Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 20. května 2006 v 17:40® kkarlos
kkarlos

feederman> ja pouzivam 0,14 skoro vsude… ;-) na ryby do 3 kil- kapr+ bila ryba…

Sobota 20. května 2006 v 16:28® feederman
feederman

All:>chci se zeptat jaky pouzivate navazce pri lovu feederem(s koncovym krmitkem nebo davate prednost oluvkum) jen abych vedel nejake nazory vim ze to zalezi na miste jestli je to rybnik nebo reka jestli chci chytat kapry nebo bilou rybu..

Čtvrtek 18. května 2006 ve 22:52® vodnik

candlemass: Ja som si zjara ako začiatočnik -eederista kupil Shimano Alivio medium 1–2–3 oz dlžka 3,9m a navijačik Shimano EXAGe 2500 FA a som s s tým naradičkom zatiaľ veľmi spokojný: po troch rybačkach na rybníku 6 kapríkov od 42 do 56 cm a 5 lieňov. A k tomu ešte 3× utrhnutý nadväzec. Používam kmeň 0,18 a nádväzec 0,16 s priebežným krmítkom. Je to zatiaľ paráda, len musíš dostať cit na tu paličku, aby si odhadol čo v nej je. A tiež sa musiš naučiť rozpoznávať zábery, lebo niekedy sú také nevyrazné, že máš pocit, že sa ti s prútom pohrávajú vlnky. Ale časom prídeš na všetky finty okolo. Prajem hodne zdaru !

Sobota 13. května 2006 ve 23:15® candlemass
candlemass

Kousek nad Zvíkovem je tam nějakej kemp.Je to tam pěkný a až do dneška prej šli kapříci jak o život!!!

Sobota 13. května 2006 ve 22:43® CeP
CeP

candlemass> a gde presne si byl??

Sobota 13. května 2006 ve 22:32® candlemass
candlemass

Tak jsem byl dnes na orlíku a úplně jsem vyhořel!Pokusil jsem se snad o vše a výsledek jeden 5cm okoun!!!!

Úterý 9. května 2006 v 8:50® nurse02
nurse02

candlemass>Poslal jsem ti osobku

Úterý 9. května 2006 v 8:37® CeP
CeP

candlemass> podivej se poradne chlape! ono je to kam napsat.. ;-) )

foto/diskuze/feeder/2006/th-img7500.jpg
Úterý 9. května 2006 v 1:24® mirmen

candlemass, o tom, zda měnit vybavení, tě nejlépe přesvědčí odchytat si pár set kg ryb.
U navijáku je nejdůležitější spolehlivý chod brzdy a dobré ukládání kmene. Pokud to ambidex zvládá – proč měnit? Na feeder používám navijáčky s cívkou 30 až 40 ( v poslední době mitchell avocetpro 4000 s přední brzdou). Průměrný feeder prut medium ( většinou v rozmezí 20–75 (80) gramů-různé dle výrobce ) zvládá ryby v rozmezí 10–70 cm v pohodě ( a na vodách s minimem vázek i větší). Pro většinu situací postačuje na stojáku kmen monofil o nosnosti v rozmezí 3–4 kg, jen při lovu v těžších podmínkách dávám kmen i okolo 5 kg plus minus něco. Hodně chytám s pletenkou o nosnosti cca 3,5 kg ( kvůli detekci záběru), na řece občas i spletenkou 5,5 kg nosnost ( na revírech, kde kde je parma nebo kde je pravděpodobnost záběru většího kapra, řekněme od 5–6 kg výše). Co by mělo být solidní v prvním případě, to jsou rybářovy ruce, respektive schopnost vyladit sestavu a zvládat ji.

