Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 25. dubna 2012 v 17:45® Sea Lion
-
Dík
- Středa 25. dubna 2012 v 17:00® ladamaj
-
Sea Lion>stou špičkou díru do světa neuděláš vše je stavěno a očka rozmístěné tak aby to fugovalo ,špička ti fugovat bude ale 10% ji zlomíš.
- Středa 25. dubna 2012 v 15:21® Sea Lion
-
No ale hlavně, jaký zázrak jim ta nadhodit…
- Středa 25. dubna 2012 v 15:14® Sea Lion
-
Na Labe, je tam bahnite dno, 3 metry hloubka, premyslim , že si koupi jen spicku feedru a nasadim si ji na vhodný prut.
- Středa 25. dubna 2012 v 15:07® spike
-
Sea Lion> Záleží na jaké vodě? pokud bude mělká šel bych spíš se splávkem. Jinak odpovím ti na tvoji první otázku. S předšpičkovým policajtem se dokážeš feederu vyrovnat.
Tento příspěvek byl editován 25.4.2012 15:07:29 uživatelem spike. - Středa 25. dubna 2012 ve 14:43® Sea Lion
-
Cci se zamerit na líny…feeder bude asi vhodný??
- Středa 25. dubna 2012 ve 14:05® ladamaj
-
Sea Lion>no určitě nepoznáš tolik záběrů jako u fídru takže své opdstatnění to má určitě.Skus se o to zajímat více skouknout různá cd o fídru.
- Středa 25. dubna 2012 ve 13:08® Sea Lion
-
Aha…blba otazka…asi mate vetšina zušenosti…
- Středa 25. dubna 2012 ve 13:02® Sea Lion
-
Ahoj všem, nemá zkusenosti s feedrem…stoji to za to?? Nestačí místo tenke špičky…policajt??
- Středa 25. dubna 2012 v 10:12® osprey
-
Mrakoš> Velkých ryb je málo. Budeš muset začít víc přemýšlet a vzdát se té frekvence záběrů.
- Středa 25. dubna 2012 v 7:56® mvincik
-
Mrakoš> Jednoznačně bych zkusil zakrmit něčím hrubším a na háček dát také větší sousto. Tím by jsi měl vyselektovat záběry menších ryb a když tam ta nástraha vydrží ležet déle, měl by snad i nějakej ten větší kus si pro ní dojet a zbaštit jí.
- Středa 25. dubna 2012 v 7:07® Mrakoš
-
Před dvěma týdny jsem si koupil svůj první prut s barevnými špičkami a stal tak členem „klubu feedrařů“ Pořád se ještě divím tomu, kolik ryb se dá jedním prutem nachytat. Rok jsem se pral s tím abych s předšpičkovým čihátkem dokázal zaseknout ve správný okamžik – a nakonec jsem to vzdal. U feedru je to legrace. První rybu jsem zasekl snad minutu po nahození a od tý chvíle mi prostě berou. Sestavu jsem přitom nezměnil. Vlastně pořád chytám na průběžku s cca 15 cm návazcem. Teď tam dávám čtrnáctku, před feedrem jsem na kapry používal i dvanáctku. změnilo se teda jen to že kmen je napnutý a špička hned ukazuje co se pod vodou děje. Pak taky pomohlo že s krmítkem dokážu přesněji zakrmovat, teda většinou – boční nához mi ještě moc nejde. Jediný co se nezměnilo je velikost chycených ryb. Pořád tahám třicítky kapříky (někdy cejny), zatímco chlapík opodál si v klidu vytáhne dva 60 cm šupináče. Chytá přitom na rohlík a závistivě pokukuje po mý plechovce s kukuřicí. To asi kvůli mý průměrný rychlosti 5 mini kaprů/hod. Docela rád bych vyměnil svých 5 kaprů za jednoho 50cm (nebo něco nekaprovitýho), ale nic mě nenapadá. Zkouším různý nástrahy, hnojáka, rohlík, rohlíkový bojlíz, ale většinou nejvíc chtějí tu extra sweet kukuřici z Lídlu. Nemáte nějakej tip jak zvětšit ty ryby na háčku???
- Úterý 24. dubna 2012 ve 20:19® osprey
-
janaR> Jen se ptej. Má to hlavu a patu a je vidět, že o tom přemýšlíš.
- Úterý 24. dubna 2012 v 19:59® MIG-35
-
osprey> Já si jako tragéd připadam furt!
Štve mi, že nedokážu nic jinýho než cejni a kapši…
Proto mi potěší cokoliv jinýho a snažim se i lapit něco jinačího.
Leč nasypali kapříky. Ale chytačka je to pěkná.
