Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, všechny máte přečteny.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 22. ledna 2012 v 15:06® čabi
-
párkrát moje pruty měly na mále, když jsem tam neměl baitíka nebo bojovku, třeba jen na břehu zůstala pouze rukojeť,jinak bylo vše už dávno ve vodě. Také si vzpomínám, že na jednom rybníku jsem za tmy chytal tím stylem, že prut jsem měl rovně před sebou a montáž jsem házel podél břehu doleva. Když jsem uslyšel,že prut vypadl z vydličky, tak jsem po něm hned šáhl a věděl jsem že je tam kapr
dnes nemám vyhrazenou ani bojovku, nai předobrzdu ani baitík, střídám to
- Neděle 22. ledna 2012 ve 14:25® osprey
-
spike-cz> Jednou jedinkrát mi letěl prut do vody – nebyla to ryba, ale do vlasce mi narazila letící labuť. Připouštím, že takový reakce nemám…
Taky se dá prut dát do fenclovky a pořádně zapíchnout. Pak už stačí jen normálně seřízená brzda a ve vodě ten klacek rozhodně neskončí.
Jinak s baitem není problém, má ho hafo lidí. Já to zkoušel, ale nemůžu si zvyknout.
- Neděle 22. ledna 2012 ve 13:46® spike-cz
-
Taky se přikláním k baitrunerům, mám na feederech malé modely. Lovím dost na říčkách a ramenech na krátko, takže razantnější záběr fakt může znamenat pro prut odlet do vody, byť špičku sleduju. A vždycky se dá volnoběžka nepoužít, když jí zrovna nechceš.
- Sobota 21. ledna 2012 ve 20:18® osprey
-
votruba> Lepší to není, ale dobré to často je. Je to otázka přístupu.
Já ho nepotřebuju, reaguju rychle. Poslední dobou se přeorientovávám hlavně na přední brzdy.
Pokud jsi zastáncem „pohody na rybách“, klidně si baity kup.
- Sobota 21. ledna 2012 v 19:35® relis
-
votruba> Na Federech je mám a nedám na ně dopustit protože zákon M funguje spolehlivě.Čumíš na špicu a nic vemeš do ruky kafe a lup ho záběr deš na malou jak by smet.Chytačka je s volnoběžkou příjemnější pro mě. Než jsem si je koupil málem jsem přišel o jeden prut se šnůrou bo bylo kafe v ruce a na háčku 30+ kapřík takže asi tak.
- Sobota 21. ledna 2012 v 17:39® timbab
-
votruba> Je celkem jedno co používáš za naviják.Bait využiješ v případě že čekáš jízdu(většinou s nástrahou mimo háček ale není podmínkou).Pokud budeš lovit aktivně(dívat se na špičku a ne kde co lítá) tak není potřeba.
- Sobota 21. ledna 2012 v 17:32® ladamaj
-
votruba>já ho tam mám občas ho použiju ale pokud seš schopnej používat přední brzdu tak bych to nijak nežešil jde jen o pohodlnější spůsob.
- Sobota 21. ledna 2012 ve 13:57® spike
-
votruba> Na feederu mám běžné navijáky s přední brzdou. Baitruner bych využil jen v příležitostech kdy chytám kapry na stojáku a čekám na záběr, který jde většinou do jízdy. Řeším to ale povolením brzdy a po zásku dotahuju.
- Sobota 21. ledna 2012 v 11:27® hraji
-
votruba> podle mých zkušeností to není nezbytné. Jestli je to lepší než klasické navijáky se dá těžko objektivně posoudit, je to asi spíš subjektivní dojem. Na feeder používám běžné navijáky.
- Sobota 21. ledna 2012 v 10:50® votruba
-
Chtěl bych se zeptat, je lepší používat na feeder baituner. Díky
- Úterý 17. ledna 2012 ve 13:07® ladamaj
-
mannice>sem pro už se teď těším dobrá rybačka a supr kolega co víc si přát.
- Úterý 17. ledna 2012 v 10:56profil byl smazán
-
ladamaj> Tak nepopírám,že tam rozdíl bude. Ale tim sem chtěl naznačit,že jsou i dny,při kterých toho člověk házet do vody moc nemusí a chytá.Domluvit se klidně můžem,vyberem neutrální půdu a můžem vyzkoušet jak obstojí strouhanka
.
- Úterý 17. ledna 2012 v 10:06® ladamaj
-
mannice>pokud myslíš že ti stačí struhanka no nebudu tě od toho odrazovat.Sem z Jirkova u CHomutova jestli máš chuť tak se dohodnem a ppudem spolu na ryby ty sto strouhankou a já se svím krmením co ty nato.
