Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 23:29® jaryn
-
Vasek – naposledy to bylo Slezská 19 kousek od vinohradského divadla
- Čtvrtek 26. ledna 2006 ve 23:23® vasekX
-
Zdar ve spolek. Neví někdo z vás kde je v Praze speciálka na Shimano?
- Čtvrtek 26. ledna 2006 v 19:45® mirmen
-
osprey, moc mě nechval, nebo mi to přeroste přes hlavu
Jak letos? Byl jsi fídrovat na řece?
- Středa 25. ledna 2006 v 16:40® osprey
-
mirmen: Velmi slušný návod, prakticky se vším můžu souhlasit.
- Úterý 24. ledna 2006 ve 22:03® BigMike
-
Mirmen: díky za návod! Jsi první, komu to řeknu
Jak jde doba, roky a tak vše okolo, klesají počty dravců, zamejšlím se nad mírným přechodem k chytání kapříků a jiné drobotě i v letních i podzimních měsících, jasně že na feedr či plavanou. Na přivlač už si pořádnou rybu moc nepovodím, tak nasadím 12tky, 14tky vlasce a hurá za bílou rybou!
- Pondělí 23. ledna 2006 v 19:47® jaryn
-
Had – jo na kecání jsme kadeti
- Neděle 22. ledna 2006 ve 22:43® mirmen
-
Ještě doplním : samozřejmě jsou i v zimě v oblibě místa u soutoků, pod elektrárnami a jezy … .
- Neděle 22. ledna 2006 ve 22:24® mirmen
-
Mato:
- výběr místa: otevřené úseky řeky, většinou chytám na rozhraní proudu a tišiny
- příprava místa – pokud je půda zmrzlá, chce to nějaký kus kulatiny a kladivo a předrazit díru pro vidličku
- vnadění – mírné, zhruba 20–50 dkg krmení na několikahodinový lov ( prohodím 2 koulemi krmení lovné místo, záběry často až za 1–1,5 hodiny)Pokud přikrmuju, tak jen ve velice malých dávkách, po půl hodině ( berou-li) kuličku krmení.
- do krmení dávám zhruba 2/3 strouhanky , cca 1/4 profisměs ( od v. Eynde, x21, Master Gara …), spíš postavené na bílkovině ( rybí moučce..). Někdy hrstku praženého konopí. Jako partikl přidávám hrstku rýže nebo hrstku krup ( vločky jsou na proudných úsecích snadno splavovány pod místo lovu). Krmivo barvím hnědou potravinářskou barvou. Někdy přidávám kávovou lžičku kari.
e)nástrahy: převážně pečivo, burizon nebo dortový oplatek, někdy v kombinaci pečivo-kousek hnojáčku nebo pečivo+ patentka od Berkley apod.
- vybavení:
- pickerový nebo feeder prut, lze-li, tak špičky 1/2 oz – 3/4 oz ( zimní záběry některých druhů takřka nečitelné – při teplotách do 1°C).
- kmen s nosností 1,8–2,5 kg ( většinou v 0,14–0,16 mm)
- návazce nejlépe co nejjemnější ( někdy je rozhodující už rozdíl mezi 0,08 a 0,10 mm!! a to píšu o kalibrovaných návazcích ( např. Shinmano Ultegra, colmic xilo či colmic mimetic, trabucco T-force aj.)
- háčky kvalitní, jemné, vždy na velikost sousta ( často lovím na sousta do velikosti zhruba zrnka hrášku). U háčků nešetřím, v oblibě mám např. colmic nuclear , maver catana , owner aj., háčky v cen. relacích 4,5–6 Kč/kus, velikosti od 12 do 18 ( značení se liší u jednotlivých výrobců).
g)montáže – většinou začínám s paternosterem, plochou zátěží „mince“ v co nejnižší hmotnosti, lze-li, tak 10 gramů. Návazcem začínám o délce cca 25–30 cm.
Letos jsem byl jen jednou. Nedostal jsem se na oblíbené zimní místo ( zamrzlo). Náhradní místo je obtížnější a někdy zcela selže. Po hladině šly co pár minut kousky ledu či sněhové chuchvalce, spousty klamných záběrů. Rybu se mi nepodařilo stáhnout. Jen 3 registrované záběry ( na návazce 0,06 mm). Jedna ryba utržena ( zřejmě tloušť). Další záběr na pečivou jsme nestihl – zapaloval jsem si zrovna cígo
A další záběr na kombinovanou nástrahu ( pečivo + červ od Berkley) byl velice jemný, jen dva krátké drbance do špičky s výkyvem cca 1–1,5 cm a konec. Pečivo na háčku zůstalo, ryba pojedla gumového červa od Berkley.Na osvědčených místech se v období leden – únor dá občas slušně zachytat ( někdy se podařilo i 8–10 ryb za vycházku, často plotice,podoustev,tloušť, jesen, zejmena cejn). Ojediněle ( při několikadenním oteplení v průběhu dne na 5–8°C vzduch a o cca 0,5–1,5°C voda) se podařil i lednový nebo únorový říční kapřík.
- Neděle 22. ledna 2006 ve 21:56® mirmen
-
Mato: co Tě zajímá?
