Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Středa 7. března 2012 v 11:06® MIG-35
MIG-35

osprey> Přesně!! Chci si zachytat a neé nachytat.Loni sem měl tolik docházky u vody, že mi nestačil úlovkáč!A kyby byl hlad to radši vemu luk a picnu něco věčího!:-D

Středa 7. března 2012 v 10:55® osprey
osprey

MIG-35> Mě tady nekontroloval porybný ani nepamatuju, ale dělat levárny se mi ekluje. Přijde mi to jako hrát fotbal rukama. To je potom hovno hra.

Kdybych měl hlad a neměl co do huby, tak jdou všechny předpisy stranou, ale tak zlá doba není a snad ještě dlouho nebude.

Spike> Parma 58 cm není ryba, která by prověřila prut. Jestli ses o něj nebál, tak to bylo normální zdolávání. Já se bál o feeder jednou, asi to parma byla. Ten prut byl blbě postavenej a normálně jsem měl strach, že mi ho vylomí z rukojeti. Po 15 minutách beznadějného boje jsem tu rybu utrhl. Půldruhého roku nato se tam prý chytila parma 98 cm. Je možné, že to byla ona a navíc si myslím, že podseklá za hřbetní ploutev (podle chování při obratech).

Ten feeder jsem potom prodal.

Středa 7. března 2012 v 10:03® MIG-35
MIG-35

mvincik> Já vim taky na ně hlásim a sem tam volam RS :-D Tyhle věci nepácham a vim, že ni ty ne.Tak nezlob!! :-P

Středa 7. března 2012 v 9:51® mvincik
mvincik

MIG-35> Prdím na to čekat. Každej druhej chatař tam koupe rybičky od března a na 4 pruty, tak co bych nemohl aj já.

Středa 7. března 2012 v 9:32® MIG-35
MIG-35

mvincik> Čéče rybyšky neni problém.. ten bude jinde! :-1 Si budem mušet ještě nějakej ten pátek a i sobotu počekat.:-D

Středa 7. března 2012 v 9:03® mvincik
mvincik

MIG-35> Není problém. Klidně bych vyrazil na candiše s feederem hnedka zítra, ale nemam rybičky… :-D

Středa 7. března 2012 v 8:58® MIG-35
MIG-35

timbab> Vogo sumíky na feedřík, dobře ty!:-> Jakýho máš nej na feeder?? Jináč barevnou musiku nahlas u vody taky nemuši!!I když pípoše mam a užívam dost, ale je tam taký čudl, kterym se dá štelovat hlasitost…9-)

mvincik> Tak doval někdá na Orlas, mohem zachytat a apoň vokouknu feeder v praxi…:-)

Středa 7. března 2012 v 7:33® spike
spike

mvincik> Na Ultravioletu jsem zdolal 58cm parmu a prut s tím neměl nějaké prolémy. Je to hlavně tužší prut se špičkovou akcí a dobře se s ním hází do dálky.

Tento příspěvek byl editován 7.3.2012 07:35:08 uživatelem spike.
Úterý 6. března 2012 ve 23:51® timbab
timbab

mvincik> Měj se fajn,dobrou.

Úterý 6. března 2012 ve 23:49® mvincik
mvincik

timbab> Je to tak. Kolego díky za pokec, mastim pod peřinu, ráno na mě čeká fabrika. Dobrou

Úterý 6. března 2012 ve 23:44® timbab
timbab

mvincik> Na sumcáky rolničky dávám to jo.Já se většinou ostatních rybářů straním-klidně se i přestěhuju.Ale když není vyhnutí tak je to s tou hudbou o nervy :-D

Úterý 6. března 2012 ve 23:39® mvincik
mvincik

timbab> To věřím no. Já tyto „parády“ tak nějak odsuzuju. Jsem přece u vody, abych se tomu věnoval…pak je nepotřebuji. Jediné, kdy to chápu jsou několikadenní kaprařské výpravy či rolničky na sumcákách v noci.

To víš, to je pak ten klídek a správnej relax u vody…s barevnou hudbou! :-D

Úterý 6. března 2012 ve 23:36® timbab
timbab

mvincik> Na Labi to je kolikrát jak na pouti-samej hlásič na plno,pěkně pípá každý potáhnutí i od proudu.To je teprve paráda:-|

Úterý 6. března 2012 ve 23:32® mvincik
mvincik

timbab> Jojo, to je jiná. Mě o rolničce něco vyprávěj. Loni na Lipně chytali pob3líž nějací maniaci cejna za cejnem a mě za půl hodiny už drnčela celá hlava. Nechápu, jak jim to mohlo vyhovovat…

Úterý 6. března 2012 ve 23:26® timbab
timbab

mvincik>Sranda to není ale stojí to za to.Rolničku nepoužívám aby to necinkalo jako na pouti.Navíc většinou chytám na řece tak berou ještě tloušti a hadi.

