Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 25. dubna 2012 v 17:45® Sea Lion
Sea Lion

Dík

Středa 25. dubna 2012 v 17:00® ladamaj
ladamaj

Sea Lion>stou špičkou díru do světa neuděláš vše je stavěno a očka rozmístěné tak aby to fugovalo ,špička ti fugovat bude ale 10% ji zlomíš.

Středa 25. dubna 2012 v 15:21® Sea Lion
Sea Lion

No ale hlavně, jaký zázrak jim ta nadhodit…

Středa 25. dubna 2012 v 15:14® Sea Lion
Sea Lion

Na Labe, je tam bahnite dno, 3 metry hloubka, premyslim , že si koupi jen spicku feedru a nasadim si ji na vhodný prut.

Středa 25. dubna 2012 v 15:07® spike
spike

Sea Lion> Záleží na jaké vodě? pokud bude mělká šel bych spíš se splávkem. Jinak odpovím ti na tvoji první otázku. S předšpičkovým policajtem se dokážeš feederu vyrovnat.

Tento příspěvek byl editován 25.4.2012 15:07:29 uživatelem spike.
Středa 25. dubna 2012 ve 14:43® Sea Lion
Sea Lion

Cci se zamerit na líny…feeder bude asi vhodný??

Středa 25. dubna 2012 ve 14:05® ladamaj
ladamaj

Sea Lion>no určitě nepoznáš tolik záběrů jako u fídru takže své opdstatnění to má určitě.Skus se o to zajímat více skouknout různá cd o fídru.

Středa 25. dubna 2012 ve 13:08® Sea Lion
Sea Lion

Aha…blba otazka…asi mate vetšina zušenosti…

Středa 25. dubna 2012 ve 13:02® Sea Lion
Sea Lion

Ahoj všem, nemá zkusenosti s feedrem…stoji to za to?? Nestačí místo tenke špičky…policajt??

Středa 25. dubna 2012 v 10:12® osprey
osprey

Mrakoš> Velkých ryb je málo. Budeš muset začít víc přemýšlet a vzdát se té frekvence záběrů.

Středa 25. dubna 2012 v 7:56® mvincik
mvincik

Mrakoš> Jednoznačně bych zkusil zakrmit něčím hrubším a na háček dát také větší sousto. Tím by jsi měl vyselektovat záběry menších ryb a když tam ta nástraha vydrží ležet déle, měl by snad i nějakej ten větší kus si pro ní dojet a zbaštit jí.

Středa 25. dubna 2012 v 7:07® Mrakoš

Před dvěma týdny jsem si koupil svůj první prut s barevnými špičkami a stal tak členem „klubu feedrařů“ Pořád se ještě divím tomu, kolik ryb se dá jedním prutem nachytat. Rok jsem se pral s tím abych s předšpičkovým čihátkem dokázal zaseknout ve správný okamžik – a nakonec jsem to vzdal. U feedru je to legrace. První rybu jsem zasekl snad minutu po nahození a od tý chvíle mi prostě berou. Sestavu jsem přitom nezměnil. Vlastně pořád chytám na průběžku s cca 15 cm návazcem. Teď tam dávám čtrnáctku, před feedrem jsem na kapry používal i dvanáctku. změnilo se teda jen to že kmen je napnutý a špička hned ukazuje co se pod vodou děje. Pak taky pomohlo že s krmítkem dokážu přesněji zakrmovat, teda většinou – boční nához mi ještě moc nejde. Jediný co se nezměnilo je velikost chycených ryb. Pořád tahám třicítky kapříky (někdy cejny), zatímco chlapík opodál si v klidu vytáhne dva 60 cm šupináče. Chytá přitom na rohlík a závistivě pokukuje po mý plechovce s kukuřicí. To asi kvůli mý průměrný rychlosti 5 mini kaprů/hod. Docela rád bych vyměnil svých 5 kaprů za jednoho 50cm (nebo něco nekaprovitýho), ale nic mě nenapadá. Zkouším různý nástrahy, hnojáka, rohlík, rohlíkový bojlíz, ale většinou nejvíc chtějí tu extra sweet kukuřici z Lídlu. Nemáte nějakej tip jak zvětšit ty ryby na háčku???

Úterý 24. dubna 2012 ve 20:19® osprey
osprey

janaR> Jen se ptej. Má to hlavu a patu a je vidět, že o tom přemýšlíš.

