Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:51® osprey
osprey

čabi> Mě se líbila verze Millenium z roku 2000. V dřevěné kazetě, v superluxxusní úpravě s hořčíkovým tělem (tenkrát snad ještě měla standardní verze tělo duralové). Už tenkrát stála 40 000 Kč a bylo mi jasné, že nemám nárok. Ale byla super.

Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:48profil byl smazán

čabi> Je krásná a je to jeden z „klenotů“,ale na výstavě co jsem osahával to mi nepřislo dvakrát dokonalý.A u ta­kovýho navijáku bych očekával už,že co naviják to 100%ní kvalita.

Asi jenom závidim :-)

Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:41® čabi
čabi

skwor> naviják stellu jsem poprvé viděl na fotce v rybářství roku 2000, od té doby jsem se do ní „zamiloval“:-) tehdy to byl pro mě absolutně nedostupný naviják. Po nějakých 10 letech bych si ji už pořídit mohl, ale ta řady FD se mi moc nelíbí, tak jsem čekal na tu další, a tahle FE je perfektní, takže po 12 letech, že bych ji konečně měl? :-)

Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:18profil byl smazán

džigit> Jakou že ty si chtěl velikost ?

Tyjo já taky uvažuju o ještě jednom navijáku jak na vláčku,tak příležitostně na feeder..Ale nějak si říkám,že nebude u mě mít využití.Já se nějak zasekl ve velikosti 2500– 3000 a do větší velikosti se mi nechce.Ta kapacita mi vyhovuje snad na všechno,krom kapráků.Jen asi ta životnost těch větších navijáků bude asi větší viďte.

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:53® čabi
čabi

džigit> vím,ale po tom baitíku moc netoužím:-)

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:50® džigit

čabi> šak to je předo http://www.tropicliberec.cz/…xta-new-2012

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:47® čabi
čabi

džigit> já baitíky nechci, zvykl jsem si na předobrzdu

skwor:jaký bys chtěl kdyby to vyšlo?

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:46® skwor
skwor

čabi> Já bych během zimy rád koupil dva navijáky na vláčku. Ale okolnosti můžou rozhodnout jinak…

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:44® džigit

čabi> ale já myslel XTA s baitspoolem

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:41® čabi
čabi

džigit> snad příští rok budou, letos je prej vyprodali bo co…

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:39® džigit

mannice> no,jenže jsou jen 5500,menší nee

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:36profil byl smazán

džigit> ty na ně máš taky zálusk,to už sem si všimnul dřív :-))

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:27® čabi
čabi

jo ci4 xsa krom nich budu po vánocích kupovat stellu 2500fe na vláčku a biomastera 4000fb na feeder do páru k aspíkovi:-) , pokud se to s prachama nějak nepo…

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:18® skwor
skwor

čabi> A krom nich ještě něco na jemnější rybačku?

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:18® džigit

čabi> a kterépak,CI4 2012?

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:17® čabi
čabi

skwor> ty budu brát až na léto

Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:00® skwor
skwor

čabi> Kupuješ ty Ultegry?

Pondělí 5. prosince 2011 ve 20:53® čabi
čabi

mannice> oboje mám těch navijáků moc a nestíhám je točit taky chci koupit něco novýho

Pondělí 5. prosince 2011 ve 20:46profil byl smazán

čabi> Co taková čistka ? Jdeš do novýho,nebo redukuješ? :-)

Pondělí 5. prosince 2011 v 19:43® čabi
čabi

čau, než to dám zítra ofiko do bazaru, mám na prodej několik kousků navijáků a jeden picker, ceny dohodou přes OP, fotky zašlu na požádání Shimano: Technium 3000SFB, 4000 FA, 4000 Mgs FA Elf 4000 Super Aero 4000 HS (zadní brzda) Alivio 2500 FA

Awa-Shima: Pulse Bass 2000 picker lite ace 330

Pondělí 5. prosince 2011 ve 12:36® osprey
osprey

rákosník> Podívej, dvě setiny milimetru, to je nic. Používám Nanofil 0.12 mm. Když pominu nějaké to mlžení ohledně průměru, tak to je 6× větší průměr, tj. plocha řezu je 36× větší. Občas musím kousek uříznout, protože je to odřené o kameny.