- Neděle 15. ledna 2006 ve 21:44® joba
-
jaryn : doufám že sis dělal prdel…
jestli ne tak no comment
- Neděle 15. ledna 2006 v 15:39® mirmen
-
ještě zdroj: viz. url
- Neděle 15. ledna 2006 v 15:36® mirmen
-
mně osobně nesedí ten červený podklad ( špička se ztrácí)
- Neděle 15. ledna 2006 v 15:35® mirmen
-
Jeden příklad, jak lze podomácku zhotovit terčík ( target board) – povrch pomocí elektrikářských izolaček. Autorem Jeff Woodhouse, viz. jeho článek „Úspěch s fídrem“
- Sobota 14. ledna 2006 v 15:21® Yuri
-
To mirmen:diky za tvou radu a az zaprahnu na pickrika neco vetsiho ozvu se ti a sdelim ti pozitky ze zdolavani, Petruv zdar
- Sobota 14. ledna 2006 v 11:34® mirmen
-
yuri: s tím pikříkem se nahazuje většinou jen do 15–20ti metrů od rybáře ( je jemný, potřebuješ zátěže do 10–15 gramů a stejně se do náhozu nemůžeš opřít).
K velikosti vody – na picker používáš průtažný kmen o nosnosti cca 2 kg a návazce 0,8–1,5 kg, takže zdoláváš opatrně. Pokud ryba někam poodjede a za něco to zahákne, tak máš smůlu. V podstatě je jedno, jestli je lov na řece či stojáku, záleží na vázkách v okolí ( a na řece i na tom, jak ryba využívá pomoc proudu).Mirelon koupíš ( tuším) v cenách od cca 25 do 80 Kč/metr (podle síly a průměru). Na ten nejslabší díl prutu by jsi se měl vejít do 30 Kč, ten mirelon chránící spodní díl prutu by měl mít vnitřní průměr takový, aby chránil i spodní očko (a vyjde tě zhruba na 70–80 Kč).
Doplním k lovu – rybu do cca 3–3,5 kg by jsi měl zvládnout, s větší ( tu jsem na pickeru zatím neměl) asi bude i větší sranda.
- Sobota 14. ledna 2006 v 11:24® Yuri
-
To mirmen: jojo myslis si ze zvladne lokality okolo 5 ha?jo za kolik koupim tu trubku z Mirelonu?diky
- Sobota 14. ledna 2006 v 8:29® mirmen
-
yuri: pěkný proutek. Opatrně při manipulaci (skládání či rozkládání, přepravě)!! Jednotlivé díly nejlépe uložit do trubky z MIRELONu ( blank bude chráněn před naťuknutím), které seženeš za pár korun například v OBI ( různé vnitřní průměry). Trubky se rozřezávají po délce např. zalamovacím nožem. Buď opatrný, ten proutek je choulostivý. Rozhodně pozor na zaklánění prutu. Mám teď něco podobného v 3 metrech ( Byron X12T).
- Úterý 10. ledna 2006 ve 20:55® braska
-
yuri- mám stejný. Záběry jsou hůře čitelné, ale vodit něm ryby jákékoliv velikosti je prostě fantazie. Používám na všech vodách a jen jemnou a střední špičku. můj názor-výborný prut za dobrou cenu.
- Úterý 10. ledna 2006 v 17:27® jaryn
-
Alivio – já taky
- Úterý 10. ledna 2006 v 17:23
-
jaryn:ja se pouze usmal
- Úterý 10. ledna 2006 v 17:07® jaryn
-
Alivio – dobře, tak to beru zpět , ale nerad
- Pondělí 9. ledna 2006 ve 20:40® Yuri
-
Cau vseci! koupil jsem si nedavno picker od Brown od Byronu ve verzi 250 cm/ 3–12 gr. Jaky mate nazor na tento velice jemny a choulostivy proutek?Na jakych vodach je snim nejlepsi lovit?atd atd …
- Pondělí 9. ledna 2006 v 11:46® CHMELDA
-
zkousel jsem opravdu hodne az knevire ze se mi neco na to obesilo ale proste neni to ono chce to vedet jak ho navazat aby to bylo to prave orechove mejte se krasne a petrův zdar
- Pondělí 9. ledna 2006 v 11:31
-
jaryn :
))
- Neděle 8. ledna 2006 v 16:13® jaryn
-
Joba – a jak chceš poznat záběr? dáváš předpruták?
- Neděle 8. ledna 2006 v 15:44® joba
-
chmelda : feeder jsem si koupil a zkusil až po přečtení článků ve foru feeder, myslím že ti to bude stačit jako mě. P. S. Facht si to přečti než se ptáš,protože policajt mezi oka u feedru ?
To snad ne ?
- Neděle 8. ledna 2006 ve 14:46® CHMELDA
-
PRUTOS ono se rekne popodnout proutek a jit k vode to zkouset ale jak to zkouset na tezko,na plavacku jakou spicku mit atd. jestli by si mi tu otazku odpovedel bych bych ti moc vdecnej dik chmelda
- Čtvrtek 5. ledna 2006 v 10:21® Prutos
-
> Roman: Tak to ti teda nezávidim
- Čtvrtek 5. ledna 2006 v 10:04® Roman
-
Dík za radu, ale nemám co dělat přes zimu, tak jsem si říkal, že si aspoň něco počtu. K řece to mám 40 km
- Čtvrtek 5. ledna 2006 v 9:20® Prutos
-
> Roman: Osobně doporučuju popadnout proutek a při nejbližší příležitosti mazat k vodě
A zkoušet a zkoušet… Není to tak těžké.