- Úterý 17. ledna 2012 v 0:21® osprey
-
Kouba72> Přijde na to, jaký feeder a jak bojovný kapr. Nejvíc mi dávají zabrat říčňáci 60+.
Osmdesátky mám jen ze soukromáků a některé jdou z vody velmi snadno. Zažil jsem jen jednu, co fakt bojovala.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:59profil byl smazán
-
Kouba72> Je to fakt paráda,přiznám se že už dlouho sem nic nevodil na feedru.Ale naposled 75 kapra na svazovce.Jenže na jaře,prochladlá voda.Takže v létě by mi ukázal asi větší kolotoč.
ladamaj> Což vo to,mezi kamarádama nemám problém říct všechno co znám a co mi funguje.Ale že bych vypustil do veřejnýho éteru všechno,tak to ne – z jedinýho důvodu.Krmení stejnak neni věc na který by to všechno stálo.Ono třeba strouhanka s hlínou kolikrát taky poslouží dobře.Ale mě osobně to baví,a když mě to baví,naplňuje mě to zase o něco víc.
Tento příspěvek byl editován 16.1.2012 22:00:41 uživatelem . - Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:32® ladamaj
-
mannice>nedělej si toho spoustu nejdříve otestuj a pak teprve laboruj hlavně piš kolik čeho použiješ a na kolik kg.Já osobně mám krmení složené léta a odskoušené na mistrovství světa i v zahraničí takže vím naco chytám a co tam mám a to hlavní že jde o suprové krmení(složení)to neprozradím ale poradit mohu pokud bude zájem.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:30® Kouba72
-
mannice>To si myslím,portože se mi povvedlo vodit kapra 85cm na mích kaprovích prutech a byl to super zážitek.Na feedru to musí být extra adrenalin.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:21profil byl smazán
-
Kouba72> Učit určitě,ale ne ode mě. Já si ze všeho beru jen to co se mi hodí a zbytek se snažim nějak vytvořit k obrazu svýmu. A co se týče toho háčku,tak to byla náhoda a nouzovka na jednom soukromym revíru, kde ta šance chytit si velkýho kapra je několikanásobně větší.Záměrně nepíšu stoprocentní.Ale vodit takovou rybu na feedru je fakt moc krásná záležitost.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:17® Kouba72
-
mannice>To se mám hodně co učit,doufám že se mi taky jednou podaří vytáhnout nějakou seper rybu.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:12profil byl smazán
-
sidla_napajedla> Já sem vytáhl 9kg kapra na muškařskej háček BP ve velikosti 14 ..Byl to takovej extrém,ale důkaz že se i na takový háčky dá
.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 21:08® sidla
-
Kouba72> zkoušet zkoušet zkoušet, s krmením to je jako s barvou gum u vláčky,no a velikost háčků volím dle toho jestli jdu na parmy,cejny,kapry-poznáš časem sám,jak jim sedí v tlamě,nebo jak je ztrácíš,nesekáš.jinak konopí pražím, a řepku melu.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:55® timbab
-
Kouba72> Háčky se volí podle velikosti nástrahy,cílové ryby atd.Samozřejmě v zimě použiješ menší než v létě při chytání kaprů na kukuřici.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:53profil byl smazán
-
Kouba72> Vyzkoušej a uvidíš.Nemáš za co.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:43® Kouba72
-
mannice>Jasně receptury jsou chráněný rady,ale děkuji za radu.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:42® Kouba72
-
timbab>Koukal jsem že většina feedrařů používají masové směsi.Jaký velikosti háčků v zimě a jaké v létě.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:41profil byl smazán
-
Kouba72> A nebo si místo strouhanýho perníku přídej badyán a skořici(s poměrem můžeš experimentovat) a máš defakto perníkový krmení
.Je to několikanásobně lepší,ale další věci si nechám pro sebe.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:34® timbab
-
Kouba72> Dělá se to.Já to nedělám,většinou dělám krmení na „masové“ bázi.
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:29profil byl smazán
-
hraji> Já si chci vyzkoušet na jaro udělat náký to kilo peletek,tak si pomalu připravuju suroviny..Voní to fakt neskutečně
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:28® Kouba72
-
timbab> Přidáváte taky struohanej perník?
- Pondělí 16. ledna 2012 ve 20:27® hraji
-
mannice> melu si ho doma, většinou pražené, ale těsně před lovem, aby udrželo vůni