Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 12. dubna 2006 ve 21:30® Damys
-
potřebuji poradit-jaký držák prutu použít při lovu v silném říčním proudu, pokud chci lovit feedrem, špičkou prutu vzhůru k obloze. Dosavadní způsob který používám je velice nestabilní a hrozí ztráta prutu nebo jeho poškození. Díky předem za rady.
- Neděle 9. dubna 2006 v 9:33® CeP
-
jiri> obejdi vsechny rybarske prodejny v okoli a verim ze sezenes. pokud ne da se koupit vetsi prumer a opatrne dobrousit jemnym smirkem na potrebny prumer. drive se dokonce i slabsi prumery zesilovaly postupnym namacenim konce do tvrdeho laku (treba lak na nehty se casto pouzival). pak je jeste moznost zakoupeni v nejakem e-shopu ( www.prag-info.cz ) nebo se rovnou obrat na dovozce znacky prutu ktery vlastnis.Tento příspěvek byl 9.4.2006 v 09:34 editován administrátorem CePTento příspěvek byl 9.4.2006 v 09:36 editován administrátorem CeP
- Neděle 9. dubna 2006 v 8:52® jiri
-
Potřebuji koupit feederovou sklolaminátovou špičku 3/4 oz a 1oz průměr dříku je 2,5 mm. Poradí mi někdo kde se dá sehnat. Moc dík
- Čtvrtek 6. dubna 2006 ve 12:27® profo
-
snek : to nic, to je nepsaná povinnost..
) pokud budeš i dál něco potřebovat rád poradim. Jinak udávaj, to je pravda, ale moc na to sám nedám a páč ho používám hlavně na jemnou rybačku, tak jen tak jak jsem ti už popsal se zátěží do 20g.
- Čtvrtek 6. dubna 2006 v 7:41® nurse02
-
Ze zatezi na picker bych to neprehanel, o tom to je, jemna chytacka. Nema cenu s tim hazet 100 metru, tak nac takovy zateze.
- Středa 5. dubna 2006 v 18:14® snek
-
Profo>dík moc. Těch 50g je udávaná vrhací zátěž toho pickru.
- Středa 5. dubna 2006 v 15:37® profo
-
snek : kratší vzdáleností myslím do 20m
- Středa 5. dubna 2006 v 15:36® profo
-
jj používám i krmítko na picker a to o váze 5–15g. jinak pokud máš místo lovu tak blízko, že zakrmíš rukou je lepší použít olovo na bočním závěsu (páter) a nebo na průběznou na téčku. To co píšeš (50g) je na picker moc velká dávka. Sice se to taky dá, ale nedělal bych to. Picker používám na krátší vzdálenost a na zátěž do 20g. Pokud potřebuju větší zátěž použiji feeder medium. Bohužel je delší. Takže záleží jak dlouhý zkousneš prut. Picker je většinou do 3,0m a feeder většinou začíná na 3,30m a jde až přes 4,20m. Já mám picker 2,70 a feeder 3,60m a jsem spokojen.
- Středa 5. dubna 2006 v 15:19® snek
-
Profo>používals na pickeru krmítko,nebo jenom olovo a krmit rukou popř. prakem? já si myslím ,že na tomto by šel aji krmelec je do 50g.
- Středa 5. dubna 2006 ve 13:21® profo
-
snek : podle obrázku docela jde. Nemám sice s tímto proutkem zkušenosti, ale pokud začínáš myslím taky dobrá volba. Hlavně aby ti seděl, jak v ruce, tak jeho akce. V každém případě se s něčím musíš naučit co ten proutek chce a co si k němu můžeš dovolit ty. Jinak já začínal taky na s pickerem (jemnější a kratší feeder) a dnes chytám již v pohodě a bez větších problémů. Nechá se s tím tahat i gumy, ale není na to stavěn. Jde to proč by to nešlo, ale to poznáš sám. K tomu tahání ti doporučím špičku tak 3 oz je to lepši. Pokud chceš ještě něco vědět, klidně se ptej.
- Středa 5. dubna 2006 ve 12:44® snek
-
Omlouvám se, tady je správný odkaz www.vsenaryby.cz
- Středa 5. dubna 2006 ve 12:41® snek
-
Zdravím všechny feedraře, chtěl bych znát váš názor na tento prut search.seznam.cz Chtěl bych zkusit jestli mě to chytne(feeder), ještě jsem tak nechytal a zároveň potřebuju na něčem tahat gumy. předem dík za názor snek.
- Neděle 2. dubna 2006 ve 21:07® BigMike
-
Jarv: omluva za to, že jsem ani nezašel probrat to vše okolo, ale čas! Jak se udělá lépe okolo vody, domluvíme nějakou „školící“ vycházku!? Jinak plánuji, že i na přívlač si s gumama řekne své!
- Neděle 2. dubna 2006 v 16:13® nurse02
-
Je to značený jako medium, ale je dost trvdy. Koupil jsem ho jako tezsi prut k Shimano co mam. Pekny kousek, ale na zachazeni opravdu asi bude citlivka. Ma 4 spice, 1,2,3 a oz.
