Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pátek 2. srpna 2013 ve 22:25® nutrip
nutrip

lubo OV> ahoj, dnes jsem byll lapat a dal jsem na rady (chytal jsem na vlas – kuku vařenou) a mohu říci, že bez záběru – docela mě to už deptalo a takjsem zkusil na háček tu samou kuku a chytl jsem 10 kousků kolem 20 cm. chápu to s tím vlasem a zdá se mě to logické ale prostě i při zakrmění a feeder krmítkovky, tak se to nepovedlo. možná dělám někde chybu ale nevím kde – učím se. délka návazce, délka vlasu či … Na boule atd. jsem byl opět úspěšný ale na feeder slabota – a to jsem si říkal, že na stajaté vodě by to mohlo být zajímavé – akční

Pátek 2. srpna 2013 ve 20:04® lubo OV
lubo OV

nutrip> souhlasím s Drakym. Kapři kukuřici milují, ale bohužel bonduelka je malá a měkká, tudíž pro malo bílou rybu ideální potrava, po které se může utlouct. V prodejně krmiv, nebo někde v zemědělském obchodě kup normální krmnou kukuřici a mírně ji povař tak, aby byla tvrdší, ale aby šla mezi prsty nehtem rozpůlit. Nastraž pod háček (tzv. na vlas). Dle mé zkušenosti se takovéto nástraze cejni a jiná bílá ryba většinou vyhýbají. Pokud se ti tam přece jenom bude bílá ryba motat, zakrmuj pouze kukuřicí a sypké krmení úplně vynech. Na menší vzdálenost (cca do 10m) můžeš pro krmení použít prak, na větší vzdálenost zakrmovací raketu.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 16:54® timbab
timbab

džigit> Zdar,bohužel nejedu.Kámoš má svatbu.Uvidíme se jindy;-)

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:47® troutkiller

džigit>Vono to stačí:-))

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:38® džigit

troutkiller> já zatím zakotvil u těch Speedů. Na to moje „domácí“ chytání… :-))

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:34® troutkiller

džigit>Mám je pořát:-)) Já mám prutu:-)) )Já ty šíma moc nemusim ale ten Antares sem vždy chtěl:-)

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:33® džigit

troutkiller> neměl Ty si Sportexy?

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:27® troutkiller

džigit>Motátko je to solidní:-) Na ten Antares co se vyšmelil s kámošem nedávno sedne jak prdel na hrnec:-)) )

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:14® džigit

timbab> jak vidiš Jestřabky?

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:12® džigit

troutkiller> závist(zdravá) ;-)

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 14:09® timbab
timbab

Prodloužit vlas-vzdálenost boilie/pelety od háčku opravdu proti chycení menších ryb pomáhá.

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 13:05® troutkiller

džigit>Kámo sem si udělal radost na Heavy fídřík:-)) Pořídil sem Ultegru XSC v 5500 velikos­ti.Padlo jí za obět nějaké nepotřebné fišvybavení:-)

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 12:06® nutrip
nutrip

džigit> měl jsem cca 30–40 cm návazec a zkracoval jsem a tím pádem jsem byl totálně bez záběru. dle mého by mělo být cca 20–25 cm dostatečná délka-co Ty na to. a háček velikosti 1 je akorát? tu kukuřici zkusím pod háček

Čtvrtek 1. srpna 2013 ve 12:02® Draky
Draky

džigit> Kdyz me to tak funguje, tak nevim proc bych to neporadil a s tim vlasem jsem psal, ze to ozkouseny nemam, ze jsem to jen nekde cet, takze ted nechapu o co ti de.

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 9:56® troutkiller

džigit>Je to tak:-)) )

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 7:43® džigit

troutkiller> Murphy na rybách ;-)

Čtvrtek 1. srpna 2013 v 5:44® troutkiller

džigit>Já mám opačnou zkušenost,většinou přijde větší kus na prut se kterým chci lapat menší ryby:-)) Potom je to 50 na 50.

