Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 10. června 2012 v 18:22® spike
-
timbab> U nás taky nic moc, ochladilo se a moc nebrali. Chytl jsi nějakého slušnějšího sumejše?
- Neděle 10. června 2012 v 18:18® timbab
-
spike> Tak kapři nebyli,jen sumci a tloušti či co tahající za pelety.
- Pátek 8. června 2012 v 11:14® osprey
-
spike> Co je to víkend?
- Čtvrtek 7. června 2012 ve 20:43® timbab
-
spike> No zkusím kapry ale bůhví.
- Čtvrtek 7. června 2012 v 19:05® spike
-
timbab> Sumci na feeder?
Tento příspěvek byl editován 7.6.2012 19:05:33 uživatelem spike. - Čtvrtek 7. června 2012 v 15:53® timbab
-
spike> Samozřejmě.V sobotu jdu na ně.
- Čtvrtek 7. června 2012 v 15:49® spike
-
Tak víkend před náma. Doufám, že provětráte fídršpic u vody
Tento příspěvek byl editován 7.6.2012 15:50:22 uživatelem spike. - Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:29® osprey
-
janaR> Dával bych tomu větší naději, ale klidně ten stroužek nastražit zkus. Řízni ho napůl, ať je víc cítit a uvidíš.
Já pořád něco zkouším. Říkám tomu skládat si mozaiku.
- Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:19® janaR
-
osprey> hmm, takže třeba prolisovat do krmení?
- Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:18® janaR
-
mvincik> Taky pravda. Díky za upozornění. Sama jsem trop se žlučníkem a jim bych to takhle nutila
- Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:17® osprey
-
mvincik> Co bys prosekával, navlečeš to na háček za špičku.
Spíš jde o to, že aby česnek fungoval, je dobré ho rozdrtit a něco s ním ochutit.
- Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:14® mvincik
-
janaR> Napíchnout se zajisté dá.
Otázka je ale ta, že bude dost tvrdý, a tak bude zřejmě problém jej proseknout. A také to, zda by to ryby akceptovaly, jak důvěřivé k tomu budou.
A jak by ho trávily samotné ryby, to nemám potuchu, aby jim neublížil.
- Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:14® osprey
-
janaR> Asi budeš první. Ale uvědom si, že i z našeho pohledu je rozdíl mezi masem na česneku nebo silně počesnekovanou topinkou a samotným česnekem. Takže sice bych to zkusil, ale případný neúspěch bych bral s nadhledem.
- Čtvrtek 7. června 2012 ve 12:06® janaR
-
Přeji všem krásné poledne. Chtěla bych se vás zeptat, jestli je možné dát na háček stroužek česneku? Dnes večer se po dlouhé době chystám na jeden náš rybníček a napadlo mě, že když se dělá krmení, nebo foukačky s vůní česneku, tak by jim čistý česnek taky mohl šmakovat. Zkoušel jste to někdo? Děkuji
- Středa 6. června 2012 ve 12:04® osprey
-
Mrakoš> No vidíš, jak jsi šikovný. Tohle je daleko lepší než bezduché opakování vyčtených postupů.
Cokoli, co funguje, je dobře. Už pro ten pocit, že to funguje.
- Středa 6. června 2012 v 6:41® Mrakoš
-
Seděl jsem včera vysoko nad vodou, břeh byl z uklouzanýho bláta a všude kolem stromy a keře. Jak mám postavit fídrový prut když chci chytat přímo před sebou jsem nevymyslel. A to bylo dobře protože jsem vymyslel něco jinýho
Dal jsem prut do vidliček, vlasec vycházel přímo – v lajně s prutem, takže špička byla mimo hru. Ale udělal jsem si z lískového proutku jinou pružnou špičku, píchl jí kousek vedle prutu, vytáhl mezi dvěma očky kousek vlasce a vedle jej kolem lískového proutku, asi centimetr pod jeho špičkou. Vlasec jsem pak došponoval tak aby se proutek ohýbal, ale vlasec z něj nesjel. Vlasec mezi prutem a napruženým proutkem dělá takový véčko. Na to jsem položil tenoučkou suchou větývku, ta pak ukazovala každou větší vlnku na hladině zachvěním. Když se větývka roztancovala (nebo spadla), znamenalo to že u nástrahy je ryba a že se mám připravit. Záběr se projevil sklouznutím vlasce z proutku a jeho prudkým narovnáním. Sekal jsem hned a většinou úspěšně. Mám jen jeden fídrový prut, ale úplně stejně jsem to používal i na krátkým, tupým teleskopu, který jsem si nahodil hned vedle.
Že jsem chytal na celkem velký pelety na vlasu, tak těch záběrů nebylo příliš moc. (nechtělo se mi pořád slejzat po tom bahně dolů) Ale kapříci to byli parádní, jeden měl 63 cm, další dva pak padesát, a těch menších bylo taky dost – takže super rybařina. - Neděle 3. června 2012 ve 13:59® ladamaj
-
nik7>Jezdím na Litoměřicko dost často.CHytám sumíky a kapry,byvakuji z Terezínské strany a autem se dostanu až k vodě zatím nevím o žádném problému.
