Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Úterý 13. března 2012 v 11:28® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Ty granule jsou normálně použitelné. Chovají se jinak než klasické krmení, ale ryby je žerou celkem s ochotou – někteří kapři možná i proto, že už se s nimi v životě setkali.

Pokud jde o to použít levnou objemovou složku, nepospícháš a můžeš se na flek třeba i vracet, tak jsou fajn.

Já ten rychlý feeder, kdy přijedeš, nacpeš tam kvalitní žrádlo za několik set, zachytáš a odjedeš, moc nemusím. Počet ryb pro mě dávno přestal hrát roli a leze mi to do peněz.

Úterý 13. března 2012 v 7:30® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Mikyška> A rozpad je pak dobrý? Mě přišlo, že vždycky ty spodní v té nádobě se dost mazaly a naopak ty horní granule byly ještě z části tvrdé. Následně mi přišlo, že se to špatně uvolňuje z krmítka.

Ale jak říkám. Používal jsem to, když jsem chytal ještě s dědou na klasická krmítka. Opustil jsem to až s tím, když jsem začal zkoušet nové techniky (např. feeder).

Pondělí 12. března 2012 ve 21:51® Mikyška
Mikyška

ssg.Jimmy Wild> Používám je i na stojáku. Vše je jenom o přípravě. Navlhčit a dát jim čas a potom přehnat přes síto aby si tam dostal vzduch a je to v pohodě. Správný navlhčení se nechá vychytat i tím že používám na přípravu nádobku kterou odeberu vždy stejný množství granulí a ruhou na vodu. Během pár pokusů se nechá vychytat správné množství vody tak, že se z toho stane rutinní záležitost.

Pondělí 12. března 2012 v 9:54® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

mvincik> OK… Pokusím se domluvit v práci, abych se dostal z kanclu dřív, aby nám zbylo dost času. Na začátku příštího týdne se domluvíme blíž ;-)

Pondělí 12. března 2012 v 9:50® mvincik
mvincik

ssg.Jimmy Wild> Budu s tím taky počítat, pokud se nestane nepředvídané. Jj, vzal bych feeder a prubnul to. Můžu kdykoliv, od nějakých 8 ráno…

Pondělí 12. března 2012 v 9:47® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

mvincik> Dobře tak já budu počítat předběžně s příští středou OK? No tak i ten kousek 45+ ti závidím musím říct… A příští středu tedy feeder? Tak to bude paráda. A čas? Tak nějak mezi půl 4 a 4 co myslíš? Možná bych mohl takhle dopředu i něco udělat s pracovní dobou, když řekneš, jak bys to viděl ty.

Pondělí 12. března 2012 v 9:27® mvincik
mvincik

ssg.Jimmy Wild> To je škoda, pro mě zase nehraje pro změnu víkend. Tak vyšetři příští středu, tu mám volno, tak něco domluvíme, pokud to k tomu bude. Což??!

Jinak se mi konečně letos povedl kousek 45+, ale tu padinu ne a ne přeskočit. :-)

Pondělí 12. března 2012 v 9:22® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

mvincik> No člověče normálně by to šlo, protože mívám středy nejvolněší co se pracovních dnů týče, ale zrovna tuhle středu jedu zaměřovat barák… Sakra… :-(( A šel bych tak rád… Taky by mě to tam zajímalo. A navíc mám vyhlídlé ještě místo trošičku víc proti proudu. Ukázal bych ti to tam, abys mi taky řekl, co si o tom místě myslíš. Tenhle týden je pro mě vražedný… A od pátka budu mít až do neděle na krku obě děti, ale možná bych našel hlídání o víkendu na chvíli, kdyby jsi měl čas.

Pondělí 12. března 2012 v 9:13® mvincik
mvincik

ssg.Jimmy Wild> Co to kolezo ve středu zkusit s feederem tam, jak jsme se bavili???

Pondělí 12. března 2012 v 9:11® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

MIG-35> Nevím… Prostě mi to moc nesedí. Ale jak říkám…použitelné to být může. A v některých specifických případech to může být i lepší, ale já od tohohle krmení radši přešel jinam.

Pondělí 12. března 2012 v 9:00® MIG-35
MIG-35

ssg.Jimmy Wild> Když to namočíš předem?? Já s tim nemam problém pak namíchat konzistenc jakou chci či potřebuju…:->

Pondělí 12. března 2012 v 8:40® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Mikyška> Jo v takových specifických podmínkách, jako jsou v Itošce to své opodstatnění mít může to uznávám. Ale pro feederovou klasiku, kdy člověk potřebuje ten rozpad to moc není. Ale pokud se to namíchá s něčím jiným, alespoň 50/50 tak i to půjde.

Neděle 11. března 2012 ve 23:13® Mikyška
Mikyška

MIG-35> Jj. Dělám to podobně a přidám co je po ruce. Jednou bonduelku, jindy odtrhnu slepicím od zobáku vařenou pšenici a červíky dávám taky.

Neděle 11. března 2012 ve 20:37® timbab
timbab

Tak co feedraři byli jste dnes?

