Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Pondělí 2. května 2011 v 17:56® osprey
osprey

zulu> Když to musí být, tak i na desítku (potíž je, že většina deklarovaných desítek jsou v reálu právě dvanáctky).

Jde o to jaké kapry, na jaké vodě a s jakou montáží (těžké krmítko slabým návazcům nedělá dobře).

Moji oblíbení říční kapři se dvanáctce smějou – když ji neutrhnou, trvá to někdy i hodinu než to skutečně nadupaná ryba vzdá. Ale obvykle to utrhnou. Bohužel jsou tyhle ryby na ústupu a převládají násaďáci, se kterými takové problémy nejsou.

A pokud by někdo chtěl polemizovat o těch hodinových zdolávačkách, tak kolega, který něvěřil, si kdysi dal dvě za sebou. Jo, tenkrát ještě byly u nás v řece ryby…

Pondělí 2. května 2011 v 17:54® zulu
zulu

timbab> dobrá pripomienka, teraz si ma dostal. hmm a teraz ja. Ak ti okolnosti nedovolia hrať sa s rybkou na celom rybníku ale iba na cca. niekoľkých metroch, a ryby sú v plnej sile?

Tento příspěvek byl editován 2.5.2011 17:55:43 uživatelem zulu.
Pondělí 2. května 2011 v 17:54® spike
spike

timbab> V březnu když nebyla voda ještě tak prohřátá tak jsem je na 0,12mm chytal:-)

Pondělí 2. května 2011 v 17:48® timbab
timbab

zulu> Proč dávat na kapra 0,12?Jinak když na to skočí tak jde z vody :-D Mám o,12 kmen na wpickeru.

Pondělí 2. května 2011 v 17:45® zulu
zulu

osprey> dakujem, ale skôr ma zaujíma či s ním má niekto konkrétnu skúsenosť? Ide mi skôr menšie krútenie pri nahadzovaní. používal som vlasec Hexa od awashimi ale nemajú ho v u nás v obchodoch v takých priemeroch aké potrebujem. Mimochodom, ako zvládaš-(te) lov kaprov na 0,12 nadväzec?

Pondělí 2. května 2011 v 17:29® osprey
osprey

zulu> Na většině vod, kde chytám, nemám pocit, že by mi fluorocarbon nějak pomohl. Je hůř vidět, ale kvůli menší nosnosti zas musí být silnější. Takže raději chytám na normální čiré vlasce. Některé mají fluorocarbonový povrch – např. Tubertini Fluorine (velmi dobrý).

Pondělí 2. května 2011 v 17:13® zulu
zulu

čaute všetci, mate niekto skúsenosti s fluorcarbonom na nadväzce Tectane Damyl?

Pondělí 2. května 2011 v 16:37® osprey
osprey

Sobula> Já na úhoře chodím obecně málo a na feeder jich mám jen pár, ale dávám normálně průběžnou montáž, olovo tak 30g, návazec asi 40 – 50 cm a půlku rousnice na háčku č. 4.

Pondělí 2. května 2011 v 9:05® Sobula
Sobula

Zdravým všechny rybáře.Chytám na feeder už 3 rokem a dalo by se říc že ho nedám z ruky.Je to pro mě zpusob lovu č.1,ale mám problém chodím rád na uhoře,ale nevím jakou montáž,délku návazce,haček mám použít,nebo kdy zaseknout abych úhoře chytl za růžek,abych ho neposkodil.Může mi někdo zkušenější prosím poradit.Předem dekuji.Sobula

Neděle 1. května 2011 ve 21:27® mvincik
mvincik

mannice> Přijimá se! :-)

Neděle 1. května 2011 ve 20:57profil byl smazán

mvincik> Tak v tom případě omluva za klamání,ale měl sem takovej pocit..

Neděle 1. května 2011 ve 20:53® mvincik
mvincik

džigit> Já ho tedy změřil. A zase třiatřicet, třicet tam a tři ven. Myslím, že to odpovídá. :-)

Neděle 1. května 2011 ve 20:27® spike
spike

mannice> Nezkoušel jsem měřit, já mám ten bílí 0,16–0,23mm

Neděle 1. května 2011 ve 20:13profil byl smazán

spike> Mám ten samej..Modrej,jako neni špatnej,ale neměřil si ho?Já bych řek že je silnější.

Neděle 1. května 2011 ve 20:13® džigit

mannice> přeměř a pak piš.„Připadá mi“ není info :-P

Neděle 1. května 2011 ve 20:12® skwor
skwor

mannice> Možná trošku. Ale jinak spokojenost.

Neděle 1. května 2011 ve 20:12® džigit

spike> draka mám na feedru taky,HM 80-jenže balení je po 150 m. Dobrá je i Maxima,ta je 300,ale doprodej.Tak koukám po různých variantách a s Colmicem jsem spokojený :-)

Neděle 1. května 2011 ve 20:10® spike
spike

mannice> Záleží jaký máš, já mám guide select a nějak se mě nezdá. Ale i kdyby tak za takový peníz jsou to dobré vlasce.

