Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Čtvrtek 25. srpna 2011 v 0:26® osprey
osprey

RuSaKsRo> Udělal jsem ti aktuální počtení – máš tam nový článek. A teleskop jsem v něm zatratil:-))

Středa 24. srpna 2011 ve 22:27® RuSaKsRo

děkuji za odpovědi

Středa 24. srpna 2011 ve 21:55® timbab
timbab

RuSaKsRo> Taky bych byl pro děličku.

Středa 24. srpna 2011 ve 21:54® Char
Char

RuSaKsRo> rozhodně děličku pokud opravdu nutně nepotřebuješ skladný prut

Středa 24. srpna 2011 ve 21:01® RuSaKsRo

mam si koupit teleskop nebo děličku???

Středa 24. srpna 2011 v 19:54® Prichy
Prichy

a nebo presponovat a jebat je, az se povesi..ovsem to chce malej hacek a dlouhej navazec (chvili se tam vetsinou trebou) …jj, oukleje umeji.......jinak na brezove me jednou trenovali zrdcatka v dalce.....snura, tvrda spicka a velmi velmi kratkej navazec…uspesnost 100% (ps bacha na kapra)

• jj…na fidru uz jsem taky nebyl…jj, dlouho, asi si ho vezmu na sraz
Středa 24. srpna 2011 v 19:44® Juraj

Alivio> A co se týká té špice, tak tomu bych to nepřisuzoval. Mám sady špic odstupňované po 1/4 oz a dřív jsem to tunil přesně na milimetr, ve snaze vždy chytat, co nejjemněji. Ale protože jsem experimentátor, tak jsem laboroval i s tímto a došel jsem k závěru, že většina situací se dá odchytat s jednou špicí a jen v extrémních případech to má vliv na čitelnost a sekatelnost záběrů. Teď se mnou možná osprey bude nesouhlasit, ale pokud vyjímečně nasadím extra měkkou, nebo naopak tuhou špici, tak to má vždy velmi konkrétní důvod. špice v rozmezí 1 až 1 a 1/2oz považuji za naprosto univerzální. Pes je většinou zakopán v sestavě, velikosti sousta a háčku, délce návazce a někdy i v jeho průměru. Vše se vyvíjí. Ještě 2 roky zpět bych se bil jako lev za zcela jiný názor.

Tento příspěvek byl editován 24.8.2011 19:48:19 uživatelem Juraj.
Středa 24. srpna 2011 v 19:29® Juraj

Alivio> V tom případě ty drobné poťahy ignoruj a sekej až ty pořádné. Myslím si totéž, co Prichy. To ale zjistíš sám, bo jednu ouklej potřebuješ ulovit. Dej nám pak vědět, na kolik jsme se sekli.

Středa 24. srpna 2011 v 19:25® Juraj

Prichy> Já bych to s tou dietou nepřeháněl. :-))

Středa 24. srpna 2011 v 10:01® Shrek
Shrek

Prichy> je mi to jasný na co jí potřebuješ, pokusim se jí moc nepoškodit.

Středa 24. srpna 2011 v 8:45® Prichy
Prichy

alivio: tak hezkou zabavu s ouklejkama :-D …mimochodem tome, dovez mi jednu ouklej ( myslim vazne)

Středa 24. srpna 2011 v 6:51® Shrek
Shrek

Juraj> předpokládáš špatně. Používám v tuto chvíli hnojáka, průběžnou sestavu a chytám v podjezí přímo ve vývařišti.Skladba ryb je od ouklejí po kapra, většinou to jsou však tlouštíci a okouni. Nesekatelnost vidím v potahování za konečky žížaly a v použití měkké špice. Večer, když se potom ta malá ryba uklidnila a přišly parmy, tak to bylo v pohodě. Při lovu o pár metrů níže je všechno v pohodě, tam není tolik ryb. Tady to hodim přímo do hejna a špice se nezastaví. :-D

Středa 24. srpna 2011 ve 3:55® Juraj

Alivio> Předpokládám, že chytáš na mastňáky. Jak po takových záběrech vypadají? Jsou vycucaní všechny, nebo jen jeden, nebo dva? Na kolik mastňáků chytáš? Jak velký máš háček a jak silný a dlouhý návazec? Jak ty nesekatelné záběry přesně vypadají? Jakou používáš sestavu? Dostavují se nesekatelné záběry převážně ihned po nahození, nebo až třeba po minutě a déle? Jak vypadá předpokládaná druhová skladba ryb a jejich procentuální zastoupení na lovném místě? Jak velké jsou tam hloubka a proud? To je otázek viď. Tak pokud je všechny zodpovíš, tak máme jakous takous šanci na něco přijít takhle na dálku. Je to ale neustálém experimentování, protože pokaždé je vše jinak. Jen jsou určitá vodítka, která povětšinou fungují. Rozhodně jít kvůli sekatelnosti záběrů k vodě s nějakou „taktikou“ a držet se jí jak klíště, je cesta spíše k neúspěchu, i když to může někdy zafungovat.

