Chytej.cz

Feeder

V diskuzi je 22.752 příspěvků, z toho 22752 jste ještě nečetlinejstarší z nich.

Chci vložit příspěvek.

Sobota 2. dubna 2011 v 7:26® Kubah

cormaxx> O profíkách 360H v trojdílu za 2500 vím a přemýšlím o výletu pro ně :-))

Sobota 2. dubna 2011 v 7:24® Kubah

HT> feedery do 70g – první mám už 3 roky Z-force http://www.chytej.cz/…orce-feeder/

A druhý jsem koupil letos – Colmic Virtual feeder

Pátek 1. dubna 2011 ve 22:29® cormaxx
cormaxx

skwor> A jsou stejně silný?

Ciffik> Neber to tak,že ten prut vychvaluju do nebes.Je mi jasný, že by se mi líbila spousta prutů,ale už bych byl s cenou někde jinde. Mě stály oba klacky 2400 a to je cena Profíka ve slevě. Teď jsem s Imperkem spokojen. Až někdy budou love a koupim něco lepšího,tak budu mluvit jinak, protože už budu moci srovnávat.

BlueShark> Mně na FF taky prodavač vytáhnul jeden prut kterej měl první největší očko ohnutý.Hned ho dával panu Ouředníčkovi bokem.Stává se. V tvém případě měli smůlu,že to bylo před lidma a opakovaně,to asi nebyla dobrá reklama.Kdyby si ten prut někdo kupoval přes net,tak by se jim to stalo ve skladu.V tichu,po tmě,v tajnosti­.Těžko říct kolikrát se něco takového stane:-D

Pátek 1. dubna 2011 ve 22:12® osprey
osprey

breca> V pohodě. Ať dopadneš co nejlíp.

Já jezdím na závody jen fotit.:-)

Pátek 1. dubna 2011 ve 22:10® breca

osprey> hodím sem k němu pár informací během zítřka či neděle, v půl šesté ráno mažu na závody a chystám se do pelechu.

Tento příspěvek byl editován 1.4.2011 22:10:22 uživatelem breca.
Pátek 1. dubna 2011 ve 22:01® osprey
osprey

breca> A mohl bys něco napsat o tom feederu od Sportexu? Nemůžu se k němu nějak dostat.

Pátek 1. dubna 2011 ve 21:56® breca

Pánové, jsem majitelem Mivardi Spektrum 330 už asi šest let. Koupil jsem ho, protože za rozumnou cenu mi připadal docela dobrý. Nemohu na něj říct jediné křivé slovo, za celou dobu jsem zlomil jednu jedinou špici a to ještě vlastní blbostí, kdy jsem při náhozu přehodil vlaseć. Je to ideální prut na menší ryby, krásně pružnej v celý délce, na řeku jak dělanej. Chytám na něj dodnes i přes to, že mám k němu feeder od Sportexu. Pokud tedy někdo nemá problémy s feedery této značky s novějším datem, mohu ho na začátek jedině doporučit.

Pátek 1. dubna 2011 ve 21:48® osprey
osprey

Ciffik> On je tam problém peněz. Opravdu dobré feedery přece jen něco stojí. Když se budeme motat do těh 1500 Kč, tak někde jsou špičky na nic, jinde by člověk tomu blanku moc nevěřil anebo je to fakt kyj.

Mivardi ještě ujde, podobně některé Semy. A doporučuju to těm začátečníkům i kvůli ceně špiček. Kdybych měl mít něco od Mivardi, tak Professional 330 cm do 70 g dvoudíl. Ten se mi fakt líbí. Ale když já kupoval svoje feedery, tak jsem o Mivardi ani neslyšel.

Pátek 1. dubna 2011 ve 20:13® HT
HT

Já bych se toho nebál, nechci tahat velké ryby, jen menší. Tak si myslím, že by mě takového něco mohlo stačit. Viděl jsem rupnout od Mivardi sumčák, ale jeho cena byla do 600.- a na konci dvoumetrový sumec.

