Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 23:09® ladamaj
-
lunimus>ahoj vždyť máš spoustu podkladů a nato co sem ti slíbil neboj do sezóny nové to spáchám nějak toho mám moc a náročnou přítelkyni
tak toho mám tolik že nevím kolikrát kam dříve už sebou vozím noťas a pracuji i u ni.Den by promne musel mít 48hod,a stejně bych asi nestíhal.
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 22:34® nnnap
-
fídr mám rád. Stejnak si myslím, že je úspěšný proto, ne že vnadíme přesně, ale hlavně proto, že nedohodíme do lajny klasickým bobkařům. Ti to olovem rozbijí a naženou ryby všude jinde.
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 22:34® Fryw
-
lunimus> http://b.wz.cz/…cz/13/p6.jpg
To by mohlo fungovat.
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 22:23® lunimus
-
Ciffik> o.k … a co mi ako zaciatocnikovi odporucas? … pripadne ako naviazat paternoster, aby sa nemotal?
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 22:21® Fryw
-
lunimus> Tak i kdybych chtěl chytat s feederem na dálku, tak bych vždycky neházel až uplně na doraz. Protože se ti povede jeden z x hodů na maximální vzdálenost. Tak vždycky trošku míň, tam kam bezpečně dohodíš.
Jo, já podstatu feederu vidím právě v tom přesnym vnadění. To u mě na větší vzdálenost absolutně odpadá, páč mám voko z Kašparovy krávy. Já nebyl ani schopnej říct kolegovi kde vlastně zakrmoval, když já stál na břehu a on se vrátil z krmící výpravy z loďky. Nevím jak vypadá vzdálenost 10 metrů na volné vodě
To pak nevnímám jako chytání metodou feeder, ale jen jako chytání s feeder prutem. Prostě jediny co to ma s „fídrováním“ je ta vyměnitelná špička.
Ale psal to David. Můžeš tak chytat, jestli chceš…
Pokud je ale řeč o proudné vodě, tak feeder ma určitě význam aj když to házíš pokaždé jinam. Klasická položená na proudné vodě je u mě problém, číhátko jede k prutu. No a když má člověk u sebe třeba jen ten feeder, tak není co řešit. Hodit to tam a čekat na záběr.
Jen teorie a jistě pro tebe nic nového. Ty máš Dunaj, já Oslavu a Jihlavu. To jsou jiné světy
Nevím jestli ten příspěvek má hlavu a patu. Učím se na zkoušku a už mozek vypovídá službu. Takže si zítra Dunaj prohlédnu, ale jen z auta z mostu, opět
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 22:03® Ciffik
-
lunimus> ona má velký vliv na detekci záběru na větší vzdálenosti vhodně zvolená montáž – např. jsem přesvědčen, že rozdíl mezi průběžkou a páterem bude značný
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 21:59® lunimus
-
Martin Mošna> hehe … dojdi niekedy pozriet k nam na Dunaj … u nas ma Dunaj prietok cca 1300 m3/s co fakt nie je malo … a tam ak hadzes krmitko cca 80g este stale nemas iste, ci ho prilepis na dno (ideal je niekde okolo 120–150g) + ked je naplnene krmivom … tak to stupa celkom slusne … a ked si vezmes ze mam pruty do 100 a 120g mas stale pocit, ze je to moc?
na stojak asi ano … ale tam pouzivam tie mäkke spicky … na Dunaji treba pritvrdit …
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 21:50® Martin Mošna
-
lunimus> to už je moc…a ty oz to sami…
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 21:46® lunimus
-
pani, dakujem za vase rady
mam 2× medium heavy … jeden 55–100g druhy 60–120g (to aby bol aj Martin uspokojeny
) pouzival som väcsinou jemne spicky 3/4 OZ na stojaku a az 2–3 OZ na Dunaji … len som sa obaval, ci je detekcna schopnost dostatocna aj na väcsie vzdialenosti
Paci sa mi koment Fryw-a, ze nema vyznam hadzat dalej, ako som schopny presne zakrmovat, co je u mna zatial celkom blizko, takze sa vzdialenostou asi moc zatazovat nemusim
o.k … teraz uz teda viem, ze je mozne hadzat aj daleko s dostatocnou citlivostou indikacie zaberov …
ale prakticka otazka … ma to s feedrom zmysel? Hadzete realne tak daleko ako dohodite?
- Pondělí 3. prosince 2012 ve 21:20® lubo OV
-
lunimus> s feederovým krmítkem (košíkem) jsem běžně schopen do 60 metrů. Detekce záběru je dobrá. A to hážu s normálním, trošičku tvrdším mediem Sema Cartel 3,6m. Rekord mám 64 m s plným 40 g košíkem a vlascem 0,18. Uvedená vzdálenost je přesná, protože vlastním počítadlo délky vlasce
- Pondělí 3. prosince 2012 v 19:23® timbab
-
lunimus> Většinou hážu max do šedesáti metrů.Na Labi už jsou pak čitelnější jen silněší záběry.I když záleží kde.Na stojáku max do takovejch třiceti metrů a spíše blíž.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 18:38® Martin Mošna
-
Fryw> jo to jsem pochopil.Já většinou právě chytam na dělší vzdalenost protože to jinak nejde.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 18:31® bočko
-
Ahoj chci se zeptat nemáte někdo zkušenosti s feedrem daiwa team 12qx?
