Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 23. dubna 2013 ve 20:33® Fryw
Fryw

nutrip> Já zase nikdy na to krmení moc nebyl. Bral jsem to tak že si to ta ryba najde. Pak jsem koupil feeder a začal krmit, ale každej hod jinam :-) Teď už jsem se polepšil a zachytám si. Ale někdy prostě ani ťuk, se stane, ať dělám co dělám…hodně zdaru a trpělivosti :-)

Úterý 23. dubna 2013 ve 20:24® nutrip
nutrip

Fryw> hned jak půjdu k vodě, tak to zkusím – člověk se stále učí. já jsem vždy krmil prakem, kobrou a nebo z loďky – to je ale to samé – jen je tomu třeba přijít na jméno – porozumět tomu. snad se pobavím – nejde jen o velikost ale o to zachytat si

Úterý 23. dubna 2013 ve 20:16® Fryw
Fryw

nutrip> Kukuřice fakt stačí jedna (i na toho kapříka), zvětšuj sousto jen když tě budou oběžovat maly rybky. No, třeba můžeš hned bez nástrahy naházet na místo třeba pět krmítek (dle objemu), pak klidně po pár minutách přehazovat. Je prostě potřeba mít na dně v jednom místě krmení… až ryby najedou tak to bude mít dost velkou frekvenci to přehazování :-) Těžko říct přesnej počet a frekvenci, záleží na proudu a objemu krmítka, ale musí tam být něco co přitáhne ryby a udrží na fleku…

Úterý 23. dubna 2013 v 19:36® nutrip
nutrip

Fryw> přesně jak říkáš – jen ta pravá na klasiku brala. no koukám, že mám to samé co Ty. Jen asi tu velikost háčku poupravím a nebudu dávat více zrnek kuku ale jen jedno. Tak snad se dočkám záběru i na feeder (častěji, tak jak o tom povídají, že je to aktivní chytačka). nechtěl jsem to nějak plašit a tak i to budu muset trochu pozměnit – začátek častěji přehazovat – myslíš např. co 1é minut a nebo ještě častěji?

Úterý 23. dubna 2013 v 19:27® Fryw
Fryw

nutrip> montáž používám uplně stejnou, i s tou hokejkou. Funguje. Háčky mám ashima super match vel. 4. Někdo by použil menší, ale já jsem spokojenej, možná se ochuzuju o nějaky záběry, ale berou to i maly ryby a velice málo padají… Dávám tak tři červíky, nebo jedno zrnko kukuřice. S vlascem to nehrotím, na pickeru 18 kmen a 14 návazec, na medium feederu dokonce 0,24 kmnen a 0,20 návazec. Krmítko většinou používam 30 gr. Nehážu moc do proudu, spíš pod nohy nebo k protějšímu břehu… Návnadu co mi padne do oka, lorpio, konopásek…cokoliv, přidám kukuřici z plechovky, něco červiků a nahazuju ze začátku poměrně často…

Já něco podobnyho zažil pri lovu candátů. Nahozeno v jednom místě, stejná montáž, stejná velikost nástražky i háčku a záběry jen na tu pravou…

Úterý 23. dubna 2013 v 18:50® nutrip
nutrip

háček nevím jak by měl být veliký – díky tomu, že jsem hlavně kaprař, tak se mě zdá, že je malinkej (ale je možné, že to chce ještě menší)

Úterý 23. dubna 2013 v 18:49® nutrip
nutrip

ještě ta montáž

foto/diskuze/feeder/2013/th-img97804.jpg
Úterý 23. dubna 2013 v 18:48® nutrip
nutrip

Fryw> divné je, že chytám na to samé a na klasiku to jde a na feeder, kde bych předpokládal, že to půjde mnohem lépe, tak nic. Klasiku mám s krmítkem, takže hodně podobné jako na feederu. Hloubka cca 1,5 až 2 metry a bahno (je to řeka). Používám tento návazec – nemotá se mě – je dobrej?

