Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pátek 20. července 2012 v 10:04® ssg.Jimmy Wild
-
lunimus> Dají se sehnat. Viděl jsem už šedé a dokonce i docela dost tmavě šedé, což by bylo asi ideální. Problém je v tom, že tyto barvy prlinek jsou součástí těch nejdražších zateplovacích systémů na trhu (barva podle mě slouží pak už jen právě k tomu, aby všichni věděli, že to je ta a ta značka) a tak se u nás (nevím, jak u vás) tyto moc nepoužívají. Je obtížné je tedy, jako odřezky sehnat. A kdyby sis je chtěl kopuit, tak se prodávají v rolích po 50 m2 a to by pro tebe bylo asi trochu moc
A ty peníze to ani nemluvím
- Pátek 20. července 2012 v 9:57® lunimus
-
ssg.Jimmy Wild> este otazka na teba ako stavara (ja som strojar, takze s touto sietou sa stretavam viac menej vo forme odrezkov) … ake farby su dostupne (existuju tmave farby)? a maju aj rozne velkosti oka?
- Pátek 20. července 2012 v 9:54® lunimus
-
Bigpista> jj … neratam urcite s dozivotnou konstrukciou
… tu ide naozaj len o napad – jednoducha a lacna alternativa … a pri tej zriadovacej cene ich kludne za vychadzku 10 utrhnem, alebo znicim … resp. vo väcsine pripadov znicim len kosik, lebo zelezo na 90% vytiahnem von
… otazkou este je, ze co to krmitko spravi pri vleceni vodou k brehu, ked bude prazdne … ak bude na haciku ryba, je to o.k … ale ak bude aj hacik prazdny, je otazkou, ci sa bude dat znova napechovat
… no nic … toto je asi skor o tom, aby to clovek vyskusal v praxi
- Pátek 20. července 2012 v 9:54® ssg.Jimmy Wild
-
lunimus> Tak určitě je to zajímavý nápad. Docela by mě to samotného zajímalo, jak ti to bude šlapat. Zkus udělat testovací rybačku a podat reference.
- Pátek 20. července 2012 v 9:48® lunimus
-
ssg.Jimmy Wild> jedno som si skusil len tak pokusne vyrobit … hotove to bolo za chvilku … pechovat som to este neskusal, ale nemyslim, ze by to mal byt nejaky kriticky problem
… a pride mi, ze ak by som pocas jednej rybacky znicil aj 3 taketo kusky, tak vzhladom na nulovu cenu (odrezkov sa vzdy vala vsade tony) to moze byt uplne jedno
Myslim, ze ak sa to bude plnit a pechovat opatrne, tak by to mohlo byt uplne v pohode
- Pátek 20. července 2012 v 9:46® Bigpista
-
lunimus> Hlavně aby nebyla růžová, to bys chytal jen teplý ryby
Ale vážně, já bych si asi vybral tu bílou. Ale stejně jako ssg.Jimmy Wild si myslím, že to moc nevydrží…
- Pátek 20. července 2012 v 9:38® ssg.Jimmy Wild
-
lunimus> Podle mě by v některých případech i mohlo, ale v jiných jim to asi bude jedno. Záleží, kde chytáš. A už jsi to zkoušel? Jde to vůbec napěchovat krmením?
A upozorňuji, že to s tím sdrátkováním nebude tak jednoduché. Může se ti stát, že se ti to při pěchování bude rozpadat. Tato síťovina (mezi stavaři se jí říká perlinka) je stavěná, aby byla dost pevná při působení radiálních sil (tedy kolmo na plochu perlinky). A ve chvíli, kdy to ty budeš pěchovat, tak ale budeš působit axiálně (tedy osově – ve směru vláken) a v tu chvíli, jelikož ta vlákna nejsou v těch „kříženích“ nějak moc k sobě fixovaná se ti bude stávat, že se ti stáhnou ty co budeš mít sdrátované z toho zbytku a krmítko se ti rozpadne. Mám takovou zkušenost z jiných věcí, kde jsem jí použil. Jsem stavař, takže ji znám poměrně dobře z různých situací.
- Pátek 20. července 2012 v 9:17® lunimus
-
Priatelia … mám jednu otázočku ohľadom farby kŕmitka. Kŕmitok mám teraz dosť, takže ja pohybujeme v teoretickej rovine
Je možné vyrobiť jednoduché kŕmitko zo sieťoviny zo sklenného vlákna, ktorá sa používa pod omietku?
v princípe stačí odstrihnúť pásik, zvinúť do valčeka, drôtikom zviazať a pripnúť kúsok plechu. Dopravu kŕmenia zvládne bez problémov … mám však otázko ohľadom farby … táto sieťovina je väščšinou v svetlách farbách – mám oranžovú a bielu … nebude to na ryby pôsobiť moc odpudivo?
- Čtvrtek 19. července 2012 ve 14:35® Bigpista
-
osprey> Jojo, od pondělka…
- Čtvrtek 19. července 2012 ve 14:32® osprey
-
Bigpista> Za pár dní tu budeš, ne?
- Čtvrtek 19. července 2012 ve 13:37® Bigpista
-
osprey> Tak to už si zase neumím představit
- Čtvrtek 19. července 2012 ve 12:49® osprey
-
David Havlíček> Team Daiwa Feeder – takový ten klacek, co je při transportu větší než já, při náhozu se chová jako feeder a při zdolávání jako mušák.