Ty 0.02 mm, to je de facto pramínek té dvanáctky. To předřeš o první kámen, budeš s bát s tím hodit těžší krmelec, budeš chytat s co nejměkčím prutem a povolenou brzdou, protože je to neprůtažné a každý větší výpad slušné ryby ti to nejspíš upálí. A co se týče životnosti, nedělám si iluze.

Osmička odvede prakticky stejnou práci, ale odpadne ti naprostá většina problémů. S tou si dovedu představit reálný lov a výdrž sezónu nebo i víc.

Pondělí 5. prosince 2011 v 8:38® rákosník
rákosník

osprey> Velkou výhodu bych vyděl na chytání v tažné vodě kvůli odporu vody.Ale já moc těmhle super novinkám nevěřím.Určitě ten slabej průměr je na ůkor nečeho a náchylnost na oděr je u mě dost důležitá věc.

Sobota 3. prosince 2011 ve 20:16® hraji
hraji

JirkaF> ještě k tomu ale dohledej i skutečné reálné průměry těch vláken.

Sobota 3. prosince 2011 v 18:42® osprey
osprey

JirkaF> Nanofil o průměru 0.02 mm bych nedoporučil jako kmen na žádné běžné chytání a to přesto, že po cca měsíčních zkušenostech považuji Nanofil za povedený produkt. Možná by to bylo v tomhle průměru zajímavé na návazce, ale nezkoušel jsem.

Je to strašně slabé – bude to extrémně náchylné na oděr, obtížně to ustojí rázy při výpadech ryby apod.

Ještě u 0.06 bych váhal, ale dejme tomu, 0.08 mm už by mohlo být v pohodě.

Sobota 3. prosince 2011 v 17:21® olda
olda

JirkaF> nejdříve se podívej jak ten nízkej průměr jak vypadá v reálu,aby nebylo zklamání.Nemohu radit,ale u feederu na malou vdálenost je šnůra na prd,lepší vlas,pro mne.Ale to v žádném případě neznamená že pro každého.

Sobota 3. prosince 2011 v 17:21® JirkaF

Tak jsem ještě dohledal,že sabší průměr je určen právě na plavanou a feeder.

Nosnosti jednotlivých průměrů :

• 0,02 mm – 1,415 kg – plavaná, feeder
  • 0,04 mm – 1,964 kg – plavaná, feeder
  • 0,06 mm – 3,354 kg – plavaná, feeder, přívlač
  • 0,08 mm – 4,012 kg – přívlač, feeder
Sobota 3. prosince 2011 v 16:54® JirkaF

skwor> tak vlasec používáme stejnej.Je ok,jen mě láká ten nízkej průměr toho nanovlasce.Třeba je top na vláčku a na feeder bude uplně nevhodnej.

Sobota 3. prosince 2011 v 16:01® skwor
skwor

JirkaF> Nevím jestli bych si to dal na feeder. Přece jenom co jsem četl, tak se to chová spíš jako pletenka než jako vlasec. Asi dva roky používám na feeder tohle a zatím jsem spokojený http://www.rsp-fishing.cz/…eder-ii-300m

Sobota 3. prosince 2011 v 15:39® JirkaF

Přemýšlím jaký zakoupit vlasec na feeder a jestli nevyzkoušet zase něco nového.Používám 16 kmen,ale pokud by byl slabší a zároveń kvalitnější tak jen líp.Pletenku nechci.Velice mě zaujal NanoFil už od průměr 0,02.Nemáte někdo nějakou zkušenost s tímto nanovlascem? Díky
Dragon /vlasce: NanoFil Berkley

# Výsledkem jsou vlasce s ultra tenkým průměrem a vysokou nosností. # NanoFilTM spojuje výhody sňůr s vysokou nosností monofilových vlasců. # Absolutně jemný Nano vlasec s nulovou průtažností. # Extrémní nosnost při neuvěřitelně tenkých průměrech. # Hladkost povrchu a struktura vlasce zaručuje pohodlné nahazování do velkých vzdáleností a zároveň vysokou odolnost vůči oděru.

Úterý 29. listopadu 2011 ve 12:07® osprey
osprey

čabi> Jo, tak nějak, jenom tu osmičku dávám pod tlakem okolností. Několik velkých tloušťů a podouství mě dost vyléčilo a já primárně usiluju právě o tyto ryby. Protože se ale mnohdy tyhle ryby nekonají, skončí to pak u takovýchto UL sestav. Ona i s nimi se nechá vyndat slušná ryba, ale ne, pokud je inteligentní a ví co musí udělat, dokud je při síle.