Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 20:22® osprey
-
Tomiik> Na nějaké machrování to není, ale ryby se s tím chytat dají víc než dobře. Je to spíš měkčí prut, takže spíš stoják a mírně proudící úseky. Dobře se s tím zdolávají ryby.
- Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 20:19® skwor
-
Tomiik> Například http://mivardi.cz/…tdetail.aspx?… Tužší prut se špičkovou akcí, využil bys ho i ve větších proudech na řekách. To alivio by hezky doplňoval.
- Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 20:15® Tomiik
-
Poradte mi nějakej slušnuj Feederovej proutek.Nemám moc skušeností s nakupováním feedru a ještě jeden by se hodil.Dík
- Čtvrtek 28. dubna 2011 ve 20:05® skwor
-
Tomiik> Měkčí, ale pro začátek použitelný prut.
- Čtvrtek 28. dubna 2011 v 18:21® Tomiik
-
Kluci co říkáte na značku Schimano Alivio BYMEDIUM 3.66m?? co značka a kvalita mezi Feederem?Jel jsem z práce a stavil jsem se se v R.P.tento prut mi doporučil prodejce tak jsem ho vzal a naviják mám od f.Mikádo ztx 3006
- Čtvrtek 28. dubna 2011 v 16:28® mvincik
-
Noodling> Tvůj názor beru, máš zajisté mnohem větší zkušenosti. Já jen psal svůj pohled na věc, laika rybáře. Člověk se pořád učí.
- Čtvrtek 28. dubna 2011 v 15:44® Noodling
-
mvincik> Srkačku snad už (pevně doufám) používá jen minimum rybářů. Jasně, vždycky budou tací, kterým to bude fuk a budou ji dále používat, ale s tím nic neuděláme.
Jinak prostě jen nemám rád takovéto zevšeobecňování. Chytal jsem na mnoha vodách. Někde jsem nachytal velké ryby téměř pod nohama, jindy ze vzdálenosti přes půl kilometru. Člověk, chce-li být úspěšný, se musí umět přizpůsobit situaci. Jinak sám v řadě situací s oblibou používám průběžné montáže.
Mluvím ze své zkušenosti člověka, který se specializuje na lov trofejních ryb. Některé ryby jsou prostě tak opatrné, že použití průběžné montáže je zcela nevyhovující. Stejně je to i u různých závěskových montáží. Vlasec musí být veden skrz olovo, aby ryba při záběru a napínání návazce hned narazila na celou hmotnost zátěžě. To zpoždění od různých karabin či závěšek je mnohdy rozhodující a člověk o rybu přijde.
- Středa 27. dubna 2011 ve 22:00profil byl smazán
-
osprey> Souhlas
- Středa 27. dubna 2011 ve 20:48® mvincik
-
Noodling> Beru, máš pravdu. Napsal jsem to malinkato jinak, než jsem přesně myslel. Pravda je ale taková, že přímo srkačku bych nepoužíval. Nechytám na zavážecí či podobný způsob a co hodím od břehu, to proseknu a nepotřebuji využívat pomoci této montáže. Na druhou stranu je to i důvod, proč se některá fiška uvolní. Ale to je život, ryba přec musí mít šanci. A jak zněl dotaz, na mělkých přítocích nejni třeba vůbec. Abych nepropásl tulik záběrů, radši bych se víc snažil ostřit zrak!
- Středa 27. dubna 2011 ve 20:32® ladamaj
-
Noodling>jasně už vím co myslíš to je uplně něco jiného.Já sem měl zato že vše je jako srkačka poněvač sem se stím setkal takže OK.
- Středa 27. dubna 2011 v 18:58® Noodling
-
ladamaj> To o čem hovoříš je určitě nevhodně sestavená udice, ale ten princip bezpečnosti je pořád stejný. Během zdolávání se olovo chová jako průběžné a při přetržení vlasce na kterémkoliv místě odpadá. Ryba tak tahá jen vlasec.
Tento příspěvek byl editován 27.4.2011 19:00:28 uživatelem Noodling. - Středa 27. dubna 2011 v 18:46® ladamaj
-
Noodling>tomu rozumím ale setkal sem se i stím že tam dávaj návazce ze šnůry která má větší nosnost než vlasec.To pak tahá ryba většinou za sebou proto to neuznávam.Když toto použiji tak hodně poddymenzovanej návazec takže krmítko zůstane vždy na vlasci.Proto sem to přestal dělat ostatním protože aby neutrhli rybu tak tam daj lano a pak to ryba tahá celé za sebou a to mě je proti srsti.
- Středa 27. dubna 2011 v 17:43® osprey
-
Noodling> Souhlas. Funguje takhle hodně montáží. Z těch módních třeba method feeder. A opravdu to funguje.
Já to teda trochu nerad. Ryby se na to věší samy. Ale někdy je to ideální.
- Středa 27. dubna 2011 v 17:10® Noodling
-
ladamaj> Nejde o krmítko, ale o způsob spojení. Zatímco u srkačky bude ryba v případě utržení za sebou vláčet celé krmítko, u montáže na obrázku to bude jen samotný krátký návazec.
Tento příspěvek byl editován 27.4.2011 17:11:14 uživatelem Noodling. - Středa 27. dubna 2011 v 17:03® ladamaj
-
Noodling>právě tákové a ještě drátěná spirála byla odemne dost žádaná ale to nedělám neuznávam tuto montáž vůbec.
