háček-jsi se zbavil. Těmi boulemi myslíš boilies? A rozumím tomu dobře, že jsi chytal s jedním prutem na boilies a druhý jsi měl feeder na kukuřici mimo háček? Ptám se proto, že v tvém psaní chybí zakladní jazyková pravidla, jako je začátek a konec věty, tečky, čárky, velká písmena atd. atd. Takže mi to někdy nemusí být tak úplně srozumitelné :-)

Sobota 3. srpna 2013 ve 13:03® nutrip
nutrip

džigit> tak to je dobré porovnání k tomu nehtu – to jsem rád za takové postřehy.PVA používám na boule a zkusím to tedy i na feeder.když to tak sleduji, tak ono se dá použít to samé (jen v menším) jako u jiných metod chytání – nic složitého (teoreticky).jen se naučit vše potřebné a i rozeznat moment (ten pravý) záběru a bude úspěch

Sobota 3. srpna 2013 ve 12:37® džigit

nutrip> Velikost háčku bych přirovnal okolo velikost nehtu na malíčku,max prsteníčku,pokud nemáš vodnické bambule :-)) A jestli seš zvyklý na koulochytačku,vyz­koušej PVA sítku s pár koulema na háček a občas to prohodit.
Jinak obecně jsou lepivější směsi na tekoucí vodu a naopak,ale hlavně nepřemočit!

Sobota 3. srpna 2013 ve 12:27® nutrip
nutrip

džigit> jasné – ony některé feeder krmítkovky jsou lepidla jako hrom (teď jsem jednu takovou koupil, která krásně voní ale lepí jak …) takže háčky ne jako na plavačku – spíše větší ale ne jako na boilie. no budu muset to zkoušet a dopracovat se k tomu až to budu umět a snad někdy rozumnět

Sobota 3. srpna 2013 ve 12:20® džigit

nutrip> správnou konzistenci už musíš utrefit sám a háčky velikosti 1 ? Možná bych snad nějaké doma našel :-)) Něco mezi 4–12 o různých tloušťkách drátu-Owner,Sasame,Korda

Sobota 3. srpna 2013 ve 12:07® nutrip
nutrip

džigit> takže method ne? já mám klecovku a nebo spirálovku ale to se mě zdá, že se krmivo, tak neuvolňuje dobře. znám to taky, že někdy se člověk nechá ukecat na něco co by si jinak nekoupil. kolikátky háčky používáš – 1 ? a co ta návazcová šňůra (je na závadu a nebo se dá)?

Sobota 3. srpna 2013 v 11:42® džigit

nutrip> ač mě na jaře ukecali na koupi method,zatím klasické klecovky,pružinu a občas něco spešl na červy

Sobota 3. srpna 2013 v 11:17® nutrip
nutrip

džigit> Mám krmítko, korálek zvlášť a buď obratlík a nebo karabinku s obratlíkem a pak už jen návazec (používám tenounkou návazcovou šňůru (nevím jestli to není taky chyba).ale motání je na nervy – někdy bych to raději ufiknul a navázal znovu. jaká krmítka používáš? ty methodmixová jsi zkoušel?

Sobota 3. srpna 2013 v 10:16® troutkiller

džigit>Já to mám taky tak,jeden prut s baitem na velký a druhej na drobotinu.Rozkrmim dva fleky,jeden s kuku a peletou,druhej klasika.Většinou se stane že lapu kapříky i na červy klasicky.

Sobota 3. srpna 2013 v 9:24® džigit

nutrip> nějak jsem nepochopil.Krmítko máš na korálku s obratlíkem,nebo obratlík a korálek zvlášť?
Já používám karabinku či malý průjezd,chránič uzlu,na konci obratlík s karabinkou na výměnu návazců.O motání při stahování mi nemluv,některé krmelce ano,některé ne :-))
Jinak Trout jede jen kapitální :-)) Já se jedním většinou bavím a druhej na pelety,či koulí.Dle lovné vzdálenosti zakrmím raketou,lopat­kou,nebo prakem a požiju jen olůvko a návazec s vlasovkou.Ono neustálé dopadání krmelce na hladinu v mělkých tišinách,kde se ryby vyřívaj taky nebude to pravé ořechové

Tento příspěvek byl editován 3.8.2013 09:30:57 uživatelem džigit.
Sobota 3. srpna 2013 v 9:20® džigit

troutkiller> no vidiš,ja na tu možnost obalovačky zapoměl.To bude tym,že nemusim řizky :-))

Sobota 3. srpna 2013 v 8:47® nutrip
nutrip

džigit> chlape v poho – ohledně prodloužení vlasu (drbanců jsem se nezbavil a spíše jsem vůbec nic nesekl.délka návazce má jistě na toto také vliv a proto jsem jej zkracoval ale i tak nic. jsem si vědom, že feeder není o lovu kapitálních ryb (pokud není notná dávka štěstí). zkusím tyto rady u nás na řece a uvidím.zaručená rada neexistuje v nástrahách a návazcích (to by bylo už asi o ničem). Jen se tak ptám abych měl jasno v hlavě a věděl, že to tak dělám dobře – ladím i sestavu – zda krmítko, korálek, obratlík a návazec – protože se mě zdá, že se to docela dost motá přinamotávání.

Sobota 3. srpna 2013 v 8:45® troutkiller

džigit>Zdar kámo:-)) )Přestá s tebou bejt sranda protože začínáš mluvit jako kniha:-)) ))Nedávno sem byl cíleně chytat Kapře a montáž byla následovná,3ks kuku na vlasu obalené obalovačkou brusinka plus něco:-) Utvořil sem šišku 4×3cm a jako zátěž použil kaprovou kapku 40g.Nic malého neotravovalo a záběr byla klasická jízda.Jednoduché a funkční.

Sobota 3. srpna 2013 v 8:39® džigit

nutrip> to nebylo ani tak oslovení,jako spíš slůvko podivu ;-)
Nějak jsem nepobral,že pokud jdou na koulí,tak zkoušíš kuku. Pravda,vyzkoušet se má vše,ale… všeho „dočasu“.Pokud použiješ kuku,či červa,což jsou nejběžnější feeder nástrahy/většinou používám taky/, nemůžeš se pak divit převážným záběrům menších ryb.Dále pak při použití krmelce s futrem uděláš oblak,který opět naláká především ty menší,větší zůstanou povětšinou v odstupu,navíc ta zvuková kulisa při dopadu taky něco způsobí a eliminuješ tím některé možnosti lovu… Ono je toho víc,je jen na Tobě,aby si způsob lovu přizpůsobil daným podmínkám. Možná čekáš zaručenou radu,ale ona žádná taková „univerzal“ není. A pokud se vrátím k prodloužení vlasu-ano může být,jen mi odpověz,či oni radící,ustanou Ti záběry menších? Dle mě ne.Budou Ti potahovat kuku na vlasu a Ty nesekneš a co to způsobuje s psychikou,určitě znáš :-)

Sobota 3. srpna 2013 v 7:45® nutrip
nutrip

džigit> v pohodě – neberu oslovení za urážku – zkoušel jsem i jiné ale nedařilo se prostě – přikoupím nějaké mini peletky a zkusím i toto

Pátek 2. srpna 2013 ve 23:30® džigit

nutrip> tý wole,proč tedy stražíš kuku,když to nejde?!? :-O