Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Neděle 8. května 2011 ve 21:39® osprey
-
lubo OV> Mě to taky hlava nebere, ale od roku asi 1995 je to furt stejné – tenkrát to začalo šňůrou Corastrong 0.08 mm a parmami.
Je mi líto, ale neznám návazcový materiál, se kterým bych u nás na řece ztratil tolik velkých ryb, než je tenká pletenka. U nás chytám kapry s kombinací 0.20 mm kmen a 0.18 mm návazec. Samozřejmě vlasec.
V TV jsem se viděl někdy v půl jedné ráno na Internetu. Těch 13 kg co mám navíc je sakra vidět.
- Neděle 8. května 2011 v 11:01® lubo OV
-
osprey> to mi hlava nebere. Kdyby tam byly třeba ostré kameny, prasknul by i vlasec. P.S: včera ti to v televizi slušelo
Tento příspěvek byl editován 8.5.2011 11:01:23 uživatelem lubo OV. - Sobota 7. května 2011 v 19:36® osprey
-
lubo OV> Nevím. Kdykoli chytám na řece s návazcem z tenké pletenky (a nemusí to být zrovně 0.04 mm), je to problém. Loni desítka Daiwa – dá se na ní tahat loď s dvěma lidma, ale kapra jsem utrhl během dvaceti vteřin (a nebyl to žádný brutální boj, zrovna jsem mu chtěl tu bezdu ještě utáhnout). Takže následoval kajícný návrat k návazci z vlasce.
- Sobota 7. května 2011 v 15:12® lubo OV
-
džigit> ty mně taky … šmudlo
- Pátek 6. května 2011 ve 21:39® džigit
-
lubo OV> jednak kolega není od nás a druhak je to jen možnost volby druhu!
Tento příspěvek byl editován 6.5.2011 21:41:57 uživatelem džigit.třeťak je možnost platby na účet za 100,–
čtvrťak-pošle Ti kamarád z Brna
páťák neser
- Pátek 6. května 2011 ve 21:36® lubo OV
-
osprey> to tam máte tak ostré kameny? Nebo rozházené žiletky?
- Pátek 6. května 2011 ve 21:35® lubo OV
-
džigit> dobrá rada nad zlato,už tě vidím, jak kupuješ v e-shopu špulku šňůry za 48,–Kč a za poštovné dáš 150,–Kč
- Čtvrtek 5. května 2011 v 8:59profil byl smazán
-
osprey> Takže ses dá se říct dost nadřel.Já po tom co sem zjistil,že se semnou nebudou dneska kamarádit,tak sem pomalu balil.Nechtělo se mi je přemlouvat,prostě vyhráli
Tento příspěvek byl editován 5.5.2011 08:59:39 uživatelem . - Čtvrtek 5. května 2011 v 6:01® zulu
-
U nás na východnom slovensku sú tiež rieky poloprázdne až prázdne. Cez týždeň som bol na jednom vzdúvadle menšej riečky a podarila sa mi jedna ploťica.
- Středa 4. května 2011 ve 22:02® osprey
-
mannice> I tady byla ryba po tom ochlazení hodně líná. Měl jsem cestu k HaDovi a zpátky jsem se stavil prubnout jeden půjčený feeder.
Na nějakých 11 ryb jsem se dost nadřel a musel jsem použít montáž, kterou jsem zatím nikdy nepoužil. Znám ji už několik let, ale jaksi nebylo třeba. Ono by to asi šlo i bez ní, ale nějak jsem to v té rychlosti nedokázal vymyslet.
- Středa 4. května 2011 v 18:43® timbab
-
spike> Tady jdou na řece nejvíc tloušti
- Středa 4. května 2011 v 18:12® spike
-
mannice> U nás je řeka hodně nahoře, kdybych měl čas, hned bych jel na kapříky.
- Středa 4. května 2011 v 15:52profil byl smazán
-
Dnes u vody a jeden skalák,po dvou hodinkách sem to zabalil a jel domů..Voda byla skoro jak bez života,nejspíš díky razantní změně počasí..
- Středa 4. května 2011 v 15:17® osprey
-
lubo OV> U nás na řece ty pletenky neuvěřitelně odcházejí. Zkoušel jsem, je to fajn, ale utrhnu příliš ryb – na vině nejsou ty ryby, ale oděr tak slabé šňůry. Ani 0.08 nebo 0.10 nejsou nic moc. Loni mě to stálo největšího kapra – ani jsem nezačal bojovat. Kapr se rozjel, já ho přibrzdil a najednou tam nebyl.
- Středa 4. května 2011 v 8:07® džigit
-
cormaxx> hele
- Úterý 3. května 2011 ve 20:51® cormaxx
-
lubo OV> jj díky.Já právě na tak slabou návazcovou nenarazil.
