Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 19:34® osprey
-
čabi> 100 km u mě skoro nic neřeší. Navíc je to pro mě časově náročné. Občas mám problém dostat se vůbec k vodě.
Poslední výlety, kdy jsem kvůli nim někam jel skončily hromadným chytáním ostroretek. Je to problém, když do zblbnutí taháš ryby, které tahat nechceš.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 19:20® čabi
-
osprey> kvůli parmám jezdím 100km daleko. Dalo by se i blíž,ale tam jsou ty parmy parádní a dá se jich chytit za den celkem dost ve velmi slušných velikostech.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 19:08® osprey
-
Roman 7> Zdravím. Ono je důležité, že se ten cajk líbí. Já jak lovím na malých vodách, tak mám radši spíš takové živé zdolávací pruty.
Takové ty na Labe moc neužiju, tady není kde.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 19:05® Roman 7
-
osprey> Ahoj.Daiwa -Cormoran dělá taky feeder FM 120 a 150 a ty se zase líbili mě .
- Čtvrtek 2. února 2012 v 18:38® osprey
-
čabi> Mě ten barbel prut neseděl s tou klasickou špičkou. Jako feeder se mi líbil dost.
Jenže barbel je u nás tak vzácná, že bych kvůli jedné musel u vody odsedět týden.
- Čtvrtek 2. února 2012 v 18:29® čabi
-
osprey> myslím že jsem je viděl, pokud byly součástí expozice daiwa-cormoran. Pokud jsou to ony, tak se mi docela líbily. No…já nevím jak to letos budu stíhat. Vzal jsem si i pstruhovku, s kamarádama sme založili družstvo do LRU přívlač divize, pak ještě chytám divizi feeder. Nebudu vědět co dřív…a to chce kámoš taky koupit nějakej člun či lodku na vláčku.
Mě se z nich nejvíc líbila ta barbel s dvěma typy špiček.
Tento příspěvek byl editován 2.2.2012 18:30:09 uživatelem čabi. - Čtvrtek 2. února 2012 v 18:07® osprey
-
čabi> Jo a u těch heavy feederů jsem tě zapomněl nahnat k jedné řadě od Cormoranu. Myslím, že tomu říkají TS a jsou tam gramáže 120, 150, 180 a 230 g. Tam už by se dalo něco vybrat. Mě se docela líbila stoosmdesátka ve 390 cm.
Ale kdoví, kde letos budu chytat. Koupil jsem kajak a tak spíš budu lítat někde na vodě než abych seděl na břehu.
Ale leží mi v žaludku ta skotská Daiwa…
- Čtvrtek 2. února 2012 v 17:30® čabi
-
osprey> krmení to je jiná věc, to tam není na trvalo. Já tam krmení také raději nahážu pomocí krmítka než rukou či prakem. Pro mě je to mnohem přesnější, protože to mám natrénováno. Mám na to vahrazenej prut, u kterého je mi jedno jestli se zlomí nebo ne, tak mu dávám co proto.
Aspoň někdo mi rozumí
Tento příspěvek byl editován 2.2.2012 17:31:33 uživatelem čabi. - Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:31® osprey
-
čabi> Dal bych těch 100 g k jemné špici v případě potřeby dopravit hodně krmení malým počtem hodů na kratší vzdálenost. Dá se to udělat i jinak, ale možnost to prostě je. Už jsem to házel i tak, že jsem měl celý košík zabalený v kouli. A kdyby se mě někdo ptal, proč tam tu kouli nehodím rovnou… No, nehodím
Jinak ti celkem rozumím a souhlasím s tebou.
- Středa 1. února 2012 ve 21:58® timbab
-
čabi> Já už to tam dokonce i dal
- Středa 1. února 2012 ve 21:56® čabi
-
timbab> já bych to tam nedal
- Středa 1. února 2012 ve 21:53® timbab
-
čabi> No klidně dal a nebál bych se toho.
- Středa 1. února 2012 ve 21:50® čabi
-
timbab> ale myslel jsem to tak jak jsem to upřesníl
Přece by jsi nedal na 1oz špičku 100g zátěž jen tak mezi řečí
- Středa 1. února 2012 ve 21:44® timbab
-
čabi> No vliv tahu vody a např. větru chápu.Ale ty jsi to psal ve smyslu toho že je vztah použité špičky a váhy zátěže.
