Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 15. června 2006 v 10:06® Prichy
Prichy

breca> jsi stastny clovek, ja jeste na fedeer zadnou nemam :-((

Čtvrtek 15. června 2006 v 8:59® breca

Na základě vašich rad se stále zdokonaluji a včeru večer už šla na břeh pěkná kaprová „50“. ):o)) Měl bych ještě další dotaz- eliminujete nějak výpady malých ryb (velikostí háčku, velikostí nástrahy atd.)

Úterý 13. června 2006 v 1:33® regulus
regulus

breca> Řeknu to tak. Mám krmítka a používám je dost málo. Chytám z 95% na hňojňáky, většinou v proudu, tak to nemá moc cenu. Někdy narvu to plastový bílejma červama, když si vyjímečně udělám pařenej rohlík tak pokud ho nezapomenu doma, tak si vemu trochu šrotu a používám krmítko. Když jdu vyjímečně na stoják, tak chytám jen s krmítkem. Je to vo fleku kde chytáš a v mým případě i o lenosti tahat sebou náplň do krmítka.

Pondělí 12. června 2006 ve 23:31® breca

regulus – jasný nákres, docela zajímavá varianta. Ještě dotaz – používáš i krmítko?

Pondělí 12. června 2006 ve 23:17® regulus
regulus

Zapoměl jsem tam namalovat zarážku, ale to je snad jasný.

S L I N I T , fakt, to dělá hodně, vlasec se při utahování naruší.

Pondělí 12. června 2006 ve 23:16® regulus
regulus

breca> Su kapku konzervativní a některý věci si dělám po svým. S feederem chodím prakticky jenom na řeku, neudělám uzel navíc mezi udicou a háčkem a málo používám PATER NOSTER, respektive ten co všichni vůbec. Když chytáš v proudu tak musíš mít těžší olovo, který se sem tam zachytne mezi šutrama a urveš. Pač mě nebavilo to pořád převazovat, tak používám takovej falešnej. Možná je to někde popsaný, ale já k tomu došel totálním na.ráním loni, kdy jsem za dva dny urval snad 30×. Opět jsem to zkusil namalovat, funguje to tak, že když visíš za olovo, rupne tenčí vlasec, když za háček máš smůlu. Já to mám předchystaný s karabinkama a obratlíkama, samozřejmě to jde jen navázat.

foto/diskuze/feeder/2006/th-img7960.jpg
Pondělí 12. června 2006 ve 23:09® breca

regulus – dík za odkaz, něco z toho používám, vyzkouším…

Pondělí 12. června 2006 ve 23:05® breca

regulus – jedno vím určitě, nesliním!!! ):o))

Pondělí 12. června 2006 ve 22:53® regulus
regulus

breca> Určitě nebudu doporučovat, je to taky trochu vo tom jakej používáš vlasec. Nebudu tady polemizovat o tom co je dobrý, to že 1000 lidí je 1000 názorů je tady z různejch témat jasný. Možná ze zvyku, možná z přirozené lenosti vážu všechno jediným uzlem a to je ten kterým se vážou háčky s patkou se 7 otáčkama (omotáním) – na obrázku sem se to pokusil nakreslit, těch omotání je tam namalovanejch míň. Ta sedmička je tak trochu moje magický číslo, to neber jako bernou minci, su strašně pověrčivej. Prostě zkus různý uzly, prolez encyklopedii tady, mrkni po internetu tady je odkaz tak trochu k sousedům www.feederklub.cz . Vem si ten silon kterej používáš a zkus to doma uvázat různejma uzlama, třeba zjistíš, že při použití toho tvýho uzlu to praskne dřív než u jinejch. A HLAVNĚ PŘI UTAHOVÁNÍ NASLINIT ! ! !

foto/diskuze/feeder/2006/th-img7959.jpg
Pondělí 12. června 2006 ve 22:06® breca

regulus – co bys doporučoval za uzel? Samozřejmě, že se snažím sekat citlivěji, než na kaprařským polenu ale je to asi otázka cviku. Třeba to přijde! ):o))

Pondělí 12. června 2006 v 18:31® regulus
regulus

BRECA – s tím upálením u karabiny (pochopil jsem to tak, že to ruplo v uzlu), zkus jinej uzel a při záseku se do toho tak neopírej. Já su nejvíc plavačkář, tak mě ten feeder tak nepřipadl, ale kamoš čistokrevnej bobkař to ze začátku taky pořád rval, protože s tím vždycky strašně (na feeder) cásl. Jinak já karabinu uvázanou na silonu u feederu nepoužívám, ale asi su vyjímka.

