Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Sobota 7. ledna 2012 v 17:08® troutkiller
-
timbab>Tak to já nééé,fídr do Norska a pak bout a vláčka
- Sobota 7. ledna 2012 v 17:05® timbab
-
skwor> Je to možné,mě se hlavně nezdaj ty špice jak jsem psal.Někde si ho prohlídnu abych věděl
- Sobota 7. ledna 2012 v 17:02® skwor
-
timbab> Pamatuju, že mi o nějakém Sportexu vyprávěl Kóďa (občas sem vleze, asi nejlepší feederař co znám, pár prutů mu domem prošlo – teď chytá na Middy) a moc pochvalně o něm nemluvil
- Sobota 7. ledna 2012 v 17:00® timbab
-
troutkiller> Já se feedru věnuju už tak dost ale letos budu ještě víc spolu s plavanou.Vláčku přesunu až někam na zadní místo.
- Sobota 7. ledna 2012 v 16:56® troutkiller
-
timbab>To dofám že bude
Letos se tomu fídru hodlám pověnovat zas jako dřív
Sportexu mám několik na vláčku i moře a pruty sou to super,nemám obavu že nebude dobrej.Vzal se 3.90m na přehradu na větší vodu.
- Sobota 7. ledna 2012 v 15:00® timbab
-
troutkiller> Tak ať slouží
- Sobota 7. ledna 2012 ve 14:57® timbab
-
osprey> Nejde mi o to jestli je to kolík či ne.O kvalitě prutu ani nehodlám polemizovat to je mi jasné.Jen bych si k prutu s maximalním odhozem 140g představoval jiné špice ale to je jen můj pocit.
- Sobota 7. ledna 2012 ve 12:52® osprey
-
timbab> Měl jsem v ruce tu starší červenou verzi. Není to tak tupé, jak by sis představoval při přečtení toho čísla 140 g. Leckterá stovka je kolíkovatější.
A prut je to dobrý, o tom žádná.
- Sobota 7. ledna 2012 v 8:08® troutkiller
-
timbab>Pozdě ale přece
Prut sem držel v ruce je super a je objednán
- Sobota 7. ledna 2012 v 0:48® timbab
-
troutkiller> Asi nikdo
Ale je zajímavé že prut má udávanou gramáž 80–140 ale špičky jsou 1–1,5–2oz což mi přijde málo ale neviděl jsem je.Mohlo by to být jako u feederu Cormoran Speciland heavy 420 ,který má na špičkách sice krásně velká očka ale tuhost by se hodila spíš k lightu ne-li pickeru
- Čtvrtek 5. ledna 2012 v 16:16® troutkiller
-
Zdar lovci
Nevlastníte někdo fídr Sportex medium?
- Úterý 3. ledna 2012 v 11:24® osprey
-
max welll> Morfologie terénu a tedy i dna (v tvém odkazu by to souviselo s geomorfologií) je běžně užívaný termín. Nekrníš nám v tom zahraničí?
- Úterý 3. ledna 2012 v 10:36@ max welll
-
osprey> Kurňyk, gdybi sy psal pologramotům česky…
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 21:13® osprey
-
breca> Já vím. Ale to je realita.
Ve chvíli, kdy by šlo do tuhého, nemám šanci ta svoje procenta obhájit. Jsou to jen dojmy.
Ale funguje mi to i s těmi dojmy
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 14:30® breca
-
osprey> prosím, to nebyla polemika s tvými procenty…proto tam byl i ten smajlík…
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 14:22® osprey
-
breca> Jsou úseky, kde se ta ryba pohybuje. Když tam nejsou výrazné morfologické prvky, je rozptýlená a minimálně v dobách aktivity přejíždí.
Protože tyhle informace získávám nepřímo, je to všechno diskutabilní. Takový vědec nemůže napsat 90% na základě toho, že se mu to tak jeví.
Musel by vypracovat metodiku, otestovat ji, provést patřičná měření a výpočty…
Já si tady napíšu 90% a jediné, čím je ten údaj garantován jsou moje subjektivní pocity, což je dost málo.
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 14:05® breca
-
osprey> jenom 90 %?
Tento příspěvek byl editován 2.1.2012 14:08:24 uživatelem breca.Chodím hodně na Sázavu a něco tak čistýho, co od podzimu v té řece teče, jsem za posledních 10 let neviděl. Na druhou stranu je to docela poučný, když si člověk projde „svoje“ úseky a najednou vidí na vlastní oči, jak to dno vypadá…
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:52® osprey
-
breca> Samozřejmě, najít je to naprosto nejdůležitější. U nás je teď 90% řeky ve stavu, kdy nedostaneš záběr, ani kdybys krmil čímkoli. Podle mě tam prostě ryby nejsou, protože tam, kde o nich vím, často ani krmit nepotřebuju.
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:49® breca
-
A ještě jeden dotaz, používáte jako návnadu v zimě kosťáky?