Tak jak jsi to podal teď je to jasné.Předtím to byla trochu blbost
Opět jen mezi řečí - Středa 1. února 2012 ve 21:38® čabi
-
timbab> to je důležité hlavně když chytáš dál od břehu nebo na řece. Já chci mít vlasec co nejvíce doplý a přesně přenášel záběry. příklad: chytáš na 40g krmítko cca 40m od břehu na rybníku, dáš tam 1oz špičku. Vlasec dopneš jenom tak aby byla špička mírně ohnutá,vlivem tahu vody nebo větru se ti ta špička stejně ohne téměř naplno nebo natolik, že ti to bude vadit. Povolíš opět trohcu vlasec a zase se ti více prohne a navíc se ti bude dělat na vlasci pytel. Nasadíš silnější špici třeba 2 nebo 3oz, lépe to vyopneš a pšičku nebudeš mít tak ohnutou pro lepší detekci záběrů.
Doufám, že to ted pochopíš jen tak mezi řečí
Tento příspěvek byl editován 1.2.2012 21:39:22 uživatelem čabi. - Středa 1. února 2012 ve 21:22® timbab
-
čabi> Tak to já podle zátěže špičku nevolím.To co píšeš jako druhé to chápu,to první moc ne.V tom prvním případě má jakej vliv hmotnost zátěže na to že by špice mohla být moc ohnutá?
To jentak mezi řečí
Nejspíš stejně půjdu do toho Korumu. - Středa 1. února 2012 ve 21:14® čabi
-
timbab> no podle zátěže dávám špičku tuhou tak,abych to co nejefektivněji dopnul, abych neměl špičku příliš ohnutou,nebo kdybych nemohl dopnout vlasec z důvodu lehké zátěže a tuhé špiky, podle toho jak jsem ho zkoušel v krámě, tak těch 40–50g tam bude odhozovka
- Středa 1. února 2012 ve 21:06® timbab
-
čabi> Tak já to taky neberu jako dogma ale něco orientačního není od věci.Sice s tím pickerem můžu nahodit 40 metrů(fajn informace) ale to můžu nahodit s olovem 10 i 100g.
A jak myslíš že záleží na tuhosti špičky? - Středa 1. února 2012 ve 20:58® čabi
-
timbab> není, je to jen orientační, záleží hodně na tuhosti špičky. Já moje pruty taky přetěžuju a nestěžujou si
- Středa 1. února 2012 ve 20:48® timbab
-
čabi> Asi to není důležité
- Středa 1. února 2012 ve 20:42® čabi
-
timbab> tu odhozovku nemají napsanou ani v katalogu
- Středa 1. února 2012 ve 20:16® timbab
-
čabi> No jsem z toho chytrej jako u mého Gullu, kde je odhozová hmotnost medium
- Středa 1. února 2012 ve 20:13® čabi
-
timbab> odhozovku angličani často neuvádí, píšou že jedna špička je light a druhá medium, doporučený vlasec 3–6lb, maximální odhozová vzdálenost 40m,hmotnost prutu je 160g. http://www.prestoninnovations.co.uk/brochure.php
- Středa 1. února 2012 v 19:36® timbab
-
čabi> A jakou má odhozovku ten Preston?
- Středa 1. února 2012 v 19:25® čabi
-
timbab> jednoho koruma mám doma http://sarfix.cz/…mt-,457.html
pokud se chystáš pořídit si nového pickera,tak bych ti doporučil Preston Competition picker 3m. Zkoušel jsem ho na prodejně a je to úžasnej prut! Kamarád co má gábinku Super G, tak říkal že je tohoodně podobný.
- Středa 1. února 2012 v 16:06® timbab
-
skwor> Tak se špičkama to je jasný.Asi budeme mít stejné pruty
- Středa 1. února 2012 v 16:01® skwor
-
timbab> Akorát bych asi dokoupil špičky, dvě jsou málo. Ale díky za tip, tohle se mi líbí. Navíc Korum jsou pokud vím angláni a ti špatné feedery nemají (kamarád má 5 Greysů
)
- Středa 1. února 2012 v 15:57® timbab
-
skwor> Já pravě taky ale libí se mi též
- Středa 1. února 2012 v 15:53® skwor
-
timbab> Tak o tom by se uvažovat dalo. Líbí se mi, ale vidím ho poprvé.
- Středa 1. února 2012 v 15:06® timbab
-
Teď jsem narazil na pěknej proutek.Celkem by se šiknul ale musel bych ho vidět
http://sarfix.cz/…mt.,455.html
No zařadím ho do výběrového řízení