Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 7. ledna 2012 v 17:08® troutkiller

timbab>Tak to já nééé,fídr do Norska a pak bout a vláčka:-)

Sobota 7. ledna 2012 v 17:05® timbab
timbab

skwor> Je to možné,mě se hlavně nezdaj ty špice jak jsem psal.Někde si ho prohlídnu abych věděl:-)

Sobota 7. ledna 2012 v 17:02® skwor
skwor

timbab> Pamatuju, že mi o nějakém Sportexu vyprávěl Kóďa (občas sem vleze, asi nejlepší feederař co znám, pár prutů mu domem prošlo – teď chytá na Middy) a moc pochvalně o něm nemluvil :-)

Sobota 7. ledna 2012 v 17:00® timbab
timbab

troutkiller> Já se feedru věnuju už tak dost ale letos budu ještě víc spolu s plavanou.Vláčku přesunu až někam na zadní místo.

Sobota 7. ledna 2012 v 16:56® troutkiller

timbab>To dofám že bude:-) Letos se tomu fídru hodlám pověnovat zas jako dřív:-)) Sportexu mám několik na vláčku i moře a pruty sou to super,nemám obavu že nebude dobrej.Vzal se 3.90m na přehradu na větší vodu.

Sobota 7. ledna 2012 v 15:00® timbab
timbab

troutkiller> Tak ať slouží :-)

Sobota 7. ledna 2012 ve 14:57® timbab
timbab

osprey> Nejde mi o to jestli je to kolík či ne.O kvalitě prutu ani nehodlám polemizovat to je mi jasné.Jen bych si k prutu s maximalním odhozem 140g představoval jiné špice ale to je jen můj pocit.

Sobota 7. ledna 2012 ve 12:52® osprey
osprey

timbab> Měl jsem v ruce tu starší červenou verzi. Není to tak tupé, jak by sis představoval při přečtení toho čísla 140 g. Leckterá stovka je kolíkovatější.

A prut je to dobrý, o tom žádná.

Sobota 7. ledna 2012 v 8:08® troutkiller

timbab>Pozdě ale přece:-) Prut sem držel v ruce je super a je objednán:-)

Sobota 7. ledna 2012 v 0:48® timbab
timbab

troutkiller> Asi nikdo :-) Ale je zajímavé že prut má udávanou gramáž 80–140 ale špičky jsou 1–1,5–2oz což mi přijde málo ale neviděl jsem je.Mohlo by to být jako u feederu Cormoran Speciland heavy 420 ,který má na špičkách sice krásně velká očka ale tuhost by se hodila spíš k lightu ne-li pickeru

Čtvrtek 5. ledna 2012 v 16:16® troutkiller

Zdar lovci:-) Nevlastníte někdo fídr Sportex medium?

Úterý 3. ledna 2012 v 11:24® osprey
osprey

max welll> Morfologie terénu a tedy i dna (v tvém odkazu by to souviselo s geomorfologií) je běžně užívaný termín. Nekrníš nám v tom zahraničí?:-))

Úterý 3. ledna 2012 v 10:36@ max welll

osprey> Kurňyk, gdybi sy psal pologramotům česky…

http://cs.wikipedia.org/wiki/Morfologie

Pondělí 2. ledna 2012 ve 21:13® osprey
osprey

breca> Já vím. Ale to je realita.

Ve chvíli, kdy by šlo do tuhého, nemám šanci ta svoje procenta obhájit. Jsou to jen dojmy.

Ale funguje mi to i s těmi dojmy:-))

Pondělí 2. ledna 2012 ve 14:30® breca

osprey> prosím, to nebyla polemika s tvými procenty…proto tam byl i ten smajlík…

Pondělí 2. ledna 2012 ve 14:22® osprey
osprey

breca> Jsou úseky, kde se ta ryba pohybuje. Když tam nejsou výrazné morfologické prvky, je rozptýlená a minimálně v dobách aktivity přejíždí.

Protože tyhle informace získávám nepřímo, je to všechno diskutabilní. Takový vědec nemůže napsat 90% na základě toho, že se mu to tak jeví.

Musel by vypracovat metodiku, otestovat ji, provést patřičná měření a výpočty…

Já si tady napíšu 90% a jediné, čím je ten údaj garantován jsou moje subjektivní pocity, což je dost málo.

Pondělí 2. ledna 2012 ve 14:05® breca

osprey> jenom 90 %? :-) Chodím hodně na Sázavu a něco tak čistýho, co od podzimu v té řece teče, jsem za posledních 10 let neviděl. Na druhou stranu je to docela poučný, když si člověk projde „svoje“ úseky a najednou vidí na vlastní oči, jak to dno vypadá…

Tento příspěvek byl editován 2.1.2012 14:08:24 uživatelem breca.
Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:52® osprey
osprey

breca> Samozřejmě, najít je to naprosto nejdůležitější. U nás je teď 90% řeky ve stavu, kdy nedostaneš záběr, ani kdybys krmil čímkoli. Podle mě tam prostě ryby nejsou, protože tam, kde o nich vím, často ani krmit nepotřebuju.

Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:49® breca

A ještě jeden dotaz, používáte jako návnadu v zimě kosťáky?