Na Labe by to nebylo, na Blanici nebo na menší stoják je to super. Ohýbá se to, ohýbá a fascinující na tom je, že pořád se má co ohýbat.
- Čtvrtek 19. července 2012 ve 12:41® HaD
-
osprey> co to je za prut?
- Čtvrtek 19. července 2012 ve 12:33® osprey
-
Bigpista> Tak si ten rozdíl tak ztrojnásob. Bez legrace.
- Čtvrtek 19. července 2012 v 11:51® Bigpista
-
osprey> Když začínáš plašatět po čtyřicítce, tak je to dobré. Já řídnu od dvaceti
Do té feederovačky s tebou jsem si neuměl představit, jak velký může být mezi různými pruty rozdíl v pocitu při zdolávání. Teď už ti docela věřím, že to bylo poznat…
- Čtvrtek 19. července 2012 v 11:49® HaD
-
osprey> říčňák?
- Čtvrtek 19. července 2012 v 11:44® osprey
-
Bigpista> Já ne, to je mi jasné. Nikdy to nestálo za moc, teď už tloustnu a začínám plešatět.
Moc pěkná zdolávačka, ty dvoudílné feedery mají něco do sebe.
- Čtvrtek 19. července 2012 v 8:40® Bigpista
-
osprey> Krasavec. Teda ten kapr
- Čtvrtek 19. července 2012 v 0:33® osprey
-
rákosník> To oni uměj. Je to už hafo let. Jednoho jsem takhle naťal a on jel napříč řekou. A já si říkám, jen ať jede, tam se nemá do čeho zamotat. Během pěti vteřin už mi to piloval o snad jedinej šutr, co tam byl.
Tohle jsou ryby, co vědí a dovedou…
Dnes jsem se asi 80 m proběhl – viz Z lovu.
- Středa 18. července 2012 v 19:13® Mrakoš
-
troutkiller> Koukám a nestačím se divit jak jsou ty špice levný. Kdybych to věděl včera tak jsem nebyl u vody tak hlučný
osprey> Děkuji za soustrast, už to přebolelo
- Středa 18. července 2012 v 16:16® rákosník
-
osprey> Já jse musím taky svěřit abych jsi ulehčil,včera jsem přišel o pěknou rybu na fídr,vypadalo to na pěknýho říčnáka.Když už jsem ho pomalu přitahoval k sobě tak najednou vyrazil proti mě že jsem sotva stačil navíjet a 5 metrů předemnou vjel do nějaký vázky na dně o kterou jsem za celý leta co tam chytám nezavadil,bylo to uplně natvrdo,po 5 minutách jsem vytáhl jenom narovnanej háček:(
- Středa 18. července 2012 ve 14:35® troutkiller
-
Mrakoš>Fídršpic nemá cenu řešit,je to jako oplakávat urvanej Illex
)I když ten wob vyjde dráž
- Středa 18. července 2012 v 11:12® osprey
-
Mrakoš> Je dobré se tu svěřit. My tě tu politujem, pokýveme hlavou, protože to se stává, ty si koupíš novou špičku a život půjde dál.
Můžeš být rád, že to byla špička, díl prutu by vyšel dráž.
- Středa 18. července 2012 v 8:17® Mrakoš
-
Tak jsem přišel o fídr špic. Chytal jsem na 20mm pelety. Vzal mi to nějakej lepší kapr. Chytal jsem vedle kytek, takže brzdu jsem měl dotaženou a po záseku okamžitě couvám do lesa. No a dvacitka prdla, prut se narovnal a špice se urazila o větvičku. Kurňa!!!
- Úterý 17. července 2012 ve 20:12® timbab
-
osprey> No vždyť jo.Pohodička
- Úterý 17. července 2012 ve 20:07® osprey
-
timbab> Tak jsi v pohodě a nemusíš to řešit.
- Úterý 17. července 2012 v 19:48® timbab
-
osprey> Chytám na silně zabahněných revírech a tuto zkušenost nemám.Nahodím,lehce povytáhnu a došponuju toť vše.
- Úterý 17. července 2012 v 19:36® osprey
-
ssg.Jimmy Wild> Kdyby situace byla nejednoznačná, tak bych tam prostě něco navázal a hodil to do vody. Když nevím, tak nevím a nemá cenu spekulovat, ono se to nakonec vyvrbí.
Anebo bych změnil bych situaci
- Úterý 17. července 2012 v 19:12® ssg.Jimmy Wild
-
osprey> Rozumím ti a je mi jasné, že vybíráš podle aktuální situace. Bylo to myšleno spíš tak, jako tvá obliba. Kdyby dejme tomu teoreticky byla situace, že by obě varianty měli fungovat stejně dobře, tak jakou by sis vybral
Ale to je jedno
Jen jsem byl zvědavej
- Úterý 17. července 2012 v 19:09® osprey
-
ssg.Jimmy Wild> Můžu to říct i jinak. Každá ta věc má nějaké vlastnosti. Já je využívám podle toho, co chci, aby to dělalo.
Jestli mám něco radši, to je rybám jedno. Musím to dělat tak, abych něco chytil.