Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Úterý 30. října 2012 v 15:18® ssg.Jimmy Wild
-
sunet> Bojím se, že zpracování by v tomto případě bylo třeba u toho železa velmi drahé.
- Úterý 30. října 2012 v 15:16® sunet
-
Je dobře, že u feedru, ale i u jiných technik se začínají prosazovat jiné materiály. Ještě mi chybí nabídka ocelových jigových hlaviček od jedné nejmenované firmy sídlící na severu naší země.
Jen tak pro zajímavost. Olovo je jedním z mála prvků, které nejsou nikterak nezbytné pro většinu živých organismů.
Tento příspěvek byl editován 30.10.2012 14:16:42 uživatelem sunet. - Úterý 30. října 2012 ve 13:15® osprey
-
ssg.Jimmy Wild> Kdysi existoval jeden film, který neměl s rybařinou nic společného, ale měl dobrý název: Jdi a dívej se.
Snažím se o to a vidím, kolik věcí dneska člověku brání v tom, aby se mohl opravdu dívat. A hodně lidí, zejména mladých, to už neumí vůbec.
Tím nechci říct, že já to umím. Jak jsem psal, snažím se.
- Úterý 30. října 2012 ve 13:11® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> No mrknu se určitě… Jinak vidět bych to určitě já osobně chtěl
- Úterý 30. října 2012 ve 12:53® osprey
-
ssg.Jimmy Wild> Železný plátek (destičku) připevněný na spodku klece. Jsou toho mraky, určitě i u vás ve Vodňanech.
Vem si někdy do krámu magnet. Možná zjistíš, že svět se nám mění pod rukama a my to nechceme vidět.
- Úterý 30. října 2012 ve 12:47® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> Opravdu? Tak těch jsem si ještě nevšiml. Zahlédl jsem jen něco v kaprařině. A co nejvíc místo toho používaji?
- Úterý 30. října 2012 ve 12:38® osprey
-
Mimochodem, parto. Všimli jste si, kolik je na trhu nových typů feederových krmítek, která využívají neolověnou zátěž?
Ona ta náhrada olova už probíhá – v tichosti a bez zbytečného stresu.
Ostatně můžete tomu pomoct, až si budete nová krmítka kupovat.
Tento příspěvek byl editován 30.10.2012 11:40:35 uživatelem osprey. - Úterý 30. října 2012 ve 12:37® osprey
-
Martin Mošna> Ekologie není ochrana přírody. A olovo je pro ekologii jedna z mnoha látek, jejíž pohyb v biologických sytémech může sledovat.
- Úterý 30. října 2012 v 11:52® sunet
-
Martin Mošna> Podívej se třeba sem, možna zde najdeš inspiraci.
- Úterý 30. října 2012 v 11:45® ssg.Jimmy Wild
-
Fryw> No já teda rozhodně…!
- Úterý 30. října 2012 v 11:42® Fryw
-
Jsme takovej malej klub greenpeace.
- Úterý 30. října 2012 v 11:40® ssg.Jimmy Wild
-
mvincik> Tak v těch brozích toho zase není tolik…
Fryw> Jinak tuhle zajímavost mám podobnou. Letos zatím asi 3 krmítka. Což není nic drastického. A při vláčce jsem vytáhl jedno, co utrhl někdo jiný, takže si ještě jedno odečtu k dobru
- Úterý 30. října 2012 v 11:34® mvincik
-
Fryw> Co se feederu týká, asi jsme na tom stejně. S plavanou už je to horší, to mi někde nějaký ten brok zůstal.
- Úterý 30. října 2012 v 11:11® Fryw
-
Martin Mošna> kdyby mělo jít jen o feeder, tak jsem byl letos velice šetrný k přírodě. Opravdu si nevzpominam, že bych nechal olovo/krmítko ve vodě. Zajimava náhoda ale.
- Úterý 30. října 2012 v 8:14® MIG-35
-
Martin Mošna> A šup do školy študovat!!
- Úterý 30. října 2012 v 7:52® Martin Mošna
-
Fryw> no jasně ale nepatří tam i olova v našich vodách?
- Úterý 30. října 2012 v 1:20® Fryw
-
osprey> ekologie to je přeci tříděný odpad, záchrana velryb a biomasa. Všichni budeme bránit přírodu ale nebudeme vědět co to příroda je a jak to v ní funguje.
- Pondělí 29. října 2012 ve 23:29® osprey
-
Martin Mošna> Na to lepší slovo není. Ty víš, co je ekologie?
- Pondělí 29. října 2012 v 17:28® Martin Mošna
-
osprey> Takový slova tady…
- Neděle 28. října 2012 v 18:57® osprey
-
Ciffik> Já už tohle neřeším. Smysl slova Ekologie je již totálně dojebán.
