Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 6. května 2013 ve 13:39® troutkiller

David H.>Method maká jak má:-)) Včera kapr 60cm dlouhej a skoro 50cm vysokej.Na fídr pěknej boj.

Pondělí 6. května 2013 ve 12:59® HaD
HaD

Segoves> jak to dopadlo? Sice s křížkem po funuse, ale přeci – s methodem jsem chytal asi 10× a poznatky:

• krmítko nezavalí nástrahu – dopadne téměř vždy správně.
  • přesněji se háže – má to pěkný aerodynamický tvar
  • mnohem méně se to motá – díky krátkému návazci a zamačknutí nástrahy do směsi (nemám však iluze, že to vždy po dopadu zůstane zamačknuté – řešil jsem to tak, že jsem dal do formy trochu směsi, pak nástrahu a zbytek. Nástrahu jsem tak dostal cca 0,5 cm pod povrch).
  • funguje to podobně jako srkačka – u typů krmítek, kde se zatáhne obratlík dovnitř to funguje v cca 60–80% směrů záběru jako pevná, tudíž samozáseková montáž
  • s betainovými peletkami super zbraň na kapry – droboť to téměř nemá šanci vysosat a rozbít
  • je to takové „kultivované“, nicméně žádnou vědu bych v tom nehledal…
Tento příspěvek byl editován 6.5.2013 13:00:35 uživatelem HaD.
Pátek 3. května 2013 ve 13:13® Segoves
Segoves

Draky> jedu to prubnout :-)

Pátek 3. května 2013 ve 12:45® Draky
Draky

Segoves> tak ona tahle techni zas takovej zazrak neni…spis sazi na zvedavost ryby, kdy vidi hromadku krmeni a na ni je este nahore neco kontrastniho…ochut­na a uz ma hacek v hube :-D nic jinyho v tom nehledej :-)

btw: dokonce jsem u vody zazil okamziky, kdy prijel kapr a vysal jenom krmitko a zase odjel…takze tohle dokaze ten method vyresit :-)

Tento příspěvek byl editován 3.5.2013 12:46:31 uživatelem Draky.
Pátek 3. května 2013 ve 12:40® (...Candouš...)
(...Candouš...)

Draky> Já to taky tak dělám, koupím šroty, strouhanku,a všechno možný do toho 1kg normální silně vonící směsy a mám 10kg směsy jak nic..

Pátek 3. května 2013 ve 12:36® Segoves
Segoves

Draky> já to dělám taky tak:) sem tam teda koupim nějakou kilovku hotovýho ale uspěch sem měl i na strouhanku s hlínou solí a perníkovým kořením :-D …tim chci říct že já s krmením taky žádnou vědu nedělám ale myslel sem že u toho methodu je docela důležitou součástí pokud chci aby fakt vynikly výhody oproti klasickým sestavám:)

Pátek 3. května 2013 ve 12:26® troutkiller

Segoves>Vo to tady jde aby si to umístil co možná nejblíž krmení.Proto ty návazce do 10cm.

Pátek 3. května 2013 ve 12:22® Draky
Draky

Segoves> kdyz to bere jak splaseny, tak ti postaci i normalni kukuricnej srot :-D , ale kdyz by si na ne musel cekat tak ty peletky se nerozmacej uplne a drobotina je ploutvema jen tak nerozhazi :-)

ja teda moc na kvalitni smesky nehraju…za ty prachy si nakoupim spoustu kukurice, psenice, srotu, repky a z toho si udelam krmitkovku jakou chci :-) kdyztak do toho prihodim strouhanku, aby me to lip lepilo a kdyz chci bejt jooo fajnovka, tak tam dam pernikove koreni a nebo to treba jenom osladim/osolim a kolikrat s tim mam vetsi uspechy nez ten, kdo si koupi pytel hotoveho :-)

navic se do toho da prihazovat to, co domacnost vyhazuje…starej cesnek, susenky…co vas napadne a co si myslite ze v tej vode bude fungovat :-)

Pátek 3. května 2013 ve 12:13® (...Candouš...)
(...Candouš...)

Segoves> stačí když zamačkneš do běžného krmítka háček dáš k němu trochu více směsy a ihned se ti krmítko otáčí na háček, pak čekáš 2 hodiny a pak zjistíš že to máš zamotaný..U method krmítka by se ti to stávat nemělo, protože dole je olovo tím pádem to padá na něj, ale zase je lepší tma dát nějakou kvalitnější směs protože jí je tma méně..Nevím, já to z klasickou nezkoušel..

Pátek 3. května 2013 ve 12:07® Segoves
Segoves

(…Candouš…)> to s tim zavalením mě nenapadlo…

Pátek 3. května 2013 ve 12:00® (...Candouš...)
(...Candouš...)