Tento příspěvek byl editován 2.1.2012 13:51:42 uživatelem breca. - Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:49® breca
-
osprey> přes léto chytám na světlá krmiva s různými příchutěmi, zkoušel jsem i červená a jak říkám, nějak jsem v tom neviděl markantního rozdílu… Rád bych zkusil v tomto počasí feedrovačku, tak dojdu nakoupit něco hodně tmavého… I když podle mého bude důležitější ty ryby „najít“.
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:15® osprey
-
breca> V létě světlejší, v zimě tmavší. Jsou lidi, co v zimě přísahají na černé ploticové krmení, já, co si pamatuju, jsem v zimě udělal největší terno s pytlíkem temně rudého krmení polské provenience, které jsem pak už v životě nesehnal.
- Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:11® breca
-
Popřeji také všem příznivcům ohnuté špičky úspěšný rok 2012… Mám takový krmivový dotaz: Jaký vliv má barva krmení na četnost úlovku? Přes léto jsem zkoušel měnit barvu, popř. i příchuť, ale větších výkyvů v četnosti záběrů jsem se nedočkal. Docela mě mrzelo, že jsem se nedostal k vodě ke konci roku, kdy byla voda průhledná, jako sklo, zda bych na něco nového nepřišel i v tomto zimním období. Máte vy nějaké osobní poznatky?
- Sobota 31. prosince 2011 ve 14:48® osprey
-
Přeju všem feedrařům a feedrařkám ohnuté špice, permanentní cukaturu a občas i napnelismus v průběhu celého roku 2012.
- Sobota 31. prosince 2011 ve 14:46® PetrFoox
-
osprey> Děkuji ti a jsem rád, že jsi mi ten článek doporušil. Je fakt, že to ABG je na malou rybu dost hrubé. Po přečtení tvého článku ještě zvážím co koupit a pokud to pujde tak to zkusím vyskoušet i v praxi. Tak ještě jednou dík a do nového roku hodně zdraví a všeho nej, nej, nej. Petrfoox
- Sobota 31. prosince 2011 ve 14:27® osprey
-
PetrFoox> To bys mi toho musel říct daleko víc. Ten Diamond Feeder, co jsem viděl já, byl do 100 g a přišel mi na menší rybu zbytečně hrubý. Ale zase mu to dává možnosti delších hodů, lovu na řece v proudu a tak.
Tam jde o konkrétní možnosti a situace. Neexistuje jiná možnost než ta, že si to osaháš přímo v praxi a pak si zkusíš třeba kamarádův prut a ujasníš si, co bys konkrétně chtěl. Chytat se nechá s většinou prutů a docela dobře. Časem ale zjistíš, že s některými se ti chytá líp. V mnoha případech je to ryze individuální, takže dej opravdu hlavně na svoje pocity a na síti konzultuj spíš konkrétní problémy, na které narazíš. Jinak se ti může stát, že ti tři lidi doporučí s nejlepším vědomím a svědomím každý něco úplně jiného. A pokud stojíš přímo o moje názory a pohled na věc, tak někdy v září jsem sem dával článek o výběru feederového prutu.
- Sobota 31. prosince 2011 ve 14:19® PetrFoox
-
osprey> Osprey, díky za odpověď a musím uznat, že máš pravdu, že každý rybář si to musí vyladit sám. Ptáš se co a kde stím budu chytat. Myslel jsem si, že bych s tím mohl chytat drobotinu a sem tam nějakého toho kapříka jak na stojatých tak na tekoucích vodách. Zeptám se uplně blbě, dokázal bys mi poradit, když jsem ti napsal co a kde chci chytat jaké pruty by jsi mi doporučil??? Zdají se ti ty ABG na moje chytání tvrdé, měkké nebo dokonce úplně nevhodné???? Dík za odpověď Petrfox.
- Sobota 31. prosince 2011 ve 14:05® osprey
-
PetrFoox> Použitelný prut. Zdál se mi být dost bytelný. Jestli je to to pravé pro tvoje chytání, to ti nepovím, protože nevím kde, jak a co chytáš. Ale za ty roky, co s feederem chytám, jsem zjistil, že většina majitelů je se svými pruty spokojena. A když není, přesně ví, co jim na tom prutu vadí, takže příště už koupí takový, který jim vyhovuje téměř ideálně.
- Neděle 25. prosince 2011 ve 23:47® PetrFoox
-
PetrFoox> Zdarek chlapáci, moc děkuji za info a rady. Mezi tím jsem si vybral ABU Garsia Diamod feeder 3,60m a má stát okolo 1500,– Co vy na to jako profíci a pokud je někdo má muže prozradit jejich um ???? Dík moc a hezké svátky Petr.
- Neděle 18. prosince 2011 ve 21:21® skwor
-
Neobjednávali jste někdo (případně nechystáte se objednávat) z tohoto eshopu? http://www.valeroyalangling.com/ Má celkem slušnou nabídku Garbolina, včetně prutů, co jsem u nás už nějaký čas neviděl…
Tento příspěvek byl editován 18.12.2011 20:24:52 uživatelem skwor. - Neděle 18. prosince 2011 v 18:43® džigit
-
Butchi> no zkoušku dobrý