- Středa 27. dubna 2011 v 16:42® Noodling
-
ladamaj> To dobře děláš. Nejjednodušší, prakticky nejúčinnější a hlavně pro ryby bezpečná je klasická in-line montáž (ať už s olovem nebo krmítkem).
Tento příspěvek byl editován 27.4.2011 16:44:18 uživatelem Noodling. - Středa 27. dubna 2011 v 16:37® ladamaj
-
kerob>nevím co ti není jasné nákresy jsem posílal spoustě členům chytej.Mám vše nakopčeno v pc a odesílam to mejlíkem.Zatím si nikdo nestěžoval ba naopak vozím to sebou i k vodě a přesvědčím i některé lanaře že jemná technika je mnohem lepší a i více záběrů.To ale tobě říkat nemusím to znáš určitě i z praxe.Hlav ně po mě nechtěj abych zde psal spisovně takhle mám co dělat abych to nadatloval.-)
- Středa 27. dubna 2011 v 16:29® ladamaj
-
Noodling>ahoj to bys koukal kolik je rybářů co mě otravují abych ji je naděkal absolutně toto odmítám.
- Středa 27. dubna 2011 v 15:55® kerob
-
ladamaj> sorry, vubec netusim, co mi chces sdelit, vim, ze to nemas lehky, ale zkus si nejdriv utridit myslenky a klidne to napsat heslovite nebo v holych vetach oddelenych teckou… takhle vubec nevim, co tim chtel basnik rict. Sry.
- Středa 27. dubna 2011 v 15:45® galgan
-
Ma niekto skusenosti s tymto prutom? SPECILAND Black MEDIUM HEAVY FEEDER 360 Cormoran Diiik za odpoved.
- Středa 27. dubna 2011 v 15:36® Noodling
-
ladamaj> Myslím, že v dnešní době jsou už téměř všechny běžně používané kaprařské montáže pro ryby bezpečné. Doba skrkaček je (až na výjmky) naštěstí pryč
- Středa 27. dubna 2011 v 15:35® ladamaj
-
kerob>no nevím skolika rybáři jsi se setkal a jaké používaj montáže,nehledě ktomu že návazce s háčky jsou o proti kmenu mnohem silnější a otom se bavím.Jistě snad zde není nikdo kdo by takovou montáž používal sám mám kmen 0,18 a návazce 0.08–0,14 ty lanaře opravdu nemusím.Jinak sem těch srkaček natahal z vody opravdu spoustu ale i ostatních montáží ale vlasce tak cca 0,30 což je děs to není už rybařina ale lanařina a za každou cenu rybu vylovit,takhle sem vylovil i několik línů kteří se zamotali do mé udice jinak nic proti montážím,spoustě členům chytej sem posílal spousty různých návazců i s použitím vlasců pro případné utržení aby ryba byla volná když nepoužije uvolňovací olovo které není ptoblém udělat i doma zvládne každej šikovnej kutil ale srkačku vubec neuznávam už sem takovej a rybu beru jako rovnocenýho soupeře a pocit při zdolávání ani nemluvě a otom snad rybařina je.
- Středa 27. dubna 2011 v 15:33® Noodling
-
mvincik> Takhle to zevšeobecnit je nesmysl. Na některých vodách musíš lovit na velké vzdálenosti, vyvážet stovky metrů a ryby jsou tam opatrné. V takovém případě je použití pevné montáže jediná možnost.
- Středa 27. dubna 2011 ve 14:37® kerob
-
ladamaj> samozasekova montaz, jeste neznamena, ze kdyz se ryba urve, tak ze ji tahne celou za sebou.
Za samozasekovou montaz se da povazovat treba i prubezna s jednou zarazkou pro olovo nahore (ryba ujede par m a pak se sama zasekne tim, ze druha zarazka potka olovo)… a kdyz to vezmuz ad absurdum, tak za „samozasekavaci“ by se dal povazovat i paternoster nebo balaton… proste vse, kde je olovo nafest… a u obou by po utrzeni mohla ryba tahat olovo po dne… proto se pouzivaj navazce, pak neni s timhle problem, kaprari zas pouzivaj klipy na olovo (lehce se vyvlikne)… jedinej fakt vaznej problem v oblasti montazi vidim v klasicky srkacce…
- Středa 27. dubna 2011 ve 14:27® ladamaj
-
mvincik>vtomto jsem stebou zajedo,také nemám rád takové montáže a ani je nepoužívam.Nehledě tomu když jí ryba utrhne tak jí vláčí za sebou no a přinejhorším to končí usmrcením poku se nezamotá někomu na nahozený prut.Osobně bych takovéto montáže zakázal používat.(
- Středa 27. dubna 2011 ve 13:20® mvincik
-
Depuči> Samozasekávací montáž bych nikdy nedoporučil nikomu na lov kdekoliv! Zkus něco lehčího, citlivého, ať máš z lovu nějakej užitek a ne vyjevené oběšence!
- Středa 27. dubna 2011 v 11:26® Depuči
-
Ahoj, jakou by jste mi doporučily montáž k přítoku přehrady. Je tu docela mělko a proto se bojím použít těžkou samozasekávací montáž. Na průběžku zase hodně záběrů promrhám. Za radu děkuji.
- Středa 27. dubna 2011 v 7:37® Tino
-
osprey> nojo, to je tím, že lidi málo hulej. Hulení tady prostě nemá vybudovanou tradici…
- Úterý 26. dubna 2011 v 18:14® kerob
-
osprey> Mas to naprosto spravne
- Úterý 26. dubna 2011 v 18:10® kerob
-
skwor>