Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 29. března 2006 v 15:30® osprey
osprey

ladamaj: Začni úplně obyčejně – běžná průběžná montáž nebo jednoduchý paternoster, kmen 0,16 – 0,18 mm, návazec o stupeň či dva slabší, jakýkoli tošku slušnější vlasec – lepší jsou ty méně průtažné a háčky trošku kvalitnější a relativně malé.
A jdi na to, ono to není zas taková věda. Akorát sem tam se objeví potíže a pak je třeba to trochu „poštelovat“, ale to pak chce přijít s konkrétními problémy. Zasedni teď po jaru na přítok nějaké přehrady, kde je dost bílé ryby a za chvíli budeš odborník.

Středa 29. března 2006 v 15:25® osprey
osprey

mirmen: Tuhle montáž s krmítkem ve smyčce jsem zatím nepoužil – u nás je dost kamenité dno a tak většinou používám paternostery se slabším přívěsem vedoucím k zátěži. Zachrání mi to ty největší ryby (říční kapr, parma). Princip zátěže, kterou jsi tu namaloval, nahrazuju průběžnou zátěží, kde zátěž jezdí po kusu silného vlasce (spojováno mikrokroužky, zátěž se zaráží o ně). Návazec může začínat kusem gumy (když je slabý) nebo silného vlasce. Jako celek je to dobré proti a) zamotání, b) poškození uzlu nárazy zátěže (to ten silný vlasec), c) otěru o kameny. Pokud by sis přál obrázek, mám ho doma.

Taky vozím pruty na kole, ale i na velké vzdálenosti a tak asi zůstanu u třídílné klasiky.

Středa 29. března 2006 ve 13:15® ladamaj
ladamaj

mirmen>Slušná montáž mám dost kopírací montáží ale tuhle ne jestli mužu poprosit o takoví nákres na můj mejl s feederem letos začínám budu rád za každou radu vlasce,obratlí­ky,apod.mocamoc děkuji.

Úterý 28. března 2006 ve 23:02® mirmen

osprey, zdravím. Trošku jsem váhal, TD 175 cm je odstrašující, ale budu to vozit jen na kole, pár minut jízdy od bytu. Co si myslíš o smyčce? Myslím, že jsme o tom před časem vyměnili pár slov, nebo se mýlím??

Úterý 28. března 2006 ve 12:02® osprey
osprey

mirmen: bedlivě sleduju tvé kroky (příspěvky) a v mnoha ohledech se ztotožňuju s tvými názory. Zakrmení nakrátko a následný lov s olověnou zátěží provozuju velice často. Dvoudílné feedery mě přitahují a líbí se mi, ale mám bohužel v dvoudílu jen picker (shodou okolností jsi ho taky míval – jistý Byron) a pamatuju si nějaký tvůj popis zimního feedrování nebo pickerování, pod který bych se mohl jen podepsat. Snad tě potěší, že i jiní dospěli k témuž poznání.

Pondělí 27. března 2006 ve 23:30® mirmen

zajímavost, na kteru narazil Knecht : firma Grauvell, prut kombi na feeder a match , v Anglii cena cca 60 liber, v Čechách se prý objevil v ceně cca 2000 ( neověřeno, možná jiný typ)

Pondělí 27. března 2006 ve 23:22® mirmen

snažím se samozřejmě reagovat na ohyb špičky a zasekávat sám.

Provlečeš pletenku očkem krmítka, vrátíš zpátky a uděláš smyčku cca 30–40 cm dlouhou. Pak povyjedeš s krmítkem k hornímu uzlu a uděláš na spodní části smyčky pár protaženími menší smyčku, většinou o délce cca 7–10 cm. Do spodní smyčky obratlík na cca 3 kg nosnosti ( nebo jemný,plavačkový).

Motá se to zhruba 1:10, při dopadu přibržďuju. Používám na kratší vzdálenosti, na lov do cca 20–25 metrů , na řece, na mírně tažné vodě s pevným, čistým dnem.

Pondělí 27. března 2006 ve 23:17® mirmen

braska: tenhle LOOP Paternoster je smyčka, v níž běhá krmítko ( je průběh jen mezi uzlíky na smyčce), pak ryba ucítí odpor a buď vyplivne nebo vypálí s zasekne se.

Já to používám jen tam, kde je dno, o které se montáž netrhá. Jako kmen pletenku , kg a návazce jsou na obratlíku ve spodní čísti té druhé, menší smyčky. Návazce od 0,12 na cca 2 kg nosnosti až po 0,16 na cca 4 kg nosnosti). Na kmeni z monofilu to nepoužívám.