Tento příspěvek byl editován 24.8.2011 03:56:44 uživatelem Juraj.
Středa 24. srpna 2011 v 0:39® Shrek
Shrek

Juraj> jde o to, že když mám poctivej záběr, tak ta ryba sedí. Jen tohle jsou prostě takové záběry nezáběry.....nevim. Dneska tam jedu znovu, mám vymyšlenou jinou taktiku, tak snad se to osvědčí.

Úterý 23. srpna 2011 ve 23:30® Prichy
Prichy

Juraj> to delame normalne, nejprve hackem a pak brokovnici :-)

Úterý 23. srpna 2011 ve 22:31® Juraj

Alivio> A co děláš, když se ti nedaří sekat záběry? To se to snažíš do nekonečna trefovat?

Úterý 23. srpna 2011 v 16:41® osprey
osprey

Alivio> Jo, klidně berou v noci. Zvlášť teď v létě.

Pokud jde o neproměňování záběrů, proč bych tě přizabíjel? U nás se okouni zažírají (takže je nechytám) a u tlouště se to dá pořešit délkou návazce a velikostí sousta.

Úterý 23. srpna 2011 v 16:22® Shrek
Shrek

osprey> záběry od okounů a tloušťů. Stojim tam a asi po padesátým seknutí do prázdna mi hlavou probleskla myšlenka: Kdyby mě viděl Míra, jak tu trapčim s feederem, tak mě asi přizabije. :-) Zítra si to zopakuju znovu. Jinak další dotaz – máš nějak vypozorováno, že by parmy braly víc v noci než přes den? Včera totiž přes den šli okouni a tloušti a jak se setmělo, tak začly úplně jiné záběry a vyklubaly se z toho parmy.

Úterý 23. srpna 2011 v 16:13® osprey
osprey

Alivio> Kdy, kde, co, jak, proč?

Úterý 23. srpna 2011 v 16:11® Shrek
Shrek

osprey> po včerejšku se těšim, až Tě zase někde potkám u vody. Co já měl záběrů a nebyl jsem schopnej to seknout. Říkal jsem si, že kdybys to viděl, že mi asi urveš......... :-D

Úterý 23. srpna 2011 v 16:05® osprey
osprey

RuSaKsRo> Ano, i s laciným feederem se dá chytat, není to ovšem úplně ono. I kapr 60 cm se dá vytáhnout – ovšem bude to hlavně v rukách. No a konečně vlasec používá o průměru podle potřeby.

Těch 0.18 mm je celkem běžný standard na vodu, kde je dost místa.

Úterý 23. srpna 2011 ve 14:30® olda
olda

RuSaKsRo> když budeš pracovat s brzdou tak i větší.

Úterý 23. srpna 2011 ve 14:20® RuSaKsRo

A DÁ SE NA NĚJ VYTÁHNOUT I KAPŘÍK OKOLO 60CM??

Úterý 23. srpna 2011 ve 14:18® skwor
skwor

RuSaKsRo> 0,18mm je univerzál pro většinu situací.

Úterý 23. srpna 2011 ve 14:15® RuSaKsRo

děkuju a ten vlasec by měl mít jaký průměr

Úterý 23. srpna 2011 ve 14:11® skwor
skwor

RuSaKsRo> Za litr asi ne, ale třeba 3,0m Mivardi reactor feeder stojí asi osm set, k tomu za čtyři sta seženeš Shimano alivio RB (nebo nějakou levnější Okumu) a máš pro začátek chytatelný cajk.

Úterý 23. srpna 2011 ve 13:52® RuSaKsRo

na feeder se používá vlasec o průměru ????

Úterý 23. srpna 2011 ve 13:31® RuSaKsRo

ahoj lidi byl jsem tejten výkend na probošských jezerech a chytal jsem kapry na těžko zapral jen jeden cejn a strýc mi pučil feeder a na červíky sem během chvilky nachytal nezpočet cejnů a teda chci se zeptat dá se koupit celá feederová sestava na 1 prut do 1000Kč???

Pondělí 22. srpna 2011 ve 22:23® timbab
timbab

Alivio> Vláčím jen doplňkově.Takže feeder vede.

Pondělí 22. srpna 2011 ve 22:19® Shrek
Shrek

timbab> ale jo, tak když jsem viděl jesetera 130 cm na picker tak to zase asi nemožný nebude, ale radši bych si ho představil třeba na vláčáku. Tak ale to je můj pocit, každý to máme nastavený trošku jinak.