Úterý 9. května 2006 v 0:21® regulus
regulus

candlemass> klikni si na „můj profil“, šestej řádek pod tvým nickem v pravým rohu obrazovky. V „moje kontakty“ můžeš nastavit mail, ICQ, SKYPE, telefon atd., ale pokud chceš, v „rybaření“ napiš co uznáš za vhodný, mrkni na profily ostatních, pak budeš vědět. Já třeba preferuju plavačku, někdo jinej chodí na položenou na kapry, někdo jen vláčí, jinej jen muškaří, další chytá prakticky všemi způsoby. Když klikneš na to kolečko před jménem v příspěvcích, tak se ti otevře profil toho, kdo příspěvek napsal. Když si s tím nebudeš vědět rady, tak ti v klidu poradím, ale teď už ne, jdu spinkat, nech tu když tak zprávu, zítra se ozvu.

Úterý 9. května 2006 v 0:06® candlemass
candlemass

Nástraha červy,kukuřice a hlavně řeky,ale i stojaté vody!!!

Úterý 9. května 2006 v 0:03® candlemass
candlemass

Omlouvám se rád chytám kapry a chci vyskoušet candáta!!!!

Pondělí 8. května 2006 ve 23:57® kkarlos
kkarlos

ale zatim jsem se nejak nedozvedel, jestli chces chytat parmy, nebo okloejky, jestli na hrachach, nebo na mensi ricce a podobne veci… chapes?

Pondělí 8. května 2006 ve 23:54® candlemass
candlemass

No jo,ale ono to není kam napsat v tom profilu!!

Pondělí 8. května 2006 ve 23:38® regulus
regulus

candlemass> zkus víc připsat do svýho profilu, on se někdo ozve, já su z Brna, to je k ničemu, je tu spousta lidí z Prahy a blízkýho okolí, s někým se určitě domluvíš.

Pondělí 8. května 2006 ve 23:30® candlemass
candlemass

Moc dík chci se něco i přiučit a docela rád bych přijel někam na ryby za někým kdo by trochu pomohl mám celorepublikovou povolenku tak můžu někam vyrazit předem moc děkuji.Jinak auto je samozřejmost!

Pondělí 8. května 2006 ve 23:22® regulus
regulus

candlemass> ten naviják je kolikátka, 030???

Pokud ano, tak dle mýho názoru je to akorát, 035 je už moc velká, ale je to relativní, je to můj názor, někdo raděj větší navijáky. Oproti většině, která fandí fšimanu, si myslím, že tento naviják je na feeder vhodnej, používám ho na plavašku a na feeder mám Medalist 030, je to prakticky dost podobný (mají rozměrově stejný cívky), jen jiná barva, víc ložisek ale co je hlavní, žádný plastový tělo navijáku.

S prutem ti neporadím, neznám ho a kvůli tomu, že jsem kdysi koupil 2 navijáky fšimano, který byly drahý jak pes a stály za kulovku, nebudu tvrdit, že je ten prut blbej. Obecně podle ohlasů má fšimano dobrý pruty, ale já s nima žádný zkušenosti nemám. Mimochodem, ten prut se určitě jmenuje „fšimano NĚCO medium“ a to „NĚCO“ jsi nenapsal, zkus si to na tom prutu přečíst a napsat to sem, on ti někdo zkušenosti napíše, mimo jiné i třeba délku a vrhací zátěž nebo podobný blbiny......

Pondělí 8. května 2006 ve 22:53® candlemass
candlemass

Rád bych upřesnil jen nevím přesně co????

Pondělí 8. května 2006 ve 22:52® candlemass
candlemass

Ještě ohledně navijáku mám shakespeare ambidex a prut shimano medium tak bych chtěl poradit jestli je to solidní nebo bych měl udělat obměnu????