Úterý 24. dubna 2012 v 19:59® MIG-35
MIG-35

osprey> Já si jako tragéd připadam furt! :-D Štve mi, že nedokážu nic jinýho než cejni a kapši… :-93; Proto mi potěší cokoliv jinýho a snažim se i lapit něco jinačího. :-> Leč nasypali kapříky. Ale chytačka je to pěkná. ;-)

Úterý 24. dubna 2012 v 19:50® janaR

osprey> spike> No jo, to dává smysl! Ale víte jak, když mám pusu, tak se zeptám. Takhle na jaře jsem ještě nikdy nechytala jinak než na plavanou. A feeder je pro mne taky velká neznámá. Takže mě tu časem uvidíte zase s nějakým dotazem, těšte se! :-)

Úterý 24. dubna 2012 v 19:40® spike
spike

osprey> Zkoušel jsi třeba při lovu větších ryb na feeder dělat návazce z pletenky? Je něco na co bych si měl dat pozor?

Úterý 24. dubna 2012 v 19:36® osprey
osprey

spike> Slyšel jsem o borci, co napichoval rohlík a chleba a dipoval pivem a rumem. Co mu zbylo, konzumoval sám.

Úterý 24. dubna 2012 v 19:34® spike
spike

osprey> To je jedna z výhod chytat na dva feedery, pak taky mám rád při chytání na dva, že zkouším většinou na každý prut jinou nástrahu.

Tento příspěvek byl editován 24.4.2012 19:34:44 uživatelem spike.
Úterý 24. dubna 2012 v 19:22® osprey
osprey

MIG-35> Ale jo. Jde o to vyzkoušet všechno.

Taky zastávám názor, že vítězná sestava se nemění. Ale když to přestane jít, klidně to převážu. Já chytám každou chvíli jinde a tak každou chvíli řeším, že něco není jak by mělo.

Když jsem byl u tebe, připadal jsem si pokaždý jako bezmeznej tragéd. Nevadí mi to, ale ten pocit, že vím, co dělám a funguje to, jak chci, ten jsem neměl.

Úterý 24. dubna 2012 v 19:18® osprey
osprey

krysak1> Házej to do jiného místa.

Úterý 24. dubna 2012 v 19:17® MIG-35
MIG-35

osprey> Vidíš a já si dávam stále 50–70cm jak hrajou… :-D Dneska mi potěšil karas 40cm. 9-)

Úterý 24. dubna 2012 v 19:15® krysak1
krysak1

ahoj ten to tyden je to mizerné ani tuk krmím srotem kuřičním strouhánkou je v tom i krmítková smes tam je i posilovač poradte co mám dělat hažu to furt do jednoho místa chytám na rybníku

Úterý 24. dubna 2012 v 19:04® osprey
osprey

spike> Ale jednou mě ty ryby s tím dlouhým návazcem vyléčily. Nevím proč, ale jinak to nešlo.

Dobrý důvod, proč mít ty feedery dva. Na jeden chytáš, jak nejlíp umíš, s druhým blbneš a zkoušíš.

Úterý 24. dubna 2012 v 18:13® spike
spike

janaR> Neboj se zkrátit návazec, jak píše osprey. Návazec 20cm na stoják je ideál, pokud bys pak nemohla zaseknout záběry nebo ti ryby třeba padaly můžeš zkusit prodloužit. Neboj se zkoušet.

Úterý 24. dubna 2012 v 16:38® osprey
osprey

janaR> Všechna pravidla jsou od toho, aby se porušovala. Já na stojáku zkouším krátký návazec kolem 20 cm vždy – minimálně vidím kontakty s rybou. Někdy je ale dlouhý potřeba.

Často v tom ani není žádná logika a je prostě třeba zkoušet.

Vem si ale kaprařinu – kolik kaprařů používá půlmetrové návazce?

Úterý 24. dubna 2012 v 16:26® janaR

osprey> Ještě malý dotaz… Myslela jsem, že kratší návazce jsou spíš do teplejší vody. Že by to nebyla tak úplně pravda?

Úterý 24. dubna 2012 v 16:24® janaR

Dobrá, děkuju pánové. Budu zkoušet a zkoušet. Učívali mě, že každá změna je dobrá. Takže pozor rybky! Bude změna :-)

Úterý 24. dubna 2012 v 15:03® osprey
osprey

janaR> Dá se udělat cokoli ( i ten brok). Důležité je koukat, co to dělá a když to není ono, zkoušet to dál. Kapr může mít na stojáku návazec i kratší než 50 cm.

Úterý 24. dubna 2012 ve 14:49® džigit

janaR> perlín je ryba nevyzpytatelná a dost nebezpečná.Kolega CeP by mohl vyprávět.O per­línovi jen potichu,je totiž hned za tím,o kom se nemluví :-))
Jinak zkus spíš ten broček,nebo něco neplovoucího

Úterý 24. dubna 2012 ve 14:37® janaR

mvincik> Toho zkrácení návazce jsem se právě docela bála. Už takhle to měly ryby chycený jen tak za kraj.