Úterý 23. dubna 2013 v 18:43® Fryw
Fryw

nutrip> Já nejsem buh ví jakej feederař a nijak nelaboruju. Jen to beru tak že na stojáku kratší, ne tekoucí vodě delší návazec. 99,9 % chytám na klasickou průběžku. Páternoster vážu na tekoukcí vodě většinou v případě že se mě nechce dělat s průběžkou. Včera jsem ho použil, měl jsem dojem že je na dně dost sedimentu a krmítko se tam boří a háček padá mezi zetlelé listí. Ale nepomohlo to.

Kdyby se mi dělo tady to, tak bych možná začal přemýšlet o návnadě, jestli jim nějak nesmrdí (přecijenom na místo feederu se naháže víc návnady než na místo kde leží položená). Což je možná blbost, možná ne. Taky by mělo být krmení tmavé, ne tak kontrastní vůči dnu… Taky bych zmenšil háček a dal jen decentní sousto…

Jaká je tam hloubka? Jaké dno? Pokud je tam mělčina, můžou časté dopady krmítka vadit. Pokud je na dně smradlavé bahno, může se krmítko bořit a celé vnadění se míjet účinkem.

Promiň, moc ti nebudu schopnej poradit, jen přemýšlím nahlas :-) Taky se mi dějou záhady…

Úterý 23. dubna 2013 v 18:32® nutrip
nutrip

Fryw> měl jsem to kousek od sebe – zakrmené stejně – vše stejné. jakou montáž by jsi doporučil – jaká je běžná

Pondělí 22. dubna 2013 ve 22:19® Fryw
Fryw

nutrip> To jsou podivnosti. Měl jsi to hozeny ve stejných místech?

Pondělí 22. dubna 2013 ve 22:13® nutrip
nutrip

Fryw> no mě zaskočilo, že to neťuklo na feeder a na klasiku to bralo. ale jinak paráda

Pondělí 22. dubna 2013 ve 22:02® Fryw
Fryw

nutrip> Já byl teď na Jihlavě. 2× feeder, přesny náhozy, osvědčeny krmení. 6 různých nástrah, zkoušena průběžka i páternoster. Ani ťuk. Někdy se prostě stane. Špatnej čas, špatný místo…

Pondělí 22. dubna 2013 v 18:59® nutrip
nutrip

Tak jsem včera byl lapat na Svratce a celkem to šlo – 2 ks kaprů (56,54 cm) a nějakej cejn. Na těžko (klasika) a na feeder 1 ks upadl a jinak ani drb. Nevím proč zda dělám stále nějakou chybu nebo jen náhoda – délku návazce jsem měnil a stejně jen asi dva drby- zda mám špičku tvrdou nebo špatná montáž. Na kostňáky ani ťuk – kukuřice super. Hned bych šel zase – kdyby byl v týdnu čas.

Pátek 19. dubna 2013 v 11:33® skwor
skwor

David Havlíček> Na hady bude možná ještě zima… Ale kdo ví, červy nemám, takže musím vystačit s nálezy z ulice :-)

Pátek 19. dubna 2013 v 11:16® HaD
HaD

skwor> Včera jsem měl v plánu to samé – chtěl jsem vykoupat rousnice na úhořích. Oslava svátku tchýně a švagrové mě ale jaksi tyto plány překazila :-/ A dnes je hnusně a zima :-((

Pátek 19. dubna 2013 v 11:15® HaD
HaD

džigit> tam kde nejsou nebo neberou (z nejrůznějších důvodů – prostě nežerou, nechutná jim, to co jim nabízíme apod.), se chytit nedá :-) Taky může být příliš velký háček, příliš silný návazec. Důvodů, proč ryby neberou může být opravdu dost.

