Vyhledávání
Feeder
V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetli → nejstarší z nich.
Chci vložit příspěvek.
- Středa 13. dubna 2011 v 17:08® osprey
-
spike> Velká vařená kukuřice, fazole, kusy brambor, tygří ořech a podobně.
- Středa 13. dubna 2011 v 17:07® osprey
-
breca> Mockrát díky. Tak to je myslím ten, co má i HaD. Můžu potvrdit všechno, cos napsal. Dokonale to na něj pasuje.
Já sháním něco ve 390 cm na velké vody. Ale má to čas.
- Středa 13. dubna 2011 v 17:01® Sander
-
breca > vedlejší produkt kapely Guano Apes.
To ví málo lidí, že fušujou i do ryb. - Středa 13. dubna 2011 v 16:58® breca
-
Sander> to je od výrobce BIG SHIT?
- Středa 13. dubna 2011 v 16:56® Sander
-
spike > velký partikl!
- Středa 13. dubna 2011 v 16:47® spike
-
osprey> Zkoušel jsem letos i jedu večerní vycházku, kapra jsem chytl ale rána mám raději.
Jak jsi psal o těch stupních, co si mám představit pod pojmem velký partikl? Díky
- Středa 13. dubna 2011 v 16:37® breca
-
osprey> Omlouvám se, ale nějak jsem se k tomu dřív nedostal. Tak tady je má recenze na feeder Sportex označení Sportex light feeder 330 – třídílný: Tak nejprve k tomu, proč mám 3,30 cm – chodím na řeku, hlavně Sázavu, kde jsou zarostlé břehy, náhozy – tak maximálně do 15 m. S čímkoliv delším se tam člověk jen motá ve větvích. K vlastnímu prutu: Co výrobce, to jiný pojem pro označení light. Pokud to srovnám třeba s prutem Mivardi Spektrum, označil bych Sportex spíše výrazem Medium. Prut je v porovnání s výše jmenovaným nepoměrně, a tím opravdu myslím nepoměrně, tvrdší. Parabolickou akci na něm při menších rybách rozhodně neuvidíte. Tenký blank, je ovinutý uhlíkem, SIC-očka samozřejmostí, korková rukojeť je z řezaného korku. Jediné, co bych tomuto prutu vytkl je to, že v základu k němu Sportex dodal jen dvě špičky, a to ještě poměrně tuhé. Což při menší zátěži a kratší vzdálenosti ve své podstatě vede k tomu, že špičku téměř nepřihnete. O citlivosti na menší ryby pak ani nemluvě. Nezbývalo mi než, dokoupit měkčí špičky. Proutek jsem osadil navijákem Shimano Exage 2500, vlasce používám Colmic Fendreel, zpravidla 0,165, popř. 0,185 mm k naprosté spokojenosti. Na závěr jen dodám, že jsme proutek kupoval v roce 2008 v Brně, tři roky věrně slouží a mohu jedině doporučit. I když vývoj za tu dobu šel určitě dál…
- Středa 13. dubna 2011 v 16:17® osprey
-
spike> Učíš se rychle. Další stupně jsou pak velký partikl, pelety a koule.
A pak ještě ten, kdy víš, kde ta ryba je a kdy žere a hodíš jí jedinou nástrahu. I když u kapra je krmení dobré skoro vždy.
- Středa 13. dubna 2011 v 5:59® spike
-
mvincik> Jak napsal timbab, mám tam průběžku. Akorát nepoužívám krmelce. V březnu když jsem na danou vodu začal jezdit jsem odpozoroval, že když jsem házel s krmelcem kapry to plašilo a přilákalo to plotice a těch jsem se následně nemohl zbavit. Kapřík se vždycky sice nějaký připletl ale třeba po deseti ploticích. Proto jsem začal používat místo krmelce, který při dopadu dělal ohlušující rány, obyčejné průběžné olůvko s váhou 10g. Nahodím s ním celkem daleko, i když většinou chytám blízko břehů a krmím si rukou. Úplně jsem už vyřadil krmení, vždycky mi najeli plotice, a tahat jednu za druhou mě omrzelo. Teď o víkendu jsem krmil vařenou pšenicí s kukuřicí a ryby spolupracovali ochotně. Návazec používám 15–20cm dlouhý zakončeným háčkem velkým jako zrnko kukuřice. Mám oblíbené Hayabusa vel. 10 nebo 9.
Tento příspěvek byl editován 13.4.2011 06:00:46 uživatelem spike. - Úterý 12. dubna 2011 ve 21:58® Radek M.
-
mvincik> Dobrá otázka.
Já teďka jedu na stojáku na kapry průběžku a návazec 10–15 cm. Ještě nejsou tak rozjeti a nehledají moc daleko od krmelce.
- Úterý 12. dubna 2011 ve 21:57® timbab
-
mvincik> Páterem nic nezkazíš
spike tam bude mít nejspíš průběžku.
