Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 31. března 2006 v 15:20profil byl smazán
-
osprey> Neboj já ty tvoje články znám a k MM také často chodim.
- Pátek 31. března 2006 ve 14:46® karelc
-
pisakufa: feederový prut je docela univerzální náčiní, zvlášťě v mediu. Jde s ním docela obstojně vláčet, ale i chytat na plavanou (většinou s anglickým splávkem) Pokud bys chtěl vláčet, doporučuju nejtvrdší špičku a můžeš v pohodě tahat gumy na hlavách od 4–5g, rotačky od č. 1, plandavky od 6–7g. Dobrý pochytání s feederem je na přehradách, kde je větší délka výhodou. Na zarostlé řece se snadno zamotáš do keřů, ale taky to jde.
- Pátek 31. března 2006 ve 14:36® skwor
-
Proč by ne…
- Pátek 31. března 2006 ve 14:34® pisakufa
-
Ja ted zacinam s rybarinou a moc tomu nerozumim a chtel bych se zeptat jestli muzu na feeder vlacet ? predem diky
- Pátek 31. března 2006 ve 14:27® CeP
-
osprey> no ony to nejsou zase tak tlachy ale setsakra ctivej material..
- Pátek 31. března 2006 ve 13:57® osprey
-
Zadar: Na 100 m loví rybu montáž, úloha rybáře pomalu ustupuje do pozadí, ten feeder bys na takovou dálku taky nakonec vybavil těžkým olovem a klidně před něj strčil pípák. A pak už to nemusí být feeder. Mimochodem v otázkách lovu na dálku apod. jsou nejlepším zdrojem texty majitele jistého konkurenčního webu s iniciálami MM.
A pokud bys v ona místa zabrousil, najdeš tam i moje tlachy. - Pátek 31. března 2006 ve 12:30profil byl smazán
-
osprey> Díky za vyčerpávající radu, jak jsem už psal na feder chytám spíše nablízko, myslím si že s přibývající vzdáleností výhoda citlivosti feedru mizí, když to budu chtít dostat 100 m tak použiju kapráky, no ale je tam pořád co kdyby.
- Pátek 31. března 2006 v 11:26® osprey
-
vodník: Promiň – nechtěl jsem ti zprznit nick, ale stalo se.
- Pátek 31. března 2006 v 11:24® osprey
-
vodní: Bez zbytečných obav se seber a jdi chytat. Ten prut je v pohodě. Jenom si postupně zvykej na to, jak ho budeš zatěžovat.
- Pátek 31. března 2006 v 11:23® osprey
-
Zadar: Ono je mrskat a mrskat. Fedeer má jinou zátěžovou křivku než kapráky (prostě se ohýbá jinde)a to právě kvůli jemným špičkám. Navíc si tu lidi pletou odhotovou hmotnost s testovací křivkou. Śpička 1 oz se při zatížení 1 unce (cca 30 g) ohne do pravého úhlu (to je ta testovací křivka – kapráky ji mají v librách), ale s trochou ohledů s ní můžeš házet skoro tolik, co se 3 oz. Je to tím, že nástrahu hází PRUT pod špičkou a abys špičku při hodu nepřemáhal, musíš házet kyvem – prostě tu nástrahu rozjet tahem prutu. S feederem není problém nahodit třeba i 100 g (no, s některými už jo), ale nejde to napálit přes hlavu. Já to většinou házím boční rotací a ve chvíli odhozu na špičku působí už jen minimum síly. Plynulost je důležitá – pokud si přehodíš vlasec přes špičku, je slušná šance, že upráskneš montáž (to už se mi párkrát povedlo) nebo zlomíš špičku (to jsem zatím nedokázal, ale jsou borci, kteří to provádějí pravidelně).
- Pátek 31. března 2006 v 10:39profil byl smazán
-
Alivio> Takový dotaz, jek píšeš,že mrskáš olovo 60 g . Já mám medium heavy Awa shima a dosud jsem se bál na něj pověsit něco těžšího, nemyslím rybu, s tím problém nebyl, vytáhl už dost pěkných kaprů, ale myslíš , že při opatrném hodu to vydrží, já teda zatím nepotřeboval na něj nějak nakládat ale kdyby? to víš já na to chytám teprve dva roky a jinak jsem zvyklý na kaprové děličky závaží 70g a mrskat to 100 m a opírat se do toho vší silou.
- Pátek 31. března 2006 v 7:09® Shrek
-
tak mezi námi děvčaty-Alivio AX medium má špičky 1oz,2 oz a 3 oz , takže to nebude 30,60 a 90 gr,že ne?Jinak co se prutu týče,buď na něj opatrnej a určitě bude sloužit.Já si na něj nemůžu stěžovat.Už slyšim ohlasy jistých jedinců,že to je tyč k rajčatům,a že to neni prut,ale klacek apod,ale na to se vykašli,svou práci plní dobře a 60cm parma na tomhle proutku je zážitek.Už s ním mrskám 60 gr. olovo a jsem v pohodě já i prut.
- Pátek 31. března 2006 v 0:43® vodnik
-
sumec44– ty si asi sado – maso, že ? …si mi akysi povedomy !!!
