Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 12. února 2006 v 16:26® mirmen
-
Folpy, hm, ten pocit při zdolávání je oproti monofilu horší, skutečně tam chybí jeho průtažnost. Ta maxifeeder je slušně upletená a alespoň na té várce, z níž je můj návin, jsem nezpozoroval zploštění.
- Neděle 12. února 2006 v 16:14® Folpy
-
mirmen : Pikřík šlape jako švícary. Ještě bych k tomu potřeboval ruce
. Mě na pletence vadí zdolávání. Stále mám pocit, jako když táhnu rybu po schodech.S tím odporem ve vodě si taky nejsem tak jistej. Ona málokterá pletenka je kulatá.
- Neděle 12. února 2006 v 15:46® mirmen
-
Folpy, ahoj ( jak šlape pikřík?) Já používám pletenku na feeder proto, abych měl pohodlnější chytání, hlavně posez se špičkou prutu nad hladinou nebo co nejtěsněji nad břehem. Abych na řece mohl chytat na boční posez a přitom používat pokud možno co nejjemnější špičky ( pracují správně, nejsou-li přepnuty), tak potřebuju snížit tlak vody na část kmene ve vodě. A o to se snažím zmenšením průměru kmene. Takže třeba pletenku maxifeeder 0,08 ( spíš 0,10) o nosnosti 3,6 kg bych musel nahradit monofilem o průměru 0,16–0,19 ( podle výrobce).
Chytám na pletenku > prut nedávám špicí k obloze> nevykroutím si krk + nenamáhám tolik zrak.
- Neděle 12. února 2006 v 15:37® blickyn
-
Folpy> jen a jen vetsi jistotu. Pevnost pri vsem. Vazky i ryby. =mene navazovani apod. A na nulovou prutaznost se tesim najvice a jsem fakt zvedav na signalizaci.
- Neděle 12. února 2006 v 15:27® Shrek
-
Folpy> důraznější záseky a zřetelnější signalizaci záběru na delší vzdálenosti-přehrady apod.
- Neděle 12. února 2006 v 15:19® Folpy
-
blickyn, Alivio : Co čekáte od té pletenky ?
- Neděle 12. února 2006 v 15:05® blickyn
-
Jen postreh: V jiz zminenem obchudku mi tvrdili ze ryba pletenku vidi, a ze zkouseli ji barvit fixou na černo (prvni metr)a bylo to trochu lepsi, tak to je sila. jsem fakt zvedav. Ale to se bavily o privlaci ale stejnak. A taky vim ze lide v tom obchudku nejsou zadni zacatecnici a maji super pristup k lidem obecne!
- Neděle 12. února 2006 ve 13:41® Shrek
-
blickyn> dej vědět,jak to s Whiplashkou půjde,taky mám zálusk na feeder na tu 0.06 mm,ale zatim se toho bojim.
- Neděle 12. února 2006 ve 13:38® blickyn
-
mirmen> jo v pohode. Dik za rady, dam si pozor ale stejnak… po par pivech je ta pozornost jaksi otupena
Jsem na tu pletenku moc zvedav. Koupil jsem Whiplash 0.06mm. V prodejne me varovali ze nedavno se jim potvrdilo varovani kdyz jeden hejsek prinesl prut na 3× zlomeny k reklamaci
To musi byt fakt smula. Asi vyhlasim sazky na zlomeni s kurzem 1:1
- Neděle 12. února 2006 v 11:20® mirmen
-
blickyn. sorry, nečetl jsem Tvé příspěvky dole, takže mně uniklo, že už máš na feeder něco odchytáno.
U pletenky je třeba hlídat přípravu k náhozu a vlastní nahození. Zátěž ( nebo krmítko) by měly být při nahazování ve stálém, rovnoměrném tahu na špičku. Tak , aby nedošlo k povolení napjaté pletenky a vzniku smyčky, která se zachytí za očka špičky. Rovněž je důležité ohlídat napnutí pletenky při manipulaci s prutem například při plnění krmítka a následném přivinutí ( zachytí-li se pletenka – a to je vmžiku – o očko a rybář to nepostřehne , tak stačí jen pootočení kličkou o pár cm a špička je zlomená).Samotný prut v průběhu záseku a zdolávání Prut by jsi neměl zlomit ( pokud nebyl blank prutu poškozen např.při přepravě nebo nebyl naťuknutý při nešetrné manipulaci), protože návazec by měl prasknout dřív než bude vyvinut tlak vedoucí ke zlomení blanku .V případě použití kmenů a návazců o velkých nosnostech by mněla vše zachránit brzda. A ruce rybáře, samozřejmě.
- Neděle 12. února 2006 v 11:11® mirmen
-
blickyn: nejvýhodnější je začít s monofilem o nosnosti cca 2,5 kg na písník a cca 3–4 kg na řeku ( nemusí platit všude, samozřejmě s ohledem na místní podmínky). Po 100–200 hodinách pronikneš do tajů montáží, manipulace s prutem, signalizace záběrů, záseků i zdolávání. Pak můžeš jít i do pletenky.
Momentálně chytám na maxifeeder od fy Zico, deklar.průměr 0,08 ( ve skutečnosti spíš 0,10–0,11 mm) o nosnosti 3,6 kg. Vystačuje na můj styl rybařiny, kdy lovím převážně bílou rybu a kapry ( kapříci většinou do 55–60 cm).