Většinou mi stačí klasická montáž, paternoster ( zátěž mince 10–30 gr) nebo jednoduchá průběžná. V posledení době chytám na nejjednodušší montáže a velice často krmím na plochu a krmítko používám jen podle potřeby.

foto/diskuze/feeder/2006/th-img6737.gif
Neděle 26. března 2006 v 5:00® mirmen

Rozšířil jsem výbavu o proutek Shakespeare Sigma competition feeder ( 390 cm, dvoudíl, 40–70 gr). Chytáte někdo na dvoudíly ? Případně na tenhle klacík?

foto/diskuze/feeder/2006/th-img6687.jpg
Čtvrtek 23. března 2006 ve 22:37® ladamaj
ladamaj

Tomash>nezlobím není proč od toho tu jsme abychom diskutovali a mněnili názory sem obič. človíček jako každý druhý.-))))

Čtvrtek 23. března 2006 ve 22:16® Tomash
Tomash

ok nemyslel sem tím ok nic hroznýho ok a díky, žes mi to ok vysvětlil ok :-)) )

Čtvrtek 23. března 2006 ve 22:14® ladamaj
ladamaj

Tomash>tos ty nebyl nejezdím tam už 8let co jsem se dostal do důchodu nesmím nastydnout jináč pěkná rybačka.Později navštívím s Ivošem.Jináč OK-znamená v pohodě nic špatného.

Čtvrtek 23. března 2006 ve 21:54® Tomash
Tomash

Alivio : promiň :-D

Čtvrtek 23. března 2006 ve 21:53® Shrek
Shrek

Tomash> taky s tebou z principu nesouhlasim,páč láďovo příspěvky končí i na „supr“ , takže ne vždy jenom „ok“! :-D

Čtvrtek 23. března 2006 ve 21:40® Tomash
Tomash

ladamaj : Co máš furt s tím „ok“ ? Je to sranda – všechny příspěvky ti končí ok :-) Jinak na detskych zavodech sem parkrat byl, ale zavodil sem jen jednou – 2 roky zpet

Čtvrtek 23. března 2006 ve 21:27® ladamaj
ladamaj

Tomash>Známto tam taky jezdíval jsem pod střekov mám dojem žes tam byl na závodech dětských možná se pletu jináč ok.

Čtvrtek 23. března 2006 ve 21:13® Tomash
Tomash

Alfons : klidně bych tam s tebou zašel a provedl tě, ale jde „sněhová voda“ a tak 14 dní tam parmu nechytneš… :-/

Čtvrtek 23. března 2006 ve 21:10® ladamaj
ladamaj

Alivio>Mám stím dobré skušenosti vté době jsem kouřil byl jsem na nástražních na sumíky po vytažení jsem si chtěl zapálit a zeblil jsem se jako prase smrad horší než septik fuj fuj!!!!!!!

Čtvrtek 23. března 2006 ve 21:06® Tomash
Tomash

Alivio : nedávám ti za pravdu – z principu :-D

Čtvrtek 23. března 2006 ve 20:38® Shrek
Shrek

ladamaj> čuus,jsem rád že mi někdo dává za pravdu. :-)

Čtvrtek 23. března 2006 ve 20:35® ladamaj
ladamaj

Alivio>Zdravím máš naprostou pravdu znám takové místa taky.ó)))))OK

Čtvrtek 23. března 2006 v 18:53® Shrek
Shrek

s Labem Ti neporadim,mám obdobnou zkušenost s Vltavou,chytal jsem u odpadního kanálu,bylo tam ryb jako šlupek.Takže možná bych to zkusil tam.Plavajdu nebo feeder,ale to je jistě na tobě.Ale jak říkám,odpadní kanály mají něco do sebe.

Čtvrtek 23. března 2006 v 8:27® Alfons

Alivio> Jó díky, tak to bych nevymyslel, to s tím Labem. Já myslel konkrétně jestli pod zdymadlo nebo až pod město nebo snad k výpusti kanalizace?

Středa 22. března 2006 ve 22:25® Tomi

profo> ďakujem za názor. Keď chytím prvú rybu dám vedieť.

Středa 22. března 2006 ve 20:23® Shrek
Shrek

Tomash> to jo,já mám hlavně moc hluboký umyvadlo,že mi nestačí kapacita cívky :-((

Středa 22. března 2006 ve 20:21® Tomash
Tomash

skwor : Na začátku roku vyfotím i čudlu :-D pepíno : v umyvadlech moc táhne proud :-D

Středa 22. března 2006 ve 20:16® pepino99
pepino99

tak fotomontáže to stopro nejsou mám na to program a tohle je opravdu originál fotky !!!! Gratuluju ale občas takové taky chytám u nás na hotelu v umyvadle :o)))

Středa 22. března 2006 ve 20:05® skwor
skwor

Tomash: Nejsem závistivec, ty rybky ti přeju, ale proč fotíš každou čudlu? To u vás větší nejsou?:-D

Středa 22. března 2006 ve 20:00® Tomash
Tomash

Další pěkná Tahle měla přes metr a půl a váha dobrých 15kg. na chomáč bílých červů … :-D

foto/diskuze/feeder/2006/th-img6640.jpg
Středa 22. března 2006 v 19:49® Tomash
Tomash

Alivio : Moment, za chvíli chytnu další a ještě větší hajzle závistivej :-D …