- Pátek 31. března 2006 v 0:32® regulus
-
vodnik> ještě k tomu feederu, já su roky plavačkář, tak mě to nedělalo problémy, ale kamoš bobkař, když jsem ho s tím poprvé viděl … Ale doposud feeder nezlomil, je třeba si uvědomit, že nedržíš čtyřmetrovou kaprovku. Neboj za týden si zvykneš.
- Pátek 31. března 2006 v 0:30® regulus
-
vodnik> no počkej, to je zatím jen Morava, zítra se asi připojí Dyje a vše končí v Dunaji…
- Pátek 31. března 2006 v 0:25® vodnik
-
regulus: to už znie povzbudivejšie, budem dávať bacha… niečo som už prečital, niečo odsledoval cez video i on-line pri vode, už sa teším ako upadne voda, teraz je to všade katastrofa, už sa bojim zapnuť televizor, aby sa mi cez neho neprevalila voda do obyvačky. Ale važne- je to hrozne s tou povodňou tak u Vás i na Slovensku.
- Pátek 31. března 2006 v 0:19® regulus
-
sumec44> -:))))))))))))))
- Pátek 31. března 2006 v 0:19® regulus
-
vodnik> tak až se ti tam voběsí kapr tak si mysli, že máš tu plavačkovou hůlku, nesmíš s tím chytat jako s kaprovejma teleskopama a nic se ti nezlomí. Podle mýho koupisl docela dobře i když ten prut konkrétně neznám, beru to z údajů cos poskytl. Fakt je ten, že pokud jsi s něčím jemnějším nikdy nechytal, tak ze začátku opatrně, především bacha při nahazování, ať se ti nezamotá silon, špička to obvykle nevydrží.
- Pátek 31. března 2006 v 0:18® sumec44
-
som rad že si sa prebral a zravim aj regula maš dobry postreh
- Pátek 31. března 2006 v 0:16® vodnik
-
Re:sumec 44– pozdravuj dastyha a hačura, od zajtra začínam suchy násvik za pomoci učiteľa.
- Pátek 31. března 2006 v 0:14® sumec44
-
vidim že si začatečnik nejprve jdi na braňošku a tam trenuj
- Pátek 31. března 2006 v 0:12® regulus
-
sumec44> sou dvě možnosti, buď vodníka znáš nebo plandáš ptákoviny
- Pátek 31. března 2006 v 0:11® vodnik
-
sumec: – trochu plavačky, trochu prívlače, trochu bobky… vieš ešte stale sa len hladam…ale myslim, že ten feedrik, asi bude to, čo hľadam… je to asi s plavačkou to najlepšie.
- Pátek 31. března 2006 v 0:10® sumec44
-
lovil si už nekdy na feeder to neni tahat 10 kg kapry na 200gr teleskop
- Pátek 31. března 2006 v 0:08® regulus
-
vodnik> s číms chytal doteď, nemyslím feeder, myslím obecně, spíš jemnější pruty nebo spíš něco těžšího
- Pátek 31. března 2006 v 0:06® vodnik
-
Re.sumec- tak to si si ma potešil, a hneď skoro ráno. Ako si to myslel s tým zlomením ? Prepač, že Ti tykám, ale pokial nevadí…
- Čtvrtek 30. března 2006 ve 23:59® sumec44
-
koupil si blbost to neni palice pro začatečniky pri prvnim lovu ji zlomiš
- Čtvrtek 30. března 2006 ve 23:55® vodnik
-
..zdravim všetkych vyznavačov lovu na feeder. Mňa to teraz tiež postihlo, ato tak prudko, že som si bez dlheho rozmýšľania ihneď zakupil feeder palicu Shimano ALIVIO 3,66m Medium s troma špičkami 30, 60 a 90 gr. K tomu som pribalil Shimano EXAGE 2500RA so silonom Ultraviolet 0,18mm ako kmeň a ešte návazcove vlasy 0,08–0,016mm a samozrejme kvalitne hačiky a karabinky. Ten prut je vraj novinka na r.2006-kupil som ho na rybarskej vystave v Košiciach začiatkom marca. Prosim o radu, či som kupil dobre … /chytať chcem na stojke, riečkach a nadržiach. Vopred ďakujem …
- Středa 29. března 2006 ve 20:43® BigMike
-
Tak dneska dorazil, ještě z výstavy a byl o něco levnější! Catana AX CARP MUL LM Feeder 65 g! Délka 9´až11´. Už jen vylít sklepy, zahnat Lužnici do koryta, naštudovat montáže a hurá k vodě!
- Středa 29. března 2006 v 16:59® ladamaj
-
osprey>Moc děkuju za radu některé montáže čekaj na počasí a jdu prubovat.Mám plánovaný výjezd ze zadarem,byl s Cudlou hodně poradil ukázal a chystáme se s Ivoškem Slámou na Labe taky něco otom ví já jsem tvrdej kaprák,sumíci,přívlač-jen ze člunu nemůžu chodit zato výbavusupr a s kaprařinou mohu pomoct.Píší kluci i ze slovenska jináč mám jich pár z chytej na meilu tak jim radím nemůžou prý chytit většího šmoulu nevěřím že by to nešlo musí to být to pravé ořechové a není problém z nákou tou 80 moje velké hoby když vtom lítá 70tác.to by bylo aby nešli šmudlové moc děkuji oplátkou klidně pomohu když budu vědět.