Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 23:28® osprey
osprey

Lidičky, na výstavě je levně pár velmi použitelných feederů, kdyby někdo řešil obvyklý problém – jak skor za nic koupit celkem slušný prut, tak v jisté míře se dá toto přání realizovat.

Ještě jsem to nezlítal komplet, ale na pár stáncích (např. v tradičním výprodeji u Mivardi) by se něco našlo.

Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 14:14® hraji
hraji

nerf> já bych zvolil to SPRO Red Arc

Čtvrtek 22. listopadu 2012 ve 14:07® nerf

Zdravíčko,

předpokládejme, že pro lov feederem používám Mivardi Imperium Medium, 3,6m, 20–70g. Házím menší krmítka na stojácích ne moc daleko, a chci začít jezdit i na řeku (od Berounky po Nežárku). Vybírám naviják. Cena max 2 tisíce. Mám několik favoritů, zajímaly by mě vaše názory na zmíněné navijáky, či vaše tipy na jiné kolovrátky vhodnější k mému účelu.

1. Daiwa Procaster X 3000 (bojová brzda, dvě náhr. kovové cívky)
  2. Shimano Exage 3000 (s bojovkou)

či

1. Ryobi Ecusima 3000 (přední brzda)
  2. SPRO RedArc 3000 (téže přední)
Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 10:24® džigit

noba> Ti nevím,já z nich měl divný hodicový pocit.Zvláštní klády,síla z nich čiší,ale … :-)

Čtvrtek 22. listopadu 2012 v 0:35® noba
noba

já mám ted nově team daiwa heawy 4,2m a jsem nadšen:-)

Středa 21. listopadu 2012 ve 23:00® osprey
osprey

hraji> Mám to s těmi délkami taky tak. Lighty a heavy. Medium žádné. Speed v heavy není tak tupý, aby tu mezeru nepřeklenul.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:49® hraji
hraji

osprey> já mám feedery 3,30 a dva 3,90, tak uvidím, co bude v nabídce, osobně také dávám přednost delším prutům

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:46® osprey
osprey

hraji> Zkus do krmelce ty expanzivní peletky. Překvapilo mě, že to opravdu funguje, i když velká říční ryba se stejně dá ukecat nejlíp po několikadenním vnadění.

Picker je pro mě jen na zimu, jinak jsem spíš na lehké feedery. U pickeru mi chybí délka, špatně se s tím ovládají větší ryby a já ty malé moc nemusím. Proto jsem koupil light Daiwu ve 360 cm, i když jsem myslel, že už mám ve feederu vystaráno.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:44® džigit

osprey> já osobně se chvíli o vláčku snažil,bo se hájilo.Včil sem pořídil Speeda Light,tak budu pokoušet.Klacek vypadá velice dobře :-)

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:36® hraji
hraji

osprey> a aby nebyly řeči, že jsme off topic, tak čekám až dojdou do Brna pickery od Daiwy. Prý jsou moc povedené, tak se možná nechám zlákat na picker. Kamarád zakoupil method mixová krmítka a začal experimentovat s peletami a PVA. Tak počkám, co z toho vznikne.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:32® hraji
hraji

osprey> shodou okolností jsem v sobotu v Praze. Ale mám program nabitý od rána do večera, tak se na výstaviště nedostanu. Ale chtěl jsem se tam aspoň podívat, jen pro srovnání. Nic nesháním a nakupovat jsem nechtěl.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:29® osprey
osprey

hraji> S tím problém nemám. Ale štiky na těch zubech mají něco, po čem se krev sráží hůř.

Rád bych ještě s feederem na tlouště, ale prostě není kdy. Teď mě čakají 4 dny na výstavě. Mě, kterej jsem davoplachej.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:15® hraji
hraji

osprey> měl to můj kamarád, ukazovalo to, že na dně přehrady je opravdu dno. Ani mě to nepřirostlo k srdci tolik, abych byl ochoten za to utratit peníze. Není nad to si najít to dno hezky twistrem. A pak se nechat pokousat od štičího miminka. V sobotu byla taková zima, že mi tekla krev skoro hodinu. Nechtěl ase srážet.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:02® osprey
osprey

hraji> Nemohl. David mi to sice ukazoval, ale nepůjčil. :-))

Ale já ani nechtěl, nějak jsem tomu nepropad. Ani nevím, jestli je opravdu dobrý. Prostě jako by ses ptal Araba na dobrý sněžný skútr. Je to oranžový a na obrazovce je občas něco vidět.