Pátek 1. dubna 2011 v 19:58® Ciffik
Ciffik

mirmen> něco málo jsem slyšel o boloňkách a teleskopech ale je to pár let zpět…na druhou stranu si myslím že jdou kvalitou nahoru a když jsme konkrétně v feeder diskuzi nepamatuju že by někdo psal že by mu rupnul feeder od mivardi

Tento příspěvek byl editován 1.4.2011 19:58:40 uživatelem Ciffik.
Pátek 1. dubna 2011 v 19:16® mirmen

HT> jeden kolega prodává v rybářské maloprodejně a reklamací na blanky od MIVARDI měl několik, volně citováno " vracel jsem jim otep"

Pátek 1. dubna 2011 v 19:03® BlueShark
BlueShark

cormaxx: Nezapomenu loni na FF, jak jsme šli s Filipem k Mivardi stánku, jeden zákazník si vzal prut a prodejce, jen si s ním protřepte v ruce, nebojte se a pak o ohnem. Prásk. Komentář: „Asi vada materiálu“. Zkusili druhý jiný, prásk, zase na konci špice to ulítlo. Prodejce vzal i třetí ten ok a čtvrtej prásk. Měli jste vidět, jak se ozval takový ten hlahol jako když skončí na hokeji třetina bledě a lidi mizej :-D Zřejmě při převozu nebo testování lidmi tam, s tím někdo o něco bacil atd. Teď jsem vybočil, nebyly to feedery, ale boloňky :-) Jen takový zážitek, teď si vezmi, když to vidíš a jdeš k nim jako značce něco, hold pešek. Je to dobrá věcička, sic mám od nich jen bágl a špice, ale plno věcí mají super. Měli jen blbý den, resp, 20ti minutovku :-)

To mě tak napadlo zase, i jsem Ti to tam myslím naznačoval, když si letos šel k nim pro proutek ;-)

Tento příspěvek byl editován 1.4.2011 19:04:20 uživatelem BlueShark.
Pátek 1. dubna 2011 v 18:58® Ciffik
Ciffik

cormaxx> já ti nevím, ale teď mě to imperko v 3,6 přijde jako tyčka k rajčatům :-) a to nejsem přiznivcem zvejk, chytal jsem na něj rok a musím říct s maximální spokojeností dokud mi někdo nevrazil do ruky profíka ze stejný stáje :-> netrvalo dlouho a byl jsem o pár tisíc lehčí ale nelituju toho ani náhodou

ale souhlas s ospreyem…jak přežil mě tak snese fakt všechno, ta akce no – pokud před ním člověk držel třebas beast mastra v mediu popř. ligtku s udávanou stejnou odhozovkou tak mu tu tuhost asi neodpářeš…nejtužší medium co jsem dosud držel v ruce (ale moc jich nebylo, kdyby mě chtěl někdo ukamenovat)

Pátek 1. dubna 2011 v 17:06® skwor
skwor

cormaxx> Jenom pro zajímavost, starší model Spectrum má špičky značené stejně, ale podobnost u nich nenajdeš.

Pátek 1. dubna 2011 v 16:07® osprey
osprey

cormaxx> Ono je to těžký, každý má jinou představu – o lehkosti, akci i průměru blanku.

Pro mě by byl nejlepší feeder, kdyby mi ho postavili na blanku Fenwick HMX. Ale to oni ne. Jen samý přívlačáky. Mám dva (spin a cast) a na přívlačáky jsou trošku feederovitý… :-D

Pátek 1. dubna 2011 v 16:01® cormaxx
cormaxx

HT> Jak píše Míra,ve 360 je fajn. Letos jsem si pořídil 2 na mírovo doporučení a nelituju. V popisku na stránkách mají špatně označený špice, má 0,75; 1; 1,5; 2 . Na stojáku jsem chytal na 25m v mírném větru a ta 0,75 byla moc jemná,takže jsem musel přidat. A zase na Labi jsem házel 50g krmelce + futro a nebyl problém,klidně bych mu naložil víc.Někdo ti řekne že to jsou tvrdý klacky k rajčatům,ale tomu nevěř,protože s nim asi nikdy nechytali.

Pátek 1. dubna 2011 v 15:32® osprey
osprey

HT> Rozumný prut, asi trošku výkonnější a bytelnější než potřebuješ. Osobně bych ho radši viděl ve 330 cm. V tom třímetru jsem ho nikdy nedržel, ale bojím se, že by mohl být trochu tuhý.

Ve 360 cm doporučuju Imperium právě v této gramáži spoustě začínajících feederařů. Je to slušný a blbovzdorný prut.