Pondělí 12. června 2006 v 11:49® profo
profo

breca : souhlasím, řeka je v tomhle ohledu naším pánem a my si nic moc dovolit nemůžem. Teda pokud nebudem provádět úpravy bagrem. Myslím, že se brzy naučíš spoustu fíglů, které se na řece uplatní a pomůžou ti ji odolávat víc než do teďka. To že feeder je jemný cajk je pravda, ale nezapoměň, že jemností neztratíš veškerou pevnost. Ta ti zůstane byť trochu oslabené, ale díky pružnosti přece jenom dostatečná. Zkoušej a sám zjistíš. jinak se neboj, uvidíš, že i jemný cajk hodně vydrží.

Pondělí 12. června 2006 v 11:43® breca

profo – díky, s tím trháním jsem měl stejnej názor, jen jsem si ho chtěl potvrdit. Chytal jsem v řece v proudu a několik vázek jsem měl. Pokud jsem jen vytahoval prut, tak jsem se vždy vyprostil (což mě s tak jemným cajkem překvapilo). Řeka ja na toto zrádná, dno se mění každým dnem.

Pondělí 12. června 2006 v 11:31® profo
profo

breca :

1. velikost háčku je hodně o citu a momentální potřebě. Jelikož se hodně rozchází značení, tak to zkusim popsat takhle. maximální velikost mám háček, kde špička je od patky vzálena 6 mm, jinak háčka co používám jsou od mustadu, kingfishera a colmicu a většinou beru velikosti 10–16
  2. Při použití kmene 0,16 a forpasu 0,14 gumu nepoužívám. Vlasec toho dost odpruží sám a tak není vysloveně nutností, ale použití není chyba. To trhání se dá jen velmi špatně ohodnotit. Můžeš tam mít hodně členitý dno, kde se ti bude chytat jak háček, tak krmítko, můžeš tam mít spoustu vázek (větví), o kterých nevíš a o ty se zachytáváš, záleží jak máš uvázáno, pokud to vydrží vlasec můžeš i narznat háček, nebo ho přetrhnout a nebo povolí vlasec a t ve většině případů (není to ale pravidlo) těsně pod uzlíkem a nebo v něm. Je potřeba dobře znát charakter dna, ale trháme všichni, někdy víc a jiný míň, ale všichni. Neboj nejsi vyjímka.
  3. rohlík (mačkám kleštěma), kuku, kroupa, žížalky, červy, patentky, foukanou kuku, peletky, chleba, těstíčka (dle potřeby), někdy to i kombinuju (jako červ a kuku, nebo rohlík a červ atd…) možností je spousta jen si vybrat, ale červem rozhodně nic nezkazíš.
Pondělí 12. června 2006 v 11:17® breca

zdravím feedraře – první víkend s feederem dopadl celkem dobře, dokonce doputoval na břeh i jeden kapřík okolo 40. Hlavně šla drobná bílá ryba – podoustev, cejn a cejnek, plotice a ouklej. Měl bych jako začátečník několik dotazů¨:

1. Jak velké háčky používáte? S lopatkou nebo očkem?
  2. Mám kmenový vlasec 0,16, návazce 0,14 a mezi tím kousek gumy, přesto se mi podařilo to asi 2 x nebo třikrát při záseku upálit u karabiny na kmenovém vlasci. Dělám něco vyloženě špatně? Nebo může někde uváznout krmítko?
  3. Co všechno používáte jako nástrahu?(Chytal jsem teď pouze na červy.)

Pokud bude někdo mít chuť odpovědět, tak díky za rady.

Čtvrtek 8. června 2006 ve 21:41® xyz

breca- souhlasim stvimi nazory. Take se u vody vice kocham nez se zajimam o pruty.

Čtvrtek 8. června 2006 ve 14:02® profo
profo

breca : souhlasím s tebou a pokud budu moci a vědět tak velice rád poradím a to nejen tobě. Jsem rád, že pohled na rybařinu máme stejný. Tak ať ti koušou a hodně se ti daří v souboji přetáhnout a vyhrát.

Čtvrtek 8. června 2006 ve 13:37® breca

profo-nikdo učený z nebe nespadl, rád přijmu jakoukoliv možnost rozšířit své obzory, které pak vyzkouším v praxi. Já jsem sem svůj příspěvek o včerejším nákupu feederu dal s radostí toho, že se mi první den na tak jemný vercajk podařilo něco vytáhnout a i ten upálený kapr bylo dobré školení. Rybařina je pro mě ohromná zábava a relaxace a je radost něco vytáhnout. Ale i bez těch ryb je u tý vody tak nádherně, že se to nedá s ničím srovnat!!!