Pondělí 8. května 2006 ve 22:52® kkarlos
kkarlos

candlemass> chtelo by to trosku upresnit…

Pondělí 8. května 2006 ve 22:49® candlemass
candlemass

Chtěl bych se zeptat jestli by mě někdo poradil jak na feeder.Chytal jsem na něj rok tak jsem se něco nauči,ale jen sám od sebe tak bych chtěl poradit co a jak protože to nebylo ono!!§Díky moc s pozdravem Petr

Čtvrtek 4. května 2006 ve 23:29® mirmen

ještě doplním – samozřejmě, že způsobů montáží s power gumou je víc, ale pro začátek je nejlepší jen to nejjednodušší

Čtvrtek 4. května 2006 ve 23:27® mirmen

Kocour > power gum , guma o průměru převážně 0,6– 1 mm, prodává se v návinech 5 nebo 10 metrů. Její průtažnost má šetřit návazec před prasknutím ( během záseku, ale částečně i při krátkých výpadech během zdolávání, protože i brzda navijáku reaguje až s určitou prodlevou, zpožděním v porovnání oproti průtahu gumy) Představ si její použití následovně:

• máš kmen
  • na kmeni je průběžná zátěž, gumová „perla“ a obratlík
  • na obratlíku je 10–30 cm "feeder " gumy a pak další obratlík
  • pak návazec s háčkem

Ryba zabere, zasekneš, ryba se splaší a vypálí do úniku. To je samozřejmě nápor na návazec. Guma výpad ryby odtlumí. Guma není potřeba, jestliže:

• kmen má nosnost např. 3 kg a návazec 2–2,5 kg nebo
  • kmen má nosnost 2,5 kg a návazec 1,5–2 kg

apod.

Guma slouží tam, kde v průběhu lovu např. na pletenku s nosností 5 kg a více chceš dát návazec jen o nosnosti 1 kg plus mínus něco. Ten nepoměr mezi nosností kmene a návazcem vede často ke ztrátě ryby. Dá se to ošetřit např. velice jemně nastavenou brzdou nebo používáním měkkého, parabolického prutu ( „žvejky“). Zkoušel jsem „feeder“ gumu několikrát a pak jsem se vrátil ke klasice. Mimochodem – praxe mne vede k názoru, že na feeder chytání není nutné mít prut se špičkovou akcí. Měkčí- poloparabolický prut víc zvládá, lépe tlumí výpady.

Čtvrtek 4. května 2006 ve 22:35® regulus
regulus

Kocour> Je to prostě taková guma -:)))) Teď beze srandy, tady je odkaz, snad je to tam vysvětlený správně, osobně ju nepoužívám, ale to je jedno, každej si musí zvolit to co mu vyhovuje.

www.feederklub.cz

Čtvrtek 4. května 2006 ve 21:55® Kocour

Asi vám to bude připadat jako přiblblý dotaz, ale co je to feedrová guma ? CHytám na feeder již dlouho ale nevím to.

Úterý 2. května 2006 ve 14:19® MK
MK

Alivio> jenže feedrová guma slouží k tomu aby jsi při chytání na tenké návazce neutrhl rybu při záseku!!při zdolávání je téměř vedlejší!!

Pondělí 1. května 2006 ve 21:32® ladamaj
ladamaj

Alivio>poslal jsem ti vzkaz dej vědět jestli to pujde čusky.

Pondělí 1. května 2006 ve 21:22® Shrek
Shrek

snek> já osobně nepoužívám gumu (feederovou) a zatim jsem neměl problémy ani s parmama.Jen jsem si s ní „chvilku“ hrál a rybáři vedle mě byli hotový,proč dělám s tou brzdou takový divadlo.

Neděle 30. dubna 2006 ve 21:06® snek

Dneska jsem poprvé v životě lapal na feeder a hnet se zadařilo cejni, perlíni a kapříci nej 46cm. Ale stalo se mě že jsem upálil krmelec tak, že praskla feeder guma v uzlu (při záseku) tak se chci zeptat jaký uzel na tu gumu používáte? Pleas.

Sobota 29. dubna 2006 v 17:05® CeP
CeP

Luban> haaajzlee… nemam te rad! fňuk… ;-)