Segoves> budeš mít jistotu, že máš háček na vrchu krmítka když dáš klasické nikdo ti nezaručí že ti krmítko návazec nezavalí..určitě tam jde klasická krmítkovka..

Pátek 3. května 2013 v 11:57® Segoves
Segoves

Draky> taky sem zkoušel psruží pelety ale výsledek nemůžu posoudit kapři byli najetý a zabrali by snad i na vajgla :-D

troutkiller> mě to právě nejde do hlavy pokud používám obyč krmítkovku jakou bude mít method výhodu oproti klasickým sestavám ?vím že je super mít nástrahu na krmný hromádce ale docela se bojim těch krátkejch návazců

Pátek 3. května 2013 v 11:33® troutkiller

Segoves> Jde jen o to aby krmení bylo lepivější,nic víc.

Pátek 3. května 2013 v 11:28® Draky
Draky

Segoves> pouzivaj se i namoceny drobny peletky…na kapra je to mozna i lepsi ;-)

Tento příspěvek byl editován 3.5.2013 11:29:27 uživatelem Draky.
Pátek 3. května 2013 v 11:06® Segoves
Segoves

Bigpista> Jakou směs budeš dávat do krmítka? dává se tam vlastně něco jinýho než methodmix?

Pátek 3. května 2013 v 9:53® Bigpista
Bigpista

Chtěl bych o víkendu otestovat method feeder. Jak dlouhý děláte forpas? Je 10–15cm ok?

Čtvrtek 2. května 2013 v 8:41® troutkiller

džigit> Hele neboj:-)) Maji to super vymyšlený a ten převlek je ze silikonu nebo něčeho měkkého,k žádnému kontaktu na tvrdku nedochází.

Čtvrtek 2. května 2013 v 8:36® (...Candouš...)
(...Candouš...)

džigit> A nepraská to? já jsem něco kdysy podobného měl,používal jsem to na montáž na „balaton“ a rychle jsme od toho upustil nelíbilo se mi to tam, a stejně jsem zkončil u pásky…

Čtvrtek 2. května 2013 v 8:23® džigit

troutkiller> mně to pravě přišlo,že se bude smyčka na spojce omačkavat o ďuru v krmelcu.Proto sem dal ten obrazek,tam mi to přijde líp řešené.Ale tu Tvoju vychytavku sem na živo neviděl. Musi přidat,až budu objednávat,bo same se to krapet prodraži o poštovne ;-)

Čtvrtek 2. května 2013 v 6:19® troutkiller

Fryw>To já zase rád zkouším novinky:-))

Středa 1. května 2013 ve 20:48® Segoves
Segoves

troutkiller> mrknu na to :-)

Středa 1. května 2013 v 18:55® Fryw
Fryw

troutkiller> někdy to zkusím. ale já mám po cestě vesnickej rybářskej shop, tam je možná mají, ale vezmu tam vždy ty obratlíky gull a spokojenost. Pokud narazím na levnou věc která mi funguje, tak nehledám vejš… jen u těch sadovejch carp max mě to překvapilo, tak jsem to nadhodil…

Středa 1. května 2013 ve 13:58® troutkiller

džigit>Právě že nezaleze:-) Je v něm takové osazení které přesně zapadne do krmelce.

Středa 1. května 2013 ve 13:52® džigit

troutkiller> jaký je průměr té trubičky,nezaleze to do otvoru v krmelci?

Středa 1. května 2013 ve 13:44® troutkiller

džigit>Jasné:-) Mám to třeba od Korumu a ty to řeší trošku jinak.

Středa 1. května 2013 ve 13:37® džigit

troutkiller> šak sem psal „třeba takhle“. Ono je toho na trhu docela dost

Středa 1. května 2013 ve 13:28® troutkiller

Segoves>Džigit myslí něco jinýho:-(( Najdi si krmítka Drennan a máš to hned:-)) Je to v podstatě takovej váleček kterej má tvar S a přez kterej se přetáhne trubička aby se to nerozpojilo.Začal sem to používat letos a super.

Tento příspěvek byl editován 1.5.2013 13:31:56 uživatelem troutkiller.
Středa 1. května 2013 ve 12:50® džigit

Segoves> já to nemám,jen o tom vím a viděl jsem to u někoho.
Tvrdí,že by to mělo být šetrnější,ale fakt jsem nezkoušel

Středa 1. května 2013 v 11:52® Segoves
Segoves

džigit> já když spojím nebo spíše rozpojím smyčku na návazci s obratlíkem tak mi příde hodně opotřebovaná a návazec vždy vyhazuju ikdyž háček třeba drží pevně tyhle rychlospojky sou šetrnější? :-)

Středa 1. května 2013 v 11:45® džigit

Segoves> jsou různé druhy takovýchto udělátek,aj za rozdílné ceny ;-)