- Neděle 2. dubna 2006 ve 13:35® mirmen
-
nurse02 , kamarád měl feeder od MILO ( neznám název). Byl to excelentní proutek ( inu MILO, plavačkářská firma), odhaduju 20–60 gr, někde na středu mezi Light a Medium. Zdolával na něm ryby na řece, většinou menší, jen ojediněle lapnul kapříka 50– 55 cm. Proutek pracoval skvěle a určitě by zvládal i těžší rybu . Byl ale choulostivý a následný majitel ( kamarád s rybařinou na pár let přestal) ho zlomil po pár vycházkách ( zřejmě naťuknutý blank nebo nějaké obzvlášť brutální zacházení). Pokud se pamatuju, tak měl semiparabolickou akci.
- Neděle 2. dubna 2006 ve 13:25® xyz
-
nurse02> co to je?
- Neděle 2. dubna 2006 v 11:32® jarv
-
BigMike> Udělal jsi dobře, mám ho už nějakou dobu a po pravdě, od května minulého roku jsem ostatní pruty nevzal do ruky. Na Lužnici a okolní stojáky s ním vystačíš v pohodě.
- Neděle 2. dubna 2006 v 8:07® nurse02
-
Mate nekdo zkusenost s feedrem Milo Pro System?.
- Sobota 1. dubna 2006 ve 23:59® pisakufa
-
diky moc!!!
- Sobota 1. dubna 2006 ve 21:02® CeP
-
pisakufa> a taky nejake rozumy z ceskych stranek
) : www.feederklub.cz
- Sobota 1. dubna 2006 v 19:23® mirmen
-
doplním – zadní vidlička by neměla při bočním záseku ( zasekává se v linii kmene) „kopnout“ do rukověti prutu. Dokonce se v některých speciálkách dají ( nebo daly, nevím, jak teď ) sehnat spešl. vidličky ( typ J ).
- Sobota 1. dubna 2006 v 19:16® mirmen
-
pisafuka: nejvíc mně vyhovuje posez se špičkou prutu pod úrovní očí ( nemusíš kroutit krk a mít „vyčuměné oči“ z pohledu do oblohy. U fídru je důležité, aby úhel kmene a prutu byl v rozmezí 90–120°. Pak záleží na tobě, jak si ověříš místo k lovu ( a nemusí být daleko od břehu – měřit) a podle toho nastavíš vidličky. Pro boční posez je vhodná přední vidlička , které má ramínko na kloubu, aby šlo mírně natočit do strany. Jsou situace, které vyžadují postavení prutu pod úhlem vysoko k obloze ( prudký proud, ve kterém potřebuješ mít ve vodě co nejkratší kus kmene, který klade odpor) 2 fotky posezu do boku ( na stoják nebo mírně tekoucí řeku ), z angl. stránek
- Sobota 1. dubna 2006 v 18:36® pisakufa
-
Chtel sem se zeptat.Zacinam s feedrem a nikde jsemnic nenasel.Kdyz nahodim tak mam prut polozit kolmo ke brehu nebo vodorovne s brehem?Jelikoz zaber poznam podle spicky tak si myslim ze je lepsi vodorovne,ale necham si poradit.
- Sobota 1. dubna 2006 ve 13:47® BigMike
-
Dal jsem na zkušené a zde je můj milášek: Otázkou je, jestli ho letos ještě použiju
- Sobota 1. dubna 2006 v 7:05® mirmen
-
je na to pár otázek , osobně používám pletenku 0,08 mm ( na cca 3,5 kg nosnost) či 0,12 ( 5,5, kg) namísto monofilu, hlavně na řece. Monofil používám spíš na písníku ( kam ale jezdím jen sporadicky).
- Pátek 31. března 2006 ve 21:19® Shrek
-
Synek> na delší vzdálenost určitě,na krátkou vzdálenost si myslim,že je to fuk.
- Pátek 31. března 2006 ve 20:33® Synek
-
Zdravím všechny,mám jeden dotaz,je lepší použít místo monofilu pletenku jako kmen? Děkuji za odpovědˇ.
- Pátek 31. března 2006 v 18:19® sumec44
-
zdravim vas. ma hrubka silonu nejaky vyznam ,ked na koncove zariadenie pouzivam vylučne šnury? --------------------------------------------------------------------------------
- Pátek 31. března 2006 v 17:47® vodnik
-
Alivio: s označením špičiek máš celkom pravdu, ja som to bral zjednodušene tak že l oz je cca 30gr., takže k tomu asi tolko. Vieš som ešte iba začiatočník, tak sa v „odbornej terminologií“ veľmi nevyznám. A pri tej kúpe prúta som sa riadil odporučaniami predajcu na rybarskej vystave, bol celkom presvedčivý…
/myslím toho predajcu/
- Pátek 31. března 2006 v 16:09® pisakufa
-
diky moc