Pátek 19. dubna 2013 v 11:13® HaD
HaD

Kubajs> to přijde :-) Na klubovce se občas něco chytí. Nějaké ryby tam jsou, ale pořád se člověk musí snažit a chytat dobře. Přeci jen to není typický totálně přerybněný soukromák. Ryb je tam tak akorát a už mají s rybáři zkušenosti.

Pátek 19. dubna 2013 v 9:33® skwor
skwor

Procházka v noci zmoklou ulicí mi vynesla asi 50 žížal aniž bych kopnul do země :-) Odpoledne je půjdu naučit plavat.

Pátek 19. dubna 2013 v 8:49® džigit

nutrip> pokud nemáš záběr,nemusí to být bezpodmínečně délkou návazce.Tu správnou naladíš z velké většiny v případě záběrů.Pokud nedoberou-krátký,hluboko v tlamě-dlouhý.Takhle zjednodušeně by se to dalo,ale hlavně musí být přítomna ryba a mít zájem se krmit :-)

Pátek 19. dubna 2013 v 7:40® Kubajs
Kubajs

David Havlíček> Už jsem i něco pochytal,ale rybu přes 30cm jsem na prutě neměl.Koukal jsem že na klubovce se tahají krásný ryby i v zimě.

Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 21:29® nutrip
nutrip

no tak já budu tedy zkoušet délky a uvidím. už aby se počasí ustálilo.díky

Čtvrtek 18. dubna 2013 ve 12:41® HaD
HaD

Kubajs> hlavně že už je u vody teplo a dá se tam pobýt. Ryba je jen bonus :-)

Středa 17. dubna 2013 v 19:08® Kubajs
Kubajs

nutrip> nic si z toho nedělej,neni ještě takový teplo,aby jsi tahal rybu za rybou.Vina nemusí být ani na tvé straně

Středa 17. dubna 2013 v 9:28® HaD
HaD

nutrip> vyzkoušej a uvidíš sám, co rybu chytí.

Středa 17. dubna 2013 v 9:10® lunimus

nutrip> David pisal o nadväzcoch na rieku
na rieke urcite aj dlhsi … teda zalezi hlavne od sily prudenia …
si zober, ze krmivo ti neostane na jednej kopke podobne ako na stojaku, ale prud ho bude postupne prenasat dole prudom a moze vytvorit aj niekolko metrov dlhu stopu krmiva …
ryby postupuju na riekach väcsinou proti prudu a zbieraju potravu … ak by si mal moc kratky nadväzec, mohlo by sa ti stat, ze bude tak kratky, ze tvoja nastraha bude tak daleko od krmnej stopy, ze sa k nej ryby ani nedostanu :-)

Úterý 16. dubna 2013 v 18:21® nutrip
nutrip

David Havlíček> až půl metru (i více)? Já myslel spíše kratší – měl jsem 40 cm a zdálo se mě to už dost. no a nebude to už daleko už krmítka? červy a hnoják už teď když je voda ještě studená (myslel jsem později).Díky

Úterý 16. dubna 2013 v 11:16® HaD
HaD

nutrip> kostní červy, hnoják nebo rohlík. To je podle mě jistota. Návazec bych dal na řece tak půl metru a když nebudou dobírat, prodloužil bych ho. Síla 0,12–0,14mm

Pondělí 15. dubna 2013 v 18:00® nutrip
nutrip

Ahoj, včera jsem byl v Brně na Svratce 4 a ani ťuk. Jelikož začínám s feederem, tak se chci zeptat na to co je vhodné pro toto období za nástrahu a návnadu. A je dobré použít spíše kratší či delší návazec? Díky

Pondělí 15. dubna 2013 v 6:57® sidla
sidla

krysak1> 46ha je celkem velká voda pro mě, ale když jdu na štěrky kolem 16ha, tak v takovém počasí půjdu na nějaké zajímavé místa, nebudu chytat na max hloubce 6m ale půjdu někam ke spadlému stromu,nebo tam kde se to láme od břehu na hloubku apod. v zimě jsem naopak chodil na větší hloubky.možná ti někdo poradí líp