- Neděle 3. června 2012 v 9:54@ nik7
-
Dobry den chtel bych se zeptat jake mate zkusenosti s casti Labe od Roudnice po Litomerice,co se týče bivakovani,pristupu k vode atd. a hlavne klidu. Slysel sem ze v nejakych castech je enormni ryb. tlak,co je na tom pravdy? Jestli nekdo ma nejake zkusenosti s touto casti budu jen rad. Predem dekuji vsem. Petruv Zdar
- Úterý 29. května 2012 v 10:27® sharkcom
-
herink- mám ten klacek médium 3,6 a jsem spokojenej. Ke konstrukci blanku nemám co dodat, prut je spíše měkčí, má pěkné sedlo navijáku, špičky jsou kalibrované. Za ty prachy není co vymešlet.
- Úterý 29. května 2012 v 9:35® skwor
-
osprey> Nevím. Prý to připlavalo z Japonska. Nějaká Fukušima či co
- Úterý 29. května 2012 v 7:27® Ciffik
-
osprey> náhodou jeden z nejnamakanějších feedrů
není nutno osvětlovat špičky a místo lovu při chytání nonstop
- Pondělí 28. května 2012 ve 22:15® osprey
-
skwor> Myslíš, že se v tom Reaktoru taky musejí každé tři roky vyměňovat palivové tyče?
- Pondělí 28. května 2012 ve 21:31® Mrakoš
-
Tak ty pelety fungujou. Mám teď hodinu čerstvou radost z nádhernýho úlovku. Na halibutku mi zabral krásný 56 cm šupináč. Povodil jsem si ho na lehkém fídrovém proutku a bezpečně ho dovedl až do podběráku. Na břehu pak na mě dělal takový kukuč že jsem ho prostě musel vrátit vodě. Kdo chytá takové jak na běžícím pásu, ten nepochopí. Pro mě to byl můj první velký kapr.
- Pondělí 28. května 2012 v 15:33® skwor
-
Herink> Kamarád si letos na výstavě koupil tohle http://mivardi.cz/…tdetail.aspx?… Asi to bude v podstatě to stejné, jenom ten Reactor je loňský model. Chytat se s tím dá, vysloveně kůl to není.
- Pondělí 28. května 2012 ve 14:14® Herink
-
Zdravím, máte někdo zkušenosti s tímto prutem: http://www.nasoutokushop.cz/…20-75g-d9220 potřebuji medium do 330cm a max do 900kč. Mohli by jste mi něco říct o tomhle prutu nebo poslat odkaz na jiný prut ve stejných parametrech? Děkuji za odpovědi.
- Pondělí 28. května 2012 v 11:42® Míra Z.
-
Mrakoš> Tak s kapry jsem problém neměl, ti brali pěkně. Na ně mám feeder M případně i M/H – jsou to mnohdy šílené jízdy řekou. Picker mi měl přinést zážitek i ze zdolávání menších ryb, ale začalo to fungovat až po zařazení toho splávku. Ono se i na to M něco menšího pověsí, ale je to pak jen jako stahovat zpátky zátěž. Jsem rád, že jsem si toho pikříka pořídil, moc mě to baví.
- Pondělí 28. května 2012 v 8:24® Mrakoš
-
Míra Z.> Taky jsem s fídrem pohořel, viz níže a se splávkem si zachytal. Bylo to tím že kapříci co na flek najeli se prostě skoro nehýbali z místa. Na splávku jsem viděl jen zvednutí posledního bročku a pak téměř stál, a to celkem dlouho. Stejně to dělali i s fídrovým návazcem, tam jsem ale neměl šanci nic vidět, návazec se prostě nenapnul. Zkusil jsem balaton i paternoster a výsledek pořád nula. Měl jsem zkrátit návazec úplně na minimum, ale pak už byla tma tak se mi nechtělo.
- Neděle 27. května 2012 ve 22:25® Míra Z.
-
osprey> Ještě dodávám, že to bylo vždy na stejném fleku, který pravidelně přikrmuju, takže předpokládám, že ty ryby tam nějaké byly, jen na tu položenou nebraly. Popravdě mě ještě napadlo jít z průběžky na páternoster, ovšem i když to je řeka (Berounka) je tam teď tak malý proud (chytám u břehu v hlubším korýtku – tišině), že nevím, jestli by to něco dělalo. Ale můžu zkusit. Nicméně díky za ujištění, že co funguje, špatné nebude.
- Neděle 27. května 2012 ve 22:05® osprey
-
Míra Z.> Všechno, co funguje, je dobře. Popřemýšlej ale, proč byl k tomu potřeba ten splávek. Třeba by se pak dal vynechat.
- Neděle 27. května 2012 ve 21:40® Ciffik
-
Míra Z.> Hm, já jsem pro každou špatnost a na feedry sám chytám poněkud jinak než je v ,,pravidlech,, stylem alá LuboOV – za použití lehčích kaprových montáží a kuku/pelety na vlase. Jediné co k tomu můžu říct – vykašly se na to, jak to vypadá a komu všemu se to nelíbí – hlavně, že to chytá a funguje
Tento příspěvek byl editován 27.5.2012 21:41:00 uživatelem Ciffik.