Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 31. srpna 2012 ve 20:51® rákosník
-
timbab> Já chytám na vláčku hlavně okouny a mám na ně docela štestí.
- Pátek 31. srpna 2012 ve 20:43® timbab
-
rákosník> Ani ne, chodil jsem na takovou malou říčku.Takže okouni,tloušti, semtam potočák.
- Pátek 31. srpna 2012 ve 20:31® rákosník
-
timbab>A lapil jsi něco pěknýho.
Tento příspěvek byl editován 31.8.2012 20:32:45 uživatelem rákosník. - Pátek 31. srpna 2012 v 15:31® timbab
-
rákosník> Já vláčel teď tři týdny, tak se zase vrátím k feedru.
To potěší. - Pátek 31. srpna 2012 ve 14:58® rákosník
-
timbab> Dneska jsi jdu trošku od feederu odpočinout a zaházet z vlačákem,taky proto že mi nějakej dobrák ukrad ve sklepě podběrákovou hlavu:)
- Pátek 31. srpna 2012 ve 13:26® timbab
-
rákosník> jj já většinou používám turbo
- Pátek 31. srpna 2012 v 11:05® rákosník
-
timbab> Hi-pro specimen red.
- Pátek 31. srpna 2012 v 10:18® timbab
-
rákosník> MVDE je dobré krmení,jaké máš?Jinak kukuřici dávám v takovém stavu v jakém vyleze z plechovky.
K posilovačům.Je to celkem dobrá věc, ale je potřeba vědět, jak s kterým pracovat a kdy a kde ho použít. - Pátek 31. srpna 2012 v 7:25® rákosník
-
osprey> A s těma posilovačema mám podobnou zkušenost a hlavně ty kaprový.Jedinou věc kterou přidávám do krmení a stojí za vyskoušení,je plechovka bonduelky kterou i z nálevem proženu lehce mixérem na takovou hrubou kaši.Tu pak postuně přidám do suché směsi a rozmýchám.To krmení to nejen obohatí pachově ale i chutově,není v tom žádná chemie a funguje to.
Tento příspěvek byl editován 31.8.2012 07:29:14 uživatelem rákosník. - Pátek 31. srpna 2012 v 6:43® rákosník
-
osprey> Mě jse zdá že ty jejich slavný anglický krmení na našich vodách nějak extra nefungujou.Oni nechytají kapry na řece jako třeba já a nemusí jse k nim prokousávat přes kvanta malech cejnků.Ted jsem koupyl na zkoušku 3 pytle mvde a moc jse my to krmení zamlouvá.
Tento příspěvek byl editován 31.8.2012 06:46:08 uživatelem rákosník. - Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:11® osprey
-
rákosník> Tady toho halibuta s konopím nechtěly ani plotice, který normálně berou i bez krmení. Byl to dvoukilový pytlík a než jsem poslední půlkilo vyhodil, tak jsem na to nechytil rybu.
Podobně jsem dopadl na jaře, když jsem si přidal do krmení posilovač na kapry. Kapr sem tam, ale bílá ryba se toho netkla. Nakonec jsem somroval krmení po kamarádech, co seděli vedle a tahali ryby normálně.
- Čtvrtek 30. srpna 2012 v 18:34® rákosník
-
Herink> Do takovýhle hloubky,je nejlepší klasický klecový krmítko.U method jse ti může stát že to z lepivostí přeženeš a krmení ti na dně nebude z právně pracovat pracovat,což je podle mě nejdůležitější.
- Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 12:11® Herink
-
osprey> Já právě doposud chytal taky na normální krmení (v hloubce kolem deseti metrů) ,ale tam se mi prostě i přes lepivější konzistenci krmení zdálo, že krmení nemůže v otevřeném krmítku vydržet pád na hladinu a následně cestu deseti metrové hloubky aniž by se rozbilo a nesplnilo účel delšího držení na krmítku.
- Čtvrtek 30. srpna 2012 v 6:39® rákosník
-
osprey> Já na toho hlibuta s konopím chytal 30cm cejnky:)
- Čtvrtek 30. srpna 2012 v 0:48® osprey
-
Herink> Dělají se speciální method mixy. Jeden jsem koupil (halibut + konopí) a neměl jsem na to za x vycházek ani potah. Zbytek balení skončil v kompostu. Jiné fungují.
Zkusil jsem i normální krmení a dá se i to. Ryby nejsou až tak vybíravé.
- Středa 29. srpna 2012 ve 20:53® rákosník
-
Herink> Krmení z označením method-mix.Dobrej je třeba na tohle roční obdobý marine halibut method-mix,který je z vjětší části vyroben z rozdrcených pelet.
- Středa 29. srpna 2012 v 19:35® Herink
-
osprey> Když jsme u toho method feederu, tak potřebuji poradit jaké krmení použít, jestli klasické (do obyčejných košíkových krmítek) nebo se do method feederových krmítek vyrábí nějaké speciální, aby na krmítku vydrželo delší dobu?
