Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 24. července 2012 ve 12:15® lunimus

osprey> uz nie, lebo ho JV ulovil a zachranil tak tisicky deti z miestnej skolky :-)

… ale to uz sa volne presuvame do kategorie vtipy, takze to asi mozeme ukoncit :-)

Tento příspěvek byl editován 24.7.2012 12:16:39 uživatelem lunimus.
Úterý 24. července 2012 v 11:32® osprey
osprey

lunimus> A žere lidi, pochopitelně…

Úterý 24. července 2012 v 8:50® lunimus

Bigpista> teraz uz len chyba dodat, ze JV ho ulovil uz pred X rokmi a mal cca 3 metre, ale bal sa svoj ulovok publikovat, lebo by mu takeho tvora nikto neuveril, lebo nemal so sebou fotak a jeho skutocny nazov je Leuciscus bigpistus maximus

Pondělí 23. července 2012 ve 22:55® Bigpista
Bigpista

džigit> A jo, on je to Leuciscus bigpistus :-D

Pondělí 23. července 2012 ve 22:42® džigit

Bigpista> jaky hybrid,klasicky original,že takeho ještě žadny neviděl :-))

Pondělí 23. července 2012 ve 22:19® Bigpista
Bigpista

osprey> Hm. Takže možná hybrid, to mě nenapadlo.

Pondělí 23. července 2012 ve 22:00® osprey
osprey

Bigpista> Člověče, netroufám si. Přijde mi to jako proudník šmrnclý tlouštěm.

Pondělí 23. července 2012 v 18:54® Bigpista
Bigpista

Doufám, že mě tu někdo nespraží za neznalost, ale dnes jasem lapil rybu, o které si nejsem jistý, co to vlasně je, což mě neskutečně dráždí. Můj odhad je proudník nebo malý jesen, ale nejsem si jistý. Ani jednoho jsem před tím nikdy nechytil, tak nemám srovnání. Pomůžete mi s určením? Chyceno na Labi kousek od soutoku s Jizerou, takže ani ten proudník by nebyl vyloučený. Délka asi 16cm. Foto nekvalitní jenom mobilem, pardon.

Tento příspěvek byl editován 23.7.2012 18:55:56 uživatelem Bigpista.
foto/diskuze/feeder/2012/th-img49038.jpgfoto/diskuze/feeder/2012/th-img49039.jpgfoto/diskuze/feeder/2012/th-img49040.jpg
Sobota 21. července 2012 ve 21:04® majkyss
majkyss

timbab> Super :-)

Sobota 21. července 2012 v 16:07® olda
olda

timbab> Já dneska lupal na Bělé nástražky na sumce,na plavanou luxus chytáníčko,skorem samé plotice ale vzteklé.

Sobota 21. července 2012 ve 14:22® timbab
timbab

olda> Ryby jsem nefotil :-) brali jen podoustve a cejni.

Sobota 21. července 2012 ve 14:09® olda
olda

timbab> A to je vše? z tebe se stal ptáčník:-D ale foto hezké.

Sobota 21. července 2012 ve 12:13® timbab
timbab

Včerejší feeder :-)

foto/diskuze/feeder/2012/th-img49012.jpg
Pátek 20. července 2012 v 11:29® džigit

lunimus> všecka se ma vyzkoušet.Někdy pomůže náhoda a dá se nalovit :-)

Pátek 20. července 2012 v 11:18® lunimus

ssg.Jimmy Wild> v kazdom pripade hodim aspon test pouzitelnosti krmitka – ci sa to nerozpadne po nahode :-)

• ale inac system postavenia jednoducheho krmitka je pouzitelny, aj ked niekto pouzije na kosik klasicku drotenu sietku :-) – tym sa zvysi pevnost aj vaha krmitka … jednoduchost montaze ostava zachovana :-)
Pátek 20. července 2012 v 11:16® džigit

lunimus> upěchuješ=nedos­taneš to ven.Myslím,že to má smysl i když jen teoretický na malé hloubce s partiklem,který do toho „zašpuntuješ“

Pátek 20. července 2012 v 11:15® lunimus

ssg.Jimmy Wild> džigit> inac mi este napadlo, ze vzhladom k tomu, ze tento material je naozaj pruzny, ze mi nic nebrani nechat na oboch koncoch valca nejaky stvorcek (valcek sa bude stacat z takeho „kriza“ a tieto stvorce po naplneni prichytit jednoduchou sponkou … krmenie potom bude vypadavat len cez dierky … vyroba je pracnejsia iba o to, ze treba vystrihovat iny tvar, ako obdlznik :-)