O co se jedná, to ví už jen pár lidí, kteří jsou v oboru vzděláni. Zbytek má ty představy nadobro překopané a lepší už to nebude.
- Neděle 28. října 2012 v 15:06® lunimus
-
Ciffik> ak nemas obavu, ze by si aj tu mohol dostat par nepeknych sprav, tak smelo do nas
… teda aspon mna osobne by to dost zaujimalo
tiez mam obcas iny nazor ako nasi ekologicky aktivisti so zelenymi mozgami, co niekde nieco poculi, ale nie su ochotni pocut o tom viac, lebo to nabura ich predstavy o ekologii a to by nerozchodili …
napr som absolutnym odporcom fotovoltickych a veternych elektrarni, za co som u niektorych v znacnej nemilosti … ale bohuzial vidim co vsetko je za tym a vo finali je „zelena“ energia skodlivejsia, ako napr z paroplynky … Nasi zeleni priatelia maju max spocitane emisie vyprodukovane pri vyrobe a likvidacii fotovoltaickych panelov a v sumari im to vychadza (naozaj) tesne na stranu OZE (obnovitelnych zdrojov energie) … bohuzial su to tak nestabilne zdroje (prudko a nepredikovatelne kolisavy vykon), ze casto krat vyvolaju potrebu aktivacie rychlej PpS, ktora je casto krat robena s vykonnymi diesel generatormi, ktore by inac mohli kludne stat … no a ked sa tieto emisie prirataju k OZE, tak OZE vychadza s emisiami veeelmi zle …
Z pohladu energetiky a emisii ma z OZE vyznam jedine voda … ale to zas nie je ono z pohladu ryb a ostatnych vodnych zivocichov a organizmov.
No a greenpeace by ma asi najradsej zastrelilo, kedze som za jadrovu energiu
No ale odbocil som trocha od temy
… skratka by som sa rad dozvedel nove veci z oblasti ekologie … netvrdim, ze prijmem vsetky tvoje tvrdenia, ale som otvoreny diskusii a ked mi das lepsie argumenty, ako tie, co mam ja, som pripraveny zmenit svoj nazor
- Neděle 28. října 2012 v 11:34® Ciffik
-
osprey> On to ví dneska málokdo. Není to tak dávno, co se na konkur. webu v diskuzi začala probírat právě ekologie. Dovolil jsem si napsat příspěvek v dobré víře pro vyvrácení mnoha zcela mylných příspěvků – uvedl jsem mimo jiné, že studuji právě systematickou biologii a ekologii – další den jsem měl několik desítek dosti nehezkých soukromých zpráv
A zcela dobrovolně přiznávám – sám jsem měl do svých studií o ekologii dosti mylné resp. neúplné představy.
Tento příspěvek byl editován 28.10.2012 10:38:10 uživatelem Ciffik. - Neděle 28. října 2012 v 10:49® lubo OV
-
osprey> kdežto ekologický aktivista ti za to olovo strčí do výfuku banán, nebo nasype do nádrže auta cukr
- Neděle 28. října 2012 v 9:41® Martin Mošna
-
osprey> Tak pro mě jakožto žáka na základní škole to je takove…vým čím se zabívá ekologie a taky si myslým že by jim i toto mohlo vadit.
- Sobota 27. října 2012 ve 21:39® osprey
-
Martin Mošna> To není zkoušení. Inteligentní a vzdělaný člověk prostě ví, co je Fe a Pb.
Bohužel dneska už skoro nikdo neví, kdo je to ekolog a co opravdu studuje ekologie.
Ekologovi může být jedno, jestli házíš olovo do přehrady. On ti jen řekne, co se s ním stane, jak bude putovat a kde nakonec skončí.
Tento příspěvek byl editován 27.10.2012 21:40:15 uživatelem osprey. - Sobota 27. října 2012 ve 21:35® MIG-35
-
Martin Mošna> No vidíš, třebas uhád. Mě se jen nechtělo psát celý, dlouhý názvy…
- Sobota 27. října 2012 ve 21:08® Martin Mošna
-
MIG-35> sis me prozkoušel z chemie jo?
- Sobota 27. října 2012 ve 21:07® Martin Mošna
-
MIG-35>
no a hlavně ekologové
- Sobota 27. října 2012 ve 21:04® MIG-35
-
Martin Mošna> Je třeba zásobovat vodu Fe a Pb, ryby i rostliny to maj rády.
- Sobota 27. října 2012 ve 20:34® Martin Mošna
-
osprey> ono to něco vydrží…Přetežovat prut nemá žádný smysl..Kámoš tam rve tolik šrotu ze Každou vychazku zasdně trhá jedno krmítko…Já mu vždycky řikam ze tu urve ale on jenom rekne:takle to děla otec tak proč by to tak nemělo byt.Má tam toho trojnasobek a pak se diví…