Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 27. května 2012 ve 21:18® Míra Z.
-
Před pár dny jsem si zakoupil picker, a protože jsem skoro denně u vody, tak jsem se těšil, jak si odpočinu od kaprů, a zachytám i nějakou jinou rybku. A ono nic. V pátek jsem už nevěděl co s tím, takže jsem po špekulování na picker dal průběžný splávek. A najednou to začlo – tloušti, plotice, ouklej, hrouzek, a nakonec i ten kapr (říčák na picker paráda). Takže dotaz na zkušené praktiky – je to vlastně ještě feeder a jak velkou jsem spáchal zhovadilost? Nicméně efekt byl značný. Dodám, že indikátorem záběru pro mě byla špička, ne splávek (ten jsem nesledoval).
- Neděle 27. května 2012 v 11:11® osprey
-
Mrakoš> Pod větvemi je to jinak. Ale chytat, sekat i zdolávat lze s prutem položeným vodorovně.
Na 3 – 4 m jsem odchytal vycházku, z níž je poslední zápis Z lovu.
- Neděle 27. května 2012 v 10:50® Mrakoš
-
osprey> Velká voda a všude spousta místa, to je jiná. Ale včera jsem chytal 3 m od břehu, přímo přede mnou – a kolem dokola větve. Trošku jsem se s tou dýlkou pral ale dalo se to. Stejně nakonec vyhrál splávek nad fídrem cca 15:1. Špičička se za 4 hodiny ani jednou nezatřepala. Toho jednoho jsem na fídr seknul když jsem popotahoval montáž.
Dneska budu já za fídr instruktora kamarádovi. Však už mám taky měsíční praxiDlužím mu to, on mi ukázal první štiku.
- Sobota 26. května 2012 ve 23:28® osprey
-
Mrakoš> Já byl dneska kolegovi Bigpistovi ukázat, jak se na ten feeder sedá a Technium light se svými 345 cm mi přišlo zoufale krátké.
396 cm Speedmasteru bylo tak akorát a chytat na ještě větší vodě, uměl bych si 420 cm docela dobře představit.
- Sobota 26. května 2012 ve 22:40® kendy.007
-
zdař nevíte někdo kde se presně bude chytat liga v Týnci
- Sobota 26. května 2012 ve 13:33® Mrakoš
-
osprey> Jo, vyzkoušíme, uvidíme. Jinak díky za tip na tu Okumu. Je to fajnovej proutek. Včera jsem objednával ještě jednu pro kamaráda. Taky se nejvíc bojí dýlky prutu. Já už si zvyk, ale byl to rozdíl oproti našim vláčákům a teleskopákům.
- Sobota 26. května 2012 ve 12:34® osprey
-
Mrakoš> Háček dej úměrný peletě a celé sestavě. Protože číslování je často dost nejednotné, raději nebudu doporučovat konkrétní velikost, ale chytám i s háčky označenými číslem 6 (když jsem ale viděl šestky v některých kaprařských sériích, jsou o dost větší).
Počítej taky s tím, že pokud ti do toho budou menší ryby mlátit, bude se ti občas klepat celý prut a nesekneš si. Respektive sekneš, ale málokdy do ryby.
- Sobota 26. května 2012 ve 12:19® Mrakoš
-
Se chci zeptat. Koupil jsem 15 mm halibut pelety. Dám je normálně na vlas pod háček. (sice pro mě novota, ale v tom nevidím problém) Ale háčky asi budu muset dát větší? Normálně dávám tak desítku na kapra, někdy osmičku. Teď tak cca pětku háček? No a pak se teprvá ukáže jestli je to opravdu selektivní nástraha. Mám pocit že na 15 mm otevře tlamku i kapří droboť. Já vím že řeším ptákoviny, ale aspoň to tu trošku žije
- Sobota 26. května 2012 v 10:50® sidla
-
Mrakoš> já to měl to samé u nás na jednou slepém ramenu moravy. za 2hodky na pickera přes 30kaprů,do 45, ale ted jak jdou do tření i kapři to je uplně někde jindě.bud rád že sis zachytal. jinak cíleně na větší ryby musíš přispůsobit i krmení a hlavně místo
- Pátek 25. května 2012 ve 12:52® osprey
-
Mrakoš> To je jeden z problémů feederu – abys chytal to, co chceš chytat.