Čtvrtek 8. června 2006 ve 13:21® profo
profo

breca : to jsem pochopil, je to trochu tak jak píšeš, taky mám zkušenost, že ta ryba po záběru hodí kramle hned směr rákos a je potřeba ji co nejdříve přesvědčit, že tudy cesta ale opravdu nevede a že pojedem ne jinou stranu. Proto ta část, že je potřeba zkusit co unese prut a co vlasec, pak víš co můžeš a co ne. Neber to jako poučování, to bych nerad. Sám to nemám rád. Ještě vyrazíš párkrát povodíš nějakou větší rybu a vyzkoušíš co ti prut dovolí. Nic se neboj to se podá až si na něj trochu zvykneš.

Čtvrtek 8. června 2006 ve 13:14® breca

profo -díky za radu, určitě se s feederem musím zžít. Mám z toho stojáku zkušenost s tím, že po záběru to hned kapr napálí směr rákosí a musíš ho rychle otočit. Navíc se tam daří kaprům nad 60, tak jsem prostě jen uvažoval. Navíc po včerejšku (viz níže) je pro mě prvním dojmez z feedru, že potřebují daleko větší prostor k utahání ryby, což při větším počtu rybářů na malé ploše asi nejde. Ale opět připomínám, že jsem byl u vody asi hodinu.

Čtvrtek 8. června 2006 ve 12:54® profo
profo

breca : já bych to viděl spíš obráceně, na té řece přeci jenom je ryba bojovnější a hodně jí pomáhá i proud, nehledě na to, že tam můžou být naplavený překážky, který se pohybem vody mění a možnost vázek kam může ryba zajet mi přijde tedy větší než na stojáku. Je sice pravda, že to rákosí je nebezpečný, ale zase ta ryba se mnohem lépe nechá ovládat. A když se to naučíš a zvykneš si co ten proutek snese a co s k němu můžeš dovolit, tak se ti to bude dařit rybu na stojáku ovládat podstatně lépe než na řece. Toť má zkušenost.

Čtvrtek 8. června 2006 ve 12:05® breca

CeP – díky za odezvu, na řece asi ten feeder zvítězí, ale občas jdu na stoják, kde se hazí asi 15 m přímo před rákosí a tam se ten kapřík zase tak moc vodit nedá!!! Takže uvidíme. ):o))

Čtvrtek 8. června 2006 v 11:41® CeP
CeP

breca> no vida. pekne seznameni s feederem. duvodne se domnivam ze te to nabudilo takovym zpusobem, v cehoz dusledku se na ostatni pruty bude po zbytek sezony prasit v koute. je tak?? ;-) )

Čtvrtek 8. června 2006 v 10:34® profo
profo

breca : není zač, jen tak dál.

Čtvrtek 8. června 2006 v 9:56® breca

Profo díky, ten cejn byl docela pěknej, mohl mít kolem 40!

Čtvrtek 8. června 2006 v 9:33® profo
profo

breca : tak gratulace k prvním pokusům i když se povedla jen malá rybka, ale nějak se začít musí. Jen vytrvat a uvidíš, že se ti to bude líbit čím dál tím víc. Petru zdar a mnoho úspěchů s novým proutkem

Čtvrtek 8. června 2006 v 9:26® breca

Tak jste mě tu tak dlouho vytáčeli, až jsem si včera koupil feeder a hned jsem ho šel vyzkoušet na Sázavu. Prvním problémem pro mě bylo navázat ty tenounký vlásky na háček a smontovat to všechno dohromady. Asi čtvrt hodiny po náhozu jen několik záškubů a pak přišel záběr. Podle toho, jak se vlnila voda, řekl bych kapr kolem 50. Chvíli jsem ho vodil, brzda si pěkně cvakala, až mi zatáhl trochu do strany a přejel vlasec sousednímu rybáři. Než jsem na něj stačil zařvat, že je to ode mě, tak sekl. V prd.li byl nejen kapr, ale celá montáž! ):o)) Tak jsem navázal znova a přišla jedna ouklej a jeden cejn. Jinak super. Uvažoval jsem o feederu dlouho, ale příchodem na tento server jste mě přesvědčili. Díky.

Středa 7. června 2006 v 17:26® Prichy
Prichy

osprey> ja myslim, ze jsou dobry, vic nez to

Středa 7. června 2006 v 15:33® osprey
osprey

Příchy: Víc už toho nevymyslím. Ale je fakt, že do vody nevidíš, rybám neporučíš, ale mechanické vlastnosti sestavy si můžeš nastavit hmotností a umístěním zátěže, délkou návazce a velikostí háčku sám. Rozdíly jsou místy velmi vidět, ale potřeboval bych víc času. Pak by ty články byly lepší.

Úterý 6. června 2006 v 18:26® Karllos

Cau, nechcete nekdo zajet tento čtvrtek někam zachytat? Dva roky zkousim chytat na feeder..Nejradeji na reku – Opava a Odra. Jsem z Ostravy, popripade pro tebe muzu i zajet (Ostrava a okoli). Dejte vedet na mail, popripade napiste smsku na 605145846.