Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 6. června 2006 ve 14:24® Prichy
Prichy

Zcuter: rekl bych jeden z nejjednodussich zpusobu lovu. Zvol ne prilis proudne misto (pokud jsi na rece) jinak stojak, nejjednodusi montaz s koncovym olovem, hacek bych dal 8–10 (ja pouzivam ownery), vlasec 12–14 (kmen 16–18), chytej max na 15 metru, krmeni lorpio ci podobne (lze naredit srotem) a cervy a rohlik…to jen telegraficky ......mel bys chytit PS: osprey…cetl jsem ty clanky, taky zacinam s kratkym navazcem …stejne log. uvazovani ;-)

Úterý 6. června 2006 ve 13:24® osprey
osprey

Zcuter: Není to tak strašný. Mám to trochu z ruky, takže tě jen morálně podpořím. Je u toho potřeba trochu víc přemýšlet než při lovu s policajtem, ale zas taková věda to není. Pro začátek začni spíš s jemnějším cajkem, abys měl dost záběrů od bílé ryby. Většinou to fakt není tak hrozné a něco se chytí.

Pondělí 5. června 2006 ve 22:11® Zcuter
Zcuter

ahoj lidicky.....koupil jsem si konecne nejakej ten feeder od shakesperu…a myslim, ze je tato metoda dost tezka naucit se vsechny jeji tajne finty atd…myslite, ze by se mnou nekdo ZKUSENY mohl zajit nekda na rybacku na nejakou dobrou feedrovou vodu v okoli ostravy?????

Pondělí 29. května 2006 v 8:49® Cidas

Tomash: Tak koukám na fotky z lovu a buď jseš nějakej malej nebe je ten okoun nějakej velkej :o))

Pondělí 29. května 2006 v 7:29® Tomash
Tomash

Dneska body… 48cm a 1,7kg :-)

foto/diskuze/feeder/2006/th-img7810.jpg
Neděle 21. května 2006 ve 21:16® feederman
feederman

Sander:>jj ja ho sundam jinak by to plesnivelo vid pod tim igelitem ja ho mam totiz od pondeli a tak jsem ho tam jeste nechal sty maly jsem ho uz sundal mno ..ale diky..

Neděle 21. května 2006 v 19:06® Sander
Sander

Feederman > no vidíš, nádherné ryby… Jen si sundej ten igelit z té korkové rukojeti – konkrétně zadní část, která je vidět v Z lovu :-)) ))))))))

Neděle 21. května 2006 v 16:24® feederman
feederman

tady nejake foto:

foto/diskuze/feeder/2006/th-img7656.jpgfoto/diskuze/feeder/2006/th-img7657.jpg
Neděle 21. května 2006 v 16:21® feederman
feederman

tak hosi dnes unas na ricce a paradni federovacka skoda jen ze kapri jsou ve treni mno ..

Neděle 21. května 2006 ve 13:12® kkarlos
kkarlos

CeP> hec a ja jsem… ;-)

Neděle 21. května 2006 ve 13:00® CeP
CeP

Cidas> nebul.. zase mas simano. kdo nema simo jako by nebyl.. kua.. ja vlastne nejsem… :-(

Neděle 21. května 2006 ve 12:42® regulus
regulus

Cidas> sorry za blbej fórek, ale nevěš hlavu. Za prvé, pokud se k vercajku chováš alespoň jakž takž slušně, tak ti ta špička neprdne. Druhá věc je to, že zcela určitě seženeš v případě potřeby náhradní špičku, od jinýho výrobce s velmi podobnými parametry za nějakou normální cenu, která tam bude pasovat bez úprav, jen se neukvapit a nekoupit první na kterou narazíš. Vem si sebou díl do kterého se špička nasazuje a na místě vyzkoušej. Redukce jsou na h… .

Neděle 21. května 2006 ve 12:15® Cidas

Asi si vyrobim redukci na jiný výrobek :o)

Neděle 21. května 2006 ve 12:14® Cidas

To je super… To do těch článků o feedru nikdo nenapsal :o))

Neděle 21. května 2006 v 11:44® regulus
regulus

Cidas> za dvě špičky od fšimana máš novej feeder......... -:))))))))

Neděle 21. května 2006 v 9:21® Cidas

Já se zastřelim

Neděle 21. května 2006 v 8:47® kkarlos
kkarlos

CeP> si nestezuju… ;-) ))

Cidas> ja myslim ze na vsechny fsimanka stojej kolem tech 8 stovek ale jen MYSLIM… ;-)

Neděle 21. května 2006 v 5:53® CeP
CeP

AHQ.> tak si nestezuj.. jetlebo :-)) )

Cidas> no neco kolem stojej. a to pry jeste jsou nejak silnejsi takze nejdou nahradit lacinejsimi spickami jinych znacek. pamatuju, resp. vim o tom jak se opakovane namacely do nejakyho laku; napr. lak na nehty a pak dobrusovaly na pozadovany prumer.