- Pondělí 3. prosince 2012 v 18:23® Fryw
-
Martin Mošna> Pokud je stále řeč o chytání na dálku, tak tam se asi silnějšímu prutu nevyhneš jak v případě pletenky tak silonu.
Chtěl jsem jen říct, že k pletence nutně nepatří vždy nějaký heavy prut.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 18:03® Martin Mošna
-
Fryw> Já si prostě myslým že by to s tvrdším prutem bude těší myslým si že pletenka bere vodu a tak je potom težší a huř by se ti to s měkkým prutem napínalo.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 18:02® Martin Mošna
-
David Havlíček> A nebere pletenka vodu?
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:53® Fryw
-
Martin Mošna> Nic ti nebrání použít třeba i light prut… Já jako člověk co nemá s pletenkou moc zkušeností bych se zase třeba na druhou stranu bál ji hned zkoušet na nějakym tvrdym prutu. Spíš bych naviják s návinem pletenky dal na nějakou žvejku, než bych si zvykl co můžu a nemůžu… Přijít o rybu mi přijde snadnější na té pletence…
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:37® HaD
-
Martin Mošna> to spolu vůbec nesouvisí. Pletenka Ti zajistí díky neprůtažnosti lepší kontakt na větší vzdálenost a např. na řekách můžeš použít menší průměr, než by byl vlasec a tudíž se ti do toho nebude opírat tolik proud.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:30® Martin Mošna
-
David Havlíček> U tý pletenky bude lepší heavy feeder nebo ne?
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:30® Martin Mošna
-
Fryw> No ja bych si an pletenku nebral nějake medim feeder.Záběr to detekuje tak i tak…
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:26® HaD
-
Fryw> smysl může být i v tom, že chceš prostě chytat s feederem. To jako někteří muškaři chytají na mušák tresky v Norsku v 10 metrech a jsou uspokojeni, že nachytají. Přitom se to normálnímu rybáři může zdát jako hovadina. Nebo chytání v Norsku z kajaku – víc ani líp nezachytáš. Ale pro někoho to umocní požitek z lovu, uspokojí, že to zvládl + adrenalin, že to přežil
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:22® Fryw
-
Martin Mošna> To myslim nevyřeší tu přesnost nahazování. Ale heavy, nebo teda prostě něco tužšího to bude chtít pro odhoz těžkyho krmítka a vypnutí pletenky mezi špičkou a krmítkem. Heavy to ale byt zrovna na stoják nemusí, vždyt i medium ma odhoz třeba 90 gr, a to by mohlo stačit. Spíš pujde o silnější špičku. Ale tam se už pak ztrácí i ta jemnost. A vlastně, nevidím moc důvodů proč na velkou dálku na stojáku chytat zrovna s feederem…
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:20® HaD
-
Martin Mošna> heavy feeder Ti především dovoluje nahazovat hodně těžká krmítka a chytat např. na dálku ve velmi silném proudu.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 17:16® Martin Mošna
-
Fryw> co takle Heavi feeder?
- Pondělí 3. prosince 2012 v 16:52® Fryw
-
lunimus> Ahoj. Já to beru tak, že s feedrem ma cenu chytat jen tak daleko, kam se dokážeš neustále znovu a znovu trefovat.
Pokud seš přesnej, tak pletenka, těžky krmítko a silná špička ti dovolí myslim chytat jak daleko si zamaneš…
- Pondělí 3. prosince 2012 v 16:38® HaD
-
lunimus> Nejsem sice žádný známý odborník, ale 40–60 metrů je zcela reálných. Hodit se bude dát i víc, ale myslím si, že nad 80m už to nebude ono. Ale bude hodně záležet na podmínkách a sestavě. Když budeš mít šňůru okolo 6 kg nosnosti, budeš na stojáku číst špičku lépe než na proudné řece s vlascem 0,20mm na vzdálenost 30m.
- Pondělí 3. prosince 2012 v 16:22® lunimus
-
priatelia … mam jednu otazku. Viac krat som zachytil info o tom, ze sa s feedrom da hodit strasne daleko …
a to je prave moja otazka … do akej max. vzdialenosti ma realne vyznam hadzat s feedrom? Jedna sa mi hlavne o to, ze cim väcsia vzdialenost, tym sa zhorsuju detekcne vlastnosti spicky … aka je teda optimalna vzdialenost?
- Sobota 1. prosince 2012 ve 22:43® Fryw
-
TOMMY CATFISH> no hele, bod dostaneš až ukážeš na jakyho woba jsi ji chytil .-)
- Pátek 30. listopadu 2012 v 18:57® TOMMY CATFISH
-
čaute chalani chcel by som vás všetkých poprosiť o takú maličkosť priateľka sa zúčastnuje súťaže a potrebuje nazbieAť DOSTATOK hlasov tak plss dajte svoj hlas
je to sekundová záležitosť a nič sa vám nestane
stačí otvoriť tento odkaz http://www.kvizmajster.sk/vianoce/?… a stačí to potvrdiť jedným tlačitkom ďakujem pekne
- Pátek 30. listopadu 2012 v 18:57® pilot
-
krysak1> jo, pilot, co potřebuješ?