Jak děl Ámos Komenský : " od jednoduššího ke složitějšímu"
Doporučuju začít s dvěma montážema :
- paternoster
- jednoduchá průběžná s počním zavěšením zátěže
- Neděle 12. února 2006 v 10:49® blickyn
-
Mam dotaz, pouzivate nekdo snuru na feeder? Vsichni me odrazuji (to se nepovede) a ja to uz mam hezky nachstany na jaro
a moc se tesim ALE koupil jsem novy prut a pred pletenkou me varovali ze ten prut jiste zlomim no a ja sem tam cetl o zaprisahlich pletenkarich. Co vy nato? Zlomim ci nezlomim?
)
- Neděle 12. února 2006 v 10:43® blickyn
-
Ke zminenému prutu SEMA x-force 330cm 50g: Odchytal jsem si svou premierovou sezonu na Feeder a co rici. Cena je super, ve větru se vlni cely jako hadice a jsou těžko citelne záběry, nahazování take jako s hadici. Proste pracuje jako velmi měký prut snad i za polovinou. Jako zkušebni prut na neho bude kazdy vzpominat ale ne kvuli vlastnostem ale kvuli objeveni feederu
) protoze to prebije jakekoli truma s prutu. Mozna tek kratsi Force 3m je o malo rychlejsi???. Asi bych dnes zacal take s jiz zminenym DAM alround 2,7m za 550,–. Udajne jsou dost tvrde. A delka? Me staci do tech 20 m na Vtavě i 2,7 a kazdy ma vzitou svou „politiku“
- Neděle 12. února 2006 v 10:32® blickyn
-
Rendy> Chtel jsem se zeptat jestli mas i jine gramaze plast.krmitek ? Jinak prosim o kontakt pro domluvu kusu. Dekuji.
- Pátek 10. února 2006 ve 20:47® pilot
-
Rendy> myslím ten z umělé hmoty,ne pocínovaný.
- Pátek 10. února 2006 ve 20:47® pilot
-
Rendy> mámj zájem o 5 ks uvedené krmítka . Díky pilot.Moji adresu najdeš na chytáku.
- Pátek 10. února 2006 v 0:27® Rendy
-
alex> jsem nějak zmatený a nevím jak najít tvůj e-meil , snad koukneš sem .
- Pátek 10. února 2006 v 0:24® Rendy
-
alex : napiš mi na cdrybar@seznam,cz , mám i 15g s pozink košíčkem .
- Čtvrtek 9. února 2006 v 0:57® Cudla
-
skwor:jestli nakupuješ v cv prior tak to ber daj se tam dobře přiobjednat špičky za slušnej peníz a reklamace jak se stalo synovy žadnej problem vyřešeno do týdne záleží jak jede pro zboží
- Středa 8. února 2006 ve 21:50® skwor
-
lamadaj:Jo, má 3 špice. Pak tam ještě mají zajímavý picker DAM alround 2,7m za 550,–
- Středa 8. února 2006 ve 21:41@ alex
-
Nazdarek mam zajem o ty krmitka Rendy,mochbys prosim nechat skaz na maulu jak se stebou skontaktuji !!!!!!!!!
- Středa 8. února 2006 v 19:36® ladamaj
-
skwor> prodavají ho i se špičkama?Já mam v cv v prioru dobrou slevu,po tom bych nemusel k petrovy-znamese scháněl mně člun.Dík
- Středa 8. února 2006 v 19:19® skwor
-
ladamaj: Zkus ten SEMA x-force feeder 3–3,3m 50g, cena asi 800,–. Mají ho na www.braunstar.cz
- Středa 8. února 2006 v 0:28® Rendy
-
feederové krmítko zátěž 15 g , košíček plast , aspoň si ryby nepoškrábou čumáček o pozink pletivo. Cena lidová 6kaček za kus pro všechny na chytej.cz
- Úterý 7. února 2006 ve 20:53® ladamaj
-
Prosím o radu chci skusit fídr náčiní a pod vn´áké rozumné ceně ale rozumný cajk.
- Pondělí 6. února 2006 v 18:08® skwor
-
dzandys: Mě se u Braunstara docela líbí SEMA x-force 330cm 50g. Za necelých 1000,– to je na začátek asi ideál.......
- Pondělí 6. února 2006 v 10:06® TomášN
-
dzandys> mě osobně se 3,3 m zdá málo,ale to je každýho věc.Jinak jsem ti poslal osobku.
- Neděle 5. února 2006 ve 13:04® dzandys
-
Neříká Vám někomu něco prut: Colmic Progressive 3,3m 30–80g?Má ho teď v akci Braunstein za 1400,–.Chtěl bych letos feeder zkusit,ale nechce se mi do toho prozatím cpát moc peněz.Jinak jsem koukal na Alivio-Catanu.Předem díky za radu.
- Úterý 31. ledna 2006 v 15:09® osprey
-
Deringer: Když nakrmíš na malém rybníčku, něco ti vždycky najede. Na Orlíku budeš muset krmit delší dobu a víc. S dálkou bych to nepřeháněl, na většině míst jde dno poměrně rychle dolů, sám raději lovím do nějakých 15 – 20 m a zejména zjara i mnohem blíž.
- Pátek 27. ledna 2006 ve 13:42® vasekX
-
libor-To záleží na tom kolik do něho hodláš investovat. Dobrej je Shimano carp feeder,ale stojí kolem 3500.