Neděle 21. května 2006 v 0:16® Cidas

Cep: Špičky na Shimano stojí 800? ufff. To jsem taky mohl vědět dřív kua… No ale na moje ultra levné alivio to snad bude levnější nee?

Sobota 20. května 2006 ve 23:57® kkarlos
kkarlos

CeP> jj, ale zatim jsem spokojeny… a jeste ani jednou nekrupla spica… :-)) ) takze zatim je mi to jedno ;-)

Sobota 20. května 2006 ve 23:31® CeP
CeP

AHQ.> tak nemas kupovat shintamano ale normalni prut. ;-) )

Sobota 20. května 2006 ve 23:30® kkarlos
kkarlos

feederman> no, ja treba na svym feedru mam spicky za 800kc :/ ;-)

Sobota 20. května 2006 ve 23:19® Sander
Sander

Feederman > noo, zase kapry okolo metru bys asi mordovat s Light či Medium pruty nemohl. Na to je Heavy atd. Ale myslím že u kvalitnějších feederů musí vždy dříve prasknout vlasec, než aby došlo k zlomení prutu. I když, to je ve způsobu zdolávání – stačí mít prut zakloněný až za hlavu a mít pod sebou pětikiláče – to už bych se bál :-)

Sobota 20. května 2006 ve 23:18® feederman
feederman

sander>ja riakm ze ryba ma mit taky sanci ale kdo ma tu pletenku hak jako na sumce kterej kdyz se zapichne tak uz nepusti mno ja nevim ja hlavne chytam zpusob chyt a pust jako taky si odnesu kaprika domu jo ale zase abych bral kazdou rybu to ne.

Sobota 20. května 2006 ve 23:13® feederman
feederman

Sander:>Jo?? a ono to nebude ani problem kdyz se zlomi tak stoji neco kolem 150kc ja totiz jsem byl unas na ricce a tam jsou kaprici kolem mno baj ocko ty vetsi od 60Cm az do tech 80–90cm jenze ty uz se nedaj chytit a kdyz tam hupsne tak udela takovej bordel ze ho stejne nemuzes vyndat muj kamos tam ma nej kaprika 98cm ale je to uz zase par let mno a ja tam byl asi predevcirem a hupsnul mi tam nejakej a nemohl jsem ho ani zvednout projel tam naproti do vetvi ve vode ja se bal o ten feeder a tak jsem ho pustil mno jinak kdyby jsem ho pridrzel tak ho mozna dostanu proto se ptam co to vydrzi hodne lidi rika ze jako se na to daj tahat fakt rekordni ryby mno ..hlavni je ze to je jemnota mno to se mi libi a ne nejaky ty pipaky a boilie jako jo podporuju to jo ale nic se nesmi prehanet ne??

Sobota 20. května 2006 ve 23:06® Sander
Sander

feederman > můžeš si s ní dovolit stejně jako s mačkou, přívlačákem atd … prostě – té jemné špičky se neboj a klidně se do toho opři. Když ji omylem zlomíš, nebude to přetížením, nýbrž nejčastěji obmotáním vlasce o předposlední očko a přitáhnutí k sobě očko koncové, zlomením o strom atd atd…ale nechá se to v pohodě opravit.

Sobota 20. května 2006 ve 23:02® feederman
feederman

mno jo to je pekny ja totiz me se to zalibilo hned jak to prislo je to tu tak roky nebo tak nejak a je to paradni udicka akorat nevim co si muzu dovolit mno… sni..

Sobota 20. května 2006 ve 22:58® Sander
Sander

feederman > ne feeder chytám jen velice sporadicky, a to většinou na pstruhové vodě či malém stojáku pod městem. Z toho také plynou mé úlovky s tímto prutem – 45duhák, 47tloušť, 54kapr…tedy s porovnáním s jinými metodami nic moc.

Sobota 20. května 2006 ve 22:50® feederman
feederman

Sander:>JJ me se taky chyta lepe bez krmitka spis prubezne oluvko a maximalne trochu krmeni na nej zda se mi to ze je to citlivejsi na prubezne oluvko nez na krmitko diky za radu a jake mas rekordy na feeder teprve zacinam mam rad jemnotu a tohle je neco pro me mno ..

Sobota 20. května 2006 v 19:04® Sander
Sander

feederman > 0.14, jak říká AHQ. Na řeku preferuji lov bez krmítka. No, spíš nechytám na něj nikde. Záseky jsou tím strašně zpomalený a to krmítko plaší ryby při stahování. Takže stačí menší koncové olůvko, v případě průběžné montáže spíše větší. Nebo – prodávají se krmča bez olova, taky dobrá věc, ale spíše na stoják..