Pátek 1. dubna 2011 ve 14:39® HT
HT

Co říkáte na toto? http://www.mivardi.cz/…tdetail.aspx?…

Pátek 1. dubna 2011 ve 13:33® BlueShark
BlueShark

Fischer: Na mě se nečeká, já své řekl, čekal jsem spíš na požadavky a vlastnosti tekoucí vody :-)

Pátek 1. dubna 2011 v 11:58® cormaxx
cormaxx

HT> Ten Axiom feeder,jde dost do paraboly. Ale jinak celkem příjemnej proutek.

Pátek 1. dubna 2011 v 11:46® HT
HT

Díky všem co pomohli, už jsem trochu v obraze. Takže já budu hledat nějak Picker, ale s většá gramáží než do 25g. Nebo feeder s gramáží do 70g. Přeci jen s tím pujdu i na řeku. Daleko s tím házet nebudu, cca 15m. Díval jsem se na to Mivardi a mají tam feeder do těch 70g, tak to asi zkusím s ním. Byť je trochu nad rozpočet. Tak ještě jednou díky.

Pátek 1. dubna 2011 v 7:40® Fischer

BlueShark> Hlavně ty se vyjádři. Pacienti se přou, co vlastně chceš. Jsi na tahu…

Čtvrtek 31. března 2011 ve 20:34® BlueShark
BlueShark

Nechť se HT sám vyjádří :-)

Čtvrtek 31. března 2011 ve 20:15® osprey
osprey

M.BURNES> Mám ho, ale je to už dost jemné. Jako jeden prut bych si vzal něco univerzálnějšího. S Byronem chodím jen v zimě.

Čtvrtek 31. března 2011 v 19:26profil byl smazán

BlueShark> řekl,že chce jak prut na řeku tak na stoják..To je pak jiná..Ale tak budiš,picker je určitě jemnější o tom žádná.

Čtvrtek 31. března 2011 v 19:19® Fischer

M.BURNES> Taky jsem se na ně díval: http://www.byron.cz/shop/index.php?…

Čtvrtek 31. března 2011 v 18:47® BlueShark
BlueShark

mannice: Já na progressive nedám dopustit, jen říkám, ze pokud si chce na „klidnější“ vodě zachytat cejnky, plotičky, karásky, je picker the best one. Progressive mi prostě v 99% vůči rybě přijde bezkonkurenčně nadsazený, tam kde by sváděl boj, je spíš jemný vlasec, ale co z toho, že Ti ho ryba chudák utrhne. Já beru to, že je dobré si zabojovat s lukem, sám vím co v Labi je za ryby a dle mého mluví o nějaké menší vodě. Neříkám a neradím mu picker do proudu, ale na tišinu nebo hodné slabý pohyb sloupce. Prostě kolik ryb Ti dnes protočí cívku s Progressivem na úkor tuhé páteře? Prostě jen ať se ohybá, právě tehny může ještě více zjemnit. :-)

Čtvrtek 31. března 2011 v 18:14® M.BURNES
M.BURNES

HT> Byron dělal nádherné pickery

Čtvrtek 31. března 2011 v 18:08profil byl smazán

BlueShark> Hele přečti si co psal a pak oponuj ;-) . HT sám napsal,že ten prut chce jak na řeku,tak na stoják.A to už je rozdíl.Takže nebav se jenom o stojáku,ale i o řece. Co se špiček týče,tak máš pravdu ta jemnější,neni zas nejjemnější a na stoják i některý místa v řece je lepší jemnější špička. Takže suma sumáru › prut je v cenový relaci,špičky sou použitelný IKDYŹ 1/4 oz je rozhodně jemnější,no a co se týče akce prutu,váhy,de­signu,síly blanku si jako takovej univerzál nevede vůbec špatně..A to by si zrovna ty měl vědět nejlíp 9-)

Tento příspěvek byl editován 31.3.2011 18:08:54 uživatelem .
Čtvrtek 31. března 2011 v 17:13® osprey
osprey

HT> http://www.mivardi.cz/…tdetail.aspx?…

Tohle by ti mohlo vyhovovat. A nesnaž se víc šetřit, protože se sice dají dokoupit klacky i o pár stovek levnější, ale každá ta ušetřená stovka tě bude u vody mrzet.

Navíc má Mivardi nejlevnější (a přitom slušné) špičky pro případ, že bys někdy nějakou zlomil.