Úterý 6. března 2012 ve 23:22® mvincik
mvincik

timbab> hmhm, to si nedovedu představit. Ono třeba na Orlasu máš třeba záběr jednou na deset vycházek. To bych se vykoukal… :-((

Úterý 6. března 2012 ve 23:15® timbab
timbab

mvincik> Musíš vydržet a koukat.Sekám při každém větším ohnutí-u candoše často předcházejí 2–3 menší přihnutí.

Úterý 6. března 2012 ve 23:11® mvincik
mvincik

timbab> Ještě k těm candošum. Láká mě to na mrtvou vyzkoušet. Ale, jak to sekáš? Máš povolenou brzdu či jak?? Neříkej přece, že když čekáš třeba 2 hodky na záběr máš oči neustále na špičce… Nebo že by rolnička pomáhala třebas???

Úterý 6. března 2012 ve 23:08® timbab
timbab

mvincik> S tou bílou problém nemám ale jak říkám, na takovou jemnost mám jiné pruty.
Na to si zvykneš, nemám popsáné skoro žádné špičky-jedu po paměti :-)

Úterý 6. března 2012 ve 23:05® mvincik
mvincik

timbab> Tak nějak souhlasím…tedy s tím, co mohu srovnat. Já na tu bílou chytat neumím, prostě s ní nesekám záběry, ikdyž se zdají jasné. Žlutá mi vyhovuje, jak na stojáku, i na větším – přehradě. Jinak až budu zkoušet ty proudy, určitě půjdu po ještě tvrdší, jelikož tam je to drbanec bez pardonu, ve většině případech.

Jen mě trochen štve, že je nemají popsané jako OZka, člověk aby pak měl nafukovací hlavu. :-)

Úterý 6. března 2012 ve 22:59® timbab
timbab

mvincik> Většinou tu žlutou nebo zelenou.Na candáty v hlubších tůních oranžovou(druhá nejtvrdší a na sumce v tažné vodě tu úplně nejtvrdší.Bílá je tak na stojáky u břehu a na to mám jiné feedry nebo pickery.

Úterý 6. března 2012 ve 22:52® mvincik
mvincik

timbab> Jaké používáš nejčastěji špičky?? A máš origo co k tomu dávají, nebo jsi pořídil jiné??

Já nejčastěji chytám na druhou nejměkčí, ale tak v tažné vodě budu muset přitvrdit… Jak to máš ty?? V tomto ohledu se mám hodně co učit ještě.

Úterý 6. března 2012 ve 22:43® timbab
timbab

mvincik> Tak to určitě,Labe má určité výhody ale taky si rád zajdu na menší řeku.

Úterý 6. března 2012 ve 22:39® mvincik
mvincik

timbab> Věřím. Přeci jen je na tom Labi máte o něco snažší ulovit…myslím.

Úterý 6. března 2012 ve 22:30® timbab
timbab

mvincik> To si nedovede představit spousta lidí ale jde to:-) No holt jim musíš jít po krku a dřív nebo později se zadaří.

Úterý 6. března 2012 ve 22:28® mvincik
mvincik

timbab> Uvidíme, zatím mě velice limituje čas. Až dokončím studia, bude snad lépějc.

Ty sumíky na feeder si nedovedu představit, mě by ouplně ta parma stačila… Ještě jsem ji totiž nikdy neulovil. :-)

Úterý 6. března 2012 ve 22:24® timbab
timbab

mvincik> Celkem úspěšně na ně chytám kapry,parmy a sumce.Letos na ně nasadím Okumy velikosti 55.
Určitě to v létě pořádně testneš.

Úterý 6. března 2012 ve 22:18® mvincik
mvincik

timbab> Až tak?? Tak to jsi mne potěšil. Já žádné extra fišky nechytám, takže bílou rybu či kapry do 3 kil ustojí hravě. A i ta zdolávačka s nima je celkem příjemná. Mám na nich kolovrátky od Spra a nemohu si stěžovat.

Na druhou stranu bych je rád vyzkoušel pod zátěží parmy či domorodých kaprů v proudu. Uvidíme v létě, třeba se to podaří…

Úterý 6. března 2012 ve 22:14® timbab
timbab

mvincik> Tak ty mám dva-mají na svědomí největší ryby a vydrží i pád mé maličkosti:-))

Úterý 6. března 2012 ve 22:11® mvincik
mvincik

timbab> UltraViolet. Myslím, že za tu cenu to nejsou jen tyče k rajčatům, jak by pravil kolega z oddílu JZD Písek. :-D