- Pátek 25. května 2012 ve 12:44® Ciffik
-
Mrakoš> ono se to časem protřídí
- Pátek 25. května 2012 v 6:04® Mrakoš
-
Tak jsem šel včera k večeru s přítelkyní k vodě, že si užijem večerní pohodičku. Zakrmím si, nahodím, chci dát prut do vidliček a – jízda. Byl to malinkej kapřík. No dobrá, nahodím, chci dát prut… a jízda. To snad ne? Zase kapříček. No tak do třetice. Ale ne, sotva si sednu, je tam zas, mrňavej hladovej kapřík. Musím říct že u desátýho jsem byl už docela otrávenej. Pak se šla přítulka projet na kole a já šel na druhou stranu rybníka. A tam mrtvo, prostě nic, ani ťuk. Tak jsem trošku zakrmil a začal chytat se splávkem ve sloupci. To už docela šlo. I tak ale, co zrnko kukuřice, to kapřík na háčku. Asi to tady s tím vysazováním malinko přeťápli. Ryby jsou hladový a je jich moc. Nakonec mi největší radost udělali dva cejni na konci rybačky. I když jsem tady hloupě plkal o tom že pelety jsou na mě už moc komerční tak jsem se rozhodnul zkusit to s nima. Vím že tu plavou i pěkný, velký ryby, ale koho by bavilo se k nim prochytávat přes stovky podviživených sardinek?
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 13:23® Bigpista
-
MIG-35> Díky. Asi to zkusím.
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 13:16® MIG-35
-
Bigpista> Mam trocha podobnej šímo super 4000GT-RA . Původně na přívlač, ale teď ho mam na fídru a pohoda.
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 12:44® Bigpista
-
Tak jsem zjistil, že mi chcípají navijáky na feeder. Budu se muset pomalu poohlédnout po nových. Zatím mě zaujalo tohle, ale v ruce jsem to nedržel. Netočil jste s tím někdo? http://www.tropicliberec.cz/…irex-4000-rg
- Středa 23. května 2012 v 1:00® MIG-35
-
timbab> Nejni no jen chodit a snažit se, třeba bude štěstí.
spike> Normál klasika našeho, ale aspoň metrovýho.
osprey> Jeseteři tu sou. Loni kámoš chyt 80cm. A parmy taky sou.
- Úterý 22. května 2012 ve 22:28® krysak1
-
ahoj má tu někdo zkušenosti s granulema rra kp2
- Úterý 22. května 2012 ve 22:07® osprey
-
MIG-35> Nevím, kde ti plavou parmy a jeseteři, ale když už ten flek najdeš, nic těžkého to není.
- Úterý 22. května 2012 ve 20:56® spike
-
MIG-35> Jakého sumečka myslíš?
- Úterý 22. května 2012 ve 20:53® timbab
-
MIG-35> No vidíš,tak není co řešit.
- Úterý 22. května 2012 ve 20:35® MIG-35
-
timbab> Všechno mi tu plave!
- Úterý 22. května 2012 ve 20:33® timbab
-
MIG-35> Záleží kde.Jinak to splnitelné je.
- Úterý 22. května 2012 ve 20:31® MIG-35
-
timbab> Já si chci chytit na fídr ještě parmičku, sumečka a jesetera…
Tak sem zvědavej jak dlouho mi to bude trvat.
- Úterý 22. května 2012 v 19:56® timbab
-
MIG-35> Jakej druh ti ještě chybí?
- Úterý 22. května 2012 v 19:45® MIG-35
-
timbab> Jj sem překvapenej jak jednoduše. A hlavně sem rád za další rybo druh na fídr.
- Úterý 22. května 2012 v 17:50® timbab
-
MIG-35> Zdar, no vidíš že to jde
- Úterý 22. května 2012 v 17:45® MIG-35
-
timbab> Zdar kolego! Tak se mušim pochlubit, dneska konečně hádek na fídr juhůů.
- Pondělí 21. května 2012 ve 20:08® Mrakoš
-
Tak jsem si dneska spravil náladu. Po práci na chvíli u vody s piksličkou kukuřice a pochytal jsem 7 kapříků a jednoho si i odnes. Ten včera, možná jsem ho podsek. Nic zesilovat nebudu, však jednou i tu větší rybu vytáhnu.
Tento příspěvek byl editován 21.5.2012 20:09:11 uživatelem Mrakoš. - Pondělí 21. května 2012 v 17:18® skwor
-
Dneska to šlo. Cejni, cejnci, perlíni a jeden slušný kříženec cejna s ploticí (možná jsem ho měl vyfotit, asi by za to už stál). Ryby celkem bojovné, záběry na hod a navíc docela druhově rozmanité. Jak mě ten feeder letos moc nebaví, tak dneska jsem si to užíval
- Pondělí 21. května 2012 ve 13:37® MIG-35
-
osprey> Hmm jak to vidim bude se to mušet spojit s nějakym sběrem materijálů na článek či tak něják.