- Úterý 12. dubna 2011 ve 20:48® mvincik
-
spike> A o tom to je. Napětí a moment překvapení. Je samosebou, že někdy můžeš být prohrávající…
Jinak, jakou používáš montáž v tuto dobu, pokud není tajné…
- Úterý 12. dubna 2011 ve 20:22® spike
-
mvincik> Ono jak jsem teď chytal ty kapry tak tam jsem musel mít povolenou brzdu protože záběry byly tak rychlé, že bych nestihl ani zachytit prut jak by letěl do vody. Jednou se mi to tak letos stalo zapomněl jsem povolit a nakonec už prut letěl do vody, zachytl se o vidličku která už se pomaličku páčila ze země až naštěstí rupl návazec. Zrovna jsem se totiž věnoval druhému prutu, myslím výměna návazce. A co bylo fajn tak jsem měl i pár záběrů od kaprů hned po náhozu. Montáž dopadla na dno, pokládám prut do vidliček, dopínám vlasec a už jízda, přiseknutí a následné zdolávání.
Tento příspěvek byl editován 12.4.2011 20:24:57 uživatelem spike. - Úterý 12. dubna 2011 ve 20:16® mvincik
-
spike> Proto nepoužívám ani ty. K vodě jedu vyvíjet aktivní činnost, při které se odreaguji. Hodit to do vody a čekat až něco zahraje nebo zachrastí, to umí každej.
Ale čučet na to a trefit tu správnou chvilku, to je to co je zajímavé. Zároven – jistě že 95% záběrů proseru
- Úterý 12. dubna 2011 ve 20:02® Jak.novi
-
spike> Věř mi, ta rolnička je otravná jak osina v zadku.
- Úterý 12. dubna 2011 v 19:59® spike
-
mvincik; Jak.novi> To já zas teču z ladičů. Tak říkám soukromně lidem co nahodí do vody motáž a neustále ladí svoje pípáky které mají nastavené na největší hlasitost, samozřejmě aby všichni slyšeli, že mají záběr.
A když už je takových lidí na rybníku víc tak se pípáky vlastně vůbec nezastaví
Tento příspěvek byl editován 12.4.2011 20:03:26 uživatelem spike. - Úterý 12. dubna 2011 v 19:55® Jak.novi
-
spike> Například stačí, aby foukal trošku větříček, cinká to jak o život a je jedno jak tuhou špičku máš. Takže celou dobu chytání slyšíš to cink, cink cink, cink…cink cink.
A když máš plynulý záběr, slyšíš stejně prd. Teda pokud nefouká vítr.
Tento příspěvek byl editován 12.4.2011 19:56:48 uživatelem Jak.novi. - Úterý 12. dubna 2011 v 19:51® mvincik
-
spike> Ten úchyt je fajn, krásně se dá chytat i za naprosté tmy.
Rolničky bych použil možná při chytání sumců, nebo na dravce. Ale při normálním lovu by mě to pěkně sr**o.V loni jsem jednou seděl vedle dvou kolegů co je používali a poslouchat to nejen při záběru, ale i zdolání, nahození a vlastně každé manipulaci s prutem… Za půl hodiny jsem tekl a to jsem seděl cca 20 m vedle
- Úterý 12. dubna 2011 v 19:51® spike
-
Jak.novi>
co se ti na tom nelíbilo? Já už u vody zahlédl i lidi co chytají normálně s feederem a na špičce rolničku
- Úterý 12. dubna 2011 v 19:48® Jak.novi
-
spike> Ta rolnička je ale opravdu slušná kravina.
Zkoušel jsem to a je to na…
- Úterý 12. dubna 2011 v 17:33® timbab
-
spike> Používám stejné.Jsou v balení chem.světel od Mikada.
- Úterý 12. dubna 2011 v 17:09® spike
-
timbab> Když si odmyslíš ten oblouk s rolničkama a zůstane ti jen úchyt na chem. světýlko a na špičku prutu tak ty, ale většinou je nechám doma tak poslouží izolačka nebo gumičky
- Úterý 12. dubna 2011 v 17:05® timbab
-
spike> Uvidíš
Jaké používáš klipy?
- Úterý 12. dubna 2011 v 17:01® spike
-
timbab> Uvidíme no, pokud bude cinkat hodím klasické klipy na chem. světýlka, ale za pokus to stojí.
- Úterý 12. dubna 2011 v 16:56® timbab
-
spike> Neviděl jsem to ale jde o to aby to necinkalo skoro pořád jak na sumcáku.Hoď sem foto.
- Úterý 12. dubna 2011 v 16:54® spike
-
timbab> Narazil jsi na to už někde? jestli chceš můžu to vyfotit a přiložit foto.
- Úterý 12. dubna 2011 v 16:51® timbab
-
spike> Ty rolničky nemusí být špatné?
- Úterý 12. dubna 2011 v 16:40® spike
-
Dneska jsem v krámu viděl klip na feederovou špičku pro umístění chemického světýlka a je opatřený ještě rolničkama, myslím že v noci to nemusí být špatné
- Úterý 12. dubna 2011 v 0:01® osprey
-
Tino> To je v cajku. Kompozit je směs uhlíkového a obvykle laminátového vlákna. No a ten uhlíkový ovin, to jsou takové ty štráfy křížem na povrchu prutu. Fakt ho to trochu zpevní.
Nic nového pod sluncem.
- Pondělí 11. dubna 2011 ve 21:28® Tino
-
Univerzální feedrový prut z karbonového kompozitu s uhlíkovým ovinem pro zvýšení jeho pevnosti a rychlosti, SIC očky, dělenou korkovou rukojetí a 3 vyměnitelnými špičkami různých tvrdostí. Prut je vhodný na daleké hody a větší kapry.Skladnost prutu je 120cm.
co si představíte pod karbonovým kompozitem omotaným uhlíkem? Není těch materiálů na jeden prut nějak moc?