Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 17:03® Míra Z.
-
Nesměle se poprvé také zapojím do debaty. V sobotu bylo sice hnusové vedro, ale večer jsem nachytal na Berounce u Skryjí 6 kapříků. Všechno mezi 40 – 43cm. Takže jsem je za trest pustil zpátky, ať se vykrmí darebáci
Zajímavé je, jak si podělili nástrahy: 2ks rohlík, 2ks rousnice, 2ks škvarková placka od paní Mülerové, kterou jsem si vzal jako zákusek po večeři.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 16:52® skwor
-
osprey> Jenomže jak se chceš těm malým vyhnout? Speciálně na téhle vodě to jsou všechno záběry na bílé červy na krmném fleku mezi kapry a karasy.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 16:49® MIG-35
-
džigit> Stále rubáš?? Čéče doufam, že dodržuješ pitnej režim a přestávky!!
osprey> No vono těch větších moc neplave.. asi
Největšího chycenýho sem viděl 97cm, ale to je vyjímka. Spíš těch 60–80. Ale voni nám snad dorostou z těch co sypou do vody.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 16:39® Sea Lion
-
džigit> HeHe
- Pondělí 30. dubna 2012 v 16:06® osprey
-
skwor> Hada pod 60 cm nechci na prutu vidět – zatím jsem tady chytil samé takové malé a je to jen trápení zvířat.
Na výlovech jsem nachytal i devadesátky a držel jsem skoro metrového. To je pak trochu jiný level.
Jinak u nás by ti amur na pečivo velmi pravděpodobně vůbec nereagoval. Nevzpomínám si, že by se po něm na řece některý byť jen ohlédnul.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 15:40® džigit
-
Sea Lion> nebo sadit obrubníky a opravovat chodník,jako já
- Pondělí 30. dubna 2012 v 15:37® Sea Lion
-
Vzdyt se v tom horku nedá fungovat…natož aby brali ryby. Lepší ležet doma na kanapi a koukat na bednu…
- Pondělí 30. dubna 2012 v 15:02® MIG-35
-
caster> Je to skoro plný a nic moc nebere…
Aspon tady v tý části.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 15:01® MIG-35
-
osprey> Joo dneska sem přišel k vodě a ryby skákaly na břeh!!
Ale druhej…
Teplota vody dosáhla správných hodnot a rybky si to dávaj mooc!! Nic moc sem nechyt a kámoš se splávkem mi to nandaval. Pár metrů od břehu v cca 1m hloubce tahal kapšíky. No dobře von!
- Pondělí 30. dubna 2012 v 11:34® skwor
-
mvincik> Úplně normálně. Vesměs tam tahám háďata 40–60cm klasicky na červy a sekám hned. Zatím jsem na feeder neměl žádného zažraného.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 11:26® mvincik
-
skwor> Jak se taký záběr zasekává? Ihned po přihnutí, nebo si dáváš na čas???
- Pondělí 30. dubna 2012 v 11:10® skwor
-
osprey> My včera viděli na hladině amury slušný, ale neměli jsme sebou pečivo. Ale ufeederoval jsem letos první háďě (pár dní zpátky jsme se o nich v souvislosti s feederem bavili).
- Pondělí 30. dubna 2012 v 10:22® osprey
-
caster> Už to šlo nahoru. Do plného stavu asi moc chybět nebude. Počítej s tím, že ryby se budou zajímat spíš o tření, takže se orientuj hlavně na kapříky, ti mají ještě čas.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 10:13® caster
-
Zdarec! Mám v plánu o víkendu zkusit feeder na orlasu.Nevíte jak je to tam s vodou? Byl sem v na začátku dubna a u Kozárovic bylo snad 5m podstav.Dík Caster!
- Pondělí 30. dubna 2012 v 10:00® osprey
-
MIG-35> To je dobře, že se mrskaj.
Já byl včera na amurech – to je bleskovka. Přijedeš k vodě a když tam jsou, jednoho chytneš a jedeš domů. Když tam nejsou, jedeš domů. Nebyli tam…
Vycházka mi tím pádem trvala necelou hodinu, z čehož většinu času jsem strávil na kole.
- Neděle 29. dubna 2012 ve 21:45® MIG-35
-
spike> Ale jo zachytal!
Parádně se to třelo podél břehů, ryby s mrskaly…Tak bylo co pozorovat. No krááása a nikde nikdo.
- Neděle 29. dubna 2012 ve 21:38® spike
-
MIG-35> Takže sis nakonec zachytal
počasí je teď jak v létě, o tom žádná
- Neděle 29. dubna 2012 ve 21:34® MIG-35
-
Po včerejšim téměř debaklu a kruto vedru se mi k vodě nějak extra nechtělo..
Ale nealo mi to a odpoledne sem vyrazil. Nečekal sem žádnej zázrak a ten se ani nekonal.
Dokud nedorazil kamarád mi podpořit. Sotva se doplavil a nalodil začli ryby divočet. Na jeho pruty samozřejmě!
Poladil sem vzdálenost a i jí sem začal tahat nejdřív cejny pak i pár kapříků.
- Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:51® Sea Lion
-
Zdravím feederery…,tak cajk na lejni i s předšpičkovýma bengama připraven, uvidím jak budou lejni brat o víkendových tropech. Lejnům zdar!!
- Středa 25. dubna 2012 ve 21:02® osprey
-
žaky 20> Klidně tam takový můžeš mít. Já bych radši trochu větší, ale žádný problém to nebude.
- Středa 25. dubna 2012 ve 21:02® osprey
-
Sea Lion> Nemusí to být jemná frajeřinka. Jde o to, že chytáš s napnutým vlascem a vidíš spoustu věcí, co se dějou kolem nástrahy (záběry, přejezdy, vyžírání krmítka,…) na špici. A dá se dost rychle sekat nebo se ryba i sekne sama.
Může to být velmi jemné, ale můžeš i chytat 10 kg kapry na boilies nebo sumce na rousnici.
- Středa 25. dubna 2012 ve 20:48® Sea Lion
-
Mužeš mít k němu i multiplikator, jde o to jak se ti s tim bude chytat.
- Středa 25. dubna 2012 ve 20:44® žaky 20
-
Prosim poradte mi jestli můžu mít k prutu medium naviják velikosti 2000 nebo ne.Dík
- Středa 25. dubna 2012 ve 20:17® Sea Lion
-
takže feedrovani je taková jemná frajeřinka.....mmm
- Středa 25. dubna 2012 ve 20:03® ladamaj
-
osprey>Míro jen sem čekal kdy doplníš téma což se stalo naprosto stebou souhlasím plavajda na lína je také to nejlepší i z mích skušeností a rád nato spomínám když sem byl ještě klučina.Jo to ale ještě bylo spoustu ryb dnes je to už dylema.
- Středa 25. dubna 2012 v 19:46® Mrakoš
-
osprey> Když jsem před rokem poprvý přišel s povolenkou k rybníku, byli tam takoví dva starší chlapíci. Přišli s batůžkem, složili dva teleskopy, zapíchli pro každý prut jen jednu vidličku. Na vlasci měli průběžný olůvko, háček a a na něm napíchlý kolínko. Nahodili – celkem daleko, pruty opřeli do vidličky špicí nahoru a na vlasec pověsili předšpičkový policajty. A tahali ryby. Líny, cejny, kapříky, všechno možný. Vídal jsem je tam častěji, a vždycky chytali ryby na rozdíl od opodál sedících „šrotařů“(tak jim říkali). A to se mi líbilo. Pokoušel jsem se o totéž, ale marně. Nešlo mi to. (Vlastně jsem se nesnažil moc dlouho. Zdrhnul jsem pak na půl roku k vláčce). Líbí se mi jednoduchá rybařina. Proto nebudu kupovat nástrahy jako jsou pelety. Radši oželím ty velký ryby. Stejně se k nějaký časem prochytám i přes ty malý. Dost na tom že už tahám k vodě kyblík s krmením. Radši bych chytal i jiný ryby než jsou kapři, ale kaprů je tady strašně moc, tak prostě chytám kapry.
- Středa 25. dubna 2012 v 19:24® osprey
-
Sea Lion> Pokud to jde, lína bych chytal se splávkem. Je to nejhezčí chytání, co může být.
S policajtem se můžeš feederu dost přiblížit. Ale narazíš na některá omezení. Zase jsou ale chvíle, kdy může být policajt i lepší. Ale není jich moc.
- Středa 25. dubna 2012 v 19:20® ladamaj
-
spike>to žeby se předšpičkoví policajt vyrovnal federu tak tomu nevěřím.To to jsem skoušel s kámošem on policajta já fídr a to jemné popotahávání sem registroval mnohem dřív než on takže bych tomu moc nevěřil.No je fakt že fídr chytám cca 5rokem asi mám méně skušeností né ber to s nadsázkou každej máme jinou skušenost nic víc,nakonec od toho je diskuse né.
- Středa 25. dubna 2012 v 19:07® osprey
-
Mrakoš> Taky nemám rád hnojáky. Z podobného důvodu. Navíc se na na zažírají okouňata – aspoň u nás na řece.
To zamyšlení je nutný. Nechceš jít do velkých selektivních nástrah, tak budeš muset hledat, kde se ty větší ryby motají a přemýšlet, jak se zbavit těch malých. Já to do jisté míry umím u nás na řece, jinde ne. Takže ti hodnotnou radu nedám ani kdybych chtěl.
Ale těm peletám bych se nebránil…
- Středa 25. dubna 2012 v 18:56® Mrakoš
-
mvincik> Pelety a bojlíz? Nikdy jsem na to nechytal a zatím na to chytat nechci. A nic lepšího mě nenapadá. Krmím směsí strouhanky, šrotu s trochou hlíny. Do toho nasypu kukuřici nebo vařenou pšenici a na háček cokoliv mě napadne. Nemám moc rád hnojáky protože pak mám dost nesekatelných záběrů.
osprey> Jo, velkých ryb je míň. Já se nad tím teda zamyslím.