Pátek 20. července 2012 v 11:12® lunimus

džigit> to mas pravdu … hovorim, ze len teoretizujem :-) … ale ad1 pri dobrom upechovani by to nemusel byt taky problem, alebo ak by som s tymto javom pocital uz pri miesani krmiva a spravil ho mierne tuhsie, tak by to mohlo byt o.k … v kazdom pripade to bude chciet test :-) … a nepredpokladam, ze pri sucasnej zasobe krmitok sa dostanem vobec k tomu, aby som sa k tejto alternative musel uchylit … ale vyskusat to vyskusam urcite :-) … akurat by to chcelo este kupit jednu feederku do vybavy a jeden feeder testovat dlhodobo s normalnym krmitkom a druhy sucasne s prvym prutom a alternativnym krmitkom … a pocitat zabery na kazdy prut samostatne :-) a pruty nahadzovat 10–15m od seba

Pátek 20. července 2012 v 11:07® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

džigit> Na tom asi něco bude :-) Taky bude, ale záležet asi na tom, jak daleko budeš házet, ne?

Pátek 20. července 2012 v 11:04® džigit

lunimus> a úderem o hladinu se Ti krmítko,jelikož je z pružného materiálu,chvilkově deformuje a krmení je venku…

Pátek 20. července 2012 v 10:58® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

lunimus> Bude z tebe velkovýrobce, jo? :-D

Pátek 20. července 2012 v 10:50® lunimus

ssg.Jimmy Wild> cize drotik sa zahne na jednom konci dole, pripadne sa mu spravi este „usko“ dovnutra za pliesok kvoli spevneniu a horny koniec drotu sa pouzije na zavesne ocko

a alternativne krmitko „zadarmo“ je na svete … uz len vyriesit farbu a mozem sa pustit do komercnej vyroby, kde postovne bude drahsie, ako samotne krmitko :-D

foto/diskuze/feeder/2012/th-img49003.png
Pátek 20. července 2012 v 10:43® lunimus

ssg.Jimmy Wild> jj … pri troche dlhsom drotiku to nebude asi väcsi problem … akurat, ze prave tento sposob umoznuje pohodlne vkladanie polotovarov do seba a montaz X krmitok je naozaj otazkou chvilky … ale som zaciatocnik, necham si rad poradit :-)

Predsalen ak pri vyrobe krmitka miniem o 30s casu viac a nasledne usetrim kopec casu a nervov pri rozmotavani celych zostav, tak to asi stoji za to :-)

Pátek 20. července 2012 v 10:37® ladamaj
ladamaj

lunimus>pošlu ti to dnes vše znova a jšštěněco navíc.:->

Pátek 20. července 2012 v 10:35® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

lunimus> Asi bych dal závěs klasicky nahoru. Boční by mohl vést při hodu k rotaci krmítka a to by mohlo značně motat celou sestavu a kroutit vlasec.

Pátek 20. července 2012 v 10:27® lunimus

ladamaj> bohuzial som zatial dalsi mailik od teba nedopstal, ale verim, ze sa dalsi pokus podari :o)

… co sa tyka krmitka, tak ho riesim viac menej len v teoretickej rovine … mam slusnu zasobu aj kupenych, aj vyrobenych, co mam od jednoho kamarata … tu islo teraz len o napad pouzit alternativne materialy :-)

ssg.Jimmy Wild> bohuzial neviem, ci sa do utorka dostanem na ryby … urobim vsetko pre to, aby som sa dostal :-) (dalsie 2 tyzdne sa na ryby zarucene nedostanem)

Prikladam aj nakres ako by to slo robit celkom rychlo … len je otazka, ci je mozne pouzit bocny zaves (tak ako je na malom obrazku), alebo ocko spravit umiestnenie zavesu na kraj, tak ako je na krmitkach bezne?

foto/diskuze/feeder/2012/th-img48998.png
Pátek 20. července 2012 v 10:16® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

lunimus> Budu rád, když mi napíšeš, jak testování dopadlo. Docela mě to zajímá.

Pátek 20. července 2012 v 10:14® ladamaj
ladamaj

lunimus>ahoj Láďo kukám že tu řešíš otázku krmítek něco zde mám pošlu ti vše mejlem už si dostal to co sem ti měl poslat nejsem si jist jestli sem to neodeslal někam jinam naskočil majler.

Pátek 20. července 2012 v 10:11® lunimus

ssg.Jimmy Wild> som z Bratislavy, kde sa dost zatepluje :-) takze snad, ked by som sa porozhliadol, tak nieco by sa naslo :-) … a ono je zas najmensi problem hotove krmitko streknut ciernou farbou :-)

… btw. u nas na sidlisku su jedny „domace potreby/ zeleziarstvo“ kde sa da tato sietovina kupit na metre :-)

… ale tot obudem riesit az potom, ked to vydrzi aspon 3–4 hody :o)

Pátek 20. července 2012 v 10:06® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

lunimus> Ano jsou různé velikosti ok. Tedy vím na 100% o dvou. Nejspíše máš tu nejběžnější velikost což je nějakých 5×5mm ale dělají se myslím i s oky 10×10mm (cca neměřil jsem), ale to už by z toho asi vypadávalo krmení.