- Středa 29. srpna 2012 v 17:47® osprey
-
Feedraři z Angli koukali na srkačku a pak špekulírovali a špekulírovali až vymysleli method feeder.
Taky řešení.
Když mě ale ty stojáky s násaďákama tak nebavěj…
- Středa 29. srpna 2012 v 17:40® lubo OV
-
Martin Mošna> radši jedhoho kapra na feeder, než deset kaprů na tu svinskou a pro ryby nebezpečnou srkačku.
- Středa 29. srpna 2012 v 9:51® osprey
-
timbab> Je a není. U srkačky je navíc ta koule šrotu.
Martin Mošna> Důvodů je hromada. Ale když jsi to nevymyslel ty u té vody, kde jsi všechno viděl na vlastní oči a mohl ses ptát těch druhých, jak to máme vymyslet my?
Srkačka je účinná, protože se na té kouli krmení motají dva háky uvázané natvrdo. Ten krám chytá ryby, i když ho upráskneš a hodíš do rybníka.
První, co bych udělal, kdyby se mi stalo to, co tobě, tak bych zvětšil krmelec (objemově i co do váhy) a zkrátil návazec.
Mimochodem, 28 kaprů za den jsem v životě nechytil. Jednak jich tu prostě tolik nemáme (možná po vysazení, ale to k vodě nechodím) a druhak – někde po desáté rybě bych se na to asi vykašlal a šel vláčet.
- Středa 29. srpna 2012 v 9:47® Mrakoš
-
Martin Mošna> Dej tam průběžku s třeba 25g olovem, 15 cm návazec 0,16 nebo 0,18, na malý háček kukuřici z plechovky. Zakrm si půlkou plechovky a tam to pak házej. Stačí kousek od břehu, třebas 4 m, ale ne před sebou, raději kousek bokem. Malý kapříky takhle nachytáš všude kde jsou vysazení. Pokud bys chtěl bejt ještě úspěšnější, kup si nějaký feeder krmení nebo si umíchej – a to tak aby to po minutě z krmítka vypadalo (kukuřici tam taky dej). Místo olova dáš krmítko s krmením, házíš pořád do stejnýho místa. Je to jednoduchý a funguje to všude. Jen velcí kapři se takhle moc často nechytí. Srkačka taky funguje, ale jen někdy, a feeder to s ní už rozhodně není.
- Středa 29. srpna 2012 v 9:39® timbab
-
džigit> Tak srkačka nebo pevný kaprřský montáže s nástrahou umístěnou mimo háček.To je skoro to samý.
- Středa 29. srpna 2012 v 9:38® džigit
-
mvincik> spravně se tu piše „dřepjel a čekal ba zabjer“ bo se kamarda chytalna nebude „oryjentovat“
- Středa 29. srpna 2012 v 9:20® mvincik
-
džigit> Však je to snažší, povolit brzdu a jít chrát třeba šachy, než čekat a trefit ten moment záběru ne? Kdo by u toho dřepěl…
- Středa 29. srpna 2012 v 9:18® džigit
-
mvincik> to kurewstwo zakazat!!!!!
- Středa 29. srpna 2012 v 9:00® mvincik
-
Martin Mošna> Pokud máš na kratší vzdálenost na feederu srkačku, feederem bych to již skoro nenazýval.
A co krmení, měl jsi odlišné od nich či co? Důvodů může být mnoho. Někdy stačí sedět i o pár metrů vedle a ty záběry prostě nepřicházejí.
- Středa 29. srpna 2012 v 8:47® Martin Mošna
-
Chytali jsme na domanínském rybníku.Kamarád chytal na obyčejný teleskop a chytil par kaprů.Další kamarád chytalna feeder a to same i jeho otec.vsichni chytali na srkačky.Ale ja tam měl paternoster a nic jen jeden menší kapřík a pár cejnu.Jinak žádný zabjer.Kamarád nachytal 28 mensích kapru.druhý kamarda s teleskopem 4 kapry a jejich otec 6kaprů.A nechapu proc mne nebrali nebude chyba v tom že oni mneli srkačky?Kdyby měly srkačky tak to je skoro klasická položená ne?chytam o par let dele nez oni.Nejde mi to do hlavi proc.
- Úterý 28. srpna 2012 ve 23:37® osprey
-
votava_j> Podívej se na formybrno a po obchodech najdeš polské formičky a krmítka, které jsou asi na polovině toho, co stojí třeba Preston.
- Úterý 28. srpna 2012 ve 12:36® Mrakoš
-
votava_j> V krámu je maj za 30,– , formičky taky tak. To už mi přijde v pohodě.
- Úterý 28. srpna 2012 v 10:06® votava_j
-
Nemáte někdo levná krmítka pro method feeder?