Tento příspěvek byl editován 21.11.2012 21:03:03 uživatelem osprey.
Středa 21. listopadu 2012 ve 21:57® timbab
timbab

osprey> NN muškaříme :-)

Středa 21. listopadu 2012 ve 21:56® hraji
hraji

osprey> vláčíme a chodíme chytat na plavanou, protože s feederem je nám zima. A ke všemu je plavka účinnější. A ten jedobr nahazovací sonar bys mu vážně poradit mohl.

Středa 21. listopadu 2012 ve 21:53® osprey
osprey

Se tlemíte, bando. Ale dobrého typa jedobrze poradit, to ne. :-))

Mimochodem, poslední dobou to tu pěkně zdechlo. To všichni vláčíte?

Středa 21. listopadu 2012 ve 20:19® olda
olda

osprey> :-D :-D :-D

Středa 21. listopadu 2012 ve 12:20® mvincik
mvincik

osprey> :-D

Středa 21. listopadu 2012 ve 12:10® osprey
osprey

krysak1> Ty mluvila dobrá Čecha. Co ty chtěla?

Úterý 20. listopadu 2012 ve 23:35® krysak1
krysak1

ahoj jedobrz nahazovací sonar jake typ

Pondělí 19. listopadu 2012 ve 22:37® osprey
osprey

Paaja> Tak ona to zatím žádná extra rada není. Ty pruty jsou použitelné skoro všechny. Některé jsou o trochu lepší, ale spíš jde o to, aby prut seděl majiteli.

Většinou to dopadne tak, že si koupí první prut a teprve během lovu zjistí, co přesně potřebuje. Já jsem svůj první feederový prut po dvou letech prodal. Neseděl mi. Ale to jsem zjistil až během těch dvou let.

Pondělí 19. listopadu 2012 ve 22:30® Paaja

Osprey> mockrat dekuji za radu, kdyz budu mit cas, tak na vystavu urcite vyrazim a rad si necham poradit.

Pondělí 19. listopadu 2012 ve 21:56® osprey
osprey

Paaja> Takže bych to viděl na klasické medium ve 360 cm. Taková ta kategorie Mivardi Imperium, Okuma Solitron apod.

Nemusíš se bát, v téhle relaci se seženou dobré pruty. Kdybys náhodou šel teď na výstavu do Holešovic, stav se na chytejkstánku, pomůžu ti to vybrat z toho, co bude k mání.

No a krmítko jde s feederem hodit vždycky. Slovo feeder totiž znamená krmítko:-))

Pondělí 19. listopadu 2012 v 18:10® Paaja

Osprey> chytam predevsim na Slapech.S tou vzdalenosti je to trosku slozitejsi, ale tak od 10 do 40 metru podle toho kam vyrazim. Od toho se asi budou odvyjet i zateze s kterou si vubec nevim rady,ale aby s nim slo hodit krmitko. lovenou rybou by mel byt asi nejvic kapr, cejn a plotice. cena tak do 1500–2000kc.

Neděle 18. listopadu 2012 ve 22:27® osprey
osprey

Paaja> Ahoj. Tak to by chtělo především ujasnit si kde budeš chytat, jak daleko budeš chytat, jaké ryby budeš chytat, jak těžké zátěže chceš házet a taky kolik peněz to má stát.

Neděle 18. listopadu 2012 ve 22:04® Paaja

nazdarek, potreboval bych pomoci s vyberem feedroveho prutu? jsem zacatecnik, predem dekuji za radu

Neděle 4. listopadu 2012 v 18:53@ hexenšus

osprey> Pěkný proutek…

ani na ryby s tím netřeba chodit… stačí hřejivý pocit v obývačce..

Sobota 3. listopadu 2012 ve 21:33® osprey
osprey

Poldík> Tak určitě. Ale pokud jde o položenou, klidně lovím i na cit (je to zase úplně jiné, když to, co bys na té špičce viděl, cítíš v prstech) anebo s předšpičkovým policajtem – ten se dá doladit skoro stejně jako feeder, ale lidi se o to nesnaží. Feederový prut tě donutí se starat.

Ale samozřejmě, když máš pěkný feederový proutek, tak to je radost sama o sobě. Proto taky tolik chytám na lighty. Naprosto stačí skoro na všechno, pokud lovíš na krátko a není moc velký proud.

Sobota 3. listopadu 2012 ve 21:13® Poldík
Poldík

osprey> Ten kontakt se špičkou,kde se dají rozeznat i ty nejjemnější záběry je nenapodobitel­ný.Jinak se pracuje s rybou atd. to nemusím připomínat,kdo zkusil ví.Revíry jsou poněkud problém,to je jiná chápu.