Tento příspěvek byl editován 1.5.2011 20:10:33 uživatelem spike.
Neděle 1. května 2011 ve 20:07profil byl smazán

spike> nepříjde ti že maj dragny silnější vlasec než udává?Já si kupoval minulej rok 0.20 a příjde mi to silnější..

Tento příspěvek byl editován 1.5.2011 20:07:51 uživatelem .
Neděle 1. května 2011 ve 20:02® spike
spike

džigit> Já chytám na vlasce od dragonu, 600m na cívce a za slušnou cenu.

Neděle 1. května 2011 v 19:58® džigit

nezkouší někdo? http://rybar.braunstar.cz/…-baleni-250m

Neděle 1. května 2011 v 9:33® Bigpista
Bigpista

osprey> :-D :-D :-D No, já zas slušně chytám lelky :-D

Sobota 30. dubna 2011 v 19:31® Noodling
Noodling

osprey> Ale vyndavat žábě wobbler z tlamy není nic příjemného, alespoň pro mě :-))

Sobota 30. dubna 2011 v 19:01® osprey
osprey

Bigpista> V téhle zemi je osm rybářů. Devátý nedávno zemřel. Jeho tožnost i totožnost těch ostatních se tají.

Co jsou zač ti ostatní s pruty u vody, to nevím, ale kupříkladu já jsem žabař. Mohu to doložit celou řadou snímků svých trofejních úlovků od pulce po ropuchu jak pěst:-D

Sobota 30. dubna 2011 v 17:44® Bigpista
Bigpista

osprey> galgan> Díky chlapi. dáváte mi naději, že ze mě jednoho dne bude rybář :-))

Sobota 30. dubna 2011 v 15:33® osprey
osprey

Bigpista> To je normální stav věci. Nejčastěji to dělají oukleje a menší plotice, když jsou na háčku červi. Ryba vezme jednoho červa a pokusí se ho strhnout. Seknout se to nedá, háček ani není v hubě. Můžou to ale být i další druhy.

Toto jsou možnosti – zabrat může některá nebo jejich kombinace:

Zmenši háček i nástrahu, prodluž návazec (o 10 – 20 cm a pak klidně ještě jednou), jdi s vlascem až na 0.10 mm, nereaguj na jemné záběry a čekej dokud se ryba nepověsí, použij selektivní nástrahu, kterou čudly nechají na pokoji.

Časem na to přijdeš:-)

Sobota 30. dubna 2011 v 15:28® galgan

Bigpista> Skus nabuduce dlhsi nadvazec. kludne by som dal okolo 50 cm a postupne skratil podla potreby, alebo naopak este predlzil. No a zalezi kde a co si sa snazil chytat. Inak zaciatky mozu byt frustrujuce, ale ked sa ti po case zacne darit, je to uplna nadhera.

Sobota 30. dubna 2011 v 15:06® Bigpista
Bigpista

Ahoj. Můžu poprosit o radu? S feederem začínám a nemám, od koho bych to odkoukal. Dnes jsem byl provětrat feeder a vrátil jsem se mírně rozladěn. Záběrů dost, ale já dřevák je prostě neproměním. Záběr, seknu a vytáhnu prázdnej háček bez nástrahy. Nemáte někdo představu, co dělám blbě? Používám průběžnou montáž, 0,18 kmen, 0,14 forpas (cca 30 cm), háčky velikosti 10. Záběr je zjevně dost silný na to, aby stáhnul červa z háčku. Nevíte, co dělám blbě? Napadá mě, že:

1. sekám brzy
  2. sekám pozdě
  3. velký háček (ale zkoušel jsem i 12)
  4. špatná montáž (páternoster se mi pořád zamotává)
  5. jsem úplnej trotl
Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 22:06® Tomiik
Tomiik

Dík Kluci,zítra zajedu do Mohelnice je tam velkosklad Mivardi.a mrknu se na ten proutek Imperium.Díky za rady

Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 20:26® spike
spike

Tomiik> Pokud bys v obchodě narazil na Mikado Taurus tak se na něj podívej. Je to medium, i když je na prutu napsané light, někde v pc mám vyfocenou i akci tak sem ještě přiložím foto pokud najdu. Já mám ten prut ve 360cm a timbab myslím 390cm. http://mikado.cz/wedka.php?…

Edit: Přikládám foto akce, jinak zapoměl jsem ještě napsat, že k prutu je 5 špiček, což je podle mě výhoda.

Tento příspěvek byl editován 28.4.2011 20:28:38 uživatelem spike.
foto/diskuze/feeder/2011/th-img42192.jpg