Neděle 11. března 2012 v 11:52® MIG-35
MIG-35

Mikyška> Já si dělam do krmítka mix: tvrdej chleba, granule namočim a pak domícham krmítkovou směs ma správnou konzistenc.:-> Směs mi pěkně nabyde takže mam i na zakrmování a i do krmelce. Recept mam vod kámoše co to delší dobu úspěšně používá.. :-)

Neděle 11. března 2012 v 10:59® Mikyška
Mikyška

ssg.Jimmy Wild> Záleží na tom jak si to navlhčíš a necháš zapracovat. Obvikle to navlhčim a konzistenci dolaďuju nějakou komerční směsí a nemám s tim problém. Beru to sebou i do itošky a tam využívám toho že lze udělat krmení hutnější. Voda tam má slušnej tah a hloubka kolem pěti metrů je ůplně běžná.

Neděle 11. března 2012 v 8:02® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Mikyška> Také jsem používal, ale nebylo to to pravé. V době, kdy jsem chodil ještě s dědou jen bobkařit, tak jsme nic jiného nepoužívali. Ale do feederu bych to nedal…

Pátek 9. března 2012 v 19:18® timbab
timbab

Dawee> Kupované taky upravuju.

Pátek 9. března 2012 v 19:05® Mikyška
Mikyška

Pokud potřebuju větší množství krmení, tak používám tohle. http://www.znackova-krmiva.cz/…-code952096/. Akorát u nás sem je kupoval za 8kč / kg.

Pátek 9. března 2012 v 18:27® Dawee
Dawee

timbab> kupovaný používám jen občas na závody ale ho stejně vylepšuju vločkama a ostatním

Pátek 9. března 2012 v 17:20® timbab
timbab

Dawee> Funguje i strouhanka s hlínou:-) Ale dost záleží kde chytáš.Někde je v podstatě jedno co tam hodíš,někde si ani neškrtneš.Pak je ještě důležité počasí a roční doba.
Taky míchám svoje krmení ale často zvítězí lenost a kupuju.

Pátek 9. března 2012 v 15:22® Dawee
Dawee

ssg.Jimmy Wild> Náklady na krmení neřeším jelikož suroviny na šroty mám od známého, šroťák máme u rybářů, dip nabo posilovač mi vydrží celou sezonu a strouhanku řeším z domácího pečiva, jediná investice jsou červíci nebo boilí které stejně kupuji každoročně a s mojí spotřebou kuliček mi vystačí dva pytlíky na sezonu (cca. 500 kč)

Pátek 9. března 2012 v 15:13® ssg.Jimmy Wild
ssg.Jimmy Wild

Dawee> To by bylo možná i docela zajímavý srovnání na kolik peněz tě vyjde 1kg toho tvého krmení a kolik vyjde 1kg průměrnýho krmení z rybářských potřeb ;-)

Pátek 9. března 2012 v 15:05® Dawee
Dawee

Krmení si míchám sám doma, pšeničnej šrot kukuřičnej šrot ovesný vločky strouhanka (chlebovou nebo rohlíkovou) řepkovej šrot vařenou pšenci občas nějakej posilovač nebo dip červíky občas strouhanej boilís atd…

Nemůžu si stěžovat, většinou to funguje:-D

Pátek 9. března 2012 ve 13:31® hraji
hraji

morcák> přípravou jsem nemyslel přisypávání posilovačů či partiklu. Myslel jsme skutečně přípravu, navhčení do správné konzistence, provzdušnění. Samozřejmě že partikly mají své místo i v návnadách, zejména při lovu větších ryb.

Čtvrtek 8. března 2012 ve 22:00® morcák
morcák

hraji> Já abych se přiznal když to bere tak krmení ničím nedochucuji, ale když to neberou tak zkouším různé partikly míchat a někdy se to vyplatí.Ale jak říkáte je důležité co je v kyblíků.

Čtvrtek 8. března 2012 ve 21:58® morcák
morcák

SURF> to krmení Lorpio megamix kapr scopex-vanilka jsem měl asi dvakrát a at sem mu dodal naký ty červíky nebo nějaký jiný sypky či tekutý dip tak mi to na to vůbec nešlo, ale ono také záleží na revíru. Třeba na Orlíku mi hodně dobře šlo od Mivardo D1 a tady u nás na pískovně ani záběr a bralo to opravdu jen na to Milo a ani jsem ho nemusel nečim dochucovat, ale vzároven i mohl ale výdsledek vždy pozitivní.

Čtvrtek 8. března 2012 ve 20:57® hraji
hraji

morcák> u krmení a je jedno zda od MILA a nebo od Sensasu záleží strašně moc na tom, jak jej připravíš. I to nejkvalitnější se dá během přípravy pokazit tak, že se nedá využít jeho potenciál. Není až tak důležité co je v pytlíku, ale jak je to připravené v kyblíku. Chytám krmení od MILA již několik let.

Čtvrtek 8. března 2012 ve 20:11® SURF

morcák> Mě osobně, se nejvíc osvědčil tento druh krmení:

http://www.proryby.cz/?…

Používám ho několik let. A zkoušel jsem i podstatně dražší. Milo jsem taky zkoušel. To krmení, které jsem uvedl, je podle mě lepší. Aspoň výsledky byly lepší. Používám ho pouze na stojáku.

Tento příspěvek byl editován 8.3.2012 20:14:14 uživatelem SURF.
Čtvrtek 8. března 2012 v 19:57® morcák
morcák

SURF> Mě se hodně osvědčily výrobky od Mila, vždy když jsem měl Milo úspěchy byly.