Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 4. července 2012 v 16:40® Bigpista
Bigpista

Bahňák> Ono množství krmení závisí i na velikosti vody. Na říčce typu Blanice stačí malinko, na Labi to bude chtít přitlačit.

Středa 4. července 2012 v 15:54® Jarda Š.

Bahňák> Když si vystačíš s půlkilem až kilem krmení na plavačku, tak na feeder ho také víc nepotřebuješ. Důležitá je ale správná konzistence dosažená vhodným složením a přiměřeným navlhčením směsi. Když bude málo lepivá a málo navlhčená, vysype se ti z krmítka při náhozu během letu a propadu, když bude moc navlhčené nebo příliš lepivá, nalepí se na krmítko a nebude se z něho uvolňovat.

Úterý 3. července 2012 v 11:19® Bahňák

Mrakoš> Já proto radši míchám doma, u vody už jsem netrpělivej aby už to tam žbluňklo. A kukuřici nebo kukuřičnej šrot taky používám jako hlavní ingredienci

Pondělí 2. července 2012 ve 22:18® Mrakoš

Bahňák> Většinou vystačím s pixličkou kukuřice. Ono namýchat krmení dá práci :-93;

Pondělí 2. července 2012 ve 20:16® nnnap
nnnap

Bahňák> jednoho takového znám z mrku. Maťák like-nelike se myslím menoval:-D

Je to na tobě, kolik nahážeš. Fídr je buď o špičce nebo o košíčku nebo o obém. Vyber si. Určitě nebudeš vypadat jako pako, když tam nenahrneš závodní dávku.

Pondělí 2. července 2012 ve 20:05® Bahňák

nnnap> dík to je povzbudivá zpráva já doteď chytal jen na položenou a plavandu a trochu vláčku. A vystačil jsem si při tom asi tak jak říkáš s půl kilem až kilem krmení. Ryby bagrovat nechci, chodím si k vodě hlavně vyčistit palici a když sem tam něco chytím jsem rád. Když ale vidím některý propagační videa a materiály o feedru mám dojem že je založenej hlavně na tom co a kolik toho do vody nasypeš. Konec konců i u vody vidím týpky co to tam hrnou po kýblech.

Pondělí 2. července 2012 v 19:08® nnnap
nnnap

Bahňák> nemusíš. To je jen takovej pocit. Záleží, jestli chceš bagrovat ryby nebo lovit. Já se věnuji převážně fídru a mám problém spotřebovat třeba půl kilo krmení za celodenní lov. Kolikrát to mám na 2×.
Já tedy nekrmím, lákám ryby na malé voňavé sousto, musí se poprat a ta rychlejší, blbější nebo kerá jde ven. 10–15 krmelců za celý den. Po 20 minutách přehoz. Ale většinou jsou záběry dříve. A když nebere, tak většinou nějaká motanice s háčkem. Proto nečekej kdoví jak dlouho na štěstí a v pravidelných intervalech přehazuj. Jo, fídr zlomil mou všeobecnou lenost přehodit.

Pondělí 2. července 2012 ve 12:01® siky123

Dámy a pánové, jelikož je MiČR ve feederu charitativní akcí, vymysleli jsme společně s dalšími následující věc. Součástí startovního balíčku je volná vstupenka na loď a já ji rozhodně nevyužiji. Pokud by se našli další závodníci, kteří by ji nechali propadnout, vymysleli jsme, že by nebylo špatné nevyužité vstupenky sesbírat a dát je k dispozici dětem do Klokánku a dětských domovů (podle toho, kolik se nám jich sejde). Tudíž vás všechny žádám, pokud vstupenku nevyužijete, dejte mi ji a já zajistím její distribuci k dětem.

Poznámka pro rejpavé: Nemám potřebu se zviditelňovat charitou, jen mi to přišlo jako dobrý nápad a byl jsem zvolen za tiskového mluvčího. Pokud by tento krok chtěli udělat pořadatelé, velmi rád jim tuto aktivitu přenechám. SIKY

Pondělí 2. července 2012 v 10:40® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Fryw> Pokud chytáš na proudné řece, tak je většinou lepší průběžná montáž, protože tam to krmítko „přibije“ návazec s háčkem ke dnu. Páternoster má v proudné řece tendenci vynášet nástrahu do sloupce nade dno (záleží samozřejmě na délkách návazců a na délce fousu ke krmítku) a to obzvlášť, pokud dáš prut do polohy špičkou nahoru (což se většinou ve větších proudech dělá). Někdy toto vynášení do sloupce může být žádoucí, ale většinou ne.