Středa 31. července 2013 ve 22:22® džigit

Draky> to bude horkem viď? On nechce záběry malých ryb a Ty mu radíš prodloužit vlas? Ještě lepší než nahradit kuku jinou kuku…
Jdu jinam,tohle jsou tak kvalitní rady,že bych to nemsel pobrat :-))

Středa 31. července 2013 ve 22:18® Draky
Draky

nutrip> Tak to bude asi tezka selektovacka, ale uvidis no. Taky se da castecne vyselektovat drobot tim, ze prodlouzis vlas. Sice to nasaje, ale mensi rybe uz by se nemel dostat do huby ten hacek nebo aspon ne tak snadno, ale tohle sam otestovany nemam. :-)

Kazdopadne by melo platit klasicke selektovaci pravidlo. drobotiny by ses mel teoreticky zbavovat hrubsim a tvrdsim krmenim. hrubost a tvrdost zvysujes dokud nedaj aspon castecne pokoj. :-D

Středa 31. července 2013 ve 22:17® džigit

dobrá rada nad zlato :-)) dej kuku,nebo kuku :-D

Středa 31. července 2013 ve 22:00® nutrip
nutrip

Draky> tak já koupím asi tedy kuku a uvařím ji – ta bonduelka mě příjde měká a hoodně o to projevují zájem jen prckové okolo 20 cm. chytám teď na pískovně kde je dno čisté – pískovo kamenité. Hned po náhozu (ještě si to nelehne na dno) a už je o to boj a jsou záběry – až to otravuje člověka, protože to zaseknout moc dobře nejde – je to spíše rej a zmatek kdo co utrhne (jako pyraně)

Středa 31. července 2013 ve 21:55® Draky
Draky

nutrip> Hele to je podle toho jak moc je bila ryba otravna. Nekdy je lepsi si koupit normalku kuku nekde v „zemedelskych potrebach“ nebo jak bych to nazval. :-D U nas to prodavaj ve Vlaste. a trosku ji povaris, ale nechas lehce tvrdou a ta bila ryba za to treba bude tahat, ale nezachutna ji nebo ji to aspon tolik nepritahne. Bonduelka jak je mekci, tak si i mensi ryba rada smlsne, ale kolikrat nema zajem – chce to testovat. :-) Jestli chytas na bahne tak bych se snazil aspon o to, aby to bylo neutralne vyvazene at je to hezky videt a nezapadne to. :-)

Středa 31. července 2013 ve 21:43® nutrip
nutrip

Draky> a bonduelku a nebo jinou? a zvedáš ji nějakou pěnovkou – nebo jen tak?

Středa 31. července 2013 ve 21:43® džigit

nutrip> no pokud si zakrmíš klasicky běžnou krmítkovou směsí a použiješ červy,kuku,či kousky pečiva nebo oplatků,bude to především o záběrech menších ryb.
Někdy to vyřeší postupné zvětšování nástrahy,někdy je lepší prohodit lovné místo pár peletama s rychlým nástupem a pak něco podobného na háček,či pod něj.
Postup může být i obráceně,od velké po malé :-)

Tento příspěvek byl editován 31.7.2013 21:44:20 uživatelem džigit.
Středa 31. července 2013 ve 21:37® nutrip
nutrip

džigit> no já přemýšlel nad červama – jen asi to nebude selektivní – to se hoodně omezí záběry viď

Středa 31. července 2013 ve 21:36® Draky
Draky

nutrip> Jak rika dzigit peletku nebo boilie a nebo na vlas nandat vic kuku. Do krmelce to bude chtit taky hrubejsi smesku. :-)

Středa 31. července 2013 ve 21:34® džigit

nutrip> zkus vlasovou metodu-pelety,či bojlí Feeder neni jen o malých nástrahách

Tento příspěvek byl editován 31.7.2013 21:35:40 uživatelem džigit.
Středa 31. července 2013 ve 21:32® nutrip
nutrip

džigit> když jsem chytal na kuku a větší jako co je vhodné pro feeder?

Středa 31. července 2013 ve 21:14® džigit

nutrip> selektovat větší nástrahou,třeba :-)

Středa 31. července 2013 ve 20:48® nutrip
nutrip

Zdravím, chci se zeptat na jednu věc – byl jsem dvakrát na jednom rybníku kde jsem si zachytal dobře kapry (kolem 70 cm) na klasiku boule ale na feeder jsem tahal jen plotičky cca 20 cm na kukuřičky.. Lze poradit jak na větší kousky – začínám s feederem a jsem rád za každou radu. Díky