Tento příspěvek byl editován 2.1.2012 13:51:42 uživatelem breca.
Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:49® breca

osprey> přes léto chytám na světlá krmiva s různými příchutěmi, zkoušel jsem i červená a jak říkám, nějak jsem v tom neviděl markantního rozdílu… Rád bych zkusil v tomto počasí feedrovačku, tak dojdu nakoupit něco hodně tmavého… I když podle mého bude důležitější ty ryby „najít“.

Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:15® osprey
osprey

breca> V létě světlejší, v zimě tmavší. Jsou lidi, co v zimě přísahají na černé ploticové krmení, já, co si pamatuju, jsem v zimě udělal největší terno s pytlíkem temně rudého krmení polské provenience, které jsem pak už v životě nesehnal.

Pondělí 2. ledna 2012 ve 13:11® breca

Popřeji také všem příznivcům ohnuté špičky úspěšný rok 2012… Mám takový krmivový dotaz: Jaký vliv má barva krmení na četnost úlovku? Přes léto jsem zkoušel měnit barvu, popř. i příchuť, ale větších výkyvů v četnosti záběrů jsem se nedočkal. Docela mě mrzelo, že jsem se nedostal k vodě ke konci roku, kdy byla voda průhledná, jako sklo, zda bych na něco nového nepřišel i v tomto zimním období. Máte vy nějaké osobní poznatky?

Sobota 31. prosince 2011 ve 14:48® osprey
osprey

Přeju všem feedrařům a feedrařkám ohnuté špice, permanentní cukaturu a občas i napnelismus v průběhu celého roku 2012.

foto/diskuze/feeder/2011/th-img46591.jpg
Sobota 31. prosince 2011 ve 14:46® PetrFoox
PetrFoox

osprey> Děkuji ti a jsem rád, že jsi mi ten článek doporušil. Je fakt, že to ABG je na malou rybu dost hrubé. Po přečtení tvého článku ještě zvážím co koupit a pokud to pujde tak to zkusím vyskoušet i v praxi. Tak ještě jednou dík a do nového roku hodně zdraví a všeho nej, nej, nej. Petrfoox

Sobota 31. prosince 2011 ve 14:27® osprey
osprey

PetrFoox> To bys mi toho musel říct daleko víc. Ten Diamond Feeder, co jsem viděl já, byl do 100 g a přišel mi na menší rybu zbytečně hrubý. Ale zase mu to dává možnosti delších hodů, lovu na řece v proudu a tak.

Tam jde o konkrétní možnosti a situace. Neexistuje jiná možnost než ta, že si to osaháš přímo v praxi a pak si zkusíš třeba kamarádův prut a ujasníš si, co bys konkrétně chtěl. Chytat se nechá s většinou prutů a docela dobře. Časem ale zjistíš, že s některými se ti chytá líp. V mnoha případech je to ryze individuální, takže dej opravdu hlavně na svoje pocity a na síti konzultuj spíš konkrétní problémy, na které narazíš. Jinak se ti může stát, že ti tři lidi doporučí s nejlepším vědomím a svědomím každý něco úplně jiného. A pokud stojíš přímo o moje názory a pohled na věc, tak někdy v září jsem sem dával článek o výběru feederového prutu.

Sobota 31. prosince 2011 ve 14:19® PetrFoox
PetrFoox

osprey> Osprey, díky za odpověď a musím uznat, že máš pravdu, že každý rybář si to musí vyladit sám. Ptáš se co a kde stím budu chytat. Myslel jsem si, že bych s tím mohl chytat drobotinu a sem tam nějakého toho kapříka jak na stojatých tak na tekoucích vodách. Zeptám se uplně blbě, dokázal bys mi poradit, když jsem ti napsal co a kde chci chytat jaké pruty by jsi mi doporučil??? Zdají se ti ty ABG na moje chytání tvrdé, měkké nebo dokonce úplně nevhodné???? Dík za odpověď Petrfox.

Sobota 31. prosince 2011 ve 14:05® osprey
osprey

PetrFoox> Použitelný prut. Zdál se mi být dost bytelný. Jestli je to to pravé pro tvoje chytání, to ti nepovím, protože nevím kde, jak a co chytáš. Ale za ty roky, co s feederem chytám, jsem zjistil, že většina majitelů je se svými pruty spokojena. A když není, přesně ví, co jim na tom prutu vadí, takže příště už koupí takový, který jim vyhovuje téměř ideálně.

Neděle 25. prosince 2011 ve 23:47® PetrFoox
PetrFoox

PetrFoox> Zdarek chlapáci, moc děkuji za info a rady. Mezi tím jsem si vybral ABU Garsia Diamod feeder 3,60m a má stát okolo 1500,– Co vy na to jako profíci a pokud je někdo má muže prozradit jejich um ???? Dík moc a hezké svátky Petr.

Neděle 18. prosince 2011 ve 21:21® skwor
skwor

Neobjednávali jste někdo (případně nechystáte se objednávat) z tohoto eshopu? http://www.valeroyalangling.com/ Má celkem slušnou nabídku Garbolina, včetně prutů, co jsem u nás už nějaký čas neviděl…

Tento příspěvek byl editován 18.12.2011 20:24:52 uživatelem skwor.
Neděle 18. prosince 2011 v 18:43® džigit

Butchi> no zkoušku dobrý :-))