- Úterý 3. května 2011 ve 20:37® lubo OV
-
cormaxx> co najdu v obchodě. Ono jich moc druhů není a málo který obchod ji má. U nás v Ostravě prakticky jen jeden. Nesehnal jsem ji například ani na loňské výstavě v Brně. Takže beru co je. Na značce stejně moc nezáleží. Hlavně aby byla měkká, to jest s plochým průřezem. Čím kulatější, tím tvrdší a nástraha se pak nechová přirozeně. Tady je jeden z typů.
Tento příspěvek byl editován 3.5.2011 20:38:34 uživatelem lubo OV. - Úterý 3. května 2011 ve 20:09® cormaxx
-
lubo OV> Jakou šňůrku 0,04 používáš? Přímo návazcovou nebo něco v metráži?
- Úterý 3. května 2011 ve 20:00® lubo OV
-
zulu> zkoušel jsem colmic, zkoušel shimano, tubertini a já nevím co ještě a za jak šílené prachy. A zakotvil jsem u Mivardi Royal Feeder 0,18 v ceně 108,–Kč za 200m. Používám ho na kapry a takový tříkilový kapřík je pro něj hračka. Největšího mám na tento vlasec kapra 1Okg. Pokud se chceš zaměřit na kapry, tak s tímto vlascem jako kmenovým v kombinaci s pletenou šňůrou 0,04 na návazci dokáže dodržet sektor při závodech i začátečník. Oveřeno třemi roky zkušeností s touto kombinací.
- Úterý 3. května 2011 v 17:13® zulu
-
breca> na colmic som mal posledne roky ako kmeň, teraz skúšam tubertini. Mimochodom ten colmic je super, ale moja skúsenosť v studenej vode sa trhal už pri uťahovaní uzlov,
myslím si že to bolo chladom.
- Úterý 3. května 2011 v 16:22® breca
-
zulu> klidně bych doporučil Colmic – chytám na ně už léta, poslední dva či tři roky používám Fendreel. Je pravda, že je to vlasec za 200,– Kč, ale vyplatilo se mi na tom nešetřit. Minimální trhání, slušná pevnost v uzlu a spolu s kvalitním navijákem absolutní pohoda. to osprey: nechtěl by jsi napsat staré pověsti rybářské a zavzpomínat tak na doby, kdy v řekách ještě byly ryby?
- Pondělí 2. května 2011 v 18:47® timbab
-
zulu> Určitě něco najdeš
- Pondělí 2. května 2011 v 18:45® zulu
-
timbab> hmm budem premýšľať. dikes
- Pondělí 2. května 2011 v 18:33® timbab
-
zulu> Já měl vlasec DAM dvakrát a už ho nechci a tenhle nevím.Tak zkus ještě jiný.Třeba Colmic Mimetix,Milo Fortress,Sarfix 007 Speciale finalli.
- Pondělí 2. května 2011 v 18:23® zulu
-
timbab> áno to práve robím. Minulí rok som používal vlasec shimano speedmaster all round, ale veľmi sa krútil. Začal som používať „Hexu“ ale nemám priemer 0,16 a 0,18, v obchode ho nemajú a robiť objednávku kvôli dvom vlascom sa mi nechcem robiť preto som tu položil túto otázku že či nemá niekto skúsenosti s vlascom Tectane fluorcar. damyl od firmy DAM lebo ten mi núkali v obchode.
- Pondělí 2. května 2011 v 18:12® timbab
-
zulu> A proč nedáš silnější návazec? 0,16 nebo 0,18
- Pondělí 2. května 2011 v 18:10® zulu
-
mám skúsenosť s menšími priemermi, ale potrebujem rybu zbrzdiť skôr ako pomotá susedom vlasce a neutrhnúť ju. Pár rýb som takto stratil a stálo ma to niekoľko kíl.
mimochodom podarilo sa mi druhe miesto- teraz som sa chcel pochváliť hi
- Pondělí 2. května 2011 v 18:06® zulu
-
osprey> aby som priblížil situáciu, tak je to guľášovka a moja posledná skúsenosť z minulého roku: Susediaci rybári mali penu na ústach keď videli že už ťahám piateho kapra a že si ho púšťam až k ich vlascom vo vode, a keď im policajti skákali vďaka môjmu zdolávaniu boli aj nadávky. Chystám sa na ďalšiu súťaž tento víkend a snažím sa vyriešiť tento problém.
- Pondělí 2. května 2011 v 17:59® timbab
-
spike> Tak jasný,brzo na jaře se slabší návazce používají.
- Pondělí 2. května 2011 v 17:57® timbab
-
zulu> S jemným prutem(picker,light-trošku jako haidce) se to dá ukočírovat na pár metrech.Ale kdybych šel cíleně na kapra tak bych šel do vyššího průměru.