Jinak pokud není tolik proudná řeka nebo je to stoják, tak mám páternoster já osobně radši než průběžku. Ale tak to už je na osobním vkusu ;-)

Neděle 1. července 2012 ve 20:55® Fryw
Fryw

Bahňák> Bylo to na řece v celkem proudném useku. Hloubka ani ne metr. Bylo tam dost ostroretek, podouství a někdy se tam ukázal tloušt. Přišlo mi, že s průběžnou montáží jsem měl zřetelnější záběry. Ale vidím to v tom, že pruběžnou montáž už jsem měl celkem vychytanou co se týče délky návazce a čtení záběrů a ten paternoster byl první pokus, bez prakt. zkušeností…

Neděle 1. července 2012 v 19:08® Bahňák

Fryw> a co ten paternoster, jak to šlo v porovnání s průběhem. Jinak já doteď moc nekrmil, u toho fídru budu muset asi přitlačit

Neděle 1. července 2012 v 17:30® Fryw
Fryw

Bahňák> Řeknu ti jako začátečník jsem moc nedbal toho, abych nahazoval furt na stejný místo. Prostě jsem nahodil a když nepřišel záběr, nahodil jsem jinam, kde se mi to zdálo atraktivnější. Za nějakou dobu jsem se naučil být trpělivý a házet furt na stejnej flek. Vyplatilo se. Teď můžu říct, že minout jen o pár metrů krmné místo se pozná na menší intenzitě záběrů. Hážu jen tam, kam se opravdu trefím. Klidně pod nohy. Myslím, že přesný nához je na feederu to nejduležitější. Co se týče montáží, vystačil jsem si vždy s klasickou pruběžnou. Až nedávno jsem testoval paternoster…

Takže rada začátečníka začátečníkovi. Haž tam kam se jistě trefíš i podruhé…

až přijde mikado, poreferuju. Zatím mam z minuly sezony 5–40 g 3 m rumpol (asi polsko) za 500.

Neděle 1. července 2012 v 17:17® Bahňák

Fryw> jo určitě první dojem dobrej, myslím že do začátku bude vyhovovat a taky uvidím jak mě ten feeder bude bavit. Budu rád za info o to Mikadu a vůbec za jakýkoli zkušenosti

Neděle 1. července 2012 v 15:58® Fryw
Fryw

Bahňák> Já měl zkušenost jen s bambusem rostlým, štípaným, teleskopama a plnym laminátem. Pak jsem koupil první feeder za pár kaček a dojem super. Zitra nebo v utery mi ma dorazit mikado golden lion, tak napíšu jak se tento velice levný feeder jeví.

Tak říkáš že mivardi na prvni dojem dobry?

Neděle 1. července 2012 ve 14:53® Bahňák

Fryw> ten proutek se mi líbí, jinak bych si ho ani nekoupil. Má tenkej blank a podle mě dost pozvolnou akci. Ale zatím jsem chytal převážně na teleskopy většinou 3,6m 3 lb takže to to dost dobře nedokážu posoudit. K vodě jsem se s ním ještě nedostal protože pár dní po zakoupení jsem odjel pracovně do zahraničí a vracím se někdy v polovině září. Pak ho samozřejmě prubnu.

Neděle 1. července 2012 v 1:56® Fryw
Fryw

Bahňák> ahoj. Nemám vůbec žádné s tímto konkrétním prutem. A právě proto bych se chtěl zeptat na ty tvoje, když už ho máš :-) Jak se ti jeví zpracování. Co se ti na něm líbí a co naopak nelíbí. Jak je lehký/těžký. Jakou má akci. Jak se s ním nahazuje? Zdolal jsi už na něm nějakou rybu? Dík za info.

Sobota 30. června 2012 v 19:13® Bahňák

Ahoj, po delším váhání jsem se rozhodl zkusit taky feeder. Po poradě v oblíbenejch rybářskejch jsem si koupil prut Mivardi Enigma F. 3,3m 20–75g. Máte s ním někdo zkušenost?

Pátek 29. června 2012 v 15:32® ladamaj
ladamaj

Fryw>není zač nejseš první a ani poslední komu sem to takto posílal i u vody si to pujčují a kopčí pak měto vrátí také to mám v povinné víbavě :-D .Ještě musím mrknout na ty vebovky.:-> Jo mělo by to být 17 nákresů.

Tento příspěvek byl editován 29.6.2012 15:34:06 uživatelem ladamaj.
Pátek 29. června 2012 v 15:05® Fryw
Fryw

ladamaj> díky. Pěkné, přehledné. Vytisknu a zařadím do povinné výbavy :-)

Pátek 29. června 2012 ve 14:57® ladamaj
ladamaj

Fryw>máš to tam.:->

Pátek 29. června 2012 ve 14:49® Fryw
Fryw

Trvalo to rozhodování už moc dlouho (vlastně od začátku minulé sezony) tak jsme dali s kolegou hlavy a finance dohromady a objednali levné mikado golden lion v akci 1+1 za 1400, medium, odhoz 100g, délka 360. Procházel jsem web a čet jen chválu. Rybáři na to chytají prý bez problému několik sezon a i jeho předchůdce matrix byl ok. Máme to napůl tak to bude téměř bezbolestné…Uvidim, snad to nebyl krok špatným směrem. Jestli bude dosahovat kvalit aspon takových jako má ten můj první za 500 budu spokojenej.

Pátek 29. června 2012 ve 14:29® osprey
osprey

Fryw> Shimano Joy néééééééééééé­ééééééééééé…

Pátek 29. června 2012 ve 14:11® džigit

Fryw> těm šímům se vyhni,hrozná hadice

Pátek 29. června 2012 ve 14:07® Fryw
Fryw

Jo. Zatím jsem nenašel o těch i nejlevnějších mikadech žádné negativní reakce. Snad jen na tu imitaci korkové rukojeti u těch trythonů. Ale na shimano joy nic moc reakce…

Pátek 29. června 2012 ve 13:15® mvincik
mvincik

Fryw> Mám light UV a jsem v celku spokojen. Ikdyž nemám moc s čím porovnávat, ale na mé potřeby bohatě dostačující. Cena cca 1000,–. Nějaké medium v podobné ceně určitě seženeš hravě.

Pátek 29. června 2012 ve 12:43® Fryw
Fryw

Díky za názory. Pokecal jem ještě s feederařem co chodí na revíry co já a prý není délka problém. Vidím to teda spíš na tu 3,6. No už jsem velkej tak bych se měl naučit obsluhovat dospělacky udice :-)) Jsem celkem jistě rozhodnutej pro nějaky levny mikado (idealně v akci 1+1 – páč bych jeden pujčoval rád dědovi at si vyzkouší..). Ale divam se že třeba shimano joy je za hodně malej peníz. Máte někdo nějakou zkušenost s lowendy od mikada vs tady to levny shimano? Taky mě zajima třeba kolik stojí špičky na ty mikada a jak jsou dostupny. U toho 3m lightu jsem ji zatim nezlomil, ale u delšího prutu bude ta pravděpodobnost zlomení o fous větší…

Tento příspěvek byl editován 29.6.2012 12:44:03 uživatelem Fryw.
Pátek 29. června 2012 v 8:22® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Fryw> Taky chytám na malých řekách a když jsem chtěl koupit feeder, tak jsem taky původně chtěl 3,3m, ale nakonec ten co jsem chtěl, tak ve 3,3m nebyl, tak jsem vzal ten v 3,6m a ted už musím říct, že jsem udělal dobře. Je to moje subjektivní zkušenost, ale druhý feeder budu určitě kupovat zase ve 3,6m.

Čtvrtek 28. června 2012 ve 23:53® osprey
osprey

Fryw> Vzal bych si 360 cm. 330 cm je pro mě skromný základ pro lov opravdu nakrátko.

A pokud chceš přesnost, tak tužší prut se špičkovější akcí, ale ne moc tupý (ne poleno).

Čtvrtek 28. června 2012 ve 21:46® Fryw
Fryw

Ahoj. Chtěl bych se zeptat na váš názor. Mám light feeder a chtěl bych nějaké medium. Chodím chytat na menší řeky jako je Oslava nabo Jihlava. Občas na menší přehrádky. Ale to medium bych měl hlavně na tyto řeky co mam kousek. Když házím na stojáku daleko, netrefuju se většinou přesně kam bych chtěl, tak jedna důležitá součást techniky feederu přichází nazmar. Tím pádem mi nejde o daleké náhozy (a tyto dvě řeky přehodím v klidu i tím 3m lightem). Na usecích kde chytám většinou bez problému manipuluju i s 4 m bolo. Ale jinak jsem zvyklý na kratší pruty, jsem při náhozu a manipulaci jistější. Ale zpět k tomu dotazu. Neustále váhám nad délkou budoucího prutu. Zda 3,3 nebo 3,6. Táhne mě to k tomu kratšímu, ale více méně jen z pocitu, na co jsem zvyklý. Ale přemýšlím, o co budu s kratším klackem ochuzen a zda nebude přecijenom lepší pořídit tu 3,6. Má ta délka 3,6 na menších řekách oproti 3,3 nějakou zásadnější výhodu? Ten 3m light co mám mi tam přijde fajn, jen je občas docela slabý na rybu kterou tam zaseknu a celkem se bojím dávat atraktivnější nástrahy (rousnice, pelety..)abych se větším rybám vyhnul. Zvládla by to i položená, kdybych nechtěl na některých místech chytat třeba až pod protějším břehem… Doufám, že se mi nějak povedlo vystihnout moje myšlenky a popsat moji situaci. Děkuji za vaše reakce.

Čtvrtek 28. června 2012 v 17:50® osprey
osprey

silonn> Rousnice.