Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 17. července 2012 v 18:59® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> No čekal jsem takovou nějakou odpověď :-D Ale zkusil jsem to :-D

Úterý 17. července 2012 v 18:51® osprey
osprey

timbab> Ryba dobývající se do krmelce to do toho bahna spolehlivě zamáčkne. Házel jsem to na pár metrů, nebořilo se to silou dopadu. Jemné zavrnění špičky a pak rána, po které praskl návazec 0.14 mm dřív než jsem sáhl na prut. Průběžný páter a byl pokoj.

ssg.Jimmy Wild> A ty používáš radši klíč nebo šroubovák?

Tento příspěvek byl editován 17.7.2012 18:52:07 uživatelem osprey.
Úterý 17. července 2012 v 18:34® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> Rozumím… Tak jsem zase o něco chytřejší. Můžu jen pro zajímavost? Co ty osobně používáš raději? Průběžku nebo pátera? :-)

Úterý 17. července 2012 v 18:30® timbab
timbab

Já bych to v první řadě po náhozu vytáhnul z bahna ;-)

Úterý 17. července 2012 v 18:26® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> První úvaha dobrá. Pevný páter to ale ukotví a když ryba po záseku vyrazí, prostě se o tu zanořenou zátěž urve. Když je to naprůběžno, začne ohýbat špic a natahovat kmen. Taky můžeš prostě zesílit návazec a pak je to jedno. Ale ubydou záběry.

Vyzkoušel jsem.

Ale není moc míst, kde to využiju. Většinou lovím na řece a tam je tvrdé dno.

Úterý 17. července 2012 v 18:14® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

osprey> No to si nemusím malovat. Nejspíš proto, že do bahna zapadne krmelec, ale nezatáhne návazec s háčkem s sebou. A pak máš v podstatě průběžku, co leží na dně a ne v bahně. Tak nějak?

Ale v podstatě klasický páter by tam sehrál také dobrou roli. Také by nezatáhl nástrahu do bahna, ne?

Úterý 17. července 2012 v 18:03® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Průběžné paternostery jsem teď viděl u pár lidí na závodech v Mlékojedech. Já osobně to používám tam, kde je na dně vrstva bahna. Nakresli si obrázek, přijdeš na to, proč.

Úterý 17. července 2012 ve 13:25® timbab
timbab

ssg.Jimmy Wild> Mně to přijde celkem zbytečný,Buď klasickou průběžku nebo pevnej páter.

Úterý 17. července 2012 ve 13:23® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Pánové zkoušel už někdo z vás montáž průběžný páternoster? Jaké jsou na to názory a jaké s tím máte zkušenosti?

Úterý 17. července 2012 v 7:46® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

PetrZ> Tak to pojedu brzy určitě do Makra… Ale manželka si samozřejmě bude myslet, že jí chci vzít nezištně do nového obchodu a náááhodou tam na ni narazím :-D

Pondělí 16. července 2012 ve 22:07® džigit

PetrZ> podle výrobce,ale do dvacky to bude

Pondělí 16. července 2012 ve 21:52® PetrZ

revoke> nechci Ti lhát, ale myslím tak kolem 15Kč bez daně za kilčo…

Pondělí 16. července 2012 ve 20:15® revoke
revoke

ssg.Jimmy Wild> Tak to bohužel nevím, kde se dá sehnat levnější nebo za stejnou cenu. Některé ceny jsou totiž ve zmiňovaném suproši bezkonkurenční – ovšem do doby, než to dojde vedení…

Pondělí 16. července 2012 v 19:58® Ciffik
Ciffik

ssg.Jimmy Wild> u nás v penny mají jen od fa nowaco a to je pálka neskutečná

Pondělí 16. července 2012 v 18:19® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

revoke> Nevíš, kde ještě jí maji za tuhle cenu? Já ted chytal na mraženku z Alberta 350g/21Kč. Ale chytala dobře. My tu Lidl nemáme. Už jen Tesco a Penny. Snad někde tam?

Pondělí 16. července 2012 v 17:54® revoke
revoke

PetrZ> Na mraženou chytám často, ale opravdu je nutné ji při lovu spotřebovat. A kolik je ta super cena? Já kupuji v Lidlu cca 24,–/kg.

Pondělí 16. července 2012 v 16:41® timbab
timbab

skwor> Zatím ne.Ještě se rozhoduju jestli tuhle hračku nebo nějaký EH.Nevím co využiju víc :-))

Pondělí 16. července 2012 ve 14:22® skwor
skwor

timbab> Nějaké novinky v kauze Korum? :-)

Čtvrtek 12. července 2012 ve 12:57® PetrZ

Fryw, timbab> Díky pánové, až se budu valit okolo Makra tak jí tam pytel koupím, za ty prachy:-)

Středa 11. července 2012 ve 22:49® Fryw
Fryw

PetrZ> Ahoj. Mraženou kukuřici použivam na háček a do návnady tak jak je a funguje to. Jen se musí spotřebovat za vycházku, pak už po ni nic není. Rozděl si ji třeba po pul kilech…

Středa 11. července 2012 ve 22:30® timbab
timbab

PetrZ> Upravovat ji nemusíš ale ber vždy jen tolik kolik spotřebuješ.Když by jsi ji znovu zmrazil, tak je jak bahno.

Středa 11. července 2012 ve 22:20® PetrZ

Ahoj lidi, teď jsem byl nakoupit v Makru a zaujalo mě tam asi 5kg balení mražené kukuřice. Jedná se o nějaký balení, který prodává Makro pod svojí značkou, žádná bonduelka… Je nutné pro použití do vnadící směsy do krmítka a příp. i na chytání nějak upravit např. vařením, máčením? Máte někdo s podobnou kuku zkušenosti, je k tomu vůbec vhodná? Díky…

Pondělí 9. července 2012 ve 20:43® Bahňák

Osprey> dík jsem rád za všechny poznatky. Jsem teď pracovně mimo ČR a tak si krátím čas pročítáním m.j. i seriálu „základy feederu“ Až se vrátím začnu nabírat vlastní zkušenosti.

Pondělí 9. července 2012 v 11:47® osprey
osprey

Bahňák> Na malé vodě, která je mým domácím revírem, mi půl kila v pohodě stačí.

Na velké anonymní ploše jsem schopen naházet do vody po krmelcích 6 – 9 litrů. Je to zatraceně znát. Tam, co chodím, chytávám většinou sám nebo skoro sám. Hejno cejnů takový flek vyluxuje jak nic.

Je na rybáři, co od toho očekává.

Mě trochu deptají oficiální závody, tam toho za jedno kolo padnou do vody metráky (povoleno je, myslím, 17 l směsi a 2.5 l živé složky na chlapa a závodníci sedí asi po 10 m od sebe).

Neděle 8. července 2012 v 19:35® nnnap
nnnap

Samuel Arkand> víš o čem se tady dospělí baví? O hnědém proužku na trenkách. Tedy alespoň já. :-D
Jinak vím, že mám google nebo poradíš ty.:-)

Neděle 8. července 2012 v 6:30@ Samuel Arkand

Chorchus> Stejnou službu vykonají přípravky, které jsou prodávané běžně v obchodech s potravinami na přípravu želé. Jen je třeba změnit technologii přípravy. To si soudruh jistě omaká sám.

I mnohé „gumy“ prodávané jako bonbóny pro děcka, se po náležité tepelné úpravě perfektně hodí.

Čistý agar, vyrobený z mořských řas, není na trhu právě běžný.

Neděle 8. července 2012 v 6:26@ Samuel Arkand

japes> Už tě vidím, jak s tím zázrakem, do kterého jsi investoval 14 tisíc, jak jsi oznámil celému světu, jerkuješ.

Neděle 8. července 2012 v 6:24@ Samuel Arkand

osprey> LOL, a co tak celej?

Pátek 6. července 2012 v 1:20® japes

Pánové omlouvám se, ale mám potřebu se všeobecně vyjádřit feedrům jako takovým. Letos jsem investoval do feederové výbavy cca 14 tis. a myslím, že mám tak nižší střední třídu. Mohu jednoznačně říct, že je to opravdu paráda. Používám pruty (heavy) na všechny možné (i nemožné) způsoby lovu, mimo zavážení a jsem nadšen univerzálností těchto prutů. Je to prostě paráda. Petrův Zdar :-)

Středa 4. července 2012 v 17:18® Chorchus
Chorchus

nnnap> no a do toho malého voňavého sousta přidáš ten agar. Už jsi ho sehnal?:-D