- Úterý 24. dubna 2012 v 19:50® janaR
-
osprey> spike> No jo, to dává smysl! Ale víte jak, když mám pusu, tak se zeptám. Takhle na jaře jsem ještě nikdy nechytala jinak než na plavanou. A feeder je pro mne taky velká neznámá. Takže mě tu časem uvidíte zase s nějakým dotazem, těšte se!
- Úterý 24. dubna 2012 v 19:40® spike
-
osprey> Zkoušel jsi třeba při lovu větších ryb na feeder dělat návazce z pletenky? Je něco na co bych si měl dat pozor?
- Úterý 24. dubna 2012 v 19:36® osprey
-
spike> Slyšel jsem o borci, co napichoval rohlík a chleba a dipoval pivem a rumem. Co mu zbylo, konzumoval sám.
- Úterý 24. dubna 2012 v 19:34® spike
-
osprey> To je jedna z výhod chytat na dva feedery, pak taky mám rád při chytání na dva, že zkouším většinou na každý prut jinou nástrahu.
Tento příspěvek byl editován 24.4.2012 19:34:44 uživatelem spike. - Úterý 24. dubna 2012 v 19:22® osprey
-
MIG-35> Ale jo. Jde o to vyzkoušet všechno.
Taky zastávám názor, že vítězná sestava se nemění. Ale když to přestane jít, klidně to převážu. Já chytám každou chvíli jinde a tak každou chvíli řeším, že něco není jak by mělo.
Když jsem byl u tebe, připadal jsem si pokaždý jako bezmeznej tragéd. Nevadí mi to, ale ten pocit, že vím, co dělám a funguje to, jak chci, ten jsem neměl.
- Úterý 24. dubna 2012 v 19:18® osprey
-
krysak1> Házej to do jiného místa.
- Úterý 24. dubna 2012 v 19:17® MIG-35
-
osprey> Vidíš a já si dávam stále 50–70cm jak hrajou…
Dneska mi potěšil karas 40cm.
- Úterý 24. dubna 2012 v 19:15® krysak1
-
ahoj ten to tyden je to mizerné ani tuk krmím srotem kuřičním strouhánkou je v tom i krmítková smes tam je i posilovač poradte co mám dělat hažu to furt do jednoho místa chytám na rybníku
- Úterý 24. dubna 2012 v 19:04® osprey
-
spike> Ale jednou mě ty ryby s tím dlouhým návazcem vyléčily. Nevím proč, ale jinak to nešlo.
Dobrý důvod, proč mít ty feedery dva. Na jeden chytáš, jak nejlíp umíš, s druhým blbneš a zkoušíš.
- Úterý 24. dubna 2012 v 18:13® spike
-
janaR> Neboj se zkrátit návazec, jak píše osprey. Návazec 20cm na stoják je ideál, pokud bys pak nemohla zaseknout záběry nebo ti ryby třeba padaly můžeš zkusit prodloužit. Neboj se zkoušet.
- Úterý 24. dubna 2012 v 16:38® osprey
-
janaR> Všechna pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Já na stojáku zkouším krátký návazec kolem 20 cm vždy – minimálně vidím kontakty s rybou. Někdy je ale dlouhý potřeba.
Často v tom ani není žádná logika a je prostě třeba zkoušet.
Vem si ale kaprařinu – kolik kaprařů používá půlmetrové návazce?
- Úterý 24. dubna 2012 v 16:26® janaR
-
osprey> Ještě malý dotaz… Myslela jsem, že kratší návazce jsou spíš do teplejší vody. Že by to nebyla tak úplně pravda?
- Úterý 24. dubna 2012 v 16:24® janaR
-
Dobrá, děkuju pánové. Budu zkoušet a zkoušet. Učívali mě, že každá změna je dobrá. Takže pozor rybky! Bude změna
- Úterý 24. dubna 2012 v 15:03® osprey
-
janaR> Dá se udělat cokoli ( i ten brok). Důležité je koukat, co to dělá a když to není ono, zkoušet to dál. Kapr může mít na stojáku návazec i kratší než 50 cm.
- Úterý 24. dubna 2012 ve 14:49® džigit
-
janaR> perlín je ryba nevyzpytatelná a dost nebezpečná.Kolega CeP by mohl vyprávět.O perlínovi jen potichu,je totiž hned za tím,o kom se nemluví
Jinak zkus spíš ten broček,nebo něco neplovoucího - Úterý 24. dubna 2012 ve 14:37® janaR
-
mvincik> Toho zkrácení návazce jsem se právě docela bála